Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / výcvik obran
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
benda2
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2007 21:01
- Nahlásit

Zdravím,
rád bych se zeptal jestli by bylo vhodné pro bígla cvičit obrany?
Dlouho nad tím přemýšlím. Peška loví rád, u zákusu je ale opatrnější jakoby měl zákus s respektem. Nicméně běžet za mnou a chytit pěška a následně se přetahovat ho baví, když mu ho nechám tak radostně běhá a významně si s ním odběhně. Vrátí ho bez problémů ale když ho chytně a přetahujeme se tak pouští někdy až na ostřejší či druhý povel "pust".
Je tedy či není pro nás vhodné cvičit obrany ????

Sali
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2007 08:27
- Nahlásit

Bendo,
můžeš z toho udělat odměnovou hru,odměňovat tím přivolání,překážky,nalezenou osobu.......používají to v této versi všichni kdo mají přetahovací psy,agiliťáci,záchranáři,....neběhají před psem,ale za odměnu ho rozhopsají před sebou úhybnými manévry a pak umožní zákus a následný boj a kravnutím,používají míčky na šnůře,pešíky na šnůře,aby byl manévrovací prostor...
Ale OBRANY JAKO TAKOVÉ vidím jako nonsens...obrany v pravém slova smyslu...
Zkus nám napsat CO si představuješ pod pojmem OBRANA a zhodnotit přínos a efektivitu obranářského chování u beagle vůči okolí .....

benda2
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2007 21:10
- Nahlásit

Sali
děkuji za reakci, odpověď a otázku. Sice jsem nečekal, že budeš reagovat zrovna Ty ale jak jsem psal děkuju.
K tomu co píšeš, tak to tak občas děláme, přínos kromě zábavy nevidím ani tak v přivolání ve smyslu odvolání od..... ale spíše v tom, že mi to pomáhá aby si mě ""hlídal"" nebo přesněji radostně dobíhal ale to je jiná kapitola.
K obranám, nevím o nich vůbec nic ale když jsem psal obrany nemyslel jsem ty takzvané služební ale ty jak Vy píšete sportovní a jak píšete založené na loveckém pudu.

Zkus nám napsat CO si představuješ pod pojmem OBRANA a zhodnotit přínos a efektivitu obranářského chování u beagle vůči okolí .....
Nejde mi o žádné obranářské chování Bendy, přínos bych viděl v zábavě a také si kladu otázku jestli by nám to pomohlo v ovladetelnosti v situaci kdy je "silně" zaujatý do jiné činnosti. Také by mne zajímalo jak moc spolupracuje psovod a figurant, zjistil jsem totiž, že díky jeho svéhlavosti a faktu že na výchovu jsem víceméně sám tak bych viděl i přínos v tom, že by korekci provedl ve spolupráci se mnou i někdo jiný.

Také si kladu otázky ohledně negativních vlivů. Například sleduji, že jak toho peška tak i při hře s dětmi kdy jim skáče na klacek nebo při honění (lovení) psích kamarádů je řekněme dost něžný a i když chytá psa za nohu tak jemně.
Pokud vím z doslechu tak u obran je žádoucí aby pes koukal sebejistě a zákus byl sebejistý a "rázný" a tak přemýšlím jestli by po cvičení obran a získání sebevědomí při zákusu se nepřenesla tato řekněme "ostrost i do těch zmíněných her" ??

Sali
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2007 12:01
- Nahlásit

přemýšlím jestli by po cvičení obran a získání sebevědomí při zákusu se nepřenesla tato řekněme "ostrost i do těch zmíněných her" ??
benda2
podívej nevím jak u beagle,ale u toho co mám doma já platí beze zbytku to co píšeš,mají všichni namakaný rychlosti reakcí a samozřejmě je praktikují,a síla hmatů je poplatná zaujetí hrou...Bobule má největší "postižení",to i teče krev,v tý rychlosti nestíhá tlumit grip když místo balonu trefí ruku...nejedná se u nás o ostrost,ale
reakční a pohybové stereotypy přenášené dál.
Sebevědomí mají všichni vyšroubovaný,ale protože žijou jako parta,vyhoví si v komunikaci a životním stylu navzájem a krev ani moc neteče,to jen v momentech kdy dojde na scénu typu "padla facka na sále".

přínos bych viděl v zábavě a také si kladu otázku jestli by nám to pomohlo v ovladetelnosti v situaci kdy je "silně" zaujatý do jiné činnosti

Když si chceš udělat distrakční ovladatelnost,bude to fungovat,za případu že situaci postavíš stylem "teď ano" a "teď ne"...

tak bych viděl i přínos v tom, že by korekci provedl ve spolupráci se mnou i někdo jiný.
já osobně toto za přínos vůbec nepovažuju.Ale pokud chceš aby psu nastavovali mantinely i cizí lidé,tak klidně.

Lola1
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2007 13:06
- Nahlásit

benda2
Nejsem odborník, nezabývám se svými psy zkouškami ani závody. Z mých několika psů, ze kterých jeden dospěl ke zkoušce ZM a ze zážitků s ostatními psy na cvičáku, organizováním krajských přeborů mistrovství republiky před x-lety si myslím, že pokud nemá pes ovladatelnost, nezíská ji tím, že bude trénovat obranu, ovladatelnost je samozřejmě nutné ověřovat a trénovat v různých situacích (pokud děláš obranu i tam).
Prosím Tě, jsem malokynolog a nevím, co je to sportovní obrana?
Taky mám dojem, že pokud nebudeš v budoucnu potřebovat, aby byl pes obranář a on by měl trochu "agresivní" sklony (Bendu neznám), je lepší mu tyto obzory nerozšiřovat, budeš mít s ním klidnější život.
Nějaké hraní a přetahováníse o aport nepovažuju za obranu.

benda2
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2007 14:04 - Změnil/a: benda2
- Nahlásit

Sali
mají všichni namakaný rychlosti reakcí a samozřejmě je praktikují,a síla hmatů je poplatná zaujetí hrou

tak to je přesně to co my k životu nepotřebujeme a tím můj dotaz víceméně končí. Zrovna včera byl na zahradě se 4 dětmi od 3let do 12let a jsem rád že ho nemusím sledovat a vím že ani při honičce žádné dítko neporazí a že mu můžou s klidem házet, brát a nastrkávat klacíky.

Ale pokud chceš aby psu nastavovali mantinely i cizí lidé,tak klidně.
to sem tam nemyslel, myslel jsem to trochu jinak ale to je už jedno.
Dík za odpověď.

Lola1
no já jsem velko kynolog a taky to nevím.

Taky mám dojem, že pokud nebudeš v budoucnu potřebovat, aby byl pes obranář a on by měl trochu "agresivní" sklony (Bendu neznám), je lepší mu tyto obzory nerozšiřovat,
nejde o "agresivní" sklony ale o to co psala nahoře Sali, navíc Benda má tendenci jakoby posouvat své chování nebo jak to napsat. On je k fenkám genleman ale když jsem venčil s jednou uřvanou a řekněme drajvovou tak brzo pochopil že takhle nepochodí a po 40minutách jí klidně řval do ksichtu, sebral klacek a válel se po něm jakoby ho značkoval a to dosti provokativně prostě přizpůsobyl svoje chování tomu chování té fenky. To by bylo celkem v pohodě ale co mě zarazilo bylo to že když se do hry připletla bíglice tak jí osolil taky což už ale vůči té bíglici úměrné nebylo. Proto mě to zajímalo.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2007 14:10
- Nahlásit

benda2Lola1

no já jsem velko kynolog a taky to nevím.

Jsem kynologický diletant, ale vím to.
Benda2 promine, že budu hnusný, ale pokud neznáš ten rozdíl, tak o obranách vůbec neuvažuj, dokud se o nich nedozvíš aspoň základy.

U tzv sportovních obran jde o hru...pes si hraje ... takže např. rukáv je pro něj kořist stejně jako balónek. Sině zjednodušeně napsáno

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2007 14:14
- Nahlásit

benda2
To by bylo celkem v pohodě ale co mě zarazilo bylo to že když se do hry připletla bíglice tak jí osolil taky což už ale vůči té bíglici úměrné nebylo.
Ale ne pane )) ... to jen naše společnost šptně chápe úlohu a postavení samice ve společnosti.

benda2
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2007 14:16
- Nahlásit

Trotelchen
Benda2 promine, že budu hnusný, ale pokud neznáš ten rozdíl, tak o obranách vůbec neuvažuj
tohle není hnusný ale celkem logická úvaha či doporučení.
Jinak se nechci vytahovat ale to silně zjednodušené napsané jsem věděl

ale je to jedno pro nás obrany nejsou.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2007 14:21
- Nahlásit

benda2Jinak se nechci vytahovat ale to silně zjednodušené napsané jsem věděl

ale to je asi to nejdůležitější a podstatné.....takže se podceňujete zbytečně...nebo co v tom hledáte?

Lola1
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2007 15:02
- Nahlásit

Trotelchen
rukáv je pro něj kořist
no, tos mi rozšířil obzory!
Takže nesportovní obrana je, když pes kouše třeba do kožené manžety schované pod rukávem nebo když na ulici někoho vorve při obraně páníka?
No to jsou mi novinky. Asi se nevyznám v moderní terminologii, to víš Svazarm.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2007 17:55
- Nahlásit

Lola1
ale běž mamí...služební obrany jsou ty nesportovní...tedy jak píšeš...třeba do tý schovaný manžety může kousat, ale to je jen způsob již....
A co máš s těmi obzory? Céééš žebřík???

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2007 18:06
- Nahlásit

Lola1
Asi se nevyznám v moderní terminologii, to víš Svazarm.
Si chodila do svazarmu,tak to sme se tam možná potkaly!
Hele ve svazarmu byly obrany dělaný tzv.přes zlobu,to asi myslíš tou služební.Dneska holt je to dělaný přes kořistnickej pud neboli sportovní,bo pes nejde po figurantovi,alébrž po kořisti-tj. rukáv nebo pešek nebo tak
Jináč pěkný velikonoce a tak vůbec

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2007 23:50
- Nahlásit

Lola1
Vis jakej je rozdil mezi sluzebni a sportovni obranou? V tom ze u sportovni obrany jsou pravidla podle ketrych se ridi jak figurant tak pes (je uplne jedno jaka pomucka se pouziva a jak je veden vycvik lov je dnes zaklad u obojiho). Kdezto sluzebni ma jedine pravidlo a to ze zadny ptravidla nema a ze je to jen o tom prezit dyl nez protivnik a tohle se musi pes ktery je byt spickove sportovne pripraven doucit driv nez se pouzije v realu ve sluzbe.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2007 11:40
- Nahlásit

Kdezto sluzebni ma jedine pravidlo a to ze zadny ptravidla nema a ze je to jen o tom prezit dyl nez protivnik a tohle se musi pes ktery je byt spickove sportovne pripraven doucit driv nez se pouzije v realu ve sluzbe.

V tom případě už skoro žádnej pes nemusí nikdy do služby??! Hurá!!!

Lola1
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2007 19:45
- Nahlásit

davidkova renata
tak to sme se tam možná potkaly!
no, vozili tě někdy v Modřanech po lese v kočárku, tedy tou dobou?
A do Jïžních Čech je daleko.
Trotelchen
Céééš žebřík???
Nechci, už 5 dní žiju na štaflích.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2007 19:51
- Nahlásit

Lola1
no, vozili tě někdy v Modřanech po lese v kočárku,
Hele,moc se na mě nevytahuj,vono zas nebude tolik proč!
Po Modřanech teda né,spíš jako po Praze vosum,tam je cvičák na Máchalce

Lola1
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2007 19:54
- Nahlásit

davidkova renata
Hele,moc se na mě nevytahuj
vono taky není s čím, to bylo důvěrně sdělení, doufám, že ostatní sledují zrovna zprávy.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2007 21:30
- Nahlásit

Lola1
že ostatní sledují zrovna zprávy
No,tos trefila hřebíček na hlavičkuněkteří je sledují opravdu bedlivě,akorát že ne ty televizní

Filip
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2007 23:40
- Nahlásit

Tak tohle téma se pěkně rozjelo, chudinka beaglík, který si chodil na cvičáček hrát s pešíkem bude mít po zábavě, protože se lidový sněm usnesl, že tímto "výcvikem" by se z něho po čase stal jakýsi "pes služební" a ten "služební pes" je pes, který kouše bez pravidel a jde mu o to zabít protivníka

benda2
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2007 23:43
- Nahlásit

Filip
hele dle jiného tématu odhaduješ psychický profil jiných a najednou jsi vedle jak tak ta jedle..................... oups.
Bíglík není chudinka a ty tu nedělej chytrýho oups podruhý.

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 10:10
- Nahlásit

Já to pochopila spíš tak,že bíglík si nechodí hrát na cvičáček,ale hraje si takto s páníkem,který začal uvažovat nad trochu "vážnějším" pojetím obran,tzn. chozením na ten cvičáček.
Nebudu zde rozebírat psychologický profil plemene ani páníka,ale pokud by to psa bavilo,nevidím důvod,proč mu tuto zábavu v rozumně laděném duchu nedopřát.
(jestli přenese bígl "ostrost" do her s dětmi ví jen Bůh....)

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 12:04
- Nahlásit

Lola1
Nechci, už 5 dní žiju na štaflích
No jo...a ja si říkal, vodku má ta ženská takovejhle ohromnej přehled ))
A vono ze štaflí....
Je to jasný...příště nikomu nebudu psát, že je debil, ale napíši mu, ať jde na pár dní na štafle.....von mi rozumět nebude a já budu spokojenej, že mu vynadám...

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 12:19
- Nahlásit

Nechci, už 5 dní žiju na štaflích.Lola1
A od čeho jsou pak na světě chlapi?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 12:39
- Nahlásit

Smečka
Aby byla žebra na odpad.

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 12:43
- Nahlásit

Trotelchen
Zn.Lilith.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 12:43
- Nahlásit

benda2
Já nevidím problém, proč by to zrovna bígl nemohl zkusit??? Taky chodím se stafordem, ač to hafo lidí odsuzuje-a přece nežere každého na potkání.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 12:45
- Nahlásit

Mucholabka
proč někdo odsuzuje obrany u stafíka ?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 12:46
- Nahlásit

Trotelchen
Proč? Protože je to bojovník a mohl by někoho roztrhat na kusy, nééé? To je přece jasné. A navíc je to psané v každé knížce, tak to musí být pravda v každé té, co má barevné obrázky a skoro žádné písmenka.

Jaktože sedíš u netu a nevalchuješ spoluobčanky?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 12:50
- Nahlásit

Smečka
ty mě netrápí, skončí tam, kde počaly

Mucholabka
Aha...tak to bych ale ani nepsal, že někteří **** mají takovýto názor.....
Já je nevalchuji, ony maj namlácíno již od přírody, tak proč je dodělávat...

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání