| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:21
- Nahlásit
sarax
Zrovna tak se lidi koukají na Bruta....si myslí, že jim chce sežrat psa.....jenže on u toho necení zuby, ale radostně střihá ušiskama a mrská ocasem
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:21
- Nahlásit
sarax
Kolik mu je a co to je za plemeno?
Kdyby nebyl přivázanej, tak by se za Tebou vydal?
To je nedocvičené odložení. Chce to postupně zvykat, nejřív Tě musí při odložení vidět, choď při tom dál a dál, pak se na chvíli skovej a dobu prodlužuj. Nakonec ho nebudeš muset před obchodem vůbec uvazovat.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:22
- Nahlásit
brut
rozmazlenej jo, ale odtud potud....
neber doslovne, psa treba vidiet na vynasanie sudov ale takmer dvojrocny australak ... ako pubertakovi mu podla mna neboli jemne pritiahnute opraty takze ma krapet sirsie ramena - skusil bych to "nahradne zamestnanie" cez poslusnost , ak pri tom bude stekat bych v prvej etape neriesil , potrebujes mu odburat zlozvyk stekania (lebo zlozvyk to je)
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:24
- Nahlásit
Walda
Stejně...čím víc je člověk psíčkař, tím větší prd umí...
...když mi bylo 12-13, dostala jsem pudla trpaslíka. Vodítko jsme po čase vůbec nepotřebovali, u obchodu čekala, u kola běhala, poslušná byla, i prosit uměla...
...a ta sviňa Aša čtyřicetikilová by furt jenom štěkala ale dneska byla výjimečně hodná, když u obchodu hlídala tašku s masem.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:27
- Nahlásit
Walda
je jí rok a je to AST...hele asi máš pravdu sem prostě tolik posledních pár měsíců necvičila.....ale štvě mě že na cvičáku jí odložím,bez vodítka,schovám se..odejdu 10 metrů nebo 100...přeháním a zůstane na místě...ale v civilním životě
prostě jak tohle nacvičit???pokud jí dám zůstan....dokud na mě vidí se ani nehne..jak zmiznu je to v čudu,v ten samej den vlezu pocvičit a odložení bude za 1*
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:27
- Nahlásit
Mucholabka
když mi bylo 12-13
To znám ze cvičáku, adolescentní žáby, co na nich jejich chlupáči můžou oči nechat a makaj jim jak barevný.
Mimochodem, kluka v tomhle věku, kterýmu by pes takhle makal neznám ...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:29 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
sarax
prostě jak tohle nacvičit???
Aha, tak Ty cvičákové odložení máš. Tak měňte prostředí - ten samý postup co máte za sebou na cvičáku, dělejte všude možně.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:31
- Nahlásit
sarax
A nemiznes ji i s kocarem, ted v posledni dobe? Do utrob obchodu? Nebo jecela uz pred tim?
|
slony
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:35
- Nahlásit
sarax
štvě mě že na cvičáku jí odložím,bez vodítka,schovám se..odejdu 10 metrů nebo 100...přeháním a zůstane na místě...ale v civilním životě prostě jak tohle nacvičit??
uplne rovnako ako na cvicaku
:
:
Ebony - ilustrace k mojim slovam o inspiraciach pri videach
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:36
- Nahlásit
sarax
Je to na dlouho, jako všechno, co se cvičí pořádně.
Pro ilustraci: Na Bílé hoře je kolečko-bruslařská dráha, která se v jednom místě rozdvojuje do Y. V sobotu odpoledne je tam lidí jak na Václaváku, bruslaří, cyklisti, běžci, rodinky s dětma etc.. No a tam jsme v sobotu odpoledne chodili docvičovat odložení, mezi dráhami v tom Y. Několikrát jsem dostal od tatínků a maminek vynadáno, že si nehlídám psa, ale nikdy se nic nestalo. A odložení máme.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:38
- Nahlásit
sarax
Ahoj, až teď mi došlo, kdo jsi (od Radegasta)...Promiň.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 18:00
- Nahlásit
slony
neberu vše doslova.....však vím, že je určitě rozmazlený.....možná máš pravdu, že dělá ramena, ale mně překvapuje, že s tím začal, až ve chvíli, kdy byl nemocný, do tý doby to bylo dobré......teda občas se ozval, ale na povel byl opravdu hned zticha.
Zkusím při povelech a poslušnosti nebrat jeho štěkání na vědomí a uvidíme....jsem zvědavá, za jak dlouho mu dojde, že má zmlknout
sarax
My máme odložení bez problémů jen na pár metrů ( cca 25)....pak se Brut zvedne a jde ke mně.....takže nepřichází v úvahu, aby jsem ho někde odložila a odešla
A s cvičákem u nás víš, jak to vypadá....asi budu nucená jezdit do Prahy nebo už nevím
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 18:06
- Nahlásit
Walda
pohoda
Fifi
jo řvala před tím,ale tedka šílí..a máš pravdu..mizíme většinou s miminkem,páč jsme hajzli a nenecháme jí ho
myslíte že to s tím může souviset??je i nervoznější na psy...hlavně když jdeme s kočárem a nějakej pes nás míjí...takže jsme pořídili dobře padnoucí koš a od tedka bude chodit s košem a vypuštěna bude jen na určitých místech...myslím bez koše ..si říkám radši s košem na volno než bez koše na vodítku porád
slony
mno my to cvičíme..ale na cvičáku to pochopila hnedka..tady prostě ne e-....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 18:11
- Nahlásit
sarax
myslíte že to s tím může souviset??je i nervoznější na psy...hlavně když jdeme s kočárem a nějakej pes nás míjí...
Zcela bezpochyby vse souvisi se vsim!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 18:14
- Nahlásit
Fifi
máš odpověď
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 18:15
- Nahlásit
sarax
taky bych řekla, že to spolu souvisí .......
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 18:22
- Nahlásit
hmmmm..a co s tím????
na provoz asi radši koš..ale jinak nevím.....
jasně tréning
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 18:28
- Nahlásit
sarax
stejně jako my...trénink
|
slony
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 18:29
- Nahlásit
brut
keby som bral vsetko doslovne tak uz som dal zarobit cvokarom
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 18:45
- Nahlásit
slony
keby som bral vsetko doslovne tak uz som dal zarobit cvokarom
všechno doslovně neberu a na cvokaře sem zralá
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 19:11
- Nahlásit
sarax
U kolika obchodů zastavuješ, abys jí uvázala? Dělá to i při prvním? Mě totiž Ozzy v jednu dobu štěkal u krámu, ale jenom v případě, že to bylo cestou z vycházky a já zašla do drogerie, pak obchod s oblečením - tady už občas vyštěknul, a pak potraviny - a tam už hulákal pořád. Přišlo mi, že ho štve, že furt zastavuju a někde ho vážu, zbytečně zdržuju. A neodkládám ho, prostě ho uvážu, řeknu čekej, je mi jedno jestli sedí, stojí nebo leží. Teď už to nedělá. A tím kočárkem to může být taky.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 19:12
- Nahlásit
slony
No, myslím, že k tomu cvokaři spěji mílovými kroky stejně
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 19:49
- Nahlásit
brut
no,mame obdobny problem,jenze nas asocialek vyjizdi po psech,kdyz je na voditku on sam.Provokuje neskutecne.Kdyz je na volno,chova se jak andilek.
Uz jsem se s tim zacala smirovat.Proste vyjizdi a nemuzu s tim udelat nic.Jenze ja mam psy dva...A kdyz jsem je chtela vzit ven oba najednou,byl to horor.
Dnes byl zrovna den,kdy jsem to udelat musela.Sli jsme z Nusli na Kavky.Cestou tam se rvali jak s....e,ja jsem se zamotavala do voditek,ruce jsem mela otekle,nervy v kyblu...Po 3hodinove "brutalni" prochazce (znamena to,ze jsem je nenechala odpocivat ani minutu) jsme vyrazili domu.Nejdriv jsem dala voditko Stazine.Pohoda.Potom Maxovi.Driv,nez jsem mu stihla nasadit kosik,po Stazine vyjel a zakousl se do ni.A to uz na me bylo moc.Chytla jsem ho (ne za slabiny,pac uz vim,ze se to nedela:lol ,zarvala neco ve smyslu "a uz jsi me fakt nas...!!!" a placla ho voditkem.Podotykam,ze voditko je latkove,a pes chlupaty,takze to nejspis ani nepocitil.Ale pochopil,ze to fakt prehnal.Domu jsme dorazili v naprostem klidu.Vecer si psu venku ani nevsimal a sel vzorne u nohy,ani jsem nemusela skubat voditkem.A to jsme to tahani na voditku resili uz hodne dlouho...Proste jsem mu dala najevo,ze mi jeho chovani fakt vadi.A on to pochopil.
nika00
po psech i vystartuje a kolikrat i po cloveku
rozhodne radim nenechat to zajit az sem...uz ted ja sama nevim co by...
Tak pro Maxe pokousat kazdeho chlapa,ktereho jsme potkali,bylo otazkou cti...O detech ani nemluvim,to je prece sranda,jak legracne utikaji...Ale preslo ho to,deti miluje a kdyz vidi,jak jdou prvnacci na obed,leti k nim,aby ho pohladili.Chlapu se porad boji,nepriblizuje se k nim,ale uz na ne aspon neutoci...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 22:47
- Nahlásit
AOZ
když jdeme s ní stavujeme se jen v jednom obchodě prostě jdu koupit něco co se zapomnělo a vezmu jí s sebou
já se přiznám že povel zůstaň taky nepoužívám,taky řeknu čekej a čekám spíš já co bude....
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 23:10
- Nahlásit
sarax
Tak co jí tam nechat kočárek, ale prázdnej? Když nebude štěkat tak je to jasný
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 01:03
- Nahlásit
AOZ
mno za a)by do něj nastoupila a za b) nebudu mimčo nosit v plným krámě v ruce
holt budu doufat a trénovat
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 01:09
- Nahlásit
sarax
Já myslela jenom jednou to vyzkoušet né, že to máš tak dělat pořád
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 09:51
- Nahlásit
sarax
já se přiznám že povel zůstaň taky nepoužívám,taky řeknu čekej a čekám spíš já co bude....
No, a co u vás znamená "čekej"? Nebude to částečně tím?
My to máme tak, že "zůstaň" je klasický odložení, z něj se Indy nemůže dostat jinak, než že k němu přijdu a uvolním ho.
Naproti tomu "čekej" je volnější, používám ho tam kde vím, že ho budu chtít potom přivolat nebo někam poslat z dálky. Třeba při odložení za chůze.
Takže kdybych dal před obchodem jen "čekej" a zmizel, nedal bych za to úplně ruku do ohně.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 10:30
- Nahlásit
Protože si cvičák spojila s tím, že tam se maká a poslouchá a jinde to není zase tak nutné. Proto chci od psů provedené všech povelů všude od té doby, co jsem je to začala učit. I doma v bytě, na návštěvě, prostě všude. Zatím to funguje.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 12:09
- Nahlásit
Walda
je to o tom že když sem dala zůstaň tak ona prostě nezůstala...ale když sem vyšla z krámu tak lehla a mlčela jenže já přes sklo viděla že celou dobu skákala jako koza....takže sem si odložení jako takový nechtěla kazit...když jí dám zůstań i někde venku..mezi psy bo lidma,zůstane na místě krásně..problém je jen u krámu,kde ví že na chvíli jdeme a nakupejeme normálně venku jí dám povel a můžu obejít barák a počká...
Essi
můj pes plní vše taky všude..jedinej problém má u krámu....ono když člověk platí u kasy těžko nechá celej krám čekat a půjde opravovat psa že???
|