Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Štěkání na psy
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:36
- Nahlásit

Pročetla jsem všechny minulé diskuze a nenašla tam radu, jak postupovat, když pes začne z ničeho nic štěkat na všechny psy, které potká.
Brut mi poslední měsíc a půl pokaždé, když potkáme psa na vodítku,začne štěkat a nechce přestat.
Dřív se snažil na sebe upozornit malé pejsky nafňutím, ale dostal povel "ticho" a byl klid. Momentálně tenhle povel nezabírá. V prvních dnech jsem si myslela, že jde o obranou reakci ( mně je zle, tak se ke mně raději nepřibližuj....sice jsem ho okřikla, ale výsledek byl nulový), ale už to trvá moc dlouho.
Nemáte někdo podobnou zkušenost a radu? Začínám být zoufalá......

Gája
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:43
- Nahlásit

brut
zkušenost sice nemám, ale není to pubertou? Mě to přijde jako sice déle trvající, ale dočasný stav.. uvidíš.. snad ho to přejde. Štěká i na volně puštěné psy?

slony
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:44
- Nahlásit

IMHO je uplne jedno cim to je ... trpezlivostou a doslednostou dosiahnut aby povel Ticho opat fungoval .. inak iba navsteva ORL pracoviska, postacia dva kratucke priecne rezy

nika00
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:48
- Nahlásit

brut
timhle jimmy zacal...a momentalne jsme u toho ze po psech i vystartuje a kolikrat i po cloveku
rozhodne radim nenechat to zajit az sem...uz ted ja sama nevim co by...

sue
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:54
- Nahlásit

brut
popravdě já měla s mojí čubinkou to samý a pomohlo mi jí naučit povel nesmíš...když jsem viděla že se někdo blíží k nám se psem tak jsem si jí dala na vodítko a posadila k noze a dala povel nesmíš.Pokud nereagovala tak jsem trhla vodítkem a povel zopakovala(kolikrát i 3 za sebou)...samozřejmě pokud to udělala dobře tak jsem následovala velká pochvala...tohle pomohlo mě a te´d když jdu atk si ostatních psů nevšímá a ani těch co na ní ječí.

brut
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:54
- Nahlásit

Gája
Na volně puštěné psy neštěká....jen na ty na vodítku ... a začal, když byl nemocný

slony
Snažím se, snažím, ale je mi hrozně nepříjemný, když potkáme psa a Brut začne ňafat...přestane ve chvíli, kdy nás pes míjí. Pak už se ani neotočí.
Nepomáhá odvedení pozornosti na pamlsek, povel "ticho" .....ale na "lehni" nebo "sedni" zareaguje hned......takže to není totální zatmění
Nevím, jestli to není nějaký jeho způsob vyrovnání se s oslabením, ale hrozně mi to vadí

Na ORL nepůjdu...to mu spíš zavážu doma tlamu

brut
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:58
- Nahlásit

sue
Taky si dávám Bruta na vodítko, když vidím, že se k nám blíží jiný pes s vodítkem ...."nesmíš" jsem nezkoušela, tenhle povel my máme jako teď ne, ale příště můžeš...tak zkusím místo toho "fuj" ( což je u nás trvalé nééééé)

sue
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 14:00
- Nahlásit

brut
tak zkuš vyškubání vodítkem když začne dělat bordel a nebo se nezastavuj a jdi a opakuj povely

slony
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 14:04
- Nahlásit

brut
ale na "lehni" nebo "sedni" zareaguje hned
no a kde je problem ? povel Ticho pozna , akorat zabudol ze to je tiez povel vymozitelny a teda plnitelny ... takze ja by som , ak nezareaguje na Ticho , dal nasledne cuk, a "buzeracnu" seriu rychlych povelov, napr. K noze - Sedni - Lehni - vpravo/vlavobok - Lehni ... za ten cas pes prejde , psisko ma inu robotu a casom mu i cvakne ze ak nechce byt buzerovany tak radsej si ma odpustit nafani .

Syska
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 14:16
- Nahlásit

brut
Tess taky ňafe, ale v jejím případě to je, když se něčeho bojí, takže štěká ve tmě na velký černý psy nebo na popelnice, anebo ji spolehlivě rozštěká jinej štěkající pes. Taky mi to není 2x příjemný, když blafe, vypadá to, jak kdybych měla nějakou psí hysterku. Nebo třeba, když jdeme po lese a delší dobu nepotkáme lidi, pak se někdo objeví a ona se rozštěká, je to jasný projev strachu. Vůbec ale nechápu, proč je tak bojácná. Nikdy jsem ji neutěšovala ani nic podobnýho...
To asi není případ Bruta, ale tak mě to donutilo to sem napsat..

sue
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 14:19
- Nahlásit

Syska
no to mi citka dělala taky a hlavně na kus koberce v lese asi po dvou měsících chození okolo zjistila že se nemá čeho bát

Syska
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 14:27
- Nahlásit

sue
Jo, ona to dělá ikdyž položím nějakou nezvyklou větší věc na zem, dokud si to neočuchá, tak na to doráží a štěká. Trdlo...

brut
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 14:30
- Nahlásit

slony
Problém je v tom, že Brut ňafe i při plnění povelů.... myslíš, že jen zapomněl?

sue
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 14:30
- Nahlásit

Syska
citka k tomu vždycky šla s vrčením a byla naježená že vypadala jak hyena ale ani očuchání nepomohlo...až pak jsem jí to šla ukázat a prošla jsem se po tom koberci tak dělala frajerku a začala kolem toho hopsat jak koza

brut
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 14:32
- Nahlásit

Syska
Tak to naštěstí nedělá....sice je hodně nedůvěřivý, ale neštěká ani se nějak jinak neprojevuje ( jen má jinak postavené ušiska, když má pocit, že není vše OK)

sue
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 14:32
- Nahlásit

brut
a nebo zkus odpoutat jeho pozornost od bafání třeba hračkou v ruce

brut
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 14:36
- Nahlásit

sue
to právě taky nezabírá ani pamlsek
Pacholek je to rozmazlenej

sue
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 14:37
- Nahlásit

brut
jejda koukám že to s nim nemáš lehkýa co to je vůbec za hafíka??

brut
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 14:39
- Nahlásit

sue
australák....austr. honácký pes
On je jinak docela poslušný ( až na nějaké pubertální drobnosti), ale tahle "novinka" mně strašně vytáčí

sue
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 14:41
- Nahlásit

brut
tě chápu mě vytáčela taky...kolikrát jsem jí i držela za čumák a otočila hlavu jinam...ona totiž řvala kolikrát na psa i ve tři ráno...a od koho je jako ze stanice zda se můžu zeptat??

slony
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 16:05
- Nahlásit

brut
myslíš, že jen zapomněl?
to odtialto nemozem vediet, ho nepoznam, moj skromny nazor je ze "mu bolo umoznene zapomenout" pretoze Pacholek je to rozmazlenej ... jak je stary ?

brut
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 16:33
- Nahlásit

slony
je mu rok a třičtvrtě...... "ticho" uměl od necelého půl roku a bez problémů.....
je ze "mu bolo umoznene zapomenout" pretoze Pacholek je to rozmazlenej
rozmazlenej jo, ale odtud potud.....poslouchat holt musí, stejně jako babča a děti....bych se doma jinak zbláznila

Walda
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 16:49
- Nahlásit

brut

Na volně puštěné psy neštěká....jen na ty na vodítku
je mu rok a třičtvrtě......

Vsadil bych botky, že to je dospíváním a mírně uvolněnými mravy.
Takže v dostatečném předstihu a vždycky pacifikovat tak, jak napsal Slony.

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 16:54
- Nahlásit

brut
mno třeba to je fakt věkem....
by mě zajímalo čím je že můj pes začal štěkat pokud je uvázanej..a to jakože řve děsně jen zmizíme za roh....může to bejt taky věkem??
brut
promiň že se vtírám

Walda
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:03
- Nahlásit

sarax

začal štěkat pokud je uvázanej..

Myslíš třeba když čeká před obchodem?

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:09
- Nahlásit

Walda
hlavně před obchodem..ovšem tomu se nedá říkat štěkání...lidi se otáčej,zboží padá z regálů,ale ve zlým na nikoho nereaguje,spíš lidi ani psy vůbec nevnímá.....prostě kouká kam jsme šli a šílí....

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:15
- Nahlásit

brut
Mas maila.

sarax
Proste zavislacka..

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:17
- Nahlásit

Fifi
asi jo...jenže čekám kdy mě lidi umlátěj taškama ...chudinka bojová tejraná..ne kecám,prostě když ńafe pudl tak to neva,když řve naše pipinka tak se lidi asi bojej ale ona na ně peče a kdyby ne tak by se mazlila...

brut
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:20
- Nahlásit

sarax
Nic se neděje....právě kvůli zkušenostem a problémům jsem to psala
Trinča je závislačka na paničce ...

Walda
Snažím se, snažím....ale pěkně mně to štve, připadám si jak naprostý blb

Fifi
jdu se juknout

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:20
- Nahlásit

sarax
Oni tyhle "bojova vemena" ze sebe dokazou vyloudit uzasny zvuky.. Nedavno jsem slysela jednoho stafa, ten zpival na obranach, jodloval ve vysokych tonech.. No proste "tyrane zvire" !
Jedina rada asi je, chodit na nakupy bez cubajzny.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání