Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / studijne K9 videa
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Terri
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:33 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

když si psa naučím sedat přesně u nohy nebo půl metru od ní?
jasně Ale třeba stopy, to šlápotování. Možná je to tím, že tomu tak nerozumím, ale prostě mi to někdy přijde na psa moc - možná je to tím, že se spěchá...nebo těmi metodami, co používají....
Jináč já se snažím taky cvičit všechno, a snad dosáhnem i na IPO.

brut
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:51
- Nahlásit

Tak jsem krabičku objevila taky....ale musela jsem si tam dát menší rozlišení...ve větším naprosto není vidět ....našla jsem jí v díle2 ( po přeskočení příkopu )...zbytek jsem v tom malém ještě neviděla

brut
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:56
- Nahlásit

wami
Teď jsem si najela na 10.38 ve 4díle a má jí tam taky

AOZ
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:59
- Nahlásit

Tak já nevidím nic, protože to v práci prostě nespustím.

slony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 21:01
- Nahlásit

xjo ... je ta elektrika az tak podstatna ? (zvlast ak predpokladam ze ten psovod ju vie pouzivat) ... alebo to ci laha sikmo ci rovno ? alebo ci s predmetom predsada alebo ho strka psovodovi na hrud ?

kolki z vas skusili ovladatelnost psa na plavajucom pontone alebo juchajucom otvorenom vagone (obdoba tej jeho tahanej dreziny) ? alebo prekonavanie prirodnych prekazok (jak tie kontajnery ? mimochodm , potesilo ma ze v belgicku maju identickymi s tymi co mi stoja pred barakom ) alebo zlezenie rebrikov v horach ? (zlanovat netreba ) ... to psisko sa mi paci lebo zvlada zatazove situacie a to bez ocividnych problemov a doviedol ho k tomu psovod a preto sa mi pacia a co sa mna tyka sluss

wami
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 21:27
- Nahlásit

slony
eh, ja jen reagovala na to, jestli elektrika je, nebo neni...
dal uz se po dnesku neodvazuju vyjadrovat k nicemu...

alebo zlezenie rebrikov v horach ?
tak aspon neco - mame za sebou Janosikovy diery na Male Fatre a komplet zebriky mezi Adrspachem a Teplickymi skalami - Vlci stezka se to tam jmenuje, nebo tak nejak...

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 21:31
- Nahlásit

wami
mame za sebou Janosikovy diery na
S Lumpem? To přelezl fakt sám?
Tak to musíš zkusit Slovenský ráj

wami
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 21:33
- Nahlásit

Terri
Oni jsou zvykli se priplacnout na skalu a cekat, kdyz to dal nejde...

Tak to musíš zkusit Slovenský ráj
Ti nevim, chlap by radsi ferrati v Dolomitech, ale to uz se psama odmitam...

Ebony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 21:44
- Nahlásit

slony
je ta elektrika az tak podstatna

je, ve vztahu, žes ji zrovna zmiňoval u "uposlušněného" IPA, který se ti zas tak nelíbí , jinak není

kolki z vas skusili ovladatelnost psa na plavajucom pontone alebo juchajucom otvorenom vagonealebo prekonavanie prirodnych prekazok
tohle vše a mnohem víc mám vyzkoušeno se svým nebožtíkem záchranářem, včetně IPO3 a ZVV3 zkoušky s povelama na dálku na posunky , včetně OP1 s přírodním revírem a včetně několika nasazeních, třeba na sutinách v Turecku, to byly mnohdy neuvěřitelné věci, co pes musel prolézt a přelézt.
Nepíšu to kvůli chlubení, píšu to, že to pro mě není nic vyjímečného...a přesto to byl IPÁk jak vyšitej s vyvrácenou hlavou na poslušnosti. Mimochodem v mezinárodním záchr. řádu je skoroipová poslušnost a pes musí chodit jak hodinky

a takový vození psa v kolečku na vzdálenost, nebo na otevřeném přívěsném vozíku, hledání ztracených klíčů a mincí v lese, slaňování z vrtulníku, nebo přes řeku...houpačky a lávky na sudech jsou v každé dovednosti....

Baileys
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 21:45
- Nahlásit

jééé, no tady chybím....
a tím,že některé znám osobně, tím větší zábava
a taky se mi nějak potvrzuje, čeho si člověk všimne!!!

slony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 22:30
- Nahlásit

Baileys

Ebony
ja viem, ty vies .. a tym duplom sa divim ako sa chytas IPO ako take sa mi paci menej ako NSP kvoli kriteriam hodnotenia, nie kvoli vycvikovym metodam akymi sa dosahuju 100% body , tie metody sa predsa pouzivaju nielen u IPO So psami som ani zdaleka nedosiahol to co ty a predsa si dovolim zopakovat - v kontexte vacsiny tohto fora, kde sa opakovane riesia otazky psikov na flexy vs. voditko , mala kost vs. velka a pod. je hladanie na ktorom zabere ma pes elektriku pre mna nepodstane A vobec to nemyslim zle a nic tym nezhadzujem. Jasne ze ten pes odchadza z poloh , mota chodzu , aport ma divny , pustacky nic moc a co ja viem co este . Ale ak videa inspiruju k premyslaniu , vytiahnutiu za plot cvicaku , vyskusaniu dacoho ineho takeho co sa morduje so ZM tak u mna ucel publikacie bol splneny Ako casto sa na nasich cvicakoch alebo od nasich vycvikarov tym obycajnym radovym dostane podobnej inspiracie ? Jo, som si vedomy , v duchu Trotelchena , ze videa mozu mat negativny metodicky dopad ... ale negativne moze posobit cokolvek co nie je pouzite so spetkou zdraveho sedliackeho rozumu

slony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 22:36
- Nahlásit

wami
komplet zebriky mezi Adrspachem a Teplickymi skalam
... a ty sa stazujes ? ja zelezom podbiteho blondaka cez rebrik dostanem iba ak ho hodim cez plece zas a znovu , je to viac o psovodovi ako psovi

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 04:50
- Nahlásit

nika00
Ja davam povely rozkazovo a tiez dost ostro. Sama som si psa naucila, ze co si zahundrem je taky polorozkaz, tak preto Ak uz vnima, ze bude seria povelov, tak mozem vraviet aj velmi ticho. Odvolanie, ked sa napr. rozbehne za psom musim zrevat, aby zaregistroval a posluchol.

Bela
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 07:52
- Nahlásit

slony

je to viac o psovodovi ako psovi
takze psovod musi mat dostatocne svaly a kondicku, aby toho psiska cez tie rebriky preniesol, ano?
Dobre tomu rozumiem?

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 07:56
- Nahlásit

Co sa tyka nosenia, sme proste nahrati. Pes by to ustal, ale co ja??? Ja som rebrik neskusala, nebol dovod. Ale viem, ze prejde po priehladnej podlahe, ktora je vo vyske niekolko metrov a tiez mu nevadi vo vyske mrezovana podlaha. Rebrik nemame kde skusat. Na cvicaku mi take nedovolili :P

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:19
- Nahlásit

Pěkné, pěkné...
Náhodou, Buca za mnou vylezla po strmém žebříku na rozhlednu, asi před 14 dny, a dolů jsem ji slaňovala zatímco Aša si dole honila ocas a když jsem ji chtěla vytáhnout nahoru, kousala.

slony
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 08:44
- Nahlásit

Bela
Dobre tomu rozumiem?
presne tak , jedine vdaka tomu maju na treku sancu aj prazske krysariky

pigie
a divis sa ked si odmietla podpisat zavazok nahrady zlomeneho ?

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 09:12
- Nahlásit

wami
...já čekala, že to bude mnohem horší. To je slabá kávička i když překvapující. Čekala bych to spíš formou osobní či mailovou, ale asi to mělo svůj význam.

...naděláš pupínky, my co jsme co chvíle na hranici a skoro si tykáme s Johankou...

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 15:49
- Nahlásit

slony
No vidis, mas pravdu, po tej lavicke, co pod Hugom rupla by som sa uz bala ho pustit na rebrik

Terri
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 18:35 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Jak tak zpytuju svědomí, tak mám asi vůči IPU předsudky spíš kvůli kecům kolem toho versus NZŘ...

Smečka
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2007 20:42
- Nahlásit

Ta poslušnost u pravé nohy je fakt nezvyk.Připadala bych si ,jak jíst polévku levou rukou.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání