Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / studijne K9 videa
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
slony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:57 - Změnil/a: slony
- Nahlásit

wami
otazku "co ty na to" som uz preformuloval, pac to bola sterjne iba recnicka otazka, hod novy kuk na relevantny prispevok

a este nieco ... teraz mi dosiel pravy vyznam slova "dobrovolne" v tvojom popise ... sorac, ale mam neblaheho tucha ze Ebony, ktora Lumpa pozna, vystihla podstatu (ja to mam len v tvojich popisoch) - u dospeleho psa len hrou bez presadenia vole psovoda vsetko nevyriesis

wami
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:58 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

slony
co ja na to? to mas tezky... z myho interniho pohledu to je samozrejme trochu jinak, ale zas asi Ebony bude objektivnejsi, neb to neni JEJI vymodleny a vymazleny Lumpik, tak na nej asi nekouka stejnyma ruzovyma brylema, jak ja...

Takze mozny to je, ze si za to muzu sama, ale jeste porad si tak trochu myslim, ze: nejaky nacpani cehokoliv do huby a nuceni drzet znamena, ze danou vec uz do huby v zivote dobrovolne nevezme...

doplneno: No tak vidis, treba to nakonec nebude takova katastrofa...

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:00
- Nahlásit

vymodlený a vymazlený
To mi něco připomíná...
IPO se ale da delat i s peknym pristupem
tak jsem to nemyslela, to je jasné , spíš že ta extrémní přesnost, kterou tam chtějí mi přijde někdy zbytečnou buzerací psa...

Add IPO-V - no, přeskočíme 1,2,3 a budeme mít hned Pětku

slony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:02
- Nahlásit

Moderatori - prosim premazat "internu debatu" Ebony-Wami-Slony , z pohladu temy je OT , nech tie IMHO zaujimave videa nezapadnu

Ebony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:03
- Nahlásit

Terri

někdy zbytečnou buzerací psa...
No v tom případě je vše, co cvičíš zbytečná buzerace , protože většinu z toho přeci nepotřebuje
jakej je rozdíl, když si psa naučím sedat přesně u nohy nebo půl metru od ní? Pořád si musí sednout, akorát jednou to bude vypadat líp

brut
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:08
- Nahlásit

slony
Ona je i ta debata docela zajímavá....člověk se pak ptá, jak se kouká na svého psa a jestli nedělá stejné chyby

Jinak k videu...mimo toho, že mně zaujala chůze u pravé nohy, pískání při odvolání z kousačky, tak se mi ještě líbilo, že pes nechodil jako loutka u nohy a tak trochu se "pletl" pod pravou páníčkovi. A ještě jedna věc......při aportu nepředsedal, ale skákal páníčkovi do rukou ( to by zvládl i Brut...my s tím předsednutím s aportem v tlamě hodně moc bojujeme ....a zatím nic moc)....

brut
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:11
- Nahlásit

Jo a ještě jedna věc...pes si chvílema lehal ne úplně rovně podél nohy....což je taky náš problém......Brut si za chůze lehne, ale hodí zadek mírně doleva ( takže neleží po ose chůze, ale asi v 45° úhlu)....

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:12
- Nahlásit

brut
my předsedáme s činkou a skářeme s peškem, pes je nadšenej jen já jsem celá od bahna

želva
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:14
- Nahlásit

kolik že váží vlčák ?

slony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:15
- Nahlásit

brut
stiahol som si to, spojil do avicka a opakovane pozeral svojho casu pri druhom ci tretom zhliadnuti tam toho uvidis viac .. ak ide pes na skusku/pretek tak musi ist podla Radu. Na tychto videach je pre mna zaujimave ine - rozsah co pes zvladol, chut s akou robi v najrozlicnejsich prostrediach (kolko "skuskovych psov" zvlada odkladacku iba na cvicaku ???), ovladatelnost v totalne stressovych situaciach (pre porovnanie s videami co tu boli o praci inych malin, ktora pri pustacke po ostrom zadrzani rafla psovoda alebo vo vazbe na tusim vcerajsiu debatu o zbytocnej buzeracii psa treningom poslusnosti pri kruhovke)

slony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:20
- Nahlásit

no proste mne je styl Quattro blizsi ako IPO3 a nie je zas az tak ostry ako klasicka sluzobna kynologia ... asi aj preto sa mi Quattro paci, ze na blondaka nikdy nebudem schopny zatlacit tak aby to bolo trojkove

brut
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:27
- Nahlásit

slony
To je další, co mně zaujalo ( už jsem si část pustila po druhý a určitě ne naposledy).... pes je nadšený při všem co dělá.
Jen mně trochu matou posunkové povely....chvílema mám pocit, že pro jeden cvik ( lehni) používá dva....zkřížené zápěstí u rozkroku a pak povel rukou dolů....nebo se pletu?

brut
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:29
- Nahlásit

slony
Nám je taky bližší styl Quattra... přece jen je tak nějak přirozenější...a s tím mým tvrdohlavcem i lepší

Ebony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:30
- Nahlásit

slony
fajn, jen by mě zajímalo, když je to tedy tak veselé a spontání, proč měl ten pes na krku ostnáč, který mu pak tedy sundali, a navíc elektriku

když moji ipáčtí, uposlouchaní, loutkoví a nevím co ještě psi, cvičí na plátěném obojku. :P

brut
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:37 - Změnil/a: brut
- Nahlásit

Ebony
Jsem si elektriky nevšimla....
máme plátěný polostahovák..... jiné mu škubají chlupy a drbe se

Ebony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:42
- Nahlásit

brut
no bodejť, vy si všímáte jen to, co se vám hodí...

mně osobně videa nějak nenadchla, nevidím tam nic zázračného nebo obtížného, naučit psa na posunky je jednodušší, než na slova, která pes vnímá hůř,

a jestli má někdo problémy se psem vzhledem ke své nedůslednosti, bude je mít všude, nejen u IPA, nevídím rozdíl naučit psa lehat křivě nebo rovně, pořád je to lehání

slony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 14:10 - Změnil/a: slony
- Nahlásit

Ebony
no bodejť, vy si všímáte jen to, co se vám hodí..
suhlas, vobec sa tomu nebranim, nakoniec sam som napisal ze aj preto sa mi Quattro paci, ze na blondaka nikdy nebudem schopny zatlacit tak aby to bolo trojkove .. takze len zopakujem dovod, preco mne sa videa pacia - Na tychto videach je pre mna zaujimave ine - rozsah co pes zvladol, chut s akou robi v najrozlicnejsich prostrediach (kolko "skuskovych psov" zvlada odkladacku iba na cvicaku ???), ovladatelnost v totalne stressovych situaciach. Nepoznam tvojich psov ... a som daleko zhadzovaniu IPO3, naopak klobuk treba smeknut pred kazdym psovodom ktory psa k zlozeniu vrcholovej skusky dovedie. Ale bohuzial som videl viacero psov, ktorych prejav bol iny ako na toho videach, na ich "povinnej zostave" tu elektriku a ine pomocky proste vidno bolo/je. A ako som napisal - nie je to vyukove video, je to skor ilustracia co sa da dosiahnut ak sa spoji cvicitelny pes a psovod co umi ... myslim totiz ze pre 70% navstevnikov CZPsa mozu byt inspirativne

naučit psa na posunky je jednodušší, než na slova, která pes vnímá hůř, a jestli má někdo problémy se psem vzhledem ke své nedůslednosti, bude je mít všude, nejen u IPA, nevídím rozdíl naučit psa lehat křivě nebo rovně, pořád je to lehání
nic v rozpore s citatom som ani netvrdil, nakoniec Lumpov aport je prikladom nevzala si ty moje slova o strojovom IPO3 prejave zbytocne osobne ?

slony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 14:27
- Nahlásit

isdpch
ak pouzivas FireFox tak na stiahnutie stremov (YouTube, Google Video a pod) nepoznam nic lepsie ako videodownloader
..ak FF nepouzivas tak odporucam zacat
tie videa su povodne *.flv flashove videa, na prehranie ti staci potom FLV PLayer
ja to mam v presamplovanom divx-e a ma to 1:18 hod a 0,99Gb, to asi neposlem

AOZ
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 14:41
- Nahlásit

slony
na ta videa se budu moci podívat, až nebude v práci tolik lidí, teď jsem příliš na ráně, pokud to bude YouTube tak to neuvidím, to tady nesmíme, rozhodně to pro mě bude inspirativní. Já jsem ta z tou poslušností u kruhovky. U mě se nejedná, o to, že bych pilovala přesnost, ale to aby mě vůbec vnímal. když jsem to tak četla jsem na tom, dost podobně jako wami, s přístupem ke psovi, nedůslednost, měkota, když se mi zdá, že se mu nechce tak to po něm rozhodně nechci. Bylo mi řečeno, že spíš já poslouchám psa než naopak. Tak si myslím, že došlo z mé strany ke špatnému podání infa a tvůj předchozí dojem byl správný.

Šárka
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 15:11
- Nahlásit

Ahojte, kde se dají tyto videa sehnat?
Díky

Ebony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 15:15 - Změnil/a: Ebony
- Nahlásit

slony

nevzala si ty moje slova o strojovom IPO3 prejave zbytocne osobne ?

asi ano, jsem jen člověk, ale ne od tebe, vadí mi kecy o "špatném" IPU od lidí, kteří neví, o čem je řeč, a nejsou schopni naučit psa základnímu.

Ale bohuzial som videl viacero psov, ktorych prejav bol iny ako na toho videach,
já taky, bohužel to není výsada jen IPA

myslim totiz ze pre 70% navstevnikov CZPsa mozu byt inspirativne
ano, ale i tento přístup vyžaduje určité úsilí, což mám obavu si hrnadšenci totiž neuvědomují. Ono to video vypadá tak lehce a nenuceně, ale ta práce je tam stejná, jako všude jinde. Tady si lidi řeknou, jé mě pes taky lehá křivě , budu cvičit jako na videu chci to vidět

slony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 15:36 - Změnil/a: slony
- Nahlásit

pre ALL : fakt berte tie videa tak , ako som to napisal , ukazku ze so psom sa da kadeco je to jedno z malo volnesiritelnych videii totiz co su v takom rozsahu k dispozicii ...

Ebony
vadí mi kecy o "špatném" IPU
nebudem skryvat, ze NSP (nie NZR, ten je uz inde) mi je tak nejak blizsi ako IPO a radsej vyskusam v noci psa na prirodnom reviry aj ked je najprv z toho vyplaseny magor, ako pilovat ocny kontakt ale nadalej plati co som k tomu napisal ... je jedno co sa so psom robi, dolezite je ze sa robi , smeknem pred trojkovym psovodom ale vazim si aj decko ktore nam pride na cvicak naucit poslusnosti svojho orecha ... alebo majitela co hlada radu ako re-socializovat asociala a nenecha ho cely zivot na metrovom voditku a ostnaci
Ono to video vypadá tak lehce a nenuceně, ale ta práce je tam stejná, jako všude jinde. Tady si lidi řeknou, jé mě pes taky lehá křivě , budu cvičit jako na videu
jo, suhlas ... snad dovetok pre ALL bude pochopeny ze bez prace nie su cvicene psy
a na zaver jedno special video pre teba

brut
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 15:48
- Nahlásit

Ebony
Já o IPU nepsala vůbec nic.... psala jsem o sobě a o Brutovi. To že si lehá mírně na křivo, mi vytýkali na cvičáku, jenže ani podle jejich způsobu si Brut přesně podle nohy nelehne. Líbí se mi na těch videích lehkost, s jakou Quattro vše provádí.
Možná, že je rozdíl i v plemeni....přece jen je Brut trochu, bych řekla, těžkopádnější.
O zkouškách nemluvím a ani mluvit nehodlám...žádné nemáme složené, tak nejsem povolaná se pouštět do diskuzí na toto téma.

Prosím, kde jsi viděla elektriku...ať koukám, jak koukám, tak krabičku na krku nevidím ( ale obraz nemám úplně nejostřejší)

slony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 16:06
- Nahlásit

brut
kde jsi viděla elektriku...
zaciatok 4. dielu , viditelna napr. pri predsadani psa ...

Ebony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 16:08
- Nahlásit

slony
v pohodě, já třeba cvičím Ipo poslušnost s maliňačkou na clicker :

Mně IPO baví jako sport, ale nemám nic proti žádnému zkušebáku, pokud se cvičí pro radost psovoda i psa

bohužel v dnešní době soukromých pozemků a myslivců mi přijde cvičit revíry na plachty na cvičáku pro psa bezpečnější

brut
ne?
tak se mi ještě líbilo, že pes nechodil jako loutka u nohy

slony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 16:22
- Nahlásit

Ebony
Mně IPO baví jako sport, ale nemám nic proti žádnému zkušebáku, pokud se cvičí pro radost psovoda i psa
s tym sa da len suhlasit

brut
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 18:46
- Nahlásit

Ebony
ne?
Fakt jsem krabičku neobjevila....a to už na to koukám znovu.....že by to bylo kvalitou?

tak se mi ještě líbilo, že pes nechodil jako loutka u nohy
Vzhledem k tomu, co po nás chtěli na cvičáku, když bylo Brutovi pár měsíců...tzn. chůze u nohy s tělem přimáčknutým k mojí noze, tak tohle bylo něco naprosto jinýho ( a přesně takhle chodí Brut)......ale ani tady nevidím nic, co připomíná elektiku v podobě, jakou jsem viděla na netu ( tím myslím černou krabičku )

wami
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 18:58 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

brut
ale ma ji, tu krabicku, fakt jo. I ja uz jsem si ji vsimla - treba u obran asi kvuli poustecek... myslim, ze je to na zacatku toho 4. dilu, jak psal Slony...

brut
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:15
- Nahlásit

wami
fakt jsem si jí nevšimla......jdu se kouknout ještě jednou

wami
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:32 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

brut
aha, tak pri blizsim pohledu u tech obran v prirode (no, na zelenem pozadi), to je jen retizek, takze kvuli poustecek mozna ne. Ale v tom 4. dilu je neprehlednutelna, fakt...

(BTW si taky myslim, ze tak 11.10 dostal i slahu v tom 4. dilu )

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání