Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / studijne K9 videa
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
slony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 10:39
- Nahlásit

pri videiku s prasiatkom a neschopnym policajnym chlpacom ma napadlo, ze sa s vami podelim o trochu ine videa ... myslim ze som ich tu este nevidel, esli jo tak admini sorry

je to serial (4x cca 20 minut) , ktory natocil belgicky policajny psovod so svojim psom po odchode do vysluzby ... nie je to vyukove video, je to skor ilustracia co sa da dosiahnut ak sa spoji cvicitelny pes a psovod co umi

hraju : Danny Verbeke a malina Quatro

diel 1
- poslusnost, skoky, vyhladavanie predmetov

diel 2
- praca vo vyska a zlanovanie, kusacky a zakroky (voda, budova, strecha)

diel 3
- zakroky, policajna praca,

diel 4
- a zas poslusnost, posunky, strazenie atd

.. prijemny zazitok

želva
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 10:48
- Nahlásit

slony
tak jsem to zkoukla líbí se mi to

wami
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:06
- Nahlásit

slony
tak zatim mam za sebou prvni cast... jako dobry, no... ale noseni psa na rameni vzdavam uz dopredu, by me asi zatlouk metr do zeme svoji vahou...

hele - nasi (vasi) policajti maji taky chuzi u prave i leve nohy? vetsina poslusnoti je u prave, ale obcas mu chodil i u leve...

slony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:10
- Nahlásit

wami
vedenie psa pri pravej nohe ma tiez prekvapilo ale pri tom co ma psisko zmaknute som to proste vzal na vedomie , rovnako ako to ze to nie je ipacky puntickarsky presne par momentov je vsak insppirativnych, napr. skoky z kontajneru na kontajner pricom tie nadoby popojizdeji a pod

co aport ?

nika00
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:13
- Nahlásit

policejni psi chodi u prave nohy?
jinak krasny

jeste by me zajimalo..kdyz zadavate povely,,taky je rikate takhle durazne? ja se snazim spis mluvit tissim hlasem

wami
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:17
- Nahlásit

slony
me spis zajimalo, jestli to delal jen tak nebo to maji holandani ofiko, to vedeni u prave... je to nezvyk... a taky ty posunkovy povely (jak si psovod u "lehni" chrani to nejcennejsi, co ma , ne jak u nas machani ruky zepredu dozadu nad hlavou psa... )

par momentov je vsak insppirativnych
to ja jich nasla inspirativnich hodne a taky se mi libi, ze je to delany tak, aby to ten pes zvladal, bez ohledu na dokonalou presnost...

co aport ?
melu si to v hlave a castecne jsem vysla z toho, o cem jsme se bavili, a castecne to prizpusobila soucasne situaci, kdy pes zacal nosit balonek pri povelu "ke mne" az ke mne i s predsednutim. Takze ho nechavam co nejvic vysilovat na balonek, cinku jsem prozatim odlozila a snazim se mu zautomatizovat to noseni az ke mne s predsedanim, pak to zkusim po case prevest na cinku... (Cinku jsem zatim hodila do kouta, neb pri poslednim pokusu pro ni vybehl, ale ani ji nevzal do tlamy, tak az na ty renoncy zapomene... Pak mi ji teda jednou dones a i si sedl, nez ji flusl, ale mame v tom zmatky, takze krok zpet - ooo, jak oblibene, u nas... )

slony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:29
- Nahlásit

wami
takze krok zpet - ooo, jak oblibene, u nas
ved som to pisal , myslim ze to pomoze ... uspechana
po konzultacii s mojim osobnym kyno-guru je este par myslienok, mam poslat ? ... jak sa ma Lump ku kozkam (napr. kralik) ?

taky se mi libi, ze je to delany tak, aby to ten pes zvladal, bez ohledu na dokonalou presnost..
jo, kvoli tomu som to sem dal ... ze to nemusi byt vzdy iba strojova presnost IPO3 , psovod psisku pomaha celym telom ale pre bezny zivot je to co predvadza Quattro zmysluplnejsie ako "radostny prejav a dosledne sledovanie psovoda s ocnym kontaktom" urobene cez vidlicku alebo elektriku ....

wami
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:36
- Nahlásit

slony
uspechana spatny odhad metodiky neni prece uspechanost...

po konzultacii s mojim osobnym kyno-guru je este par myslienok, mam poslat ? ... jak sa ma Lump ku kozkam (napr. kralik) ?
posli to mejlem, uz se tesim na dalsi mejlovou konferenci... (Kozky jsem nezkousela, nemam je k dispozici, mym skromnym odhadem by se je pokusil sezrat... )

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:36
- Nahlásit

to ja jich nasla inspirativnich hodne a taky se mi libi, ze je to delany tak, aby to ten pes zvladal, bez ohledu na dokonalou presnost...
Teď jsi zlomila srdce naším IPÁkům

Krom všeho mně zaujala i dobře vybraná hudba - už u prvního videa "z vesmírné odyssey"

wami
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:37
- Nahlásit

Terri
myslim, ze ne... IPO je hezky na pohled, a i slozity, akorat ja na to nemam ani psa, ani nervy...

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:38
- Nahlásit

wami
IPO je hezky na pohled, a i slozity, akorat ja na to nemam ani psa, ani nervy...
mně je sympatičtější i jiný přístup však viz. co tu píšete

wami
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:44 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Terri
IPO se ale da delat i s peknym pristupem... jen skoda, ze to moc casto clovek nevidi...

to, ze jsem se psem jinde a mam jiny predstavy me maximalne tak opravnuje k tomu, delat si z toho legraci, ale asi ne moc ke kritice...

(A vubec, ted jsem koukala na to IPO-V a to bych s Lumpem dat mohla... )

nika00
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:46
- Nahlásit

all
tak co?
jakym stylem davate povely?

wami
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:48
- Nahlásit

nika00
jak v cem... ale treba u odlozeni za chuze si taky hulaknu...
Vubec - tam, kde mam potrebu psa podporit, tam si dam povel hlasitejsi. Tam, kde ho nemusim tlacit tolik, ale spis ho "brzdit", dam povel tissi...

Ebony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:48
- Nahlásit

wami
tak takhle to je! A já se tak snažím, a nakonec ti IPO není dobrý...

slony
u Wami to není uspěchanost, ale pouhopouhá nedůslednost vymluvená na: ze je to delany tak, aby to ten pes zvladal, bez ohledu na dokonalou presnost...

Ebony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:50
- Nahlásit

nika00
stylem dle situace a dle psa...co na to chceš říct?

wami
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:51
- Nahlásit

Ebony
A já se tak snažím, a nakonec ti IPO není dobrý...
jak mi neni dobry? Vzdyt ti ho tady obhajuju...!
Ale s nasima neduslednosti pokazenyma aportama uznej, ze na IPO nemuzem...

u Wami to není uspěchanost, ale pouhopouhá nedůslednost
u cehokoliv jinyho to beru, mas pravdu...
Ale myslis si to i u tech aportu...?

Ebony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 11:56
- Nahlásit

wami
u aportů zvlášt, ale nemyslím nedůslednost, že bys to nedělala, ale nedůslednost dát psovi najevo, že to bude tak, jak chceš ty
protože v tý metodice, kterou jsme dělali, neexistuje, aby ti pes pri poslednim pokusu pro ni vybehl, ale ani ji nevzal do tlamy, tos mi ani neřekla...

pokud nebudeš důsledná, tak se s aportem rozluč

viky
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:00
- Nahlásit

Tak prave me nacapal sef, jak na to cucim... to zas bude kecu

wami
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:02
- Nahlásit

Ebony
tos mi ani neřekla...
no, on ten druhej pokus po tomhle byl ten, jak jsem se chlubila, ze si i sedl, nez to flusl... a to jsem ti rekla...

kazdopadne pred tim jsi prohodila neco jako ze to mam teda delat na ten balonek, coz mi prve nedoslo (opet), takze jsem mela pocit, ze oba ty pokusy s cinkou byly zbytecny, predcasny a naprosto blby... (cemuz nejspis odpovidal i vysledek)

nedůslednost dát psovi najevo, že to bude tak, jak chceš ty
hele, tohle ja vim. Ale nejak to neumim, nemuzu na to prijit. Jinde delam chyby, ale ty jsou v metodice, kdyz neco delam predcasne nebo to blbe spojim. Ale proste nevim, CO na sobe mam zmenit, abych mu vysvetlila ten aport... Nebranim se tomu, ze to je neduslednost, ale nejak mi chybi poznani, jak ji zlepsit. Sednout psa donutim, lezet na fleku taky (kdyz si to nezkazim), ale aby dobrovolne vzal do huby neco, co nechce... to neumim, tady asi nade mnou vuli vyhraje, pokud nechci sahnout k polonucenaku...

Ebony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:06
- Nahlásit

CO na sobe mam zmenit

hlavně přístup, to není o síle nebo nuceňáku, uvědom si, že pes už je dospělej, a je načase se k němu tak začít chovat...a nejen u aportu

Ebony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:08
- Nahlásit

wami
ale záleží samozřejmě, jakou cestou se chceš dát, pokud ti na přesnosti a konečným výsledku nezáleží...nakonec to dělat nemusíš

wami
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:13
- Nahlásit

Ebony
uvědom si, že pes už je dospělej
moje maly stenatko uz je dospely... jj, to mi bude trvat, nez schroupu...
A tim padem i ten pristup - musim se ho naucit, holt jsem moc mekka...

ale záleží samozřejmě, jakou cestou se chceš dát, pokud ti na přesnosti a konečným výsledku nezáleží...nakonec to dělat nemusíš
v necem zalezi, v necem ne. Pravdepodobne nikdy nebudu mit chuzi tak peknou, jako mas ty, protoze jsem nikdy netrvala na zdvizene hlave, takze se mi to asi bude spatne preucovat. Stejne tak jako na stopach asi nebudu mit tu trpelivost ucit ho zalehavat predmet presne ve smeru chuze - proste u neceho tu presnost tolik resit nebudu.
Ale treba odlozeni a aporty bych rada mela pekny a presny, takze tam se chytam za nos a sklapavam podpatky a resim to.

Ebony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:17
- Nahlásit

wami
ale Wami, to přeci není o zdvižené hlavě....nevím, co ti na to mám říct

wami
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:20
- Nahlásit

Ebony
to přeci není o zdvižené hlavě...
ja vim, vzala jsem to jen jako priklad, ze proste nektere veci mi nevadi nemit dotazene uplne dokonale, zato na jinych mi zalezi...

mno, ja uz si cistim hlavu na ty tuny informaci, az to na me v Hranicich spadne - a strasne se na to tesim...

brut
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:34
- Nahlásit

slony
Díky za videa, mám nad čím přemýšlet

nika00
Já teda dávám povely hlasitěji než normálně mluvím... a to všechny....

slony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:38
- Nahlásit

hmmmm ....

Ebony
takze nasledovny popis Lumpa .. "nejaky nacpani cehokoliv do huby a nuceni drzet znamena, ze danou vec uz do huby v zivote dobrovolne nevezme..." mam brat s rezervou ? rec nebola o parforse, ale som si (a nielen ja) dost dlho lamal hlavu ako psovi drzanie aportu (povedzme posledna faza, v predsadnuti alebo u nohy cinka v hube) vysvetlit bez podrzania celuste

Ebony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:42
- Nahlásit

slony
No, zkus to tak brát, že Wamiin vymodlený a vymazlený Lumpík si z ní občas dělá dobrou prču, a protože na paničku nejvíce platí udělat smutné oči typu, příště se z toho aportu určitě, ale určitě poblinkám, tak ti to musí být jasný :

wami
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:45
- Nahlásit

Ebony

ale von to fakt pak do huby neveme!

(vymodlený a vymazlený Lumpík si z ní občas dělá dobrou prču, a protože na paničku nejvíce platí udělat smutné oči typu, příště se z toho aportu určitě, ale určitě poblinkám
presne... ted jsi me odhalila... )

slony
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:52 - Změnil/a: slony
- Nahlásit

Ebony

wami
aj fajnovy pes, aj specificke CSV ... pri metodicky spravnom postupe nebude podrzanie celuste chapat ako natlak (opakujem, nehovorime o parfors metode) .. pokial ovsem nie je hajzel nauceny ze je mu urazanie sa trpene ... viac asi v maile

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání