| Autor |
Zpráva |
Sissi
|
# Zasláno: 6 Srp 2005 15:25
- Nahlásit
Mám taky názor jako ty Eimy, slalom se moje Borderka bezchybně naučila za týden a to jsme necvičily ani denně.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 09:16
- Nahlásit
Terri
ještě jsi nikdy neviděla tvrdého psa,vůbec nevíš o čem filosofuješ....až se někdy zapleteš do rvačky dvou pořádných ovčouních či podobných hovad a budeš ztřískaná košema,zdupaná,zválená,zdrápaná do krve,celá modrá a bůhví jestli ne zralá na chíru,pochopíš co to je tvrdý pes a jeho vztah ke korekcím,a pochiopíš,co tím chtěl básník Vrana říct....
Zapomeň na svou praxi a na něžnou lidskou filosofii,a pochop psovitou šelmu...
Nikdo neříká že se pes má bít-ale naopak,že pro některé psy díky jejich založení fyzický trest ztrácí skoro význam...a ti jsou pro určitý typ sportu nejhodnotnější....nebojí se ani čerta a žádná fyzická nepřízeň je neodradí od dosažení svého cíle...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 12:58
- Nahlásit
Sali
No v tom se prostě neshodnem, mi se cílený chov takovýhle jedinců nelíbí - to bychom rovnou mohli chovat tygry a tvrdit, že jsou pro určitý sport ti nejlepší kvůli své přirozenosti - divokosti. (To je přehnaný příklad,ale tak..)
Jaké jsou korekce psa toho typu cos popsala je asi jasné - na to bych neměla žaludek, povahu ani cokoliv jiného.
Pes má být pes
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Srp 2005 14:48
- Nahlásit
já nevím, nechci se nějak zastávat toho dotyčného o kterém psala Eimy, tahání za uši mi přijde drastický to je pravda, ale z vlastní zkušenosti musím říct, že jsem párkrát musela sáhnout po tvrdší metodě než se píše v kynolog. knihách a lecjaký výcvikář by mě za to asi odsoudil. Můj pes mi startoval po lidech - teď už díky bohu můžu psát v minulém čase - tahání za kůži, fuj, nesmíš...a já nevím co nepomáhalo. Až mě fakt už jednou vytočil a dostal přes hubu a to doslova a do písmene a od tý doby je klid. Nemyslím si že jsem mu tím nabourala vztah vůči mě, spíš naopak. Je to fakt hodně daný povahou.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 14:49
- Nahlásit
to jsem psala já
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 17:29
- Nahlásit
Terri
A kde vemes psy pro sluzebni praci kdyz se u vsech plemen "modernim chovem a pristupem" odbouraji vsechny vlohy pro ni. Zaplat panu bohu za to ze porad existujou lidi kteri chovaji psy s ohledem hlavne na jejich pracovni upotrebitelnost.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2005 23:18
- Nahlásit
Tchor
pracovni upotrebitelnost
ok, ale sport?
No víš co, mně vlastně celkově spíš nejde do hlavy, jak někdo může zvíře "zvalchovat" či cokoliv tvrdě korektního. Asi na ně nic jiného neplatí, beru, ale ten čin.
A vidím jako něco odlišného, když se teda porvou dva dominantní samci a Ty je musíš od sebe za nějakou cenu dostat jak psala Sali, a když někdo dělá na ostnáči stopy...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 06:50
- Nahlásit
Terri
Sport a pracovni upotrebitelnost jdou ruku v ruce. ciste sluzebni chov je nesmysl protoze proste nebude dostatek jedincu pro genetickou variabilitu.
Ad topy na ostnaci. Hele kazdej pes je jinej, ale zase se tam hromadne odsoudilo to o cem nikdo nic nevedel. Jen tak jsme Tereze ukazali na Kirune (zatim nikdy ostnac na krku nemela) o co vlastne slo a svete div se ta cuba si toho ani nevsimla. vsechno je to o tom jestli se dana metodika umi pouzit nebo ne, ale jak pisu jinde to plati o jakekoli metodice a pomucce.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 08:50
- Nahlásit
Tchor
fakt je že Kiruna se jen zaTVÁŘILA nesmírně udiveně ve smyslu cos mi to oblíkla a co s tím jako mám dělat?jako chodit před tebou po kuchyni na opratích???...ale to bylo taky všechno....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 08:58
- Nahlásit
Terri
asi se neshodnem,já za adepty na vrcholový sport považuju ty samé povahy jakom adepty na praktickou kynologii.Jen tvrdý pes ustojí tvrdé podmínky a snese tvrdé tlaky protivníka,ale taky snese tvrdé tlaky psovoda aniž by si šel následně smutnit do kouta...za všechno se platí daň,takový pes se cvičí od mala správně a hlavně hlavou,s tím,že když je třeba,musíš na něj pmít prostě i fyzicky,a to tak,aby na to slyšel.Nekaždý na to má,skoro bych řekla že málokdo na takový zvíře má,zaplaťpámbu že pro vás vyznavače tzv.moderních povah "neškodit nebát se a hlavně nebojovat"vhodných tak akorát do výstavního kruhu existuje spousta chovatelů co zastávají to samý...máš si z čeho vybírat a nezklameš se,pohyb psa u figuranta bude spolehlivě od něj tak hodně štěstí.
Pro lidi co potřebují psa na praxi i sport současně,nebo na takový sport,kde tlaky se vyrovnanjí tlakům praxe,což je jen správně,pro lidi co chtějí zachovat pracovní upotřebitelnost starých ozkoušených plemen,pořád ještě existují krevní linie NO a malin,kde vedle skoro sáhnout nemůžeš....pořád ještě jsou vrhy,kde si současně vybere ipař,policajt i voják....kde skoro každý štěně je schopný podle orientace psovoda rozjet svou kariéru libovolným směrem...zaplaťpámbu za takový chovatele.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 09:02
- Nahlásit
Terri
co ti proboha vadí na tom činu "zvalchovat psa"???? Vždyť vůbec nevíš o čem mluvíš a chraň pámbu abys si to musela se psem rozdat a zjistila že na to nemáš....když se ti bude chtít pes rvát za každou cenu,protože narost,ty mu to budeš chtít zakázat a on se ošklíbne s tím "a to mi jako zakáže kdo? Ty?Nejlepší vtip dnešního dne..." a bude si dál dělat svý...CO si počneš? Konzultace u kolegy psychologa?Potřebuješ to řešit tam na tý ulici,ne za dva dny po netu...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 09:24
- Nahlásit
Terri
ještě si neodpustím jednu věc-
Pes má být pes
takže žádný výstavní blbeček co zná dva pohyby,v kruhu kolem dokola parádešritem a od figuranta rovně dopryč...ale pes,representant svého plemene,v plemenech ve kterých se pohybuju já a Ty representant PRACOVNÍHO PLEMENE,čili zvíře narozené s mentální kapacitou PRACOVAT VŽDY A VŠUDE,DĚJ SE CO DĚJ.
Při správném vedení od mala a výcviku hlavou,cíleně a plánovitě,jsou pak skutečné korekce třeba fakt jen na projevy dominance tam,kde na ně není místo...to ostatní je jen takové šudlání,sem tam dobře mířená vzduchem chazená,ale člověka brná ruka a pes utrousí no tak soráč....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 09:52
- Nahlásit
Sali
Sali neštvi mě s výstavními blbečky. Výstavní a pracovní kariéra se nevylučujou. Moje čuba je šampionka krásy (a nemá to vyježděný, ze 17 výstav má 13 titulů a nejhůř byla 1x V bez pořadí) a zároveň "U" fena se všemi pracovními (loveckými) zkouškami. Řečí, že šampioni neumějí nic jiného než pěkně stát a běhat v kruhu, už jsem slyšela dost a opravdu mě sejřej. Vím, že takoví jsou, ale nejsou takoví všichni!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 10:21
- Nahlásit
Ketrin
neděláš velký knísráče..... málem jsem v neděli brečela....přes tři roky se snažíme klubově pomoct kamarádovi figurantovi vyhrát marný boj s jeho nádherným exteriérovým knírem...marně.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 10:24
- Nahlásit
Sali
Myslela jsem to obecně. Nic ve zlém. Na tohle spolehlivě startuju.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 10:30
- Nahlásit
Ketrin
je několik dobrmanek,co mají taky oboje a co si jich nesmírně vážím,jsou z krve co pracuje a přitom mají interšampiony,jde to,když se umí chovat na harmionii celku....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 10:32
- Nahlásit
třeba tahle čuba....
http://www.graciano.tavr.net/dolche-e.htm
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 10:34
- Nahlásit
nebo tahle....
http://www.graciano.tavr.net/afrodita-e.htm
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 10:35
- Nahlásit
začínali s touhletou...
http://www.graciano.tavr.net/chesmena-e.htm
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 10:37
- Nahlásit
I když se v dobrmanech nevyznám, je to krása.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 10:43
- Nahlásit
http://www.laendtor.lexwiese.de/1.htm
a vůbec celý jejich chov...
http://www.laendtor.lexwiese.de/2.htm
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 10:44
- Nahlásit
Ketrin
jsou to zvířata s trojkama,z výkonnostního chovu,proveřená na place,a současně ideálního vzhledu....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 11:54
- Nahlásit
Sali
Co znamená s trojkama - snad ne s DKK 3/3 ?
Ale i kdyby - podstatný je výkon a schopnost výkonu
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:03
- Nahlásit
Jak se stavíte k tomu, aby vás pes držel za ruku, případně chňapal případně kousl do ruky při fyzickém trestání? Co je dovoleno a co už ne? Kde je nějaká benevolence jeho projevu vůči nám?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:11
- Nahlásit
Garfield
Mě pes i čuby pouze ve hře jemně oštipují řezákama, popřípadě jemně okusují celým chrupem (ani nestisknou). To, co popisuješ, bych netrpěla. Ovšem mě s mými LR se to lehce mluví.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:15
- Nahlásit
Ketrin
s trojkama znamená se zkouškama 3.stupně,čili vrcholovkama.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:17
- Nahlásit
Sali
Aha! Tak to se omlouvám
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:21
- Nahlásit
takže žádný výstavní blbeček
Ale no jasně, to Ti nikdo nebere, tohle i to druhý jsou ale extrémy. Znáš Gaussovu křivku ne? Pak by Ti mělo být jasný, jak to MÁ fungovat!
zvalchovat psa
Každý má pro to třeba jen jiné výrazy
vyznavače tzv.moderních povah
Jo? A co chceš, aby si Tvé tvrďáky pořizovali všichni a pak jsme tu měli krvopsinec a člověkomasakr všude??? BuĎ ráda, že to tak je, protože jinak by na seznamu ohrožených plemen byli právě psi a ukousaných lidí od nezvladatelných páníčků/a jejich psů by bylo hafu.
Řekni někomu, máš výstaváka doPRmana, seš měkota a Tvůj pes se hodí leda do .. kruhu a nech ho se naštvat a pro své ego si pořídit psa typu Tvých...
Dneska jsem byla ve zvířecím obchodě a prodávají tam ostnáče - vypadají fakt efektně a jsou hezky vystavené..., určitě mají dobrou prodejnost.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:21
- Nahlásit
Garfield
mě čuby ve hře silně ubližují,v afektu ale protestují jen slovně....pokud si mě v rozespalosti spletou s jiným psem co po nich šlape a se sprostou nadávkou zobnou,omlouvají se hned a samy...fyzické tresty používám tak málo a jen kvůli jejich rvačkám,že nemůžu hodnotit....a i když to jednou v životě zkusí,stejně mě nepřeperou.
Je třeba ale vědět,kdy má pes jakési právo se ozvat a vyhrát-když psovoda chytne hysterák a v afektu ohrozí psa....stačí podržet psovoda na zemi než se zklidní
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2005 12:33
- Nahlásit
Sali
No já mám mladého psa ve výchovném procesu, takže povalení na zem a vytahání za kůži sice není na denním pořádku, ale občas k němu přistoupím a v tu chvíli leží, vzdává se a drží mě za tu ruku, která drsným sevřením zlobného pařátu svírá jeho štěňátkovou kůžičku. Pes po ní lehce překusuje a jako by mi říkal: "To už stačí, to už stačí, ježíši to strašně bolí, prosím tě přestaň, já už budu hodnej, vyčistím si zuby, uklidím bačkůrky a po večerníčku půjdu spát, jen už mě netrap!!!". Já mu za to vždycky naliskala ještě přes tlamu, ale Artemis mi nadal jak vrabcovi, že je to úplně špatně.
|