Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / kdo pomůže/poradí s loveckým výcvikem?
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
mac1
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 09:53
- Nahlásit

máme několik lokalit - podle zvěře a terénu , např. zajicí -meandry Botiče , bažanti - jabloňová alej v Záběhlicích nebo cvičák v Hostivaři,někdy zajedem na Dubeč - bažanti i zajíci ...a tak, do lesa jezdíme na Berounsko ( mám tam staršího psa přihlášeného v honitbě ) , juniorovi už je přes rok, letí to, to je hrůza . Tak se za 14 budeme těšit..... tedy oni by oba kluci přivítali i hárající slečnu

edita
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 09:56
- Nahlásit

mac1
to verim a ne ze by se mi krizenec WSS a ASS nezdal jako idealni pes .) ale radeji pockame, az slecna dohara .)

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:32
- Nahlásit

mac1
aha,ja Ti pisnu,az se vratim ze sluzebky,dekuju.
To hafebzobav porad nevim - co ve zkouskach je, mam samozrejme zjisteny,uz davno,byli jsme do Malesova prihlaseny uz letos,ale zbabele jsem to odvolala...Art slidi, hlasi ¨bohuzel tak na 3,tj na videnou a prerusovane,chuze na remenu v terenu taky tak za tri - spis bych ho chtela porovnat se zkusenejsim psem - vidavala jsem se s Alici,jenze ta se mi odstehovala...a nikdy jsme spolu nebyly v terenu.

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:34
- Nahlásit

mac1
Tak to my jezdime okolo Jiloveho,mam tam chatu,mistni myslivci jsou zatim tolerantni,zezvereno je az malem moc...Ti písnu na mail a přidáme se - ty jsi Marcela z mujpes,ne?Ta vaše diskuse má jako snad jediná smysl...

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:37
- Nahlásit

např. zajicí -meandry Botiče
tam jich fakt je Včera nám dokonce ráno přeběhl přes cestu v sídlišti.

edita
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 10:55
- Nahlásit

mac1
kde presne se pls ty meandry u Botice nachazeji? ze bysme tam taky zkusili nejakeho zajice prohnat .)

younglady
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:35
- Nahlásit

mac1
ten Malešov to je jen pro Špringry? A kdy to je?

edita
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:39
- Nahlásit

younglady
v Malesove se konaji v kvetnu zkousky vloh pro slidice .)

younglady
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:40
- Nahlásit

edita
ahaaa tak to jo

younglady
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 11:44
- Nahlásit

edita
ty jooo novej postreh - na jare jsou i zkousky vloh malych plemen, ale nikde nepisou co tam ma bejt

mac1
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:21
- Nahlásit

younglady
www.kchls.cz ( jsou tam i zkušební řády )

fromeli
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 12:41
- Nahlásit

kde presne se pls ty meandry u Botice nachazej
edito
tady obrázek

edita
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:03
- Nahlásit

younglady
koukala ses do zkusebnich radu? ja se vecer doma schvalne podivam

edita
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:05
- Nahlásit

mac1
ted me napadlo, taky bysme chteli v kvetnu na vlohovky, ale obavam se, ze slecna bude harat .( pro slidice jsou za cely rok pouze ty dvoje vlohovky na jare a na podzim? nebo existuji jeste nejaky mimoklubovy? to harani je v tomhle fakt hrozna pritez .( Malesov mame kousek, ale kdyz bude harat, tak musime na podzim az do Brna .(

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:06 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit

younglady
Já teda ani nevím,co mají být ta malá plemena - na kchls-náš klub, viz odkaz , o takových zkouškách není ani slovo - jen o zkouškách pro plemena združená v klubu, pak ještě pro ohaře anglické a kontinentální,ale malá plemena?To jako podlekohoutkové výšky?My chcem dělat ZV slídičů a pak barvářky...

edita
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:07
- Nahlásit

fromeli
dik, ale ja spis myslela neco jako: my chodime tam a tam, dostanes se tam tak a tak a tam je to dobry .)

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:08
- Nahlásit

edita
A háravá fena na zkoušky může,jen nastupuje poslední...

edita
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:09
- Nahlásit

Lucie od Arta
terminy tech vlohovek pro maly plemena jsou na webu CMMJ, younglady ma parson russel teriera .)

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:09
- Nahlásit

edita
Aha-takže nic pro nás...to by mi klub neuznal,tohleto...

edita
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:10
- Nahlásit

Lucie od Arta
fakt? tak to je fajn, jen mi to prijde nefer vuci ostatnim, ale pokud to jde, tak to asi zkusime

edita
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:12
- Nahlásit

Lucie od Arta
holt musime v kvetnu do Malesova .) alespon, ze to mame z Prahy kousek .)

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:12
- Nahlásit

edita
Mě to taky přijde nefér vůči nám se psy,ale náš problém-narozdíl od výstav to opravdu jde,jen by měla jít nakonec a celou dobu bys s ní měla bejt někde stranou...Malešov by mohl bejt dobrej, Horyna chová welše...snad nás coby nemyslivce budou brát vážně.

edita
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 13:19
- Nahlásit

Lucie od Arta
ja myslim, ze jo, Hafina tady z cz.psa ma taky WSS, uz s nim na vlohovkach byla a prej docela pomaha i to kdyz si zenska, obcas prihmourej oko .)
byla bys teda pro nejakou spolecnou loveckou prochajdu spolu s mac1? odkud z Prahy jsi?

Skypy
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 14:32
- Nahlásit

Lucie od Arta

nerad se vám sem zrovna pletu, ale hárává fena na zkoušky z lovecké upotřebytelnosti nesmí - Přečtěte si všeobecnou část zkušebních řádů, odstavec 5.Přehlídky psů, řádek d. nešlo mě to zkopírovat, tak sem to musel napsat takto. jinak zkoušky vloh pořádá taky většina okresních mysliveckých spolků, ale pro nečleny ČMMJ to vyjde tak o 100 až 200 kč víc.

edita
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 14:37
- Nahlásit

Skypy
dik za info, pokud teda budes delat vlohy na nakym OMS je to stejne jako kdybys delal ty klubovy?

Hafina
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 14:52
- Nahlásit

edita
Ahoj, já dělala vlohovky na OMS a je to úplně jako klubový. Stály asi 450,-. Zkušební řád je furt stejnej. Tak pak kdyžtak mrkni na termíny na www.cmmj.cz a tam to v kynologii je, ale jsou tam zatím jen na rok 2006. Teda pokud nechceš jít na vlohovky se zadáním CACTa.
Jo a střelba nacvičit jde. Pořiď nějakej poplašňák, nebo my jsme pořídili plynovku, a pak Sáře normálně při vycházce střílej. Počkej si až bude zabraná do čmuchání, nebo prostě až si vás nebude všímat a vystřel. My to tak cvičili taky a na brokovnici měl pak reakci stejnou, jako na tyu plynovku.

Jinak už jsme pak cvičili jen tu poslušnost a chůzi na řemeni a trochu slídění, protože on prohledává terén docela nesystematicky, ale na těch vlohovkách se vytáhl a slídil parádně člunkovým pohybem. No hlavně to chce vyrazit někam, kde je hodně zvěře a zkusit jak pes hlásí. Aris hlásí na 4, hlásí i na stopě, ale bohužel jsme na vlohovkách neměli moc zvěře, nakonec jsme asi po 2 hodinách našli nějaký zajíce a dostali za 3, i když to bylo za 4, ale to je fuk, 3 nám stačí a ještě to můžem kdekoli spravit na tu 4.

mac1
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 18:48
- Nahlásit

Lucie od Arta
hárající fena není puštěna ke zkouškám , vlohovek je dost, nemusíš jít zrovna na klubové , ty od OMS platí stejně , rozdíl je jen v tom, že na klubových se zadává CACT - z důvodu ICH, pro šampiona práce se případně získaný CACT z vlohovek nepočítá , ale pro ICH musíš úspěšně absolvovat zkoušky,kde se zadává CACT ,hlasitost na viděnou je max.na 2, na 3 a 4 musí pes hlásit na stopě ...znám také Horynu,ale ten chová špringry , asi to bude shoda jmen ( nebo jeho syn)

younglady
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 18:53
- Nahlásit

mac1
děkuju

edita
ja ani nevim kde zkuševní řády najít, teda hledala sem na netu a nic sem nenašla. termíny znám
Hele pokud pujdete na nějakou tu prochajdu, loveckou, tak kdyžtak dejte vědět, taky se přidáme, pokud můžeme

Lucie od Arta
malá plemena jsou jak říkáš podle kohoutový výšky - patří tam např. jezevčíci a většina teriérů - já mám třeba parson russela

younglady
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 18:58
- Nahlásit

mac1
díky za tu stránku, našla jsem tam co jsem potřebovala, už aspoň vím, co nás čeká a nemine

younglady
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2006 18:59
- Nahlásit

edita
tak si asi na jaře taky dáme vlohovky, bude sranda

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání