| Autor |
Zpráva |
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 13:07 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit
Sháním někoho, kdo by mi poradil )a možná raději předvedl),jak prakticky - načteno mám - připravit psa na vlohové zkoušky pro slídiče...Nejsem myslivec,a tak bych se ráda dostala do terénu s někým, kdo nějaké slídičské plemeno vlastní a zkoušky už má, pro nás laiky,kteří přece jenom chtějí psovi dopřát to,proč byl vyšlechtěn,je to složité. Poradíte?Jsem z Prahy.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 14:09
- Nahlásit
Lucie od Arta
Haf bez obav dělaj i lovecký výcvik www.hafbezobav.cz (ten název je teda příšernej)
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 14:47
- Nahlásit
venda
No,na to jsem koukala,to není úplně to,co hledám,já opravdu potřebuju slídiče, nejlépe někoho,kdo má osobní zkušenost,tj někoho od kokrů,špringrů,křepeláků,prostě fajn myslivce,co mě vezme na psí procházku v honitbě a vysvětlí,co dělám špatně...Na cvičáku by to jaksi nebylo ono...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 16:12
- Nahlásit
Lucko mrkni na www.horys-lov.wz.cz Dělají prodloužené víkendy s loveckým výcvikem a kokři jsou u nich také zastoupení. Jen nevím,jestli bude nějaký výcvik ještě tento rok, byl minulý víkend
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 17:59
- Nahlásit
jana33
To jsme právě prošvihli,to byl letos poslední...chtěla bych v květnu na vlohovky k Horynovi, tak potřebuju Arta kapku zklidnit...Vlohy jinak evidentně má,to zas jo...
A osobní zkušenosti s tímhle typem zkoušek někdo nemáte?
|
edita
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:04
- Nahlásit
Lucie od Arta
ahoj, Artik je velkej sympatak .) my mate 9mesicni fenku WSS a chodime s ni na hafbezobav uz od malicka a ted jsem tam zacali chodit na loveckej vycvik...urcite bych to byt tebou zkusila, uci to holcina, ktera ma madarskyho ohare a vi hodne hlavne o honicich, ale takovy ty zaklady loveckyho vycviku jsou hodne podobny a obzvlast na ty vlohy to podle me staci, my se taky na jare chystame...ve vlohovkach je nos (ten se tam snazime rozvijet hledanim pana, slidenim na poli apod.), hlasitost (to moc nenaucis, chce to potkat zajice na poli, coz se nam jeste nestalo, takze nevime, jestli Sara hlasi .) poslusnost a ovladatelnost se uci (to je zaklad na kazdym cvicaku), chovani po vystrelu moc nenacvicis, vodeni na remeni (chce to mit prepinaci voditko, aby na nem pes umel chodit bez toho, abys ho usmernovala - mame s tim problem, Sara je az moc temperamentni), slideni (viz nos), ochota a chut do vody (to by melo byt na vlohach jen o tom, ze pujde do vody za vhozenym predmetem, aport v tom neni), jinak trenujeme aport, down, praci v poli, vse se pro slidice moc hodi, aport a down je zatim hlavne o domaci priprave, my jsme naprosto spokojeny a vrele doporucuju, Zuzka (cvicitelka) je fakt nadsenec a kdyz vidi zajem, snazi se maximalne pomoct, i ta honitba je casem s ni mozna a ma znameho, ktery ma se slidicema zkusenosti...taky bysme Vas s Artikem moc radi videli, urcite by si se Sarou rozumeli .)
|
edita
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:06
- Nahlásit
Lucie od Arta
Zuzka jezdi na akce od http://www.lavaremoravia.wz.cz jezdi tam i slidici a my se taky chystame az zas naka akce bude
|
edita
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:08
- Nahlásit
Lucie od Arta
oprava nevi hodne o honicich, ale oharich .) pardon
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:13
- Nahlásit
edita
hele, kdyz pojedete na ten vycvikovy vikend, date mi vedet? Pridala bych se
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:15
- Nahlásit
Lucie od Arta
Jinak my taky chodime k Zuzce, byly sme na loveckym a ted chodima na stopy. Mam Parson Russell teriera, je to nornik, takze spis budeme delat norovani, ale planujeme i barvarsky zkousky a casem i vic a Zuzka je na to fakt super, ma myslivecky zkousky a loveckyma psama proste zije
|
edita
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:15
- Nahlásit
younglady
urcite, snad tam jsou pripraveny i na maly norniky .) mrkni schvalne na ten web...a jak prosim te dopadla ta Abby? furt koukam, az sem neco napises a ty furt nic .( a ja mam starost, kdybych Vas nevidela zapsany na stopach, tak uz ti snad i pisu .)
|
edita
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:17
- Nahlásit
younglady
to je fajn, ze taky lobujes .) uz jste na stopach byli? jaky to bylo? me dost zarazi, ze je to jen na hodku...btw. MY TED HARAME .)) a jako opravdicky, abys vedela .)
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:19
- Nahlásit
edita
jj je v pohode, ma to jen narazeny a dostala injekci na splasknuti, nekulha, lita jak magor, jen nesmime na agility.
Na ten web sem ted koukala, vypada to dobre, ale musime zapracovat na tom aportu, je to katastrofa
http://www.parson-jack-russell.cz/index-aktuality. php
hele jak sou parsoni sikovni - koukni na treti a sedmou novinku - maj to loveni v krvi, snad i ta moje bude takova sikulka
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:21
- Nahlásit
edita
je to prave na dve hodky, musis se prihlasit na oboji, Zuzka vypsala dve v tom smyslu, aby na to byly vyhrazeny opravdu dve hodiny, ja uz sem prihlasena na oboji. Ja uz sem na nich byla a Abca byla fakt super, byl tam i jeden nemeckej ovcak a taky mu to moc slo, to sem az zirala
FAAAKT? Tak to je hustyyy Tak vidite
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:22
- Nahlásit
edita
hele a vubec budete na ty stopy uz odharany? Aby psi nestopovali Saru
|
edita
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:23
- Nahlásit
younglady
no ty jo, vy mate takovejhle super special parsoni web, pekny .) jinak jsem moc rada, ze je Abca ok...hele, aport je asi beh na dlouhou trat (=minimalne celou zimu), Sara bud prekusuje nebo chce vyplivavat, nastesti se vzdycky tesi, ale sama to do huby nevezme...je to zvlastni, povely na dalku a down pochopila a naucila se doma behem tydne, s timhle ma problem, bude to drina .( hlavne musime vytrvat! .)
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:25
- Nahlásit
edita
no ja to ted trochu flakala ale musim zas na Abca zamakat, ten down nic moc, vubec se ji ta hlava na zemi nelibi, ona vubec nerada lezi, holt na mokry trave ) damicka Ted zacnu s pistalkou a uvidim jak ji to pujde
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:26
- Nahlásit
edita
btw: Zuzka je blazen, chce si v dubnu poridit dalsiho madara
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:28
- Nahlásit
jana33
hele ta stranka cos psala vypada fakt super, diky za dalsi napad na lovecky vycvik
|
edita
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:30
- Nahlásit
younglady
no ja doufam, byla bych moc rada, kdyby jo, potrebujeme uz byt zas akcni...ale samozrejme, ze pokud to nebude ok, tak nepujdeme
aha, ja si rikala, ze to s tema stopama nejak prehanis .) my uz ale nemame dostatek kreditu, btw. to je teda zatracene drahej spas .( nemuzes nam pls treba nejak nabit, ze bysme to pak srovnali, moc prosiiiim .)
jinak je Sara tedka pri tom harani doma jak beranek, cela takova vyjevena, ale venku zase uziva, no uvidime, jestli alespon malicko ubere na temperamentu a zvazni .)
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:31
- Nahlásit
edita
a mas ICQ?? Ze bych ti poslala cislo kuponu na ICQ a ty by sis dobyla a pak mi to nejak dala
|
edita
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:31
- Nahlásit
younglady
zkousejte down doma, ja myslim, ze to pujde
no Zuzka je husta, ja nechodit do prace, tak si taky poridim dalsi WSS, achjo
na ten horyslov uz jsem taky koukala a uvazovala o tom...
|
edita
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:33
- Nahlásit
ICQ 98283870, diky moc, jdi poklad!
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:33
- Nahlásit
edita
jo je to drahy, ale vsad se, ze tam bude jeste dyl, nez dve hodky
ja bych si poridila Madara, sou fakt uzasny, ale asi bych dva psy casove a financne ted nestihala
Ja asi pristi rok objedu par tehlech loveckejch akci, pac na podzim mame naplanovany barvarsky zk a na cerven norovaci, sice mam dohodlou pripravu s jednou holcinou, ale info od jinud se hodi
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 21:35
- Nahlásit
edita
ty ses offline? a za kolik chces?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2006 23:04
- Nahlásit
Lucie od Arta
pojedeš do Malešova nebo kam ? Do Malešova hodlám vyrazit také, mám 2 špringry , starší už má všechny zkoušky ,mladý začne příští rok, můžeme se někdy sejít , jsem ta ze Strašnic , stačí napsat na mail
|
edita
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 08:41
- Nahlásit
mac1
nechteli byste nas kdyztak na ten srazik pribrat? .) take bych ocenila ranu ostrileneho harcovnika .) pokud vam teda nebude vadit, ze se vam mezi ASS primotam s jednou WSS .)
|
edita
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 08:42
- Nahlásit
mac1
samozrejme jsem nemyslela ranu ale RADU .)
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 09:07
- Nahlásit
edita
klidně, rány nerozdávám
|
edita
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2006 09:13
- Nahlásit
mac1
tak to jsem rada, ze ne, kdyz jsem si o to jeste takhle blbe rekla .) kam ve Strasnicich chodite? my bydlime na Zizkove, tak bysme to za vama nemeli ani moc daleko, jen ted zrovna mala hara, takze treba za 14 dni, to by to uz melo byt ok, kolik je tomu mladsimu juniorovi? .)
|