Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / mezilidské vztahy
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Meta
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 10:33
- Nahlásit

Lesanka
Ha, ha, musím přiznat, že jako matka dvou pubertálních synů už nyní trnu, co si to vyberou...Když tak některé holčiny vidím a hlavně slyším, tak probírám variantu úplného vydědění...Jak mladá začne ječet, že pes je fuj, poletí synátor i s ní

Lesanka
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 10:41
- Nahlásit

Meta
no já jako matka dcer to vidím trochu jinak, je mi to jedno, je to jejich život, bydlet u mně nebudou a psy si budu chovat dál. Jinak když vidím některé dospívající chlapce tak jsem ráda, že mám děvčata. P.S. určitě si vyberou nějakou pěknou babu

Petra
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 10:41
- Nahlásit

Lesanka
tak to stopro, moje máma toho mího chlapa bere jako svího někdy mě s tím i ser... ale nakonec sem ráda, zato ta jeho mě bere jako přítěž a žrout jeho peněz, nevím teda jakých ale je to tak

Petra
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 10:42
- Nahlásit

mám syna zatím malého ale doufám že budu jiná

venda
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 10:49
- Nahlásit

Meta
nemysli, já nic neříkám, jen nechci, aby mi pořád někdo kecal do toho, jak mám psa krmit, ošetřovat, venčit... do věcí, které se týkají bytu zase nemluvim já, když řeknou, že pes nesmí na koberce tak tam prostě nesmí, ale co je jim do toho, čím chci psa krmit? mně nevadí, že má Hekla ráda všechny, naopak, stejně má za paničku mě, ale jestli s ní chci jet na vandr je to jenom moje věc a muj pes a nikdo nemá co mluvit do toho, že se tam koupe v potoce...
já se k němu snažim chovat slušně, nic po něm nechci, to on je iniciativní, ale někdy je fakt jak dítě...
Lesanka
no právě, přečetl si jedu americkou knížku o NO a teď to mám furt na talíři, co tam raděj ke krmení, k výcviku (nenechat při přetahování štěně moc často vyhrát, aby si o sobě moc nemyslelo...), kolik má přibírat, ach jo

monika
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 10:49
- Nahlásit

No já mám dva syny skoro na ženění a to co vodí domů je fakt příšerné. A to já jsem hoooodně tolerantní. Nejlepší je vidět to zděšení, když se na ně vyvalí dvě dogy.

Meta
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 10:50
- Nahlásit

doufám že budu jiná
to si ale myslíme všechny - jsem si myslela o své mámě, že bude skvělá tchyně a pak jsem ji nepoznávala - časem se zlepšila, ale dodnes nechápu, co to tenkrát do ní vjelo

Lesanka
To je dobrý nápad - bydlet u mě nebudou
jen aby...

Ale celkově, z psychologického hlediska máte pravdu - matky podvědomě lpí na synech více, než na dcerách...a opačně - otcové na dcerách.

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 10:59
- Nahlásit

No jo, jednou jsme kousali a slyšela jsem od "mazáků" docela dobré poznámky typu: "ten pes kouše slušně, po dlouhé době knírač co má srdce bojovníka...no škoda že ho má ženská, chlap by dokázal víc"
Ač bych je měla politovat, byla jsem nasr...á

Terezka
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 11:01
- Nahlásit

Ahoj, mám velký smutek na duši - kdo mi poradí?
Byla jsem se svou fenkou na závodech na zkušené - moc toho neumím a moje fenečka za to nemůže, že má špatného psovoda. Nicméně odložení se nám podařilo skvěle!. Při příchodu k rozhodčímu na odhlášení si moje fenka myslela, že už si může hrát a začala mne tahat za kalhoty a botu. Pohladila jsem ji po hlavě, abych odvrátila její pozornost. Rozhodčí se bavil s kolegy. Když jsme se odhlásily, nejprve nám řekl, že výkony mizerné (to vím a souhlasím s tím) a pak dodal, že příště to bude na diskvalifikaci, že biju psa přes čumák!
Vytřeštila jsem oči a ohradila se, že jsem jí nebila, ale hladila!
Sdělil všem do mikrofonu (celá jeho řeč byla do mikrofonu), že mu lžu do očí a diskvalifikoval nás.
To mi bylo jedno, o nic jsem neusilovala, ale nařčení, že bych uhodila psa a navíc nevím proč - moji pejsci nikdy nebyli biti, ani za lumpárny, a těch že bylo!
Nemám fenku papírovou, žádné zkoušky mi k ničemu nejsou. Máme to jako zábavu - jenže! Když vás takhle někdo spálí ....Docela dobrý způsob, jak se zbavit zájemců o kynologii...Chápu, že rozhodčí dle řádu má vždy pravdu a jeho verdikt je konečný, bez diskuze. Fain. Ale ani pak, když jsem mu chtěla vysvětlit, jak to bylo, jen pro jeho informaci, nebyl přístupný rozhovoru. Prý viděl, co viděl. Ale co viděl, to neřekl.
Pro mne je to totéž, jako by řekl, že jsem zlodějka!
PS. Prý jsem mohla vznést protest, ale hned jsem byla ujištěna, že se najde několik ochotných, kteří potřebují zkoušky k uchovnění, a ti by přísahali, že viděli, jak fenečku mlátím.

Za jakoukoliv odpověď děkuji.

Lesanka
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 11:03
- Nahlásit

Petra
ony často maminy beroz své synáčky jako partnery, zvláště když jim manželství nefunguje (což je dost často )

wami
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 11:07
- Nahlásit

slony
ospravedlnujem sa za zovialnost, ale .. smarja devce kolik ti je ?
ako keby sa to same nedialo na pracoviskach, za volantami, vsade kde sa dostavaju do styku muz-zena, pokrocily-zaciatocnik, obchodnik-technik, dva nazory voci sebe.

nebud zvedavej, budes brzo starej...

Ale vazne - jo, ja vim, ze je to vsude okolo. Jen konkretne vcera to bylo dost intenzivni, respekt si v pohode ziskam i tak, jen mi slo o to, aby to nemelo vliv na praci se psem (myslim, ze nebude, kdyz jsem ho nasrala maximalne, tak radsi polozil rukav, chvilku to rozdejchaval a jeli jsme dal - pres psa si to resit nebude). A ver mi, ze NIKDY nemam pres svuj vzhled problem se ziskavanim si respektu, pravda, obcas to pak nekteri panove nerozdejchaj (kolikrat i ti za tim volantem ), ale to uz je zas o tom, jak psal stamir - zvykni si, že tvoja nátura niektorých chlapov dráždi do nepríčetnosti

Jen jsem zacla premyslet, jak moc je to bezne. Podle tebe uplne a zcela. No, ja nevim, nepotkala jsem se s tim ani na skole, ani v jedne praci, at uz slo o brigadu nebo trvalejsi pracovni pomer... A co si mysli ostatni ridici v aute, to netusim...

Meta
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 11:07
- Nahlásit

Terezka
Na blbce narazíš všude. Nenech se znechutit. Však rozhodčích je spousta. My jsme měli takovou sice přísnou, nešlo jí nic, ale jinak fajn ženská...

slony
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 11:08
- Nahlásit

Terezka
ako vsade kde je hodnotenie a rozhodovanie subjektivne, clovekom (bez stopiek ci metra) , vela si nepomozes, s tym protestom (pokial sa nenajde niekdo kto to filmoval) by si asi neuspela, v lepsej variante by to bolo tvrdenie proti tvrdeniu a vacsie sance ma rozhodca ... budiz ti utechou vlastne ciste svedomie.

Meta
Člen
- Nahlásit

Meta
oprava: "neušlo jí nic"

Lesanka
Člen
- Nahlásit

Terri
teda to by mně chytla chlopeň

Petra
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 11:09
- Nahlásit

Lesanka
tak to si trefila do černého, můj tchámn byl faj ale manželství měli jen na oko dobré. Jenže zemřel a tak můj manžel má teď manželky dvě

wami
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 11:10
- Nahlásit

Terezka
jedine, co me napada - sezen si sveho svedka a posli to na komisi CKS nebo odkud byl delegovany ten rozhodci. Proste jako pripominku, ohlaseni, dotaz - proste jako cokoliv... Samozrejme se svedeckou vypovedi nekoho dalsiho. Nejspis to nebudou resit, ale je to to jedine, co me napada.

Jinak ti holt nepomuze nic jineho, nez si vzdychnout a vykaslat se na to. Potkas se s tim jeste parkrat, ale taky se potkas i s fajn vecma, tak snad se vse v dobre obrati!

Lesanka
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 11:15
- Nahlásit

wami
A ver mi, ze NIKDY nemam pres svuj vzhled problem se ziskavanim si respektu,
opravdu? To se máš. Já jsem ještě taková drobná subtilní. nechám se velice rychle zatlačit do kouta.

wami
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 11:17
- Nahlásit

Lesanka
Já jsem ještě taková drobná subtilní.
Ja taky. Drobna, subtilni, blondynka k tomu.
Ale tenhle pocit ze me lidi maji obvykle jen, dokud neotevru tlamku. A k tomu ja nemam nikdy daleko...

slony
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 11:20
- Nahlásit

wami
nebud zvedavej, budes brzo starej...
zvedavy aj stary som dostatocne ono je sumafuk kolko ti je, bolo recnicke zvolanie

jak moc je to bezne. Podle tebe uplne a zcela
ak to tak vyznelo, tak to nie ... nemyslim si ze "uplne a zcela" , situacia je urcite daleko ina ako pred 50 rokmi , resp. sa dost zmenila len za cas co pamatam len som chcel povedat ze to az taka vynimocna situacia nie je , co nakoniec potvrdzuju aj reakcie ostatnych slecien a pani na fore Holt nie kazdy chlap ma spravne usadeneho egonka (ego) ... stejne ako nie kazda zena

kdyz jsem ho nasrala maximalne, tak radsi polozil rukav, chvilku to rozdejchaval a jeli jsme dal

par figurantov poznam a ak mozem poradit - neviem nakolko kvalitne pracuje so psom, ale figuranta s takym pristupom si treba vazit .. a opecovavat

Lesanka
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 11:20
- Nahlásit

Petra
no já jsem se rozešla s přítelem právě kůli tomu. Jeho mamina, byla zpočátku fajn a když zjistila, že jsem u něj na prvním místě (místo ní) a že by mohlo dojít ke sňatku a jeho money by byly naše a ne její, tak mně hluboce začala nenávidět. Přestala mně zdravit, vymýšlela si na mě lži a ten chudák pak dal přednost jí. Je to, ale pro něco dobré. Pořídila jsem si super pesana a jsem v pohodě.

wami
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 11:48
- Nahlásit

slony
zvedavy aj stary som dostatocne
a kdo je starej a jeste k tomu zvedavej, tak brzo umre. (To neni muj vymysl, to pred casem zahlasil synovec... )

Holt nie kazdy chlap ma spravne usadeneho egonka (ego) ... stejne ako nie kazda zena
byla jsem prave zvedava, nakolik to je "bezne" nebo vyjimecne... Jasne ze jsou noumove na obou stranach,ale priznej sam, ze neco jako "zenska jesitnost" moc neexistuje...

par figurantov poznam a ak mozem poradit - neviem nakolko kvalitne pracuje so psom, ale figuranta s takym pristupom si treba vazit .. a opecovavat
nakolik kvalitni ta prace bude, to uvidim casem. Tezko soudit po druhem setkani... Osobne si myslim, ze by mohl byt docela dobry - ale opecovavat ho budu, az si vzajemne vyjasnime meze...

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:05 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Potvrzuji, že Wami je drobná subtilní blondýnka s houževnatou povahou PS: fotku jsem nezneužila, najdete ji i na cz-pes...

slony
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:06 - Změnil/a: slony
- Nahlásit

wami
priznej sam, ze neco jako "zenska jesitnost" moc neexistuje
definuj jesitnost .. ale aby sme sa nehrali so slovickami - ano, priznavam, ved som to tiez nenapisal. Opakujem - kazdy zivocisny druh ma svoje specifika, svoje muchy

Terri
jj .. skorovlk je pjekny

wami
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:09 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

slony
vsak stejne akorat slovickarime...

kazdy zivocisny druh ma svoje specifika, svoje muchy
aha, takze zatimco ja jsem homo sapiens, muz je homo erectus? (Omlouvam se vsem pritomnym panum, ale proste jak jinak odlisit da zivocisne druhy, ze... )

skorovlk je pjekny
dik za pochvalu pseka...

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:12 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

wami
homo sapiens, muz je homo erectus
Slonyho bych s prominutím dala ještě někam mezi - působí na mně normálně (promiň )

Lesanka
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:12
- Nahlásit

Terri
wami
opravdu nádherné. Budiš pro mě motivací. Je vidět, že se wami nebojí vlka nic. .

wami
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:14 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Terri
Slonyho bych s prominutím dala ještě někam mezi
ja jsem vecny rypal...

Ale je fakt, ze prave na jeho nazor jsem cekala, taky na mne pusobi prijemne gentlemansky. Cilize clovickovi s nickem slony
skladam poklonu - inteligentni muz, jeste k tomu s prijemnym vystupovanim, to je radost potkavat.. nebo aspon cist...

slony
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:25 - Změnil/a: slony
- Nahlásit

wami
stejne akorat slovickarime
hoc slovickarenie, ja si zvyknem stat za tym co napisem

zatimco ja jsem homo sapiens, muz je homo erectus? ...jak jinak odlisit da zivocisne druhy
nooo ... pro primo - cize uznavas natolko podstatne rozdiely v etologickych matricach diskutovanych zivocichov ze sa da hovorit o samostatnych zivocisnych druhoch .... pro secundo - ehm .. pokial trvas na oznaceni seba ako homo sapiens, budes suhlasit ze ja budem vo svojom pripade trvat na oznaceni homo sapiens sapines ? predsa len , erektovane su oba druhy

...za poklonu dakujem

Terri
nekam mezi ? .. dakujem, nie som normalny chlap na ktoreho tiez plati "lidi tleskejte, mam to rad" ... akorat ma uz asi zivot naucil ze nic nie je cierne alebo biele a daku tu sebarealizaciu za sebou mam, ergo som (dufam) krapet tolerantnejsi

wami
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 12:34 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

slony
ja si zvyknem stat za tym co napisem
to ja taky, ale obcasne rozebirani kravin ad absurdum... no, to temer neni za cim stat...

natolko podstatne rozdiely v etologickych matricach
ne. V podstate podle meho totiz jde stale jen o jeden zivocisny druh. Avsak tradicemi predavane genderove stereotypy mohou ovlivnit mineni i jednani konkretnich jedincu natolik, ze v konecnem dusledku se jejich rozdilnost muze ve srovnani blizit az (obecne receno) varietam zivocisneho druhu. Bohuzel vsak nejde o rozdily biologicke, nybrz spolecensky vstipene...

budes suhlasit ze ja budem vo svojom pripade trvat na oznaceni homo sapiens sapines
hm, zdvojovani konkretnich jmen vypovida o namyslenosti toho, kdo je chce pouzivat...

A asi smaznu tu pochvalu vyse, abys nemel zas tak intenzivni pocit tleskani...

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání