| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 22:04
- Nahlásit
tosca
no po pravdě, já u skoroHlučína znám taky akorát Bobrovníky Tak jsem to na sebe nechtěla bonznout. Tam je ale ten cvičák, ne?
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 22:07
- Nahlásit
Territoscanazdar skoro sousedky! toscatak to je super,ze mas tolik psu,mneje uplne jedno jaky,hlavne,ze je panicka miluje,ne?co si pak poridis za hafusaka?Terrico si z toho delas,ja napsala tema o ovcounech,ze je to plemeno na vyhynuti a malem me chovatele tech skoro lisek exterierovych kostrbatych malem umlatili!!!toscajo jeste,podivat se muzes na zkousky,na stopy jen z dalky,aby clovek nerusil praci psa.jinak jestli chces,je dobre se i podivat na par zavodu,jestli ti to neco da?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 22:11 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
nemethova5
je to těžký, někdy něco i napíšeš a nemyslíš to tak a už se snese kamení. A nebo naopak, trefíš se do citlivého místa, a máš to taky
Ale koneckonců, je to jedno.
Mohly bychom někdy udělat sraz Slezsko Severních Moraváků
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 22:14
- Nahlásit
Territak to je suuuuper napad,proc ne?vidis to me nenapadlo,vsichni se potkat,to by bylo super.jinak mas pravdu,vubec se divim,ze ta diskuze neni cenzurovana.ale me je to jedno,ja si za svym nazorem stojim,bohuzel,at se to kazdemu libi,nebo ne,to je uz jejich problem.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 22:19
- Nahlásit
Terri
Tak tady o cvičáku nevím, kynologický klub a cvičiště je odjakživa Hlučín-Rovniny
nemethova5
Ten další ... za několik let .. bude nejspíš zase kříženec. Já mám pro ně slabost, líbí se mi nejvíc a na agility je to fuk
Jinak, ty zkoušky, teď mi jde fakt hlavně o povzbuzení Mucholabky. Když při tom uvidím i něco víc z výcviku, budu ráda, ale určitě se nebudu tlačit někam, kde bych překážela. Ale díky za informace, aspoň nebudu za úplného vola
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 22:29
- Nahlásit
toscaproc by jsi mela byt za uplneho vola?chodi se i divat laikove,kolikrat jak prijedu na zavody,tak se jdou lidi jen tak podivat,no urcite se tam mas co naucit,jo agility,sic to neni mujobor ale mam kamose,ktery to dela vita s bosikem art olivin,nebyl na klasicky vycvik,to psa nebavilo,ale na agilitach fakt zaperlil,tak proc ne,krizenci jsou stejne asi nejlepsi,rikam,jak budu mit cas,tak prijdu mucholabku podrzet.
|
dorota99
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 08:09
- Nahlásit
Mucholabka
tosca
Nemám nic ani proti horníkům, ani proti Ostravě, ani proti lásce "na první pohled". Opravdu mě zvedlo ze židle, když jsem si přečetla o špinavých arabech, a dalších nechutnostech k místu dovolené slečny z Ostravy.
Pokud se někdo vyjadřuje tak hanlivě o určitém národu, rase, vyznání.... , je u mě omezenec a jsem překvapena, že na to nikdo nereagova!!!!
Ty starší příspěvky od slečny mucholabky jsem vyhledala právě po přečtení jejího příspěvku na téma "dovolená".
Vím "kde končí civilizace", tam , kde začíná lidská omezenost.
Na závěr-nepřijde mi solidní, radit tak zasvěceně lidem, kteří si možná předešlé příspěvky slečny nepřečetli, pokud je pořízení ASTa pro někoho výzva.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 08:14
- Nahlásit
dorota99
A kdo jsi vůbec ty, že si dovoluješ otvírat hubu na někoho, koho neznáš? Všechny příspěvky jsi vytrhla z kontextu.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 08:19
- Nahlásit
dorota99
Dle mého názoru,je každé plemeno výzva.Zvláště pak když už má něco za sebou....vzala jste si někdy nějakého asociála či deprivanta jakéhokoliv plemene? Podle toho co píšete asi ne. Taky jsem si vzala takového chudáka a taky jsem to pojala jako výzvu.Jejich reakce jsou naprosto nečekané-stejně jako ty naše. Pro normální lidi co mají vymodlené štěnátka od malička se zdají metodiky a chování těchto asociálů naprosto nemožné a svalují vinu jen lidi. Navíc když už umíte tak hezky komentovat někoho koho neznáte,proč též někomu neporadíte s tolika zkušenostmi kterými určitě oplíváte.Kritizovat a vytrhávat slova z kontextu umí každý.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 09:48
- Nahlásit
dorota99
Možná je rozdíl i v tom, že Mucholabka si fenku AST nepořídila. Ona ji nabídla domov, aby nemusela zůstat v útulku (kde díky ní byla opravdu pouze řádově hodiny).
Ano, výzva to pro ni je. Pokud vím, psa tohoto typu nikdy neměla, je její první. Nestaví se k ní způsobem - jsem nejchytřejší, všechno vím, všechno znám, ví, že se musí učit. Nechce, aby ten pes jen přežíval, chce s ní něco dokázat. Se psem, jehož minulost nezná. Má výhodu, je to štěně, takže velká část výchovy je na ní, ale i já (obyčejný pejskař, nikoliv kynolog) cítím, že AST potřebuje při výcviku jiný přístup než NO a že se může projevit něco, co ten pes zažil a ona o tom neví. Možná někomu slovo výzva nesedí, ale jak vidím reakci Anu, je nás víc, co to tak cítí a nazývají.
A s tím nezvládnutím AST ... jsem narozdíl od Vás přesvědčená, že ho zvládne. A pokud náhodou nějakou chybu udělá, tak se bude snažit ji napravit a nebude ji řešit cestou utracení psa.
Téma dovolená jsem opravdu nečetla a v současnosti ho nemohu najít, takže nejsem schopna posoudit, zda je (dle toho tématu) Mucholabka omezenec nebo ne. Z mé vlastní zkušenosti rozhodně omezenec není, ale přiznávám, téma rasové rozdílnosti jsme spolu neprobíraly, bavíme se převážně o psech a hlavně o psech, na které se jejich majitelé vykašlali, případně se pokusili je zlikvidovat.
A co se týká rad (nepřijde mi solidní radit tak zasvěceně...) - Vy opravdu berete rady z diskuzí na internetu jako zasvěcené, směrodatné a 100% správné? V tom případě si Vás dovoluji upozornit, že anonymita internetu umožňuje, aby si každý napsal co se mu zlíbí. Takže, prosím, pro Vaše dobro, každou, zdůrazňuji KAŽDOU radu vyčtenou na internetové diskuzi, od osoby, kterou jste v životě neviděla, si dobře prověřte a zvažte. Protože nikdy nevíte, zda ten na druhé straně si z Vás nedělá pouze legraci a zda těch 5 lidí, co Vám radí totéž, není náhodou jedna a tatáž osoba, bavící se Vaší neznalostí.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 10:24
- Nahlásit
tosca
jsem tu trochu OT, ale stejne...
V Bobrovnkikach bydli Aka zo Stezky vlka, jedno z nasich skorovlcat...
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 10:52 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit
wami
Znám, od vidění, říkala jsem si, že to je jediný pes, který by tipově odpovídal, jenom nevím, proč jsem doteď myslela, že je to pes, možná proto, že jsme měla dojem, že se jmenuje Akim a ona je to Aka Utíkala jim jako malá pod bránou, když jsme šli se psy kolem. Nikdy nezdrhla daleko, páníčci byli vždy na dosah a volali ji domů, ale byla vždycky strašně zvědavá a kamarádská. Jak rostla, byla legrace pozorovat, jak s údivem zjišťuje, že už se pod bránu nevejde
A že je to ona jsem si ujistila na Tvých stránkách, kde píše o labroušce Adélce a berňákovi Neo. Jsou celkem charakteristická trojka. Aka s Adélkou chodívají spolu celkem pravidelně, máme podobnou venčící trasu, ale jiné hodiny. Naše Psina je nekamarádská, zvlášť k mladým fenkám. Neútočí, ale má tendenci vychovávat a nemá pochopení pro hrátky. Takže je znám fakt jen od vidění.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 10:58
- Nahlásit
tosca
svet je proste malej...
jj, ted uz je Aka taky dospelejsi a o neco drsnejsi - i na fenky, strasne rada cvaka zoubkama, ale kdyz jsou u nas na navsteve, neni ji to nic platne...
Adelka uz pry je na vychazky moc pomala, tak ted maji doma nerizenou strelu, coz se nedivim, on staci Lump, kdyz je dva dny bez prace... A Aka te prace nema moc, bohuzel ted trosku cvicak nestihaji...
|
dorota99
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 16:16
- Nahlásit
Anu
Jsem z Prahy, psy mám doma momentálně 3, 2nalezence a Německou dogu. Otevřeně se přiznám, že bych si tyto psy, jako společníky pro život nevybrala. O exteriéru nemluvím, je u mě na posledním místě, ale psychika psů je narušena do takové míry, že se o ničem jiném než o deprivantech mluvit nedá.
Právě zkušenosti mě donutili reagovat. Já na internet nechodím pro odborné rady, ale někteří ano. Mucholabka si ve spoustě věcech odporuje, nebo neříká pravdu, nebo jí přizpůsobuje momentální situaci. Nezlobte se, ale pokud se v různých podtématech dozvím, že :" granule jsou hnůj......, že by nikdy.... krmím, jen masem a to syrovým..." a o týden později :" to určitě roztahali psí granule po celym baraku", získám pocit, že něco není úplně v pořádku.
Much. chodí se psem na výcvik, který, jak přiznává je příšerný a nic jí tam nenaučí. Napsala, že díky špatnému vedení výcviku dělá ty samé chyby a plácá se v tom. Já jsem přesvědčená, že AST, nebo jiný bull..., nejsou pro lidi, kteří opakují ty samé chyby, nebo se v tom dokonce plácají. Každý pes je vyšlechtěn křížením určitých plemen, aby získal ty nejlepší předpoklady pro to, k čemu byl námi lidmi určen. Já nemyslím, že pořízení psa by měla být výzva. Jako výzvu beru něco, co nezvládnu, je to složité a já si reakcí na tu výzvu něco dokážu. Myslíte, že je živý tvor nejvhodnějším objektem?
Já nikdy na žádný cvičák nechodila, psi mě respektují a vycházíme spolu. Já beru psa jako partnera, který dodržuje určitá pravidla, která jsou mu k dobru. Když si chci sednout do křesla a pes tam leží, nemusím ho povelem odvolat na místo, protože on ví, že to nemám ráda a odejde na pelech.
Myslíte, si Mucholabko, že budete moci řešit situace, které mohou nastat pokud si psi budou "vyřizovat" postavení ve smečce? Pochopila jsem, že první pes není žádný bambula. Dokážete je zvládnout pokud budou jednat jako smečka?
Upřímně bych vám to přála, kvůli pejskům, ne kvůli ocenění a bodům. Přeju vám, aby jste včas odhadla, kdy je "cvičák" zábavný a užitečný pro psy a nenechala se strhnout sbíráním bodů.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 18:33
- Nahlásit
dorota99
Nechtěla jsem se k tomu tématu vracet tady, chtěla jsem napsat cosi na mejl...ale nešť. Ne každý každému sedne-já mám taky svoje oblíbence, vy taky.
Myslíte, si Mucholabko, že budete moci řešit situace, které mohou nastat pokud si psi budou "vyřizovat" postavení ve smečce? Pochopila jsem, že první pes není žádný bambula. Dokážete je zvládnout pokud budou jednat jako smečka?
Já měla doma smečku celý život, do května, Ašu jsem do smečky nejdřív vhodila, pak jsem ji ze smečky zase vytrhla, jsem zvyklá chodit na procházky se třema psama najednou, jsem zvyklá řešit jejich rozepře. Kterého psa myslíte prvním? Ovčáka? Ta jenom honí vodu a dělá kolem sebe hodně hluku, psi se jí díky tomu bojí, snaží se "vést". Když se ale vyskytne zdravě sebevědomý pes, ne vykonstruovaně sebevědomý, jako Aša, radši si to nechá vysvětlit po dobrém. Tím výrazem v kurzívě-nevím, jak to přesně vysvětlit. Prostě je to chyba v tomhle psovi-chce vést, ale nemá na to. Je pravda, že ty dvě zatím jako smečka nejednají, malý pes z toho nemá rozum.
Jako výzvu toho psa fakt beru-nebo si ho mám raději zarámovat? Mám pocit, že k tomuhle plemeni necítíte zrovna náchylnost. Já jich znám několik, měla jsem s nimi tu čest a jediné, co ze všech vyzařuje, je pohoda a nevzrušitelnost, na druhé straně spousta nevyčerpatelné energie a chuť k rošťárnám. Vždycky se mi líbil bílý bulteriér, na mě však trochu malé zvířátko. Líbil se mi však od doby, kdy jsme s rodiči listovali atlasem psů a vybírali si rasu pejska. Vybrali jsme tehdy německou dogu. Od té doby jsem štěně neměla. A když jsem viděla bílého stafíka, je to pro mě prostě splněný sen-nejen v tom, že je to bílý teriér, ale i proto, že mám konečně psa, který bude bez minulosti. Je to pro mě výzva-udělat z ní co nejlepšího psíka, sportovního, pro zábavu, pro mazlení, pro společnost. A když se zadaří, prolomím ledy mezi zkostnatělými ovčáčkáři.
Body opravdu nesbírám, zatím nemám ani jeden.
Já na cvičák začala chodit před rokem, v listopadu. Nechodím tam kvůli tomu, že by mě pes nerespektoval. To vůbec. Chodím kvůli tomu, aby si velká psice zvykla na velké psy, aby z nich neměla strach, ventilujíc to do agrese. Aby si zvykla na haldy cizích lidí a konečně aby si zvýšila sebevědomí vůči lidem. Taky kvůli tomu, že se mi sportovní kynologie opravdu zalíbila. Poslušnost, která stačí na ulici a do baráku má. Já chci, aby to i mělo formu a aby to nějak vypadalo. Takže chyby, v kterých se plácám, nemají nic společného s životem se psem-náš společný život je opravdu krásný, plný překvapení i zklamání a hledání cestiček. Chyby, které mi vadí, jsou ve sportu-jako třeba nechoď tak shrbená, při pomalé chůzi nechoď tak pomalu, při rychlé chůzi nechoď tak rychle, tenhle posunek se dělá jinak, k tomuhle máš úplně blbou výbavu, nemůže si sedět na stehně, nemůže chodit metr před tebou, nemůže přes kladinu tak rychle, nemůže při aportu značkovat-prostě chyby v přesnosti.
|
dorota99
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 13:57
- Nahlásit
Já jsem ráda, že to řešíme tady a ne přes "mail". Neřadím se mezi milovníky organizovaných cvičáků, závodů a výstav, ale chápu, že některé lidi to baví.
Za to nikoho neodsuzuju. Četla jsem Vaši kritiku na cvičák kam pravidelně chodíte a nemohu říci, že bych měla pocit kvalitně vedeného výcviku a zodpovědných cvičitelů.
Vy reagujete negativně na příspěvky, které kritizují vaše jednání a chování/mé příspěvky". Pokud nesbíráte body a vše je v pořádku, nechápu příspěvek z této sekce! Pokud má Váš pes "dysplazii" v takovém rozsahu, jaký jste popisovala slečně v jiné podkategorii, /motání, které jste popisovala a ztráty stability/, proč se rozčilujete, když "ironizuji" Vaše prohánění u kola? Jinde zase píšete, že vše je sr.. kromě syrového masa, kterým Vy zásadně krmíte a z jiného příspěvku vyplyne, že jste zvědavá, kde najdete zase roztrhaný pytel granulí?
Hodně lidí je "znechuceno" z mého "vysmívání" se Ostravě, ale je to reakce na "špinavý araby"/Vaše slova/ z předešlé diskuse. Jsem opravdu nemile překvapena tím, že nikdo nereagoval na Vaše vyjádření o lidech, kteří žijí v zemi, kde jste se rozhodla rekreovat.Právě tento příspěvek mě donutil vyhledat si Vaše starší příspěvky. Již jednou jsme se "střetli", když jste na můj názor ohledně papírových psů reagovala otázkou :..."kolik psů jsem odchovala" a ani z Vašich ostatních článků nevyplynulo, že Vám jde o něco jiného než odchování. Prosím o Vaše vyjádření k tématu "dovolená", protože si myslím, že by bylo hodno uvést Vaše slova na "pravou míru", pokud jste to tak nemyslela.
RADKA
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 14:13
- Nahlásit
dorota99
nějak vzdávám s váma dizkuzi.Jsem totiž divná.Zjišťuji,že sem chodím přes rok (na cz-pes) a absolutně si nepamatuji kdo co psal,natož přesně vědět slova a témata jedné osoby.Jasně pokud je něco hodně vážného,v mysli mi to uvízne,ale rozhodně se netrápím nějakým názorem člověka,kterého vlastně neznám.Internet je strašně zrádný.Sama si pamatuji,kdy mě tady obviňila slečna z týrání zvířat kvůli očkování.Jen lidi co mě opravdu znají,věděli že to není pravda. Něco podobného je to s Mucholapkou....jí sice osobně neznám,ale rozhodně si myslím,že ví o čem mluví.
|
dorota99
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 14:47
- Nahlásit
Anu
Já chci jen VYSVĚTLIT, proč má někdo potřebu, psát o "arabech", přibarvovat si, tvrdit...... .
Já nepřistupuji k internetu, jako k "médiu", jehož prostřednictvím si léčí mindráky "náctiletí", nemyslím si, že bych se neměla trápit "haněním" určitých menšin, nebo etnik. Pokud se netrápíte názory, které někdo zveřejní a vy ho neznáte, proč se trápíte reakcemi, na ně, někoho koho neznáte také? Jak si můžete myslet, že někdo "ví o čem mluví", když nevíte o čem mluvil před časem.?
Ne všechny názory a postoje by měli být tolerovány.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 14:50
- Nahlásit
dorota99
Hodně lidí je "znechuceno" z mého "vysmívání" se Ostravě
... hodně lidí? No nevím, byly jsme dvě, které se na obranu Ostravy ozvaly. Jestli se Vám ozval někdo další mimo diskuzi, pak nás možná bylo hodně, ale pokud jsme to byly jen my dvě, pak vězte, že já "znechucená" nejsem a nikdy jsem nebyla. Víte, existují lidé, kteří považovali Ostravu za "dálný východ" a div se neptali, jestli je u nás už zavedená kanalizace. Hodně jich změnilo názor po návštěvě našeho města. Já to nebrala jako vysmívání, spíš jako zarážející neznalost poměrů v této metropoli. Představa nezaměstnaných horníků posedávajících před koloniálem ve mě vyvolává úsměv. Jasně, najdete tady takové typy, stejně, jako v jakémkoliv jiném městě, ale rozhodně to není charakteristický vzorek obyvatel Ostravy.
V každém případě, téma Ostrava končím, tato diskuze je o psech, nikoliv o městech. Beru to tak, jak jste to v posledním příspěvku napsala, jako odvetnou reakci na úplně jiné téma. Berte moji reakci jako reakci člověka, který má Ostravu opravdu rád a postavil se na její obranu.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 14:55
- Nahlásit
dorota99
Jo a můžete mi prosím poradit, kde najdu téma "dovolená" o kterém se zmiňujete. Abych věděla, na co jste reagovala? Ať hledám, jak hledám, nemohu najít.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 14:55
- Nahlásit
dorota99
nechtela jsem se do toho vkladat a nehodlam nikoho obhajovat. Jakekoliv rasisticke nazory jsou mi prosti srsti, netrapi me zrejme proto, ze jsem necetla vsechny prispevky od Mucholabky, stejne tak jako me nezajimala jeji dovolena.
I kdyz by mi to mohlo byt jedno, mam proste jen blbej pocit, ze jste si nasla obetniho beranka. Kdyz Mucholabka vysvetli neco o psech, co se vam nezdalo, nezda se vam vyjadreni o jeji dovolene, kdyz vysvetli, jak a co myslela ostravskem, nezda se vam jeji pristup ke psum.
Me taky neprijde vsechno, co tu kdo placne, koser. Ale tak napisu, co si myslim k dane problematice, zkritizuju, kdyz mam pocit, ze je co. A pokud to nekdo vysvetli, ok, vyreseno. Myslim, ze hon na carodejnice je zbytecny...
Diskutujme, argumentujme, ale neustale navazeni do jedne osoby mi proste prijde jako zbytecna pruda. (Moc jinych prispevku tu nemate, jo jeste jsem zapomnela na to, ze si zadny pes nikdy nesmi vrknout... taky dobry no...)
A jak psala Anu - net proste zkresluje, pocitejme s tim...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 19:41 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
dorota99
Nemyslím si, že na internetové diskusi by stál svět, naštěstí. Byla jste se někdy mezi ty lidi v arabských zemích podívat? Je rozdíl sedět na hotelu, nechat si nosit luxusní pití livrejovanýma usměvavýma naleštěnýma číšníka, nebo mít kontakt s normálními typickými obyvateli. Myslím, že ať napíšu cokoli, stejně budete chtít vyvětlit to a ono. Než abych musela obhajovat vlastní slova, radši se budu věnovat přípravě na tu zkoušku.
Syrovým masem krmím, neznamená to, že stejné metody používá moje mamka. Navíc jsem si pořídila štěně, ta jsou všeobecně žravá a dávám ji dožrat granulema-když jsem mimo barák, nemůžu jí prostě čtyřikrát denně připravit teplou stravu a něčím se dožrat musí. Dříve jsem granulema krmila běžně, ovčanda mi ale ukázala varovný prst, který jsem potřebovala. I tak jsem proti krmení granulema. Kdybyste mé příspěvky četla důkladně, všimla byste si, že mám přece jen jednu značku, kterou jakž takž sneseme. OK? Spokojená? Nebo ještě něco? Já mám trpělivosti dost
|
dorota99
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 19:57
- Nahlásit
Mucholabka
Opravdu je to ztráta času. Pracuji s minoritami, tyto připomínky jsou mi nechutné. Nic vysvětlovat nemusíte. Chtěla jsem vyprovokovat ostatní účastníky k zamyšlení.
¨
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 22:11
- Nahlásit
dorota99
Mi je nechutných tisíc jiných věcí
|
dorota99
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 23:19
- Nahlásit
tosca
jedno je ve Focení na výstavách a to druhé si prosím najděte v reakcích Mucholabky.
Stačí v HLEDAT zadat do odesílatele kohokoliv a zjistíte, jestli má smysl ztrácet čas.
Díky této diskusi jsem pochopila proč to nejen ve světě vypadá tak, jak to vypadá. Já bohužel neumím jen tak "plkat" a trávit čas s lidmi o kterých předpokládám, že se vydávají za něco, co nejsou, psy nemají, nebydlí tam kde tvrdí nebo se jeden z nich přihlašuje pod 5jmény./to je z reakcí na mě/
Nepřijde mi normální, že to někomu přijde normální.
Nashledanou RADKA
|
dorota99
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 23:23
- Nahlásit
tosca
Tak zas na čas pryč.... vzpoměla jsem si na ten další příspěvek.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 12:52
- Nahlásit
dorota99
Jo, některé z těch příspěvků jsem našla. Je to v tématech, do kterých jsem psala i já. Zarazilo Vás, že na ně nikdo nereagoval. Víte, možná to bude tím, že třeba já z nich necítila nenávist vůči lidem nějaké národnosti. Možná proto, že Mucholabku znám, neměla jsme dojem, že se vysmívá nebo uráží etnikum, národnost, rasu ..., takže jsem něcítila potřebu na to reagovat. Jak jsem psala, jsme svérázní lidé ze svérázné oblasti, použitá slova možná připadala tvrdá Vám, já z nich měla dojem spíš neobratně použité nadsázky. Nevím, možná se mýlím, ale říkám si, kdyby z toho byla opravdu cítit rasová nenávist, ta témata tam už nejsou, na tohle bývají administrátoři fóra hodně opatrní.
Napadla mě ještě jedna věc. Píšete, že pracujete s menšinami, že připomínky Vám připadají nechutné a zároveň, že je vysvětlování zbytečné, že je to ztráta času .... Nezlobte se, ale pokud mám pocit, že má někdo (dle mého mínění) na něco mylný názor, budu mu právě vysvětlovat, že se mýlí a pokusím se ho přesvědčit, že skutečnost je jiná. Proč myslíte, že jsem Vás zvala do Ostravy? Protože jsme měla pocit, že ji neznáte a v názoru na ni a její obyvatele se mýlíte. Přemýšlejte. Pokud se Vám zdá, že někdo nemá dobrý vztah k menšinám, není kontraproduktivní se do něj kvůli tomu navážet? Nebylo by lepší ho přesvědčit (argumenty, chováním, zprostředkováním kontaktu ...) že se mýlí? Chápu, že tato diskuze není to pravé místo, má být o psech, ale Mucholabka má zveřejněný e-mail, mohla jste ji kontaktovat a mohla jste se třeba dozvědět, že rasistou není. Nebo, pokud Vám jde o represe, mohla jste kontaktovat administrátora nebo moderátory a upozornit je, že dle Vašeho názoru se uživatel .... dopouští hanění národa. Pokud by Vám dali za pravdu, už by dnes nejspíš nebyla registrovaným členem cz-pes. Vaše první reakce na ni v této diskuzi však způsobila, že několik lidí nabylo dojmu, že pohrdáte obyvateli Ostravy. Jak podobné pohrdání nějakým národem ...
Díky této diskuzi jsem pochopila, proč to ve světě vypadá, jak to vypadá ... ... hmmm, zajímavé, když už jsme u toho arabského etnika ... nějak nevím o tom, že by jim někdo z Čechů vyhrožoval atentátem na mešity .... pokud nevíte, na co narážím, tak na mimořádná bezpečnostní opatření v našem hlavním městě minulý víkend. Takže já osobně jsem přesvědčená, že ve světě to vypadá, jak to vypadá právě kvůli netoleranci vůči názorům jiných, snaze řešit rozdílné názory násilím a útoky vůči osobám, které smýšlejí jinak než já. Kvůli pravidlu oko za oko, zub za zub, kvůli neochotě pokusit se pochopit, proč ten druhý uvažuje jinak než já.
Pokud máte problém "plkat" s lidmi, kteří se vydávají za někoho jiného .... asi si na internetu moc nepokecáte. Neboť já otevřeně přiznávám, že fakt nejsem Tosca. Ani ta z opery, ani ta, po které tento nick mám ...
A končím .... než mě některý z moderátorů pošle do háje, že to tu nemá co dělat. Pokud bude mít někdo potřebu mi k tomu něco dodat, pod Členem je e-mail.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 08:40
- Nahlásit
tosca
fakt nejsem Tosca. Ani ta z opery
Jaktože...
Všeobecně, lidičky, však už to sami cítíte, tohle je téma ZZO..
|