Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ZZO - bez šance...
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
nemethova5
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 21:03
- Nahlásit

Mucholabkanazdar!nedelej fory a na ty zkousky bez,jak pise rosnicka,pise mi zrovna z hlavy,hm,to je skoda,ze dotycny nebude delat figuranta,hajosek rikal,ze by rad nekomu natrhl prdel(damy prominou),ze uz si dlouho nekousl do ziveho speku a jeho slanina zrovna pritahuje.hlavne si to nenechod nich prosim te znechutit,jo?liny figurant-neni u me vubec figurant,to si zapamatuj,u me figurant je clovek,ktery pomuze s jakkym koliv psem v kazde situaci,ac je pes takovy,nebo makovy,ale ne zdechly potouchly a skodoliby debilek,co si leci mindraky na ostatnich psech,to se na me nezlob,ale takovemu bych nakopala primo do prrrrdele(damy opet prominou),podivej kazdeho pes je tennejlepsi a je mi jedno jaka je to rasa,jestliorisek nebo papirak s padesati titulama,za druhe snaha se vzdycky ceni a kdo mi rekne,ze to neni pravda,tak je lhar!!!!

nemethova5
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 21:05
- Nahlásit

arsielaTerriholky mate muj velky OBDIV!!!!!!!!!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 21:09
- Nahlásit

nemethova5
ty vždycky potěšíš, budu si tě platit místo osobního psychyjatra, jooo? A ten caník už asi nepřijde-nedivím se. Začala tam teď chodit paní s kříženou ovčandou, ale je vidět, že se necítí-to poznáš, takové utnuté pohyby a dělá si v koutečku...však já to protnu a budou ještě koukat. Bucka byla srandovní, učím ji chodit u nohy na pamlsek-na míček je ještě moc hloupoučká a mrňavá, a začala mi u toho škytat. Snad jsem ji nepřecpala pamlskama nebo že by nadšení z práce?
Já furt koliduju mezi JO zkouška a NE zkouška...nějak se to vyvrbí

Terri
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 21:11
- Nahlásit

nemethova5
Jakto, čím jsem si to zasloužila?
Mucholabka
Díky též za kompliment, předám ho směrem metr ode mně
Add jeho postava - hodinka denně na kole či běhu a prochajdy udělá své, já jsem ráda, že není ten čtvercový "tučný" knírač. Až nabere jako "samec", tak si troufnu říct, že to bude paráda
PS: přijď zase!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 21:15
- Nahlásit

Terri
Přijdu, ale asi až Bucandě narostou tesáky. Už tak má jeden špičák zlomený a doufám, že vypadne dřív, než do toho chytne infekci. Včera jsem jí jeden zub trhala peánem-byl už dost dlouho vyviklaný, začal mrtvět a dělat neplechu a pořád nechtěl odejít sám.
Ona z toho stejně ještě nemá rozum a neví, proč kouše nejvíc se mi líbilo, že když ji to přestalo bavit, zapíchla se hlavou do země a KONEC lepší je lavička

nemethova5
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 21:15
- Nahlásit

Mucholabkaze se na ne nevyseres!(damy prominou,ale to me opravdu zveda ze zidle),ja bych na ty zkousky sla,podivej,ja chci delat s hajanem dvojku,jo a hajan taky nema zebrik,ani jsem ho to neucila,protoze je dovseho hr!ucily jsme ho to odmala,jenze on je porad mocdivoky,tak jsem se nato vytentovala,tak pes bude mit jednu nulu,no a,z toho se prece nestrili,radsi nulu,nez abych psa utracela na polamane hnaty,ja ho mam jako pritele a kamarada a tichou vrbu(myslim si,ze vetsina z nas),vse by zvladl,ale proste na zebrik jsem se doslova vytentovala,nemam ho jako predmet cinnosti,ale jako terapeuta na dusi,tot vse.psychiatra nikomu delat nebudu,ale ty jsi podle me chytra holka,vsak ty jim jeste ukazes,o to se nebojim,toho corsaka je mi lito,ta pani se tam asi moc jak pises dobre neciti,kdyz je tam tak stranou,tohle jsem za dob SVAZARMU nezasila takovy hnus a podlost,zlobu a zavist,proboha kde to zijem?

nemethova5
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 21:18
- Nahlásit

Terrize uvazujes normalne,na rozdil od jinych lidi a mas svuj nazor.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 21:18
- Nahlásit

nemethova5
Navíc je ten její peseček dost bázlivý. Já vydržela být na něho vysraná (dámy prominou) asi dva týdny a bylo by to tak dodnes. Mě nesere to, co říká, ale že to vůbec říká a ten důvod-jenom proto, že mám prase. Už končím, Marcela ruší ťukání.

Terri
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 21:22
- Nahlásit

nemethova5
díky, tos mě potěšila
Mucholabka
Být po mém, šla bych na ZZO později, myslela jsem si, že na to nemáme. Pejsa měl den po 10ti měsíční hranici a zvládli jsme to dle rozhodčího na takřka plný počet bodů. Moje laťka by byla jiná. Nemáš to náhodou podobně?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 21:24 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

nemethova5
Jo, potkala jsem dneska toho týpka, co dělal figuranta a teď si staví barák-nevím, jestli jsem s tebou o něm mluvila. Byl s přítelkyní a málem mi Bucu odnesli s sebou domů. Ale Aši se báli, bo týpos té svojí ukazoval, jakou mám pěknou modřinu na ruce No, abych došla k tomu co chci říct, prý chtějí cvičák v Ludgeřovicách obnovit na jiném místě a bez rušivých elementů-kvůli kterým jsem tehdy odešla. Protože přesně s nima se nedohodli kvůli pozemku.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 21:26
- Nahlásit

Terri
Tak určitě na tom něco bude, co se týče psů jsem puntičkář. Nic jiného mě nerozháže, všechno ostatní je mi fakt víš kde.
Ale zato když se nedaří se psem, je to pro mě peklo.

Terri
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 21:28
- Nahlásit

[b]Mucholabka[/b
Tak to chápu. Ale však taky zkoušky nejsou všechno...
A "nedařit se psem" si představuju jinak než neudělat zkoušku. Ale to asi taky víš

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 21:30
- Nahlásit

Terri
Navíc nemám kontrolu z jiné strany, jen to, co vidím svýma očima a jak srovnávám s jinýma čoklíkama. Nikdo mi neřekne, jakou dělám chybu a musím se k tomu vždycky nějak dopracovat. Ale u Bucandy už budem vědět. Každý řekne, no jo, starý pes, máchne rukou a víc se o tom nebaví. Myslela jsem, že v tomhle smyslu bude komunikace profíků se začátečníkama fungovat líp a že budou celí natěšení poradit a blýsknout se.

Terri
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 21:36
- Nahlásit

jak srovnávám s jinýma čoklíkama
na tohle pozor - osobně, k téhle zkoušce jsem ze začátku myslela, že všichni musí být lepší než já, protože na to dýl trénovali a v podstatě jen na to. Nežto my to brali jako základ, něco samozřejmého, co cvičíme /kromě aportu/ jakoby mimochodem. A na těch zk jsme viděli, že to lidi ale berou jinak.
začátečníkama fungovat líp a že budou celí natěšení poradit a blýsknout se.
no .... musíš hledat opravdu dobrého trenéra....

nemethova5
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 21:36
- Nahlásit

Mucholabkane,to jsi mi nerikala,bylo by to fajn urcite pro tebe,nez se dohadovat s blbama,ne?prave,ze dobry profik by ti melporadit se starym psem.

dorota99
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 02:34
- Nahlásit

Mucholabka
Dobrý den,
tuto kynologickou diskusi jsem objevila nedávno. Čtu ji většinou jen pro pobavení, ale nedalo mi nereagovat na určité příspěvky.
Vaše příspěvky se objevují skoro ve všech rubrikách, jsem překvapena Vaší "profesionalitou" a zkušenostmi, na jejichž základě zřejmě poskytujete "odborné" rady "rádobymilovníkůmpsů".
Našla jsem Vaše starší příspěvky a nestačím se divit!!
Máte "deprivanta" NO, který je v podstatě na smrtelné posteli. Nějaké slečně popisujete, jak se pejsek motá, díky pokročilé DKK se není čemu divit. V další rubrice se můžeme dočíst, že Vás skoro pokousal, když odmítal zdolávat překážky na "cvičáku". Chápu Vaše rozhořčení, nad jeho neschopností, znemožnil Vás před celou partou a to přece "nasere".
Potom se objeví nějaké štěňátko AST. Ujala jste se ho, než jsem stačila najít kapesník, abych utřela slzy "obdivu" nad Vaší velkou a čistou duší, dozvídám se, že:"..kdyby byla hnědá nebo žíhaná nebo jiná obyčejná barva, asi by jste si ji nevzala". Chtěla jsem si zachovat iluzi o "spasitelce" a rychle hledala nějaký příspěvek, který by Vám zlepšil reputaci. A je TO tu: " potřeba štěněte trochu vyplynula i z toho, že seniorka neskáče přes překážky stejně svižně, jako před léty." Kdo by měl strach, že se Aše, kvůli novému ASTovi věnujete méně, je na omylu. Skočíte na kolo a pejska, který ještě před několika týdny nebyl schopen postát, přepadával, motal se .... pěkně proženete!!!
Chápu, že člověk, který žije v místě s tak obrovskou nezaměstnaností, může přijmout určité prvky asociálního chování, jen bych uvítala, aby jste pro příští dovolenou zvolila místo pro Vaši mentalitu vhodnější. Nerada bych, aby si "špinavý arabáci" mysleli, že nemáme v ČR povinnou školní docházku. Pokud stojíte tak moc o fotografii velblouda, ráda Vám ji zašlu bez nároku na "bakšiš".
Byla bych opravdu klidnější, kdyby jste mi mohla slíbit, že si další pejsky již nebudete pořizovat.
Věřte, že se můžete uplatnit i v jiných oborech např. ve filatelii a i tam můžete získat obdiv začátečníků. Vím, že jsou pro Vás obdivné pohledy nezaměstnaných horníků, sedících před koloniálem příjemné, AST je opravdu velmi reprezentativní plemeno, ale pomyslete co bude za pár měsíců, či let!? Pokud, a je to více než pravděpodobné, výchovu nezvládnete a ztratíte respekt všech ostravských amatérských kynologů!?Budete muset znovu "rozchodit" seniora, což Vás bude stát dost času a energie-obojího jste do "deprivanta" investovala až dost, podle Vašich slov, a podstoupit riziko, že po tom VŠEM neposlechne? NO TO JE K POSRÁNÍ!!! Hodně úspěchů v osobním životě přeje RADKA

brut
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 11:23
- Nahlásit

dorota99
Taky jsem se nechtěla zapojovat, ale mám pocit, že tohle bylo od vás přehnané. Možná by stálo za to, trochu popřemýšlet a taky číst víc dozadu ( i když z nějakého důvodu, pro mně neznámého, to děláte, ale jen s nějakými příspěvky), než něco napíšu.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 11:31
- Nahlásit

dorota99
Taky nechápu, nač tolik zlé ironie a agresivity?

nemethova5
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 13:28
- Nahlásit

dorota99nac ta ironie,myslim si,ze asi nevite,jak se na ostravsku zije,co?prala bych vam to od srdce,co vy jste dokazala,ze tak kritizujete?

žanda
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 13:35
- Nahlásit

někde na starně jedna jsem četla,že píšete o odložení za chůze v SEDĚ.............ale jestli se nepletu u ZZO je v leže,nebo ne???

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 13:52
- Nahlásit

Někdy je zajímavé si pokecat Na ZZO je v leže. Dneska ráno lehla líp
dorota99
Pes neodmítal zdolávat překážky, navíc skokové překážky nedělám.
Skočíte na kolo a pejska, který ještě před několika týdny nebyl schopen postát, přepadával, motal se .... pěkně proženete!!!
Nebyl schopen postát? Pes přepadával a motal se? Trošku si pletete sloveso MOTAT SE s kotcovým syndromem, kdy pes běhá dokola, točí se v kruhu a lape po imaginárním hmyzu. Mimo jiné.
Byla bych opravdu klidnější, kdyby jste mi mohla slíbit, že si další pejsky již nebudete pořizovat.
Bohužel, to vám slíbit nemohu
..kdyby byla hnědá nebo žíhaná nebo jiná obyčejná barva, asi by jste si ji nevzala
Myslím, že když mám konečně nárok na pořízení si psa mladšího tří let, mohu si snad vybrat barvu? Či případně je výběr barvy trestný?

rendik
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 15:07
- Nahlásit

pigie
Len chod, ako povedala wami skuska je od slova skusit
jak už jsem psala-kdybych v sobotu na týden neodjížděla, tak bych šla, do 14. bychom ještě stihli lecos vylepšit, ale takhle radši opravdu nechám na ty zkoušky jít někoho lépe připraveného...

wami
Asi máš pravdu, ale já prostě nemám možnost ho do podobného prostředí dostat častěji než jednou týdně na tom cvičáku... Chůzi děláme hlavně na vodítku, on třeba jde docela u nohy a přitom čumí všude kolem nebo tupě před sebe a jde jak koza na porážku. Ale když jsme spolu na procházce, tak jde, hlavu zvedlou a čumí na mě... Ale já už asi vím čím to je (přemýšlela jsem celý večer - venku používám mnohem víc pamlsky než na cvičáku. Ne, že bych je nenosila, ale nedostane je tam za každou blbinu jako na procházce. A bude to nejspíš tím, že když jsem tam začala chodit, tak jeden výcvikář měl pořád kecy jako že jsme tam toho psa nepřišli nakrmit, takže budu muset zvýšit příděl pamlsků. To za prvé. Pak jsem taky přišla na to, ze na cvičáku dávám povely jiným tónem hlasu, ne tak radostně jako třeba v lese. Takže za druhé musím zradostnit tón povelů na cvičáku. No, takže shrnuto a podtrženo mu na cvičáku chybí ta motivace. Ale stejně se obávám, že přivolání bude pořád boj. Mě někdy připadá, že on ví, že si koleduje, ale hra je mu tak vzácná, že to riskne a zdrhne si pohrát s nějakou fenou nebo psem...
No a blbý kecy neřešim, jsem tam za exota už jen tím, že dělám dogdancing, tím víc, že s mamutem . Navíc teď se chystám začít cvičit s clickerem (už jsem ho mám zamluvený) a to teprve budu za blázna - jen doufám, že mě neodvezou do Bohnic !!

tosca
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 15:19
- Nahlásit

dorota99
Zdravím, srdečně Vás zvu do onoho "černého města" plného nezaměstnaných horníků, posedávajích před hospodou. Ubytování a stravu nabízím zdarma, v rodinném domě, stejně tak průvodce po městě a případně setkání s několika lidmi. Až poznáte, že za Českou Třebovou nezačíná dálný východ a nekončí tam civilizace, možná se budete chtít s Mucholabkou seznámit osobně. A třeba pak změníte názor. Ona některé věci popisuje hodně svérázně, ale jsme svérázní lidé ze svérázné krajiny. Věřte, své psy má ráda. A Bucka byla láska na první pohled. Jestli v tom sehrála roli barva? No a? Nikdy jste se nesetkala se psem, který se Vám na první pohled líbil? Já jsem ráda, že ji má zrovna ona. Pro Mucholabku je to výzva a já věřím, že obstojí se ctí.

tosca
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 15:26
- Nahlásit

Mucholabka
Hele, jsou ZZO veřejnosti přístupné? (to víš, my obyčejní pejskaři, co nepatří mezi kynology ) Pokud jo, písni mi mejlík kdy a kde. Přijdu morálně povzbudit Tebe i pesovou

nemethova5
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 18:20
- Nahlásit

toscajakkekoliv zlousky jsou pristupne,kdyz se chce clovek jen podivat,jak mito vyjde,tak pujdu mucholabku podporit,jsem z orlove,to je jen trinact km do ostravy,nechapu nektery lidi,jak muzou byt tak hnusne rejpavy,snad dela mucholabka neco spatne,ze ma drsny vyjadrovani,no a?diky za podporu,jeste ze se tady najde par normalnich lidi,odkud jsi? a co mas za pesa?to vis,ja zvedava baba.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 19:43
- Nahlásit

nemethova5
tosca
No holky, vás nemít. Aša začala dneska hárat
Cítí zradu, potfůrka barevná ta paní Zkoušková se mi zatím neozvala, čekám telefon dnem i nocí. Ale myslím, že by to případně šlo...určitě by nebyla první háravka na zkoušce, a když tam stejně bude máálo lidí...

tosca
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 20:08 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit

nemethova5
Z vedlejší "dědiny", než je teď Mucholabka , malá obec patřící Hlučínu, ale pro lidi "odjinud" tvrdím, že jsem Ostravačka, protože Ostravu na mapě najde každý, s Hlučínem je problém Navíc, jsem rodilá Ostravačka, takže na toto město mi nikdo šahat nebude
Jinak mám doma 3 křížence:
Ironie zvaná Rony - kříženec snad labíka a NO, 10 let, ve 4 měsících přišla z útulku jako hlídač k rodinnému domku. Poslušnost slušná, zvládnutá vlastními silami a její inteligencí. DKK horší než 4/4. To by byl asi jediný pes, který by mohl na cvičiště ještě chodit, ale bije se to ve mně, protože ona už má ráda svůj klid a ty nohy nejsou moc dobré. Takže raději polítáme po lese, procvičíme sedni, lehni, ke mně, obšlápnem si nějakou turistickou trasu, jako výletek a vykašlem se na aport, který ji od štěněte nebaví
Ogar - 6 letý vořech. Typický, černobílý, paličatý vořech. Zůstal ve vedlejším domě po odstěhované sousedce, noví majitelé se s ním nesžili. V zimě si urval vaz v koleně, má to operované a před třemi měsíci začal mít vážné problémy s páteří. Jsme rádi, že chodí.
Žany - věk cca 9-10 let. Kříženec drsnosrtsého jezevčíka. Jestli trošku sleduješ stránky paní S., které dělá Mucholabka, tak tam se jmenoval Gaben. Vážně nemocný, téměř slepý, špatně slyšící ... co dodat
Mám sen ... další pes bude mladý a chtěla bych zkusit agility. Jestli to moje zdraví dovolí
Jinak Mucholabku znám osobně, takže vím, co o ni píšu. Můj názor se nezakládá na odhadu podle textů v diskuzi, ale na osobní zkušenosti.

Jo a díky za info o přístupnosti zkoušek pro veřejnost.

Terri
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 21:30
- Nahlásit

tosca
Zdar skorosousedko! Náááhodou já Hlučínem jezdím každý den do práce I na cvičáku jsem tam jednou byla..

Mucholabka
Já jednou napsala na net, že použít alfarolling, je ze mně krvavý cár z psího strachu. Tak jsem při pokusech o dominantní choutky použila párkrát "hajzle co děláš" a trochu buzerační poslušnosti. No, a vysloužila jsem si od jedné diskutérky takřka oprátku a odsouzení že lidem jako jsem já psi do ruk nepatří

wami
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 21:39
- Nahlásit

tosca
Hele, kdyz od Hlucina... Znas Bobrovniky? :
Lump tam ma segru...

tosca
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 21:59
- Nahlásit

wami
Heh, trefa, to víš, že znám, vždyť tu bydlím
Ale skorovlčice? .... hmmm, asi nejsme zas tak malá dědina

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání