| Autor |
Zpráva |
rendik
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 15:22
- Nahlásit
Ahoj všem, právě jsem se vrátila ze cvičáku a musím si někomu postěžovat na tu ohromnou černou obludu, která si říká můj pes. Byli jsme přihlášení na 14.října na zkoušku ZZO a dneska jako že budeme na ty zkoušky cvičit, že si je uděláme jako na nečisto. Takže každý poslušnost, pak odložení, speciální cviky. prostě jako na zkouškách. jen s tím rozdílem, že okolo byli ostatní psi, kteří zrovna necvičili. Šli jsme až ke konci, ale to podle mě nemělo vůbec vliv na to, co předváděl. Přivolání - zdrhnul za psama,uráčil se přijít až když jsem byla kilometr daleko a ještě k tomu za stromem, takže ty by byla nula jak vyšitá. Chůze u nohy - pěkná tak první dva metry, pak usoudil,že už to stačí a šel asi tak metr od nohy... obraty jakž takž ušly. Sedni -lehni u nohy, sednul a když jsem mu řekla "lehni", tak se tvářil jako že mluvim čínsky a že to v životě neslyšel. Pak aport - i když hadr, kterým máme omotaný prostředek činky byl předtím omotaný kolem sušených střívek a pěkně smrděl, ani se nepodíval kam činka letěla a letěl za psama. Pak už to docela šlo-až na ztížený přivolání ve speciálech. Věděla jsem, že aport nejspíš nepřinese, ale to přivolání, to mě fakt štve. Přivolání je nejdůležitější "cvik"..Cvičím s ním každý den, doma už se mi ho daří odvolat i od kočky (občas), pořád ho přivolávám, chválím, odměňuju a koukám, že je to na nic. On si ze mě prostě dělá prdel, už fakt nevím co s ním. Jasně, je mu rok a půl, je v pubertě, ale to bylo plno psů, kteří to s náma cvičili taky! Když jsme docvičili,došla jsem na nástěnku škrtnout ze seznamu těch, co jdou na zkoušky svoje jméno... Psovi jsem slíbila kariéru salámu (doufám, že ve Zlatých stránkách bude číslo na nějaké řeznictví-uzenářství ) a odcházeli jsme domů. Celou cestu jsem musela přemýšlet nad tím, co vlastně dělám špatně...Nevím, přivolání jsme cvičili na šňůře (to šlo jen když byl menší), na dlouhém vodítku, za piškoty, za vařený maso. On to prostě zkouší, někdy přijde a někdy ne, možná by se potřeboval dostat mezi psy častěji než jednou za týden, což je vzhledem k tomu, že bydlíme na vesnici, skoro na samotě, prakticky nemožné... Pak mě ještě naštval taťka. Když jsem mu to všechno v autě vyprávěla a podotkla, že teď začne psovi pořádný výcvik, tak prohlásil něco jako že už je pozdě a že kdybych ho od malička řezala za to, že neposlouchá, tak by poslouchal jako hodinky. Rozhodně nejsem zastáncem metody - za každý cvik, který neudělá potrestat bitím, snažila jsem se s ním cvičit co nejvíc po dobrém, na pamlsky, sice občas dostal seřváno, někdy vyškubáno a někdy i přes tlamu, ale rozhodně to nebylo každý den a za každý nesplněný cvik. Nechci aby cvičil jen proto, že se bojí trestu, chci, aby měl ze cvičení radost, aby ho to bavilo... Ach jo... co mám s tím mamutem pitomým dělat?
|
evina
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 15:48
- Nahlásit
rendik:hele nejsou náhodou erupce na slunci?My dělali včera zase přezkoušení na BH a šlo to jen do té doby,než-li začala na place cvičit ženská se psem,který ho v minulosti přímo na place napadl.V tu ránu jsme měli po soustředění,dokonce úplně zapoměl krátkodobé odložení v sedě.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 16:54
- Nahlásit
Vidíš, včera mě taky přihlásili na ZZO. Na cvičáku mě dneska málem zabili, že to nedám. Přivolání sice máme...mám jít 7.10. Jak se tam dělá přivolání, taky musí být VOLNO jako u ZOPky? Ona dřív odcházela, ale teď maximálně tři kroky a za 14 dní se to prostě nedoučí...neaportuje...odložení za pochodu do lehu-sedne, čumí a pak se pomalu sesune do lehu...ve speciálech bude uvázaná štěkat...při obratech vlevo zapomíná, že má i zadek...doufám, že do té doby začne aspoň hárat.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 18:02
- Nahlásit
rendik
no boooze, tak nemel svuj den, no...
Pekne na zkousky jdi, zkouska je od slova "zkusit to", ne?
A kdyz to nevyjde, tak co? Prece nejde jen o vysledky, jde o tu cestu, o ten spolecne straveny cas pri vycviku no a kdyz bude dobre, zkousky date, kdyz ne, date je jindy...
Ja uz to postovala jinde, ale stejne - tohle je teda taky "ukazkova" chuze u nohy...
No a ted jsem tak nenapadne nadhodila to tema, jak chuzi zlepsit. A zjistila jsem, ze to stejne delam cely blbe a musim se na to vrhnout znova a lepe. Proste slaba motivace. Tohle zjisteni je moje soukroma zivotni facka a jedeme dal...
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 19:17
- Nahlásit
Mucholabka
Za 14 dní se pes zvládne naučit věcí a zrovna to "volno" se naučí na cvičáku za odpoledne, když ji budeš dávat např. do jednoho rohu salámek, ona to bude vědět a bude si pro něj pořád chodit...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 19:27
- Nahlásit
WhiteWolf
Ona už to uměla...jo, jde to dobře, u štěňátka nebo mladho psa, ale ne u devítileté potvory
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 19:30
- Nahlásit
Mucholabka
Ale jde, když ji tam dáš něco dobrýho ...a když ji ještě 2 dny před zkouškama nedáš najíst
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 19:42
- Nahlásit
WhiteWolf
Jo, to je fakt...když jí vynadám a je hladová, chová se úplně jinak. Bohužel je trochu bez zájmu a při svojem věku je už taky vyčůraná a nebere poslušnost tak slepě včera jsme znovu probíraly to odložení. Místo toho, aby zůstala místo ležení sedět, se teď pomalu a neochotně skládá do lehu, dělá u toho xichty a funí ale je aspoň tak slušná, že nedělá kroky navíc měla jsem jít už dávno.
Jinak jsem to VOLNO dělala na piškot. Sice neaportuje, ale odteď bude každý den aportovat vepřovou nožku a to by v tom byl čert když to nedám, nebo když bude úplně vypatlaná a vybodne se na mě, je pro nejhorší ta ostuda, že se mi budou chlamat a říkat-he, ta si věří, čokla má z útulku, nedocvičeného, pomalého, bázlivého, bez zájmu...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 19:45 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit
wami
no jo, když on na cvičáku nemá svůj den nikdy. Na ty zkoušky fakt nepůjdem, já totiž 30. odjíždim se školou do Belgie a vracíme se 7.10, 14.10. jsou ty zkoušky, takže čas na trénink prakticky nemáme, týden nestačí, týden bude trvat než se jakž takž uklidní, protože když tu nebudu, tak sním budou jen chodit na procházky, nikdo s ním nebude cvičit ani si hrát, takže on pak bude jak neřízená střela . Navíc máme omezený počet lidí cona ty zkoušky můžou jít, tak jsme alespoň uvolnili místo někomu,kdo na to má. Takže ZZO zkusíme až někdy jindy .
Jo, já pomalu zjišťuju,že dělám blbě asi všechno. Hlavně asi na cvičáku, protože tam cvičí úplně jinak než doma,a to i když ho neruší žádný pes ani fena. Takže nad tím budu muset popřemýšlet a udělat to tak, jak říkáš ty -vrhnout se na to znova a lépe ... A to by bylo abychom na jaře tu ZZO neudělali...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 19:51
- Nahlásit
Mucholabka
nejhorší ta ostuda, že se mi budou chlamat a říkat
hele, delas to pro svy okoli nebo pro sebe a psa?
(me se chlamaj neustale, zejmena pro to, ze si dost veci delam po svym. Je mi to u zadnice, ja i muj pes se mame fajn.)
rendik
tak na jare, ale porad si myslim, ze za zkousku nic nedas (no dobre, mozna nejakou tu stovku zapisneho). Ale o nic nejde, jen si to zkusit. Nejhorsi, co se stane, je, ze to nedate. No a?
Hlavně asi na cvičáku, protože tam cvičí úplně jinak než doma,a to i když ho neruší žádný pes ani fena. Takže nad tím budu muset popřemýšlet a udělat to tak, jak říkáš ty -vrhnout se na to znova a lépe
Jj, ja to rikam porad, ze cvicak = poslusnost "ala tanec se psem", venek = funkcni poslusnost. Jestli mas tu venkovni, tak cvicakovska je bonus. Ale pro psa taky jako prace.
No a nikdy neni na skodu si zapremyslet a zkusit to znova a lepe!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 19:59 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
wami
Ty už jsi ZZO dělala? Budu si chodit pro rady, jo? Na cvičáku mě dneska zas navíc dostal můj "oblíbenec", takže trochu i depka-holka tam chodí s dobrmanem stejně starým jak Bucka a říkala, že je k sobě pustíme, ať si pohrajou-nestačili se pořádně očuchat, oblíbenec přišel, dobrmana odtrhl se slovy ať od té potvory ještě něco nechytne...teda sprosté slovo z mé strany na jeho adresu padlo, má pořád takové hnusné řeči-od doby, co mám amstafa. Všichni říkají, že si musím zvyknout, že má zvláštní humor. Přísahám, že jsem tam dneska s přesvědčením, že budu brát jeho kecy jako srandu, ale tohle mi vtipné nepřipadlo ani v nejmenším. Fakt mi nepřipadne srandovní, když furt prohlašuje že toho čokla nezvládnu-ani pořádně neví, co je to za plemeno. Jeho taťka se aspoň zajímal a nechal si specifika plemene trochu vysvětlit. A just toho čokla zvládnu! Jenom mi to někdy bere chuť na ten cvičák chodit. Doufám, že se zas nějaký týden nepotkáme. Když pořád vykládá, že prasata neštěkají, rovnou trhají všechno na potkání, že má červenku-fleky na hřbetě-jako jo, dá se to pochopit, ale dnešek mě dostal, tohle je vyloženě humus. No nic, však štěně má ještě čas, její doba přijde, a s Ašenkou bude aspoň sranda.
A když mi jeho taťka hodí na psa žvýkačku mi taky nepřijde moc vtipné...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:08
- Nahlásit
Mucholabka
Ty už jsi ZZO dělala?
Jo
Budu si chodit pro rady, jo?
Ke mne radej ne... Ja neumim radit na dalku, a jestli sis vsimla, tak jsem psala ne o psech, ale o lidech.
Ono to chvilku trva, nez ma clovek dost vlastni hrdosti, a co ja si kdy vyslechla poznamek na tema jak jsou csv (a potazmo jejich krizenci) naprosto neschopni sportovniho vycviku... No a kde mi neni dobre, tam nechodim , spolupracuju s lidma, kteri jsou ochotni akceptovat, ze nejenze je kazde plemeno jine, ale i v ramci plemene je kazdy pes jina individualita...
(No a jestli mi tam vadi jen jeden clovek, oplacim mu stejne stejnym. )
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:17
- Nahlásit
wami
tak na jare, ale porad si myslim, ze za zkousku nic nedas (no dobre, mozna nejakou tu stovku zapisneho). Ale o nic nejde, jen si to zkusit.
O prachy mi nejde, ale víš co, chtěli by tam další lidi, kteří už jsou navíc a mají na to. Dneska jeden z nich cvičil s náma, fena úplně skvěle poslouchala, takže jsem jim uvolnila místo . Ono nejde jen o tanec, on mimo cvičák dělá líp všechno-i tu cvičákovou poslušnost... Teď se musím soustředit na ten tanec - ve čtvrtek máme zkoušky a závod, z toho už se nevyvleču ...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:18
- Nahlásit
rendik
Ale prosim ta, tymto sa snad nenechas rozhadzat. Tiez poznam tie dni, kedy moj pekne vycviceny chlapec proste naschval neposlucha. Ako napr. ked ho vychvalujem v praci a potom ma kolega niekde stretne a moj pes ignoruje moje povely a ja len ziram ako puk Len chod, ako povedala wami skuska je od slova skusit
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:19
- Nahlásit
Teda když to čtu,tak to je snad nakažlivý.Já byla dneska na stopě,chci jít na speciálku.No a moje babuša prostě strčila čumec na zem,pak se na mě podívala a rozhodla se,že je hezké sluníčko a motýlek a prostě celý svět jek rásný,jen ta stopa je absolutně nezajmavá
Jinak s tím posmíváním na cvičáku-já už slyšela tolikrát,že mám toho blbýho hrbáče prodat a koupit si něco jiného,že už mě to snad ani nerozhodí,no stejně mě to pokaždé naštve.Neměním psa jak fusekle,jen kuli svému sebevědomí a nějakým úspěchům.
Už jsem to na cvičáku vzdala,chodím na soukromý,kde mám v tomhle směru klid.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:22
- Nahlásit
rendik
Ono nejde jen o tanec, on mimo cvičák dělá líp všechno-i tu cvičákovou poslušnost...
Jsi me moc nepochopila...
Ja treba na cvicaku bych chtela (kvuli zkousek), aby mi Lumpik chodil jako panenka. Proste pekne, koukal na me, vypadalo to dobre. Abychom "jako tancovali", neco na telo, sambu treba...
No a ze venku mi jde u nohy jak chlap z hospody me tolik nemrzi, hlavne ze jde...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:24
- Nahlásit
wami
Inak, ta chodza u nohy sa mi paci. My mame vzdialenost asi tak polovicnu a nikdy mi neprechadza vyhovorka, ze moj pes ma stale obleceny kozuch, takze mu je v blizkosti mna teplo
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:31
- Nahlásit
wami
Jsi me moc nepochopila...
ani ne no..
Mě by stačilo kdyby šel u nohy a ne půl metru za mnou ...No, ale to snad časem vylepšíme, protože venku chodí u nohy krásně, prostě musim začít cvičit na cvičáku jinak, musim přijít na to, co dělám blbě...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:32 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
pigie
moj pes ma stale obleceny kozuch, takze mu je v blizkosti mna teplo
to bych nekdy mohla zkusit...
(jenze me to neprojde, cvicim si vicemene sama a to si clovek blbe hleda vyhovorky... )
rendik
treba nedelas blbe nic. Ale je mu to vzacne a je to pro nej prostredi s nejvice rusivymi vlivy. Byt tebou, tak se vratim na voditko (ja se tam budu vracet taky ) a musime vylepsit motivaci...
|
rosnička
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:39
- Nahlásit
wami
Na cvičáku mě dneska zas navíc dostal můj "oblíbenec", takže trochu i depka-holka tam chodí s dobrmanem stejně starým jak Bucka a říkala, že je k sobě pustíme, ať si pohrajou-nestačili se pořádně očuchat, oblíbenec přišel, dobrmana odtrhl se slovy ať od té potvory ještě něco nechytne..
Mucholabka, hned bych mu řekla "Od mého nic nechytne, my jsme OK, ale kdypak jste Vy byl na posledním očkování proti vzteklině, no?!"
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:42
- Nahlásit
arsiela
Taky si říkám, nejsem tady kvůli toho, abych na psech rýžovala a zvyšovala si sebevědomí na závodech. Já mám svoje psy RÁDA-bohužel. Jenže nevím, na kterém cvičáku bych našla stejné lidi.
Náhodou jsem na Aši dneska asi zanechala dojem-dělala jsem obraty při chůzi u nohy, chodila jsem do čtverečku jak magor a dlubala ji do žeber. A teď na procházce se sama od sebe od nohy nehnula a dělala pro jistotu i obraty jenže z poslušnosti tak strach nemám jako z toho, že ztratím deset bodů na aportu a je to celé v kýblu.
Kdyby se mi ta zkouška náhodou povela, bylo by to pro mně velké zadostiučinění-vůči mému taťkovi, který mi vyhrožoval, že ji zabije, vůči lidem na cvičáku (tajně a nenápadně jsem se zeptala předsedy a pak za mnou přišli tři lidi mi to rozmluvit), zadostiučinění pro mě, že ty hodiny dřiny, kdy jsem z trosky vypiplala psa stály za to. A taky jako dík tomu psovi, že se mnou tráví svůj drahocenný čas
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:48
- Nahlásit
nazdar lidi!na ty zkousky bezte a nenechte si zkazit nic od nikoho blbyma kecama,hlavne ty mucholabko,ty priste predved,az bude mit bucka aspon rok,jak prasata trhaji,ja osobne bych si to od takoveho blbecka libit nenechala,kdyby nekdo neco rozhlasoval o mojem psovy,jo at se trese ten dotycny strachy,jestli prijedem s kamoskou na zavody,pokud bude delat figuranta,tak mi vubec nebude vadit,pokud hajan nebude poustet a jeste mu natrhne aspon prdel,tak mu koupim venec burtu,to si pis,jo a jeste jedna vec,nemyslete si,ze pes nevyciti,ze se bude neco dit a ze se jde na zkousky,muze vas i mile prekvapit,ze vsechno bude super delat,ale jak rikam,blbyma kecama a ze pes nedela to,anebo to,tim bych se vubec netrapila,tak vzhuru do boje,ne?
|
rosnička
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:50
- Nahlásit
Mucholabka, to, co jsi se svou fenou dokázala, to je PROSTĚ FAKT a je za tím ohromný kus práce. Nejvíc ze všech to vidíš Ty sama, jen se musíš podívat s odstupem. Nějaký připitomělý papír o složených zkouškách na prostém faktu, že jsi z ničeho vytvořila solidní zvíře, ale lautr nic nezmění! (I když, jsem baba poťouchlá a moc bych Ti ten úspěch u zkoušek přála. A když nepřijde? No bóže.)
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:52
- Nahlásit
nemethova5
Ahoj zlatíčko on ten dotyčný je hrozně líný, nechtělo se mu figurovat ani dneska. Bucka má stejně kvůli zubům utrum-už vím, jak se chová, sem si ji oťukla Figuranta na závodech myslím dělat nebude, napsaný tam nebyl. Nemohl by se Hajoš "splést" ? Ty víš, o koho se jedná, že? O toho mladšího. Neznáte mě, jak jsem tichá, uzavřená, málomluvná a nikdy sprostá, ale tohle slovo ze mě doslova s chutí vyletělo
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:53
- Nahlásit
rosnička
Hele, jak to můžeš vědět? Co když si celou dobu vymýšlím?
|
rosnička
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:55
- Nahlásit
Už nějakou dobu Tě sleduji!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:56
- Nahlásit
rosnička
No týjo, to by jeden neřek, co se mu děje za zády
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:57
- Nahlásit
Mucholabka
Klídek To bude dobrý...
PS: Tví pesani jsou sympatičtí a Ty taky. A kde bys našla na cvičáku lidi, kteří mají své psy opravdu rádi?? No, to by asi chtělo posbírat z každého jednoho a udělat nějakou kopu...
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:58
- Nahlásit
Mucholabka
jo taky mám své psy ráda a mám s tím problémy,teda spíš mé okolí.Mě to přijde normální,že pes je můj parťák a né nástroj na získání sebevědomí.Rozhodně to nevzdávej,zkoušku určitě uděláte,na aporty je spousta fíglů.Já tu taky teď řeším aport u jednoho svého hafušáka.Bohužel zatím vede na body on.Já to mám ještě kapku těžší,že jsem od mala nemocná,a bohužel dost lidí si myslí,že bych měla být někde v ústavu a ne mít tu drzost a normálně žít a ještě cvičit psy.No netuší,že mě jejich poznámky většinou ještě nakopnou k tomu,abych začala makat .
A to nejen se psem.
Škoda,že nebydlíš někde poblíž mě.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2006 20:59 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Terri
Jé, dík za kompliment. Mi se tam taky líbilo. Bucka se jako obvykle nerozštěkala a radši usnula ten tvůj pesan je vyloženě krásný. Líbí se mi, jak je vysoký a zároveň placatý
|