Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Slabinové protitahací kšíry
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 17:05
- Nahlásit

Arguskaaa
ale u velkáčů ne
Ti dva, na které mi to fungovalo, měli 13kg a 22kg. Na jiné psy jsem to vlastně nezkoušela. Akorát mi to přijde celkem ohleduplné a pro psa srozumitelné, zatímco ty ostatní vynálezy se mi dost příčí.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 19:45
- Nahlásit

aren
Bohužel, psi ještě nepochopili principy demokratické společnosti do všech detailů.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 20:01
- Nahlásit

Koukam jako puk, co vsechno jsou lide schopni vymyslet.. "Slabinové kšíry NON-PULL HARNESS. Large" - Ze bych zakoupila pro sve rtw?

evina
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 21:36
- Nahlásit

Mucholabka:metoda co píšeš je sice pěkná ale nefunguje mi.Nejsem žádná citlivka,takže pes klidně udělá i málem kotrmelec.Ale nevadí mu to.Jinak nevím proč bych dávala povel "k noze" když nechci aby šel u nohy ale volně na vodítku.U nohy chodit umí ale hodinu u ní fakt nechodí(nevidím totiž důvod proč by měl)!
Essi:nedalo mi to a odpoledne jsem opět zkusila vodítko podvléct pod přední nohou.Dala jsem dost pozor aby vodítko zůstalo na svém místě.Je sice fakt,že byl jak chromý a na louku to odskákal téměř po třech.Ale netáhl.A pokud mi klasická metoda selhala(a myslím si,že použít jí snad umím),tak pak samozřejmě zkouším i něco jiného.

Essi
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 21:56
- Nahlásit

Nevím, co bych ti na to řekla dál. Osvědčilo se mi táhnoucího psa odcuknout a když se nic nezlepšilo, netrestat nebo tak něco, jen ho odchytit, donuti, aby se na mě podíval a říct mu něco ve smyslu - já jsem tady, kam čumíš...., nebo něco takového. Když se vrátil trošku do reality, pustit ho, vykročit dál. Při prvním náznaku zatáhnutí jsem nedávala žádný povel, ale kontaktovala jsem ho hlasem a vyžadovala jsem, aby se na mě aspoň podíval. Asi tak po 14 dnech to začalo fungovat. Musím zdůraznit, že nevím, jestli je to dobře nebo ne, není to rada, je to moje zkušenost z minula.

Lexa
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 17:59
- Nahlásit

odpoledne jsem opět zkusila vodítko podvléct pod přední nohou
jj,funguje to.Take jsem to zkousela vcera.Ta metoda ma v podstate pouze dva minusy-lehce se z toho voditka vymota a o co min taha,o to vic steka

evina
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 22:02
- Nahlásit

Lexa:jj souhlas,akorát u nás místo štěkání to nahrazuje hopsání aby se vymotal.Dokonce když se vymotá je chvíli tak v šoku,že jde ještě pár vteřin způsobně.Akorát mám ráda lidi co mě upozorňují na zamotaného psa

Lexa
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2006 10:02
- Nahlásit

evina
místo štěkání to nahrazuje hopsání
Zadne nahrazovani,nas mrnousek sikovny zvlada v pohode oboji

AOZ
Člen
# Zasláno: 1 Led 2007 09:16
- Nahlásit

Kšíry jsem používala a spokojenost veliká. Vím jak teoreticky přimět psa,a by netahal, ale nebyla jsem schopna škubnout řádně v řádném okamžiku. Navíc ten blb se škrtil tak až chrchlal, a stejně táhnul. Já to potřebovala jen na venčící vycházky, kolem domu. Jinak nasazuji psí rychlost. Myslím si, že pro mého psa a pro mě to bylo lepší než ho mít na obojku až by se uškrtil a já měla na jedné ruce sval jak Arnold, a výsledek nikde. Používali jsme pouze jako korekci, když zatáhl tak že mi rval ruku z ramena, tak jsem řekla pomalu, nic lehce škubla a řekla pomalu. Úspěch se dostavil po krátké chvíli a přestali jsme používat. Předpokladem je, že pes povelu rozumí.

Essi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2007 19:17
- Nahlásit

AOZ
Navíc ten blb se škrtil tak až chrchlal, a stejně táhnul. Já to potřebovala jen na venčící vycházky, kolem domu. Jinak nasazuji psí rychlost

Nezdá se ti, že to spolu trošku souvisí? Na jednu stranu říkáš, že nasazuješ psí rychlost, na druhou se divíš, když on pak nechápe, že se má přizpůsobit on tobě. A nasazuješ místo logiky donucovací prostředky.

AOZ
Člen
# Zasláno: 2 Led 2007 07:33
- Nahlásit

Essi
to je pravda, tak jak jsem to napsala je to z toho pochopitelné.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání