Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Slabinové protitahací kšíry
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
joli
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:30
- Nahlásit

Máte s tím někdo zkušenost ? Funguje to ?

Meggi
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:34
- Nahlásit

joli
To neznám, ale na obraně a máčo už to začalo používat taky je, že si vezmou úzké kožené vodítko, které má pes ve smyčce u slbin a holt se tahá takto nahoru, aby lépe poslouchala. Naší holce to ze začátku bylo celkem putna, neb nevěděla co se děje, ale už se to naučila, musíš, ale fakt opatrně, dosti je to tam bolí!!! utrácet za kšíry nemusíš!!!

jindriska
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 10:53
- Nahlásit

slabiny jsou hodně citlivé. Když mi fena předbíhá při povelu K noze, štípnu jí, jen opravdu jemně a přesto mi někdy vykvikne.

Terri
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:15
- Nahlásit

které má pes ve smyčce u slbin a holt se tahá takto nahoru, aby lépe poslouchala
že by náhrada za ostnáče..

joli
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:24
- Nahlásit

Našla jsem je na internetu, vypadají takto : http://baron.cz/index.htm, pak kliknout výchova a výcvik a pak Halti a brzdy

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:27
- Nahlásit

joli
jo už to vidím. No a funguje to?

joli
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:31
- Nahlásit

Terri

no to bych právě chtěla vědět

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:32
- Nahlásit

joli
no jo, vlastně - původní dotaz

Rose88
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2006 02:31
- Nahlásit

Já jsem si koupila tyhle stahovací kšíry a docela dost mi pomohly tak jsem si koupila ještě jedny na druhého psa když jsem viděla že to funguje jsem s nima spokojená.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2006 14:53
- Nahlásit

A co naučit povel pomalu ?

Fík
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2006 15:06
- Nahlásit

Teda, mě se to zdá dost drastické! Slabiny dost bolí,umíte si představit, že vám někdo něco vysvětluje, vy mu nerozumíte a on použije TOTO?
Povel "k noze" je přeci základ. A když psa nemůžeš naučit povel k noze zkus něco méně bolestivého. Já zkusila ohlávku Halti a opravdu i u dogy fungovala.

Essi
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2006 22:04
- Nahlásit

Lidi, prosím vás, to pro svoje pohodlí budete ty psy za chvilku vázat do kozelce nebo co? Co takhle naučit v klidu psa chodit na vodítku? Dá to sice víc práce, ale funguje to taky a napořád.

Rose88
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 00:19
- Nahlásit

Nevím ale kdyby se to tomu pejskovy nelibilo nesnazil by se to sundat? Myslím že kdyby ho to bolelo že mi to dá nějak najevo v tom pripade bych mu to uz nedavala ale pravě že nic chodí uplně v pohode tak nevim.

Smečka
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 09:05
- Nahlásit

Souhlasím s Essi.Většina z vás se tu holedbáte vztahem ke svým psům,spíte s nimi v posteli a jíte pomalu z jednoho talíře a vzápětí jim v klidu nasadíte halti nebo "slabinovou brzdu" jen proto,že nejste schopni naučit je tak základní věc,jako chodit na vodítku.

Essi
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 10:15
- Nahlásit

Rose88

Když ti chodí v pohodě, proč mu to teda dáváš? Slyšela jsem, že se toto používá v některých případech jako forma korekce při učení některých cviků. Tady to ale vypadá, že tím chcete řešit normální chůzi na vodítku.

sarax
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 10:23
- Nahlásit

mno je fakt že tohle mě ještě nenapadlo...čubině je 10 měsíců..na vodítku chodí jak kdy....ale prostě holt když jí na něm vedu tak na cvičáku ok a normálka venku nám "pomalu" funguje a někdy ho opakuju 100 krát....slabinový kšíry mě ještě nenapadly a to sem jakože dost těhotná a asi by bylo fajn aby se mnou neškubala
prostě to cvičíme a cvičíme a cvičíme......ono to jednou půjde

Mar3
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 10:34
- Nahlásit

sarax
a to sem jakože dost těhotná

no eště abys byla málo těhotná

Essi
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 10:44
- Nahlásit

sarax

To máš teda hodně ztížené podmínky, a fakt to cukání není pro tebe ono.
Osvědčuje se podvlíknout vodítko psovi pod přední packu, na normálním širokém obojku. Pes za chvilku příjde na to, že když tahá, stahuje si hlavu pod nohy a špatně se mu chodí tahat přestane. Pomalu neopakuj 100*, protože to pak bude pro psa zvuková kulisa, která neznamená vůbec nic, nebude to ani vnímat.

aren
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 11:02
- Nahlásit

Essi: Lidi, prosím vás, to pro svoje pohodlí budete ty psy za chvilku vázat do kozelce nebo co? Co takhle naučit v klidu psa chodit na vodítku? Dá to sice víc práce, ale funguje to taky a napořád.
Smečka: Souhlasím s Essi.Většina z vás se tu holedbáte vztahem ke svým psům,spíte s nimi v posteli a jíte pomalu z jednoho talíře a vzápětí jim v klidu nasadíte halti nebo "slabinovou brzdu" jen proto,že nejste schopni naučit je tak základní věc,jako chodit na vodítku.

Naprosto souhlasím.

sarax
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 11:04
- Nahlásit

Essi
100* bylo míněno obrazně..jakože narážka na to že stačí bejt se psem trpělivej a on se to naučí jako fakt nám to celkem funguje..když na ní houknu tak prostě jde tak že vodítko nenapíná..a vzhledem k její žravosti a tomu že ví že něco dobrýho mám u sebe je celkem pohoda jí přesvědčit....prostě nic jinýho nejni tak moc zajímavýho...
Mar3
no tos mě dlouho neviděla ...furt 2 v 1...a už se skoro nehnu

Mar3
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 11:05
- Nahlásit

sarax
2v1 takže Nescafé (nebo taky 3v 1 - čokoláda, hračka a překvapení? )

Essi
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 11:23
- Nahlásit

Sarax,

já v tomhle nějaké zaručené rady rozdávat nemůžu. Máme dva dost velké psy, oba od štěněte. Na cvičák jsme nikdy nechodili. Protože bydlíme na frekventované ulici, chodí na vodítku od malinka. Častěji než já - chodím do práce - s nimi chodí manžel, který chodí o holi nebo o berlích. Oni tak nějak pochopili, ani sama nevím jak, že vodítko napínat nesmějí a také to nikdy nedělají, ani když vidí psa nebo kočku nebo tak něco. Na pamlsky jsme to nezkoušeli. Jediné, kdy tahají je, když vidí pricházet někoho z rodiny.

Tinta76
# Zasláno: 25 Pro 2006 11:59
- Nahlásit

Jestli k tomu můžu napsat názor. Mám psa z útulku, kterej vůbec nesnesl vodítko, když se konečně naučil vodítko tolerovat, tak zas začal tahat ... stále ho učím netáhnout, ale když opravdu potřebuju někam jít a po cestě se nemůžu zdržovat nácvikem netahání, použiju halti ... Protitahací kšíry mi logicky přijdou dost drastický, protože pejska to musí škrtit nebo dřít (viděla jsem je jednou na dobrmanovi, kterýho na nich táhla nějaká "panička" a vůbec se mi to nelíbilo). Kdybych je použila u svýho psa, věřím tomu, že by měl podpaží rozedřený a bylo by mu to v tu chvíli jedno. Což ovšem u halti nehrozí. Mít svýho psa od štěněte, tak je chození na vodítku brnkačka a halti vůbec nepotřebuju. Myslím si tedy, že používání těhle "pomůcek" je spíš o neschopnosti páníčka naučit psa chodit na vodítku. A když už je teda použít, tak bych z těhle dvou volila rozhodně halti.

sarax
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 12:10
- Nahlásit

Tinta76
mi taky halti nepříjde až tak hrozná..ale za ty slabiny...myslím že se to líbit nemůže žádnýmu pesovi hlavně pokud se jedná o takovou "banalitu"jako je chůze na vodítku....

oliver
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 13:01
- Nahlásit

Tak mámi tahoun to měl koupený a asi 2x na sobě ... táhnul stejně jako s postrojema a navíc se to blbě muselo sundávat, když byl na volno - výsledek: postroje se vyměnily za ňamky pro bafy.

Fík
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 13:41
- Nahlásit

Haltina toho psa nedře, funguje na bázi(pokud zatáhnu,paničce se to nelíbí a dá mi to vědět tím co chápu jako trest, stlačením tlamy k zemi).Navíc halti je výcviková pomůcka, která také musí být tak používána-pes mě předejde, já zavelím "k noze"chvilku počkám a pak následuje krátké rychlé cuknutí, samozřejmně s citem-je to štěně-, pes se mi zařadí a já odměním piškotou, nezapomenu na intonaci hlasu!
Nemyslím si, že by byl takový problém naučit psa chodit na vodítku a pokud je to 10ti měsíční štěně a máte ho odmalička, měl by to už umět.
Jednou jsem hlídala kamarádce psaNO, který právě tu chůzi na vodítku taky neuměl a já měla v té době kočárek, bylo naprosto nemožné vzít psa i dítě ven.Jakmile pes zabral a já držela kočár,byla to tragédie, už bych to nikdy nechtěla zažít.
Držím ti palce a doufám, že se to tvá fena brzy naučí,není nic horšího než vzteklá tahat psa na šňůře společně s kočárem.
A nebo někoho popros ať to fenu naučí.Držím palce.

sarax
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 14:14
- Nahlásit

Fík
hele to bylo jako na mě???mno nechápu důvod....je dobrý posty přečíst,my s tím fakt problém nemáme a ani s poslušností....takže se opravdu neobávám že by mi rvala kočár..kdyby to byl asi problém tak s ní chodí někdo jinej a ne já na konci těhotenství,neb by mě přizabila..to jen na okraj..A nebo někoho popros ať to fenu naučí.Držím palce. a tohle fakt nechápu...si s ní cvičím od 2 měsíců a jak píšu..fakt není problém,to že je naučená na pamlsky jako problém neberu..prostě to funguje,čuba šlape jako hodiny tak proč to měnit?svýho psa si všechno učím sama a ráda...

Fík
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 15:50
- Nahlásit

Zřejmně máš důvod se rozčilovat,
raguji jen na tvou citaci"na vodítku chodí jak kdy" a rozhodně nehodnotím tvůj postoj k tomu použít slabinové kšíry,není důvod se zlobit.Jen jsem ti napsala jak jsem dopadla já a že pokud tvoje fenka nebude umět chodit u nohy, hrozí, že také budeš "vláčena"tak jako kdysi já.

sarax
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 17:25 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

Fík
sím tě nech si úsudky a dedukce...jo rozčiluje mě když někdo převrátí co napíšu...."na vodítku chodí jak kdy" znamená že můj pes chodí si představ i bez vodítka a poslouchá..se tu poptej těch kdo jí znají že teda já ani ona problém nemáme...a fakt pokud umíš číst bys neodpovídala tak jak jsi odpovídalaZřejmně máš důvod se rozčilovat a tohle je fakt úchvatný..to sou ty dedukce..při nich se už fakt rozčiluju...
.čubině je 10 měsíců..na vodítku chodí jak kdy....ale prostě holt když jí na něm vedu tak na cvičáku ok a normálka venku nám "pomalu" funguje
tohle sem psala...a pro mě to znamená že je někdy na volno..u nohy chodíme ponejvíc na cvičáku,neb v běžným životě to moc neužiju,,,v tom mi funguje "pomalu" ..no tak asi tak

sarax
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2006 17:37
- Nahlásit

a vůbec co se rozčiluju...mno kdybys to četla si fšimneš že sem těhotná a tuhle chvíli i nasírací....ale je mi celkem fuk co si myslíš,doraž na nějakej sraz a pak dělej úsudky..ale to tu dělá halda lidí,takže sem v klidu....

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání