| Autor |
Zpráva |
Fík
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2006 19:50
- Nahlásit
Víš co ,nebudu se s tebou dohadovat,nemá to smysl,měj se hezky čauky!Fík
|
Rose88
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2006 20:24
- Nahlásit
Mate pravdu jsem uplne neschopna vubec me neposlouchaji delaji si co chteji vubec nevim jak na ne a docela jste me vydesily nebudu ty ksiry pouzivat pouzila jsem je dvakrat v zadnym pripade jim nechci ublyzit to je radsi vyhodim ty ksiry zkusim to jeste nejak jinak bez pomucek.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2006 20:34
- Nahlásit
Rose88
hele ono to jde..ale záleží jak dlouho to trénuješ...a taky jak rychle to pesan pochopí...a to záleží na každým psu...můj pes je magor a fakt tohle jsme trénovali skoro od startu....takže je to v pohodě...ale stejně sebou ven nosím pamlsky,pak vím že ani nezdrhne..prostě jak sem psala nic není zajímavějšího než já
Fík
sím tě a ty když někomu odpovídáš tak ho jmenuj..ono je to takový divný pak...zvlášť na nový straně...
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2006 20:47
- Nahlásit
Pro SARAX
Neodsuzuju tě!!!!!!! A pokud je ti jedno co píšu,tak se vůbec nerozčiluj. Vůbec nepochybuju o tom, že být těhotná a naštvaná je vyčerpávající, znám to, taky jsem byla těhotná.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2006 21:30
- Nahlásit
Vůbec nepochybuju o tom, že být těhotná a naštvaná je vyčerpávající, znám to, taky jsem byla těhotná.
Není to zdaleka nic proti tomu,co nastane, až člověk těhotný být přestane.Docela dost těhotná jsem byla dvakrát
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2006 21:55
- Nahlásit
Smečka
mno to já už byla dvakrát taky myslím že mě to nepřekvapí a jako vždy ke konci sem už u konce sil do toho Vánoce a je hotovo
Fík
no ještě abys mě odsuzovala... a je mi to fuk,ale já odpovídala na to že psa LZE naučit povely..nepsalal sem že máme problém,proto mě nakrklo když mě někdo radí jak to mám udělat...radu beru..ale tam kde jí potřebuju..třeba mi pesina blbě aportuje...teda neaportuje všecghno žere
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2006 22:02
- Nahlásit
mno to já už byla dvakrát taky sarax
No vidíš jak jsem tě reprodukčně podcenila
Asi soudím podle sebe,protože já bych je tam po porodu často ráda nacpala zpátky
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2006 22:29
- Nahlásit
Smečka
otázka jak je to dlouho po porodu??teda jak jsou starý?
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2006 07:03
- Nahlásit
sarax
Problém s aportem mám taky, borderák zaznamená, že mu něco hodím, přiskočí k tomu a"pase", už alespoň pochopil, že, když to vezme do huby, mám z toho větší radost, než když nad tím stojí a zírá.
Jinak těhotná jsem byla dvakrát a úplně mi to stačilo. Moje dera jde do puberty.....................včera se 5xpřevlékala než jsme šli k babi na oběd, šílím z toho.....
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2006 09:48
- Nahlásit
Fík
pokud se 5/ převléká je to pohoda..já se u nejstarší spíš bojím aby se někde nesvlékala
a Trinča za aportem vyběhne..sebere a když jde ke mně tak ho vyplivne...a šlus...takže se těším až budu pohyblivější a budeme trénovat
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2006 15:24
- Nahlásit
sarax
Bože! tohle mě nenapadlo. Sakra to nás nenapadlo.Asi tu situaci budu muset přehodnotit.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2006 15:37
- Nahlásit
sarax
otázka jak je to dlouho po porodu??teda jak jsou starý?
Áčku devět a béčku pět,na céčko už si netroufám
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2006 16:10
- Nahlásit
Smečka
mno to příjde
a) je rovno 14 a b) je rovno 12 máš ještě čas já ještě před rokem a půl nechtěla ani slyšet
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2006 19:23
- Nahlásit
sarax
pokud se 5/ převléká je to pohoda..já se u nejstarší spíš bojím aby se někde nesvlékala
Nebo aby se nejdřív 5x nepřevlékala a pak 5x nesvlékala
Jinak naše madam se před štědr. večeří převkékala jen 2x.....Balča jí počůrala sukni, tak jsme měli veselo ( a ten slovník)
|
evina
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2006 17:54
- Nahlásit
Já chci koupit halti ohlávku.Rady tipu "nauč psa chodit pomalu" mě už přímo rozčilují.Nemám psa prvního a nikdy by mě nenapadlo,že budu řešit problém tahání na vodítku.Ale pes ani po roce učení(je mu 1,5) chůze pomalu není schopen pochopit,že vodítko neslouží k tomu aby se mnou lomcoval na šňůře.Kdo má alespoň trošku klidnějšího psa prostě nepochopí!Už jsem se snížila i ke stahováku a je mu to také putna...vždy zbrzdí na 2vteřiny nebo laskavě počká až se opět rozejdu a začne táhnout nanovo.Já nemyslím na svojí pohodlnost ale jak jinak psovi vysvětlit,že tahat nemá?
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2006 19:00
- Nahlásit
evina
hlasim se do klubu (smecky?:rolleyes postizenych .Utesuju se tim,ze nas vorisek mozna mel v rodine nejakeho tazneho psa .
Vsichni mi radi,ze mam mit u sebe pamlsek a lakat ho na nej...Jenze kdyz mne tahne na prochazku,tak mu klidne muzu mavat pred nosem stangli salamu - ani si nevsimne.Stahovak je mu take u... no,proste taha i na stahovaku.
Ale zatim zkusim prece jen jenom obojek,maximalne stahovak...Slabinove ksiry bych nekoupila.Ale chapu,ze nekdo sahne i po takovem reseni,kdyz selze vsechno ostatni.
Jinak podotykam,ze fena chodi na voditku vzorne a nikdy s tim nemela problemy.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2006 20:46
- Nahlásit
Lexa,
sama sis odpověděla, k čemu je stahovák. Na dvě věci. Nám se v minulosti osvědčilo podvléknout vodítko pod přední nohou. Když pes táhne, stahuje si hlavu dolů a ta mu překáží. Většinou to dost rychle pochopí. Táhne, protože tě nevnímá a má pozornost všude jinde, jen ne u tebe.
|
Lexa
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2006 22:19
- Nahlásit
Essi
a to muze mit normalni obojek?Nebo treba ksiry?Ja vim,ze nevnima ,ale v zivote jsem takovy problem nemusela resit,tak ani nevim,jak...Proste mi pes chodil na voditku,obcas trochu zatahl,ja skubla voditkem - a bylo to.Jenze mrnous to voditko poprve videl v 6 mesicich,tak ze zacatku byl problem mu ho vubec pripnout - a to nemluvim o nasazovani obojku...
Urcite to zkusim s voditkem.On je to proste takovy divoch,asocialek maly .No,vsechno se casem nauci
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2006 22:24
- Nahlásit
Normální široký obojek.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2006 10:59
- Nahlásit
Já zkusila i to podvlečení pod nohu...pes se sám z toho vymotal.To upoutání na sebe je trošku problém.Jelikož občas chci aby se na vodítku i vyčůral nelze abych poutala pozornost na sebe protože pak si nevšimne ani stromu nebo patníku.Jak jsem četla i některé rady odborníků,tak mého psa asi nelze ani zaškatulkovat."Pes který na vodítku táhne po odepnutí uteče",tak tohle na mého psa také nesedí.Ano jakmile mu dám "volno" začne lítat ale ne pryč ode mne.Zvláštní je,že na vodítku táhne za psy ale na volno k nim běží a u nich se zastaví a čumí na mě,kdy ho už konečně zavolám.No a např.Desenský radí "pes nikdy nesmí napnout vodítko".Jenomže s tím také nemůžu souhlasit.Kdo cvičí se psem sportovku,tak ví,že jsou situace kdy pes zatáhne a dostat za to nemůže.Tak např. můj pes ví,že jde na obranu a táhne na plac za figurantem.Byla bych padlá na hlavu,kdybych v tomto momentě psa buzerovala za tahání.To samé,když jde k nášlapu na stopě.Opět radostně táhne jak se těší.V tento moment také psa nechávám.Jen minule abych se nezabila v oranici jsem ho trošku vycukala a výsledkem bylo přeskokové jednání u nášlapu(žral trávu).Další věc kterou jsem zjistila je,že pes táhne z rodiny jen mě a to přesto,že ostatní normálně neposlouchá.Manžel ani dcera psa z vodítka nepustí protože by je neposlechl.A to je možná ten důvod proč je netáhne a mě jo.Se mnou se na rozdíl od nich ven těší a tak ignoruje i škubání na vodítku protože mu to za to těšení stojí.Takže úplně banální chůze na vodítku je pro mého psa větší problém než-li třeba plížení nebo vysílačka
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2006 12:06
- Nahlásit
Já necvičím na výkon a musím důsledně praktikovat, že pes nenapíná vodítko. Zatím nám to vychází. Tím upoutáním pozornosti jsem nemyslela, že bude vnímat jenom tebe a nic kolem sebe, ale to, že tě nevypne a nevykašle se na tebe.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2006 16:01 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
evina
Rady tipu "nauč psa chodit pomalu" mě už přímo rozčilují.Nemám psa prvního a nikdy by mě nenapadlo,že budu řešit problém tahání na vodítku.Ale pes ani po roce učení(je mu 1,5) chůze pomalu není schopen pochopit,že vodítko neslouží k tomu aby se mnou lomcoval na šňůře.
Na kterém konci šňůry asi bude chyba...bráchův setr se to naučil za 4 dny, a to se mnou předtím pěkně smýkal. U bráchy byly pěkně vidět typické chyby-se psem se přetahoval, cukal slabě, měl ho pokaždé na jiné straně, měl široký obojek, aby se pesek náhodou neškrtil, cukal s malou razancí z malé vzdálenosti... Musíš se nechat předběhnout na délku vodítka a pak s ním smýkni tak, aby si to zapamatoval, žádné přetahování nebo jemné taháníčko na oboječku ti pomoct nemůže-čím větší tah nebo čím větší slabotu bude na druhém konci cítit, tím víc prostě bude chtít tahat....Udělěj to třeba čtyřikrát pětkrát do minuty, však si to za chvilku uvědomí, budeš mít základ, párkrát za den to procvičíš a pak už budeš jenom pilovat.
Celý život psa tahat na haltině nebo kšírách, nebo snad s podvlíknutým vodítkem mi přijde mnohem víc drastické. Hlavně jsou to pomůcky dobře prodejné a rádoby "samospasitelné", ale rozhodně neřeší problém jako takový, jenom odstraňují důsledky, pokud s tím člověk neumí. A pokud s tím umí, nepotřebuje to .
Prostě musíš to škubnutí udělat tak, že zařveš K NOZE a hned potom s ním bez předchozí přípravy škubneš, že otočí málem i s tebou (teda nevím, jak velkého a silného a hlavně jak psychicky odolného psa máš). Nemůžeš nejdřív cuknout a teprve potom to ospravedlnit povelem. Pes nesmí cuknutí čekat v tom smyslu, že škuneš trošku a pak ještě víc, nebo že škubneš jenom npůl, že předtím natáhneš vodítko do tahu-moment překvapení a bude šlapat jak hodinky, i kdybys u toho měla pár dnů vypadat jako blbec.
A taky ale neje vyžadovat chůze u nohy hodinu v kuse, na druhou stranu musíš mít k tomu psovi nějakou míru.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2006 16:08
- Nahlásit
BTW jsem v úterý viděla lidi snad s půlročním labroušem na haltině...to už je demagogie...než aby psa něčemu naučili, raději ho rovnou tahají napůl přidušeného, jazyk mu chudákovi jen tak napůl trčel. A stejně tahal
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2006 16:09
- Nahlásit
Pokud chceš se psem škubat, dej povel a počkej vteřinu, než cukneš.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2006 16:12
- Nahlásit
Essi
Jo, sorry, potřebuje trochu času, než roflexní oblouk doleze do hlavičky jak brontosaurus.
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2006 16:45
- Nahlásit
Taky spíše doporučuju Halti ohlávku. Psovi neubližuje, ani mu nezpůsobuje bolest. Je přeci jenom mnohem šetrnější, než rvaní psa za slabiny-vždyt to musí i pěkně nabourat i vztah mezi tebou a psem-takové štípání do slabin nebo tahání za ně, i když to možná funguje...
Já mám dokonce známýho,který svýmupsovi omotává vodítko kolem noh, to je taky šílený a pes stejně kdyžto vodítkokolem noh nemá (mimochodem nemůžetak skoro chodit), tahá jak šílenej. Místou, aby s ním jednal pěkně, chválil ho a tak, zkouší pořád nějaký nesmysly... Kam to s tím světem spěje?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2006 16:46 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Lidičky, mně kdysi naučila dejavu, a celkem se mi to osvědčilo (u dvou dospělých psů z útulku), že když pes na vodítku táhne, tak prostě zastavím a nejde se dál, dokud táhnout nepřestane, i za cenu, že budeme stát na jednom místě. Když táhnout přestane, následuje odměna, a ta odměna je právě jenom to, že se jde dál. Tak přijde na to, že taháním nic neurychlí. To se naučil pes i na kšírkách a nebylo potřeba mu cloumat krkem.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2006 16:48
- Nahlásit
Arguskaaa
Kam to s tím světem spěje?
Taky si říkám, kolikrát.
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2006 16:59
- Nahlásit
Mucholabka
Máš pravdu, že pokud s tím lidi neumí, stejně jim to nepomůže. Měla jsem psa, kterého jsem na halti ohlávce, spíš ze zvědavosti, vodila dva dny a reagoval na ni perfektně. Potom už chodil dobře i bez ní-možná je vyjímka
Ale jinak jsem žádný pomůcky nikdy nepoužívala a šlapou na vodítku moc pěkně. Teda pokud zrovna nejdeme na cvičák či k agility parkuru. Obzvláště na závodech jsou jako utrženíz řetězu
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2006 17:01
- Nahlásit
když pes na vodítku táhne, tak prostě zastavím a nejde se dál
Tohle mi fungovalo jen u jedné bláznivé tahací jorkšírky, ale u velkáčů ne. Možná jsem dělala nějakou chybu, ale těm šílencům to bylo prostě jedno, když jsme se rozešly šíleli dál. Mě funguje rychlé rázné zakročení a pokud je to pejsek vnímavější, tak povel ke mně, kdykoli hrozí napnutí vodítka...
|