| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 16:27
- Nahlásit
Oggy
aha, tak se omlouvam, tady na cz-pes jsem ho nezakladala ja... (uz se mi ta fora pletou), nekde ale jo, jenze to si nevzpomenu kde...
to forum na cz-pes je tady...
Jinak ke clickeru - ja to treba povazuju za prima vec. Me se toho bohuzel pesan bal, tak jsem to nemohla vyzkouset "nazivo". Nebyla to kritika, jen poznamka... Taky nekritizuju tvoje rady (t bych si ani netroufla!), jen proste nemam moc rada srovnavani typu "hele, muj pes uz v tolika umi to a to"...
Oggy, sarax
No, lidicky, ja bych taky mohla rict, ze Lump umel ve 4 mesicich kdeco... Jenze je umet a umet - my jsme si proste hrali na povely a on je chapal...
Ja proste jen nemam rada srovnani, i ja mam pocit, ze docela specham (a to si porad rikam klid, mame na vsechno cas), znam lidicky, co to fakt umej a do roka pes umi treba akorat sedni, ale zato maji ve vztahu pan-pes vybudovany takovy kontakt, ze pak za par mesicu slozi nekolik zkousek... Takze spis bych byla opatrna na to, co "by mel pes v tolika a tolika umet" - mel by znat co nejdriv privolani a zakaz, a hlavne by mel mit suprovy kontakt s panem. A jestli si ho buduju pomoci hraveho cviceni typu sedni a lehni, nebo si ho buduju jen aportovacimi hrami nebo tim klikrem, to myslim neni tak podstatne!
(BTW Oggy - priznavam, ze mas muj obdiv. Kdyz si predstavim to moje torpedo zdvojene, asi by me odvezli na psychiatrii... A v puberte nejspis natrvalo... )
|
Oggy
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 17:57
- Nahlásit
wami
ale jak jsem říkal.. nechtěl jsem, aby to bylo nějaký trumfování kdo víc .. prostě jsem chtěl motivovat...
klikr je jen pomůcka pro nácvik nových cviků.. je to supr pomocník..
Právě to jsem chtěl říci, že by kombajn víc než "klacek" měl chválit a hrát si.. i formou "výcviku".. pozitivního, aby si udělal krok k výcviku.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2006 18:34
- Nahlásit
Můj pes se uměl ve 4 měsících akorát tak neposrat.A i to byl pro nás velkej úspěch po předchozích 2 měsících vytrvalého průjmu
Jinak bych řekla,že i teď v 8 měsících na 100% neumí nic.V klidové situaci umí všechno,ale jak jsou tam jiní psi nebo má nějakej špatnej den,tak jsem ráda za sedni.
Taky nás sice chválí,ale jen já vím,co opravdu umí nebo ne,protože jsem s ní pořád.A to,že něco předvede dobře na cvičáku nebo tak,ještě neznamená,že to tak udělá i jindy.Nebo naopak.
Jdu na to taky hrou a za všechno pochvala,pamlsek.Snažím se povely prodlužovat a zlepšovat.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 07:41
- Nahlásit
abby
můj pes se ani v 8 měsících neumí "neposrat" !!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 07:41
- Nahlásit
do roka pes umi treba akorat sedni, ale zato maji ve vztahu pan-pes vybudovany takovy kontakt, ze pak za par mesicu slozi nekolik zkousek
Přesně za tenhleten přístup se přimlouvám a jelikož labradoři jsou minimálně do roka hravá štěňata (bohužel ne každý to pochopí, protože rychle vyrostou a vypadají jako velcí psi), tak u LR je tento přístup maximálně vhodný a někdy i jediný možný - to když ten pes do roka věku žije v trysku
|
Oggy
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 08:26
- Nahlásit
Ketrin
no ono je to vidět třeba i na psech, které cvičí pro postižené.. tihle asistenční psi jsou cvičeni až od roka..
ale my prostě jedeme pomalu a nenáročně.. se spoustou her..
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 08:31
- Nahlásit
Oggy
Ok.. to nebylo nic osobního, žádná kritika... btw. máš můj obdiv, že si troufneš na 2 štěňata stejného věku. To já bych nikdy nechtěla.
Od koho jsou a psi-fenky, smím-li vědět?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 09:44
- Nahlásit
Oggy
taky nechci nikoho kritizovat.Jen píšu o svém přístupu.Byla jsem trochu hrr.Viděla jsem,že se všechno rychle učí a tak,ale zjistila jsem,že i když si myslím,že něco umí,tak zjistím,že ne za každé situace.Takže jsem zbrzdila.Hrajem si,pak si trochu zacvičíme,zase si hrajem ....
|
Oggy
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:02
- Nahlásit
Ketrin
No oni nejsou papíroví..
pejsek a fenka .. pár obrázků je na http://www.labradorstiretrivri.estranky.cz
Oni jsou strašný divočáci.. a když jsou spolu, tak ta posluššnost venku je malá.. proto je musím,co nejvíc oddělovat.. aby zjistili, že se mnou je to lepší než mezi sebou, což je dost náročné.. nerad bych aby vytvořili smečku jen oni dva..
abby
samozřejmě, že to neudělají za každé situace,ale k tomu se snad pomalu dopracujeme.. chodíme mezi psy..tam něco málo potrénujeme..mezi lidi.. samozřejmě, že je "umět" a "umět"..
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:04
- Nahlásit
nerad bych aby vytvořili smečku jen oni dva..
ale ved oni ta medzi seba mozno casom pustia
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 14:17
- Nahlásit
michalm
Koukám, že Ája je tímhle svým povelem docela známá. A musíš uznat, že Aretka šlape jako hodinky.
|
kombajn
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2006 11:37
- Nahlásit
Tak děkuji všem, ale dopadlo to pro psa katastrofou. Sousedi byli rychlejší ! Pes už není a moc to bolí. Nemůžu psát dál.
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2006 12:27
- Nahlásit
kombajn
Co? Není to tak jak si domýšlím,že ne.......
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2006 13:40
- Nahlásit
kombajn
To nechápu
Co jako, jak rychlejší, jak neni?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2006 14:32
- Nahlásit
kombajn
Tak kdyžs to nakousl, tak bys to mohl dopovědět, ne? i když pejskovi už zřejmě nikdo nepomůže...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2006 15:30
- Nahlásit
kombajn
tak to nechápu - to ti ho jako sousedi....
Taky to teda absolutně nechápu
|
kombajn
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 16:37
- Nahlásit
Ketrin
Tak to tedy dopovím, teď už můžu. Šlo o to štěkání, sousedi jsou tmavší pleti a prostě ho zabili a snědli. Myslím to vážně, nedělám si srandu ! V době mé nepřítomnosti byl doma, ale podařilo se mu asi vyskočit nedovřeným oknem, nebo mu sousedi pomohli ven, to se už nedovím. Odpoledne na plotě visela jen jeho kůže, lépe řečeno její část !
Musím se odstěhovat.
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 16:42
- Nahlásit
přála bych vám vidět můj ksicht.... JÁ BYCH JE ZABILA! NORMÁLNĚ BYCH ZA NIMA ŠLA A PRVNÍHO BYCH TAM DOKOPALA!
|
kombajn
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 16:45
- Nahlásit
Klárča
Jo, něco podobnýho jsem už udělal. 6aloba je podaná na obou stranách ! A můžete hádat kdo vede ! Zlomenej nos je horší zločin než zabití psa !!!
|
kombajn
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 16:47
- Nahlásit
Chtěl jsem napsat Žaloba.
|
pajisek
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 16:51
- Nahlásit
To snad ne...Paneboze...Zabit je malo...
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 16:52
- Nahlásit
Kriste v jakém městě bydlíš ať vím,že tam nikdy nevkročím....?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 16:56
- Nahlásit
kombajn
Tak to upřímnou soustrast Nevím,co bych na tvým místě dělala.Nemůže jít o zcizení majetku?
|
kombajn
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 16:56
- Nahlásit
Klárča
Kousek za Brnem, směr JIH. Já už tu bydlet taky nebudu. Koukat se na jejich rozesmátý černý ksichty !! To fakt ne !
|
kombajn
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 16:59
- Nahlásit
abby
Může, jasně že jo. Ale trest. ozn. můžeš dát pouze na neznámého pachatele. Všem je jasný že to byli oni, ale důkazy nejsou. A kvůli psovi ti v tom šťárat jak ve vraždě nebudou !
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 17:00
- Nahlásit
kombajn
I když tam byla ta kůže!!!!Prosím tě,kde přesně bydlíš?My se chceme z Brna stěhovat kousek dál,tak abysme se nenastěhovali tam
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 21:38
- Nahlásit
Kristepane, to je hrůza.
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 21:45 - Změnil/a: michalm
- Nahlásit
Hafina
Koukám, že Ája je tímhle svým povelem docela známá. A musíš uznat, že Aretka šlape jako hodinky.
tak prave proto ze slape obcas funguje to i na jiny pesany
|