Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova Labradora
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
kombajn
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:28
- Nahlásit

Mám šestiměs. šteně labradora a nemůžu ho naučit poslouchat. Musím mu všechno říkat šestkrát a někdy i to je málo a musím sáhnout po klacku. Umí zatím jenom ke mě a sedni. Ale třeba zústan, nebo lehni - to je nadlidsky vykon. Kdyz zvýším hlas na něho tak začne knučet a nekdy se i počurá. Já vím asi je to špatně, ale co mám dělat ? Taky moc štěká a sousedi si už stěžovali na obecním úřadě, že mám nevychovanýho psa. Prý se dají odstranit i hlasivky, ale nevím kde a zdá se mi to dost ubohý. To radši bych ho naučil neštěkat. Ale moment. jsem z nervama v koncích. Jak já, tak pes.

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:32
- Nahlásit

To si snad děláš srandu ne?
Pokud náhodou ne, tak si prostuduj témata o výchově psa buď tady, nebo v jakékoliv knize o výchově psa.

abby
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:33
- Nahlásit

kombajn

Nerozumím tvé větě musím sáhnout po klacku nebo alespoň sdoufám,že jí rozumím špatně.

popoluska
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:34
- Nahlásit

...skoro vsetko zle....

Psovi zasadne nehovorim veci 6x. Poviem raz, pauza, bud pes spravi co chcem alebo mu pomozem. Pomozem u 6 mesacneho psa znamena ze nezoberiem "klacek" ale kludne ho posadim (zatlacim zadok) a odmenim pamlskom. Potom dam psovi volno. Pes sa vas boji, neviete mu vysvetlit co od neho chcete, a este k tomu po nom hulakate, ze sa z toho ide "pos..ť".

kombajn
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:36
- Nahlásit

abby
Rozumíš dobře, ale já ten klacek nepoužiju ! Pouze ho vezmu do ruky, jako hrozbu. Ruku napřáhnout nemůžu, vodítko se taky nedoporučuje. Tak co teda ?

Mar3
Člen
- Nahlásit

kombajn
no tak to je drsný!!! když zvýšíš hlas tak se počůrá?? strachem?? a nemyslíš,že asi to teda děláš blbě??? mazec,fakt!!!

sarax
Člen
- Nahlásit

hele já si myslím,že je to nějaká sranda ne???jako že klacek a hlasivky,to přece musí bejt for...štěně vychovaný klackem co neumí v půl roce skoro nic je to určitě blbej humor

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:37
- Nahlásit

kombajn
Tak zvaž, jestli není chyba na tvé straně. Možná, kdyby byl lepší a důslednější a pro psa srozumitelnější přístup od začátku, nemusel by jsi dnes říkat vše šestkrát. Záleží, jak jsi to psa učil, jestli jsi mu jednotlivé povely náležitě vysvětlil a za jejich správné provedení extrémě pochválil a odměnil a nebo jsi na to dosud kašlal a dnes jíš, co sis uvařil.
Začni znovu od začátku, psovi vše ukazuj, opakuj tiše a klidně povel s lehkým rozkazovacím nádechem, když to udělá špatně opravuj jej fyzicky (posazením, položením, přilákáním) a po správném provedení hlasitá pochvala, pohlazení kokinko a třeba za odměnu hračku.
Štěkání už je jiná kapitola, ale neřeší se odstraňováním hlasivek, to doufám, že jsi si dělal srandu.
Kup si knížku, běž hlavně na cvičák, to především.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:40
- Nahlásit

Já jen zírám a musím se moc držet.

kombajn
Labradoři pozdě dospívají, psychicky do 2-3 let. To ovšem při této "výchově" z vašeho psa nebude vyrovnaný dospělý labrador, ale uzlíček nervů, popřípadě agresivní psycho. Vaší vinou.
Co čekáte?- že tady někdo v pár řádcích dá univerzální návod, jak snadno a rychle na to?

Je zde labradoří fórum, kde řešíme podobné běžné věci. Něco o výchově mám taky na svých stránkách www.calenzana.wz.cz

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:40
- Nahlásit

Pod nickem "kombajn" jsem si něco představila a ono to v reálu po přečtení příspěvku bylo stejně strašný, jako v mé fantazii.

abby
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:41
- Nahlásit

kombajn

Pokud si neděláš srandu,tak jsi úplně mimo.Promiň.Ale už jen to,že se ti pes počůrá strachem,přece něco naznačuje.I když vemeš "jen" ten klacek do ruky,tak tím vyvoláš akorát strach a dosáhneš jen toho,že se tě pes bude bát,pokud už to takhle není.Povel lehni se učí ze sedu.Nejlepší je to na pamlsek.Uvědom si,že je to ještě štěně a nemůže umět všechno.Labradoři se učí rychle,takže pokud vám to moc nejde,tak může být chyba v tobě a tvém přístupu.Hlavně pomalu a s citem.

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:43
- Nahlásit

kombajn
V životě už neber do rukou klacek ani nikdy nenapřahuj ruku na svého psa. Hlavně se tě musí přestat bát a musí ti důvěřovat. Buď vlídný, spravedlivý a nešetři odměnama v jakékoliv podobě! Zvol formu hry, pes se nejlépe učí, když ho to baví. K tomu slouží pamlsky, hračky, aportky, občas i to, že se sebe páneček dělá trošku pitomečka a psa zaujme a vyláká ke hře.
Za klacek bych ti urvala hlavu!

Syska
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:52
- Nahlásit

Hmmmm...tak já mám pocit, že ten labrador se jmenuje Pluto, ne....
Bože, doufám, že je to fakt jen sranda.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:54
- Nahlásit

Garfield
Stejná asociace byla u mne.
Já jen doufám, že se třeba někdo nudí a provokuje, jak už se tu několikrát stalo.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:55
- Nahlásit

kombajn
existuje jedna univerzalni rada a porada. ted jsou v plnem prubehu zne, kombajny jezdi snad vsude. jdi na pole, lehni si tam a pockej. treba budes mit min stesti nez slavny Drapalik z Vesnicko ma strediskova a krome odlitku v zivotni velikosti vyfasujes i neco jako dreveny futral ... no a o osameleho psa se pak snad nekdo postara, nekdo, kdo ho nebude privadet k silenstvi tak, jako to ted delas ty ....
no a jelikoz se ti text meho prispevku asi nelibi, tak je to stejny jako s tim stekanim tveho psa. muzes mi taky amputovat ruce ...

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:55
- Nahlásit

mno sem to psala...a my na to odpovídáme takže účel splněn..ale v každém z nás je stín pochybnosti:"co kdyby náhodou to někdo myslel vážně".........

Meta
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 11:59
- Nahlásit

Syska
Pantau je něžná duše, ten používá klacek na okysličování vody.

Pokud se pes před pánem počurá strachy, nezbývá, než utratit pána!

sarax
Člen
- Nahlásit

isdpch
jj máš pravdu neb by to mohlo dopadnout zle..ale co to doporučit páníkovi????

Ketrin
Člen
- Nahlásit

Jirikovo
Trefa.

kombajn
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:03
- Nahlásit

Tak teda pardon, beru vše zpět. Mám hodnýho, krásnýho a v
vychovanýho psa a delal jsem si asi že srandu.
Ted vážně - pujdu si koupit nějakou literaturu a ten cvičák ce pokusím někde najít. Omlouvám se vám, ale já fakt netušil že je to tak těžký. Psa jsem nikdy neměl a myslel jsem že je to intelig. plemeno vychova pujde temer sama. Asi ne, jak vidim.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:04
- Nahlásit

kombajn
ja sice chapu, ze se zda pohodlnejsi nahradit zradlo a vycvik bitim, ale tudy fakt cesta nevede ... zmen celkove svuj pristup a uvidis ....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:06
- Nahlásit

myslel jsem že je to intelig. plemeno vychova pujde temer sama.
ono to tak v zásadě je, ale musí člověk trošku vědět jak na to a musí se tomu trochu pomoct. Ani labrador se nevychová sám!
Aniž bych se tu chtěla nějak sebeprezentovat, prosím přečti si tu stránku o výchově na mém webu. je to takový ten samozřejmý základ pro začátečníky.

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:09
- Nahlásit

kombajn
Poslyš, inteligentní plemeno to je, ale taky je to hodné plemeno, se kterým po zlým nic nesvedeš. Je to kamarádský pes, miluje svého pán, neagresivní, submisivní, ale musíš mu to oplácet stejnou mincí.
Zahoď klacek, nakup kokina, která má rád, míček a venku po hře, až se vyblbne (a dej si sakra záležet, aby byl šťastnej a spokojenej) jej pomali uč základní věci. Ale v tuto chvíli (u půl ročního zklamaného psa) je opravdu na místě cvičák, kde ti to ukáží názorně, abys viděl, jak to má vypadat a pak toho sám docílil i doma, v lese.... Psa už nebij a ani na něj nekřič, když neposlechne, fyzicky si vyžádej to, co jsi po něm chtěl (posaď ho, polož ho, doveď ho k sobě) a zase odměň. Na trestání teď na rok úplně zapomeň. Pes nemůže poslechnout, dokud neví, co po něm vlastně chceš.

Meta
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:12
- Nahlásit

kombajn
Vychovat psa není vůbec těžký. Zvládnou to i větší děti. Chce to jen lásku, pozornost, jemné usměrňování a hodně chvály, včetně odměn za žádoucí chování. V tomhle věku už jste mohl být s výchovou "za vodou". Takhle nezbyde, než začít od začátku - nejtěžší bude získat zpět důvěru štěněte.

kombajn
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:25
- Nahlásit

Beru si vaše rady k srdci, snad už není pozdě. Já jsem vědel že to není ta spravná cesta, proto jsem začal hledat pomoc tady. Nejste někdo z Brna nebo Blanska aby jste nám pomohli ? Nebo tip na cvičák v okolí.

abby
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:32
- Nahlásit

kombajn

Hele,jsem z Brna,tak se mi ozvi a něco s tím provedem (lucka-lucka@email.cz).Mám 8 měsíční retrívří slečnu.
Cvičák doporučuji K9 v lískovci nebo líšni.
www.chovatelske-potreby.cz

Mar3
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:43
- Nahlásit

kombajn
já chodím na Zetor
www.kkzetor.cz
a jsem absolutně spokojená

Anu
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:45
- Nahlásit

kombajn
kolik ti prosím tě je?

Anu
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:47
- Nahlásit

a na takové lidi Srstku nevoláte!!! to je nespravedlivý.Na mě ano a na něj ne!!!::))))

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:48
- Nahlásit

Anu
hele von bere jen klacky..ty sis nezapsala podrobnosti poočkovacího průběhu

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání