Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova Labradora
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Anu
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:51
- Nahlásit

sarax
já jsem zapoměla že vlastně on ho zhype jen na pár minut kdežto já nechala válet psa v křečích 24hodin.to je fakt,že to se nedá srovnávat.

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 12:59
- Nahlásit

Anu
no tak vidíš..buď ráda,že ti nezvonil Srtka u dveří hnedka

Anu
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:01
- Nahlásit

sarax
to ne on to totiž chudák nevěděl,protože vy všichni tady na cz-pes jste si toho mého násílí na něm nevšimli .Až po 4měsících se sem dostala světlá duše a zjistila to. Čekám ho každým dnem....

Jumi
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:19
- Nahlásit

no ráda bych jen řekla, že ačkoli to kombajn dost nezvládnul a mnohým nám nad tím zůstává rozum stát, tím, že se tu do něj budeme takhle navážet nepomůžem ani jemu a hlavě ani jeho psu....
je alespoň natolik dobrej, že se začal zajímat "už" v 6ti měsících a že se začal zajímat vůbec - moc dobře všichni víme, že jsou tací - co sáhnou k něčemu zcela jinému, než se pokusit situaci řešit!

kombajn
přesně - pořiď si knížky a najdi si cvičák, prolistuj internet, všude je o výchově psa množství info a pokud pak narazíš na nějaký konkrétnější problém, rádi ti poradíme

kombajn
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:20
- Nahlásit

abby
Dobře, písnu a něco vymyslíme. Já to fakt zpackal !
Anu
Jsem dospělej, stačí ?

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:22 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Jumi
To totiž vzniklo tak, že už si tu pár lidí s trochu podivnýma přezdívkama dělalo srandu... a kombinace štěně/klacek/hlasivky udělala své.
Nicméně i tak to "hryzání" "co když" vedlo k radám.

Být "kombajnem" tak hlavně využiju nabídky spolupráce s Brňáky, jejich spolehlivého cvičáku (protože to je také důležité!) a koupím si knihy o výchově psa, a případně prostuduju všemožná témata...

kombajn
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:24
- Nahlásit

Jumi
Díky, jsi asi dobrá duše. Zkusím asi nejdřív napravit ten náš pošramocenej vztah a asi potom začnem s tou výchovou.
Napíšu jak to pokračuje.

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:27 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

kombajn
Napíšu jak to pokračuje.
to by bylo fajn Hlavně...ono to je běh na dlouhé tratě, neztrácej trpělivost, když to nepoznáš hned

Jumi
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:28
- Nahlásit

kombajn
důležitý je, aby ti pes věřil, ale úplně stejně tak musíš věřit ty psu...
když něco vyvede a ty musíš nadávat, tak je dobré hned potom ukázat, že když je to dobře tak bude pochvala...

Já to dělám tak, když musím nadávat tak pak psa hned přivolám a za to že přijde strašně moc pochválím a dám piškot

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:29
- Nahlásit

kombajn
Teď zapomeň na jakoukoli drezúru a snaž se především se štěnětem navázat dobrý vztah. Musí ti věřit, musí chtít ti dělat radost. A ty musíš teď cíleně navozovat situace, aby s ho mohl pořád jen chválit a odměňovat. Ochotu spolupracovat má LR vrozenou a doufejme, že jsi ji v něm ještě nezrušil. Na učení povelů je času dost.
Dej se do kupy s Brňáky a knížky ber s rezervou - spousta jich taky někdy radí pěkné blbosti.

Anu
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:33
- Nahlásit

kombajn
nezlob se na mě,ale trošku jízlívá být musím.Pokud jsi dospělí člověk pak nevím co jsi si představoval.Dle čeho jsi si vybíral plemeno? Jen tak co se projde na ulici? Nebo jsi si řádně proštudoval knihy a atlasy o něm? Pokud ano,je tami výcvik labradorů. Dále moc nevěřím,že pes se počůrává strachem jen z toho,že zvedneš ruku s klackem.....spíše pořádně dostal...(a tím neřikám,že ho mlátíš) přijde mi to trochu líto,líto tebe i psa přála bych si aby jste si k sobě našli cestu.Labrador je skvělý společník,kamarád a parták,tak doufám,že to v něm probudíš a budeš už jen spokojený.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:37
- Nahlásit

nevěřím,že pes se počůrává strachem jen z toho,že zvedneš ruku s klackem.....spíše pořádně dostal
právě, to mě taky zarazilo... kdyby nedostal, z čeho by měl strach? Moji psi, když vidí ruku s klackem, znamená to pro ně jediné - hurá, tak dělej a už nám ho hoď!
..no, to se asi od kombajn nedovíme, ale snad ještě není vše ztraceno a štěně zkažené... to záleží na tom, jak pevné má nervy.

cherry
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:40
- Nahlásit

kombajn
Podívej se na LR diskuzi, tam se hodně dozvíš. Můžu tě uklidnit můj LR byl v 6 měsících taky "torpedo", ale pokud bys ho chtěl učit zvýšeným hlasem a hrozbou tak jeho to ještě povzbudilo a řádil ještě víc. To na něj neplatí, chce to opravdu se mu hodně věnovat a pomalu učit. Za dobrotky "umí" i poslouchat.

brut
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:43
- Nahlásit

kombajn
Myslím, že jsi už pochopil, co jsi zvrtal.Nejlepší co můžeš udělat je přihlásit se na cvičák a pomalu získávat důvěru štěníka. Lidí z Brna je zde dost a rádi ti poradí a pomohou. Držím palce, ať se ti zpackaný začátek povede napravit.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:53
- Nahlásit

Ještě něco, i když asi se mnou nebudete souhlasit, asi jsem moc tvrdá...
I člověk bez jakýchkoliv kynolog.zkušeností a znalostí může mít obyčejný jakýsi cit a instinkt, který mu napoví, že štěně se nevychovává klackem ani křikem. A je-li někdo s nervama v koncích z 6-měsíčního labradora, pak se obávám že mu nepatří do rukou žádný pes.

Doufám že jsem nadměrně skeptická, a kombajnovu psíkovi přeju jen vše nejlepší.

kombajn
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:54
- Nahlásit

Anu
Dospělý sice jsem, ale jak už sem napsal, psa jsem nikdy neměl a opravdu jsem netušil do čeho jdu. To s dospělostí přece nemá nic společnýho. Já třeba rozumím kvantové fyzice, což ty asi ne. Labradora jsem si nevybral pouze podle vzhledu, ale na doporučení známých a ptal jsem se i lidí na ulici co s ním prošli. Psa jsem nikdy nuhodil - myslím ránu. Pouze zatahal za kožich, a má ho celej ! S tím strachem asi napomohli moc hodní sousedi vedle na zahradě. Křičí na něj a hází po něm různé věci. Teď už na zahradu smí pouze v mé přítomnosti, ale jakmile zahlédne někoho na sousední zahradě, utíká domů.
Abych uvedl na pravou míru můj vztah k Barrymu - mám ho moc rád, chtěl jsem psa a chtěl jsem labradora. Asi to vyznělo jinak, ale fakt ho mám rád a spí se mnou v posteli.

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:55
- Nahlásit

kombajn
Jsem taky z Brna a potěší mě, když vás někdy na nějakém cvičáku uvidím jako fungující spokojenou dvojici.

Mar3
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:59
- Nahlásit

kombajn
hmm,tak to už mu ale tím klackem nikdy ani "nehroz",zkus radši nenadávat nekřičet a enom chválit chválit a hodně pamlsků a opravdu tohle všecko povykládej nějakýmu cvičiteli na cvičáku a on ti spíš poradí co konkrétně a jak s tvým psem,aby se dal do pořádku.....ale myslím,že to bude v pohodě - však kolikrát i hodně týranej pes se za rok dva dal tak do kupy,že to snad není ani možný...

abby
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 13:59
- Nahlásit

kombajn

Budu ráda,když se ozveš.Nejsem sice nejzkušenější pejskař na tomhle fóru,ale se základama ti určitě pomůžu a naši pejsci si můžou pohrát.Na cvičák taky chodíme,takže ti můžu poradit i v tom.Hlavně se teď snaž trochu napravit vztah se svým psem,aby ti začal důvěřovat.A v tomhle věku vůbec nevadí,že nebude umět lehni nebo zůstaň.My povel zůstaň taky nemáme 100%.

Máš ICQ?

Anu
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 14:00
- Nahlásit

kombajn
o.k.pravda kvantová fyzika byl můj teprve až druhý oblíbený předmět....tak o.k. ptej se na co chceš a já se pokusím odpovědět-nejen já...taky mám problémy a můžu ti říct,že nejvíce je vztah když ti pes věří a ty chceš aby se radoval ze stejných věcí.to zvládneš.Strašně strašně moc lásky a už nedovolit nikomu,aby psovi ubližoval.Zapomeň na nervi,na klacek a cokoliv tomu podobné!!!!

abby
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 14:02
- Nahlásit

Anu

Zatím to vypadá,že ví,že to zbabral a buďme rádi,že mu touhle formou můžeme pomoct.A hlavně tomu psovi.

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 14:02
- Nahlásit

A i to štěkání nejspíš bude z nervů (viz. sousedi atd.)

kombajn
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 14:08
- Nahlásit

Kdysi jsem znal z Brna - Lesné, z Brechtovy ul. Martinu, která měla černýho vlčáka Nera. Bohužel nepamatuju si příjmení, ale prý snad vede nebo cvičí na nějakým brněnským cvičáku. Nepoznáte ji někdo a nemáte na ni kontakt ?

Mar3
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 14:15
- Nahlásit

abby
my taky nemáme povel zůstaň na 100%, my vždycky vydržíme ležet tak 3 vteřiny....akorát když jsme hodně unavení,tak dýl,ael já nesmím jít moc daleko a to to zkoušíme téměř denně

Anu
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 14:17
- Nahlásit

kombajn
a ještě k tvé poznámce o fyzice Já třeba rozumím kvantové fyzice, což ty asi ne nevím oni kom kdo se tady profesionálně zabývá kynologii.Všechno jsem fyzici,účetní,sekretářky,právníci atd...ale to myslím v dobrém.
Jestli ti můžu poradit spoj se s Wami-a Garfieldem-opravdu,za prvé to jsou hezké holky a za druhé mají taky trochu problémák y a psům fakt rozumí-pak se na svět -a hlavně na tvého psa-podíváš jiným pohledem.Dej vědět.

abby
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 14:20
- Nahlásit

Anu

S tím se připojuju.Vidět Garfielda v akci,hnedka sje člověk radši za svýho psa.

Mar3
Ona vydrží i delší dobu,ale někdy prostě vstane a jde mi naproti.

Mar3
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 14:24
- Nahlásit

abby
ahá tak to von NIKDY nevydrží..furt si myslí,že se mu nevrátím když chcu zmizet z dohledu.....ale když je na volno,tak mu ale vůbec nedělá problém zmizet mi z dohledu

kombajn
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2006 14:26
- Nahlásit

Vzpoměl jsem si na to příjmení - myslím že se jmenovala Martina Vaškebová

Garfield
Člen
- Nahlásit

kombajn
Já rozhodně nejsem z těch, co by něčemu rozuměli více, než kdokoliv tady. Wami určitě ano.
Občas chodíme na společné brněnské procházky, tak kdybys měl zájem, můžeš jít někdy s náma. Povíme ti kde a jakej cvičák je, případně ti ukážeme, jak psa co naučit a především se tvůj pes vyblbne s jinýma a ty můžeš kde co odkoukat, nebo si nechat od Wami prakticky ukázat. Já sloužím jen k praktické ukázce "nakrm svého psa dítětem, případně jiným psem a ušetříš kačky".

abby
Člen
- Nahlásit

Mar3

Taky bych jednou chtela dosahnout toho,ze ji necham treba 5,10 minut odlozenou a ani se nehne

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání