| Autor |
Zpráva |
popoluska
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:11
- Nahlásit
pavliina
ked uz v tomto veku takto zdrha, kludne by som ju dala na stopovacku, kym ti ju nezrazi auto alebo sa niekde nezatula.
Okrem toho, ked doma neposluchne, asi by som ju nenahanala a nenadavala jej, pretoze vonku to urobit nemozes (teda mozes ale nechytis ju) a ona to dobre vie. Takze zacni kludne na dvore so stopavackou a potom aj vonku a pomaly a postupne a skus jej vymysliet aj nejaku zabavu s palickami, loptickami a podobne, nech sa nauci vonku hrat s tebou a nie nuchat kade-tade.
A dobrotu jej neukazuj pred tym ako ju volas, ale daj jej ju az potom ked pride (alebo ju "donutis prist"). Inak sa nauci prist iba vtedy, ked budes v ruke nieco drzat.
Vela zdaru
|
Aminka
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 15:40
- Nahlásit
Pavliino u tak malého štěňátka ze sebe klidně dělej kašpárka, tleskej, utíkej od něho, přehnaná pochvala i odměna. Je moc malinká a tak je vcelku normální, že když má důležité zájmy, tak tě moc nevnímá (samozřejmě naučit se to musí, ale bude to chvíli trvat). Stopovačka je výborná věc a já bych ji ten salám rovnou ukázala, no tak budu mít přivolání na salám, hlavně že přijde.
U přivolání platí zásada pes se nikdy netrestá a to i když přijít nechtěl, nebo přijde až za chvíli. Proto je výborná ta šňůra,
díky ní si psa můžeš k sobě i přitáhnout a vždy pochválit protože přece přišel.:)
|
pavliina
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2006 17:19
- Nahlásit
Aminka No on je problém v tom, že i kdybych se obalila celá salámem tak jí jsem ukradená, když se rozhodne, že prostě někam poběží, tak běží Je to mrně, já vím, dneska jsem to zkoušela na flexině a to ještě jakž takž poslechne, protože ví, že nemůže zdrhnout. Nikdy jsem jí nepotrestala když ke mě přišla, a to i po tom, co třeba udělala něco špatnýho Ale když se rozhodne mě nevnímat, tak opravdu nevnímá. A odvolat od psa? Tak to už bych mohla bejt běhací kostka šunky a ani se po mě neotočí
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 09:16
- Nahlásit
Aminka
uz som videla dost psov, ktori boli ochotni nieco urobit len vtedy ak videli salam alebo piskotu v ruke. Ak ju nevideli ani sa neotocili. Takze ked si salam alebo piskotu zabudnem, mam zabudnut asi aj na to, ze pes by mal prist...zaujimavy nazor
Dalsia vec. U bigla je naucit kvalitne privolanie jednou z najtazsich veci. Vacsina ludi skonci tak, ze po par pokusoch dozivotne skonci ten pes na flexine.
pavliina
Tu stopovacku nemusis pouzivat tak, ze ked nepride odtrhnes jej s tym hlavu. Ale bude to jednoducho tvoja predlzena ruka, aby si pes nezvykol ze na neho nemas dosah. A to ze ma stopovacku nevylucuje absolutne to, co pisala Pavlina, ze psa uputavaj skakanim, tlieskanim, bezanim od nej...jednoducho akokolvek. Ale ked bude treba vazne zasiahnut pouzi stopovacku ako pomoc. Tak vela zdaru s tvrodohlavymi biglami prajem
|