| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2006 19:52
- Nahlásit
Karrie
Nejlepší bude když ho opravdu dáš na stopovačku, pak ho máš pod kontrolou a on se naučí, že si nemůže dělat co chce. A kde je velká frekvence "mlsů", tak košík.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2006 20:19
- Nahlásit
Ale to víš, že já po něm taky v kuse ječím, ale on si z toho vůbec nic nedělá.
Ale ja na vychazkach skoro vubec nemluvim, natoz abych na psa v kuse jecela... Jdeme si, pejsa me furt koutkem oka sleduje, staci mlasknout ci cvaknout karabinkou a vi, ze bude zmena trasy ci potrebuju, aby prisla - fenule - ke mne. Takze kdyz pak nahle zvysim v pripade nejakyho hnusu hlas - je to dostatecne durazne..
Pokud na pejsu "porad jecis" - beru to snad obrazne, tak asi nevi, kdy o neco jde a kdy to je "krik" jen tak... Chce to razne povely na ruzne situace, mopslici jsou pusinky, trosku palicaci, takze, jak uz psala Terri - snuru - nejakou lehounkou, a nepoustet pubertacka z dosahu..
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2006 20:32
- Nahlásit
Fifi
Samo, že jsem to myslela jen obrazně. Taky během procházek moc nemluvím, hezky si mě hlídá a nemá tendence někam utíkat. Schovávám se mu, aby věděl, že si mě musí dívat a je na něm hezky vidět, jak to funguje. Jen mu sem tam řeknu, že jdeme nebo ho zavolám, "ječím" na něj jen když dělá něco, co nemá. Ten náš je paličák teda naprosto šílenej. Taky strašně moc čmuchá. Venku má nos pořád u země.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2006 21:41
- Nahlásit
Terri:no jasně,že vyndat humus vzpírajícímu se psovi z huby je to prvořadé I když často vídám lidi,jak na psa ječí ale přitom na něj koukají a do huby mu nesáhnou...nevím,zda je to tím,že se štítí(toho humusu)nebo se bojí,že je pes pokouše.Já objevila recept na obzvlášť hnusné hnusoty...prostě psovi otevřu hubu dokořán,dám jí směrem dolu a fujtajblík vyklepu ven.
Karrie:můj dělal,že nenechal na pokoji žádné křoví...prostě věděl,že tam lidi na potřebu zalézají nejvíce Od té doby co házíme průběžně venku za přivolání balonky,nějak na křoviska pozapoměl a více si všímá mě.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2006 21:46
- Nahlásit
a souhlasím opět s Terri.Trest ve formě uražení se na psa,není opravdu nejlepší!Pes se cítí sice provinile ale spíše je to proto,že tě vidí naštvanou.Určitě si to nedovede dát do souvislosti se žraním humusů.Také bych volila krátký trest ale razantnější(ale úměrný povaze psa).
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2006 21:51
- Nahlásit
evina
Právě že mně nenapadá jiný trest, který by se ho tak "dotknul" jako právě to uražení. Křik na něj neplatí, stejně tak jako plácnutí přes zadek.
Já bych mu samo ten fujtajbl z tlamy klidně vyndala, ale jak říkám, bohužel jsem psa neměla v dosahu. Vyjímečně nebyl na stopovačce a využil situace, kdy jsem na něj nemohla.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2006 22:06
- Nahlásit
evina
no jasně,že vyndat humus vzpírajícímu se psovi z huby je to prvořadé
ani nemluv, zažili jsme si své.. On to tak zatne, že nemám šanci, musím na něj "vyzrát"...
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2006 22:39
- Nahlásit
Terri
No to ten můj když vidí, že se k němu blížím, tak to skoro vždy okamžitě polkne.
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2006 23:43
- Nahlásit
Oni jsou blbečci všichni stejní. Naše malá půlroční jezevčice - procházka /hlavně před jídlem/ to je prostě lov na žrádlo.
Dnes mi našla venku čtvrtku šišky polosuchého salámu /mohli jsme mít večeři/ a opodál v trávě přitáhla za nohu uhynulé miniaturní ptáčátko.
Když má fujtajbl v tlamě většinou zabírá finta - zařvu fuj a vzápětí jí ukážu kousiček psí sušenky - vyplivne fujtajbl a radostně pro ni běží.
když má obzvlášť dobrý úlovek /kočičinec a pod/ nefunguje nic, musím jí to z tlamičky vydolovat. Pak smrdíme obě.. no vždyť to znáte..
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 07:59
- Nahlásit
Karrie
1. Pes bude reagovat na povel fuj, len ak vie velmi dobre co to znamena...t.j. neprijemny zazitok. Mala som velmi podobny problem so psom a vyriesila som to stopovackou. Kludne mozes nenapadne vyhladat situacie a miesta, kde moze nieco najst a potom s povelom fuj, tak trhnut s tou stopovackou. Sila akou trhnes je na tvojom uvazeni a zrelom zvazeni Ja som kvoli velkej laske mojho psa k odpadkom musela trhnut asi tak, ze urobil zopar kotrmelcov. Potom som ho veselo zavolala ku mne a dostal odmenu. Len ho netreba po kazdom fuj volat, pretoze sa tam moze vytvorit neziaduca spojitost fuj=privolanie.
2. naozaj psa netrestaj tym, ze sa s nim nebudes bavit a podobne, najucinnejsi a najlepsi trest je ten, ktory je hned po precine
3. ak na psa nemas dosah a nieco taketo vyvedie, mne sa skor osvedcilo (ked som vedela ze nepride) vobec si ho vtedy nevsimat, pretoze ked po nom kricis a on vidi ze nanho nemas dosah, zapamata si to. Takze by som ho to nechala dozrat a na dalsiu vychadzku by som si stopovacku zobrala a zamerne vyhladala podobnu situaciu.
4. povel fuj, treba z casu na cas ozivit, to znamena ak pes dajme tomu aj dva mesiace reaguje dobre, t.j. zanecha neziaducu cinnost, sem-tam mu musi byt ten "negativny" podnet zopakovany, aby bol utvrdeny spravne.
5. vonku som mu ako nahradu za zradlo, kedze potrebuje mat stale nieco v papuli, dovolila jest palicky, sisky, travu a podobne.
Tak vela zdaru ))
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 08:16
- Nahlásit
popoluska
Ten náš rozhodně ví, co znamená povel "fuj" ale rozhodně mu uposlechnutí tohoto povelu dělá největší problém.
Díky za rady, určitě budeme pilně trénovat dál.
|
ita
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 09:26
- Nahlásit
Karrie
Jo, je fakt důležité psa odnaučit žrát eklhafty - můj pes je právě na antibiotikách kvůli hodně těžkému střevnímu problému, a protože má pořád stejné granule, je to tím, že něco sežrala na procházce. Prostě jsem polevila v ostražitosti - a jinak na ni platí zařvat *fuj, vyplivni* a razantně jít po psovi - utíkám k ní, nadávám a vůbec vzbuzuju hrůzu A jednou to neudělám a vet mě stál za to léčení 7 stovek.
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 10:02
- Nahlásit
ita
no neviem, podla mna nie je dobre psa nahanat a hulakat po nom... Teda mozno to na tvojho psa plati, ale podobnym sposobom sa da podla mna skor docielit taky efekt, ze pes bude potom pred tebou utekat aj s "koristou", lebo pochopi, ze ked ho dobehnes tak bude zle. Skor by mal pochopit, co do papule zobrat moze a co nie.
Myslim, ze najlepsi efekt sa da dosiahnut vtedy, ak pochopi, ze mam na neho dosah, aj ked nie som prave pri nom, preto nie som ani zastancom toho, prist ku psovi a plesknut mu po zadku, pretoze akonahle potom bude mimo moj dosah, bude si robit co chce.
Inak budes cele vychadzky len sliedit, ci nieco zerie alebo nezerie, a nenaucis ju raz a "navzdy" ze je to "fuj"
To je samozrejme len moj pohlad na vec
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 11:12
- Nahlásit
Souhlasím s popoluska, mám doma dvě "popelnice".
Babča se učila "fuj" na volno a nebylo dokonalé ( občas se stalo, že někde něco nenápadně ulovila......dvakrát jí to málem stálo život) hlavně, když jí venčila babička, která jí nesledovala a nechávala jí "dost prostoru" na čmuchání. Po druhé otravě jsme pilovali fuj i s babičkou a od té doby do tlamičky nic nevzala....a to můžeme jít klidně okolo pečeného kuřátka
Náš 11měsíční puberťák se "fuj" naučil velmi rychle, když dvakrát po neuposlechnutí skončil na zádech - škubnutí dlouhým vodítkem naprosto stačilo. V dnešní době nesežere ze země nic.
|
ita
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 11:24
- Nahlásit
brut
Dobrá, dobrá, budu muset na tom zapracovat a znovu ji naučit, že eklhafty se nežerou - ona to totiž už uměla a na Vyplivni fakt plivala ven (kousky papírů, atd).Teď má 2 roky a zase s tím žraním odpadků začala
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 11:31
- Nahlásit
brut
To ten náš puboš už zkončil na zádech hodněkrát a nic si z toho nedělá
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 11:53
- Nahlásit
ita
Denyna to dělala do sedmi let ( teda jen s babičkou), pak jak když utne.....ale je pravda, že při druhé otravě jí bylo tak zle, že i to možná přispělo k dokonalému povelu Fuj. V tu chvíli vše co má v tlamě okamžitě pouští sama bez přidání dalšího povelu.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 11:54
- Nahlásit
Karrie
Asi to skončení nebylo tak hrozné....Brut udělal několik kotrmelců při posledním škubnutí a od té doby je vše v pořádku.....max. stačí mlasknout a ví, že je zle.
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:10
- Nahlásit
brut
No je fakt, že kotrmelec udělal "jen" jeden.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 12:52
- Nahlásit
Karrie
Možná že bude potřebovat víc škubnout....to si zapamatuje
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 14:53
- Nahlásit
Já má podobný problém.Abby je sice teprve 6 měsíců,ale už přestává poslouchat.Předtím to bylo v poho a teď není schopna udělat ani lehni.Kdy tohle přechodný období skončí a jak se k němu má člověk postavit.Díky
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 15:14
- Nahlásit
abby
Tak to my s ostatními povely problém nemáme, a že jich náš mopsík umí hodně. Ale s tím přivoláním fakt válčíme....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:29
- Nahlásit
Karrie
Já jsem na ni byla vždycky pyšná.Na cvičáku jí to šlo nejlíp ze všech,ale teď jakoby neznala a n základní povely.A to jí to předtím tak šlo
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:36
- Nahlásit
abby
No nejspíš na ni jde taky puberta. Ale neboj, z toho vyroste! Teda doufám....
|
Jitkaml
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:40
- Nahlásit
Mopsik a žere humusy? Já to mýho němčourka fenečku, teď 7 měsíců tím, že jsem jí od toho trhla násilím... a to samý labrouška.. silnějšího než já... ale moje požírala infikovanýho potkana... pro změnu... a má ráda koňský kobližky, ale ty jsou pro ně výživný... ty mi nevadí..
|
Jitkaml
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 16:45
- Nahlásit
Mopsik a žere humusy? Já to mýho němčourka fenečku, teď 7 měsíců tím, že jsem jí od toho trhla násilím... a to samý labrouška.. silnějšího než já... ale moje požírala infikovanýho potkana... pro změnu... a má ráda koňský kobližky, ale ty jsou pro ně výživný... ty mi nevadí..
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:06
- Nahlásit
Karrie
abby
My šli s naším tvrdohlavcem zkoumačem taky na stopovačku okolo šesti měsíců...hned při prvním úletu. A to tak pozdě proto, že jsem se nechala pozdě přiučit
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:22
- Nahlásit
Terri
a jak jste na tom teď? Jak máš starýho psa?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:25
- Nahlásit
Terri
Ja jsem chtěla koupit stopovačku už dávno,ale můj přítel byl proti.Naštěstí jsem ho už přemluvila,takže ji musím skočit jen koupit.Jsem zvědavá,jak jí to na ní půjde.I mě
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:31
- Nahlásit
abby
My máme místo stopovačky šňůru na prádlo. Je přece jen o dost lehčí a pes ji moc necítí. Ta klasická stopovačka mi přijde na našeho mopsíka hodně těžká. Obzvlášť když se "nacucá" vody.
|