Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Venku pořád něco žere => neposlouchá
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 17:51
- Nahlásit

Karrie

Nacucá vody,jako z kaluží!
Já má retrívra,takže snad tu stopovačku utáhne.A šňůru na prádlo musím taky koupit,praskla

Terri
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 19:04
- Nahlásit

Mám velkého knírače, popozítří 1 rok
Jsme na tom, klep klep na dřevo, už dobře. Většiny fujtajblů si už nevšímá, toho co ano, tak tam jsem já se svým "fuj" a jeho poslechnutím, ve vesnici kde by hrozilo pozření nějakých extrahnusů má košík. Přivolání od zvířat, koček, psů...
Ale pořád je puboš, takže šňůra se hodí. Jen je kratší než na začátku. Taky ovládá povel "pomalu" a "stůj", taky "čekej".
Ale opravdu půl roku systematické práce, kdy jsme jisté situace vyhledávali...
A stopovačka - já se taky z procházek za deště vracím jako prasátko

Karrie
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 19:09
- Nahlásit

Terri
a chodíš s ním pořád navolno?
No my to máme s tím výcvikem malinko těžší. Protože přes týden jsem na výšce v Brně a tak ho hlídají rodiče a prarodiče a ti ho nijak nevychovávají, takže to je na mě a o víkendech se toho zas až tak moc stihnout nedá. Ale teď o prázdninách budeme makat často, takže se to snad zlepší. Myslíš, že je ještě šance? Pes bude mít 20.6. rok

Terri
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 19:19
- Nahlásit

Karrie
To víš že je šance - ta je vždycky, akorát to trvá déle než kdybys začla od štěňátka A pes si pamatuje, kdo s ním dělá.
Chodím pořád "na volno" - pokud takhle nazýváš stopovačku.. A ve vesnici, pokud je koncentrace lidí, tak s vodítkem, aby je to neotravovalo.

Karrie
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 19:32
- Nahlásit

Terri
No já s ním cvičím od štěňátka, akorát asi ne v takový frekvenci jako by se mělo. Kromě přivolání (které zvládá jen když nemá nějakou "mňamku" v hubě) a povelu fuj, zvládá jiné povely opravdu s přehledem, umí sedni, lehni, zůstaň, obraty u nohy a pak taky nějaké prvky z tance ze psem.

Terri
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 19:48
- Nahlásit

Karrie
však jo to je dobře, akorát přivolání alfa omegou jest

Jitkaml
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 19:50
- Nahlásit

já jí mám "vždycky" na volno... teda skoro.. když potkáme v lese jiného pejska tak to jí chytnu a odložím a buď cvičím s druhým psem nebo si jí držím u nohy... jak kdy..

Karrie
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 20:00
- Nahlásit

Terri
moje řeč. Ale snad to doženem. Když na tom budeme přes prázdniny pracovat, tak se to snad někde odrazí.

Tami
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:34
- Nahlásit

Tak za tu šňůru na prádlo jsem ráda - kruci že mě to nenapadlo - protože pořád jsem přemýšlela, jak ta naše čtyřkilová prdelka utáhne stopovačku.

Abby - naše malá do minulého týdne poslouchala jako hodinky, na písknutí přiběhla, posadila se měla jsem z ní radost.
A teď poslední dva dny - zavolám, podívá se a jde dál..tak jsem z toho byla také taková špatná.
Takže šńůru na prádlo....

A také mi syn který má 5 psů říkal, že to je možná tím, že ji cvičím stále na stejné louce, kterou zná, má to v paži a ví, že odtud ji nikam uniknout nemůžu, takže si mě nehlídá.
Že by to chtělo cizí prostředí a jít cvičit někam, kde to nezná aby se mě držela.
Co vy na to?

Karrie
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:41
- Nahlásit

Tami
No a ještě ta šňůra vyjde levněji. Za 40kč jsem koupila 20m a tak jsem z ní udělala stopovačky hned dvě.

brut
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:43
- Nahlásit

Tami
Já cvičím pokaždé někde jinde ( nebo se o to alespoň snažím), takže si mně Brut opravdu musí hlídat.....

Tami
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:49
- Nahlásit

Karrie
tu šńůru máš normálně bavlněnou prádelní? Malá má 4 kila, tak musím odhadnout, kolik jí utáhne
brut
to místo budu vtipně měnit- když bydlím ve městě - takže najít zase nějakou jinou louku nám dá trochu práce a nějakou tu hodinku chůze

Karrie
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 22:55
- Nahlásit

Tami
jo, úplně obyč bavlněnou, kupovala jsem ji v hypernově.

brut
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2006 23:00
- Nahlásit

Tami
Ve městě je to horší, ale chce to občas udělat změnu, aby si malá nebyla tak jistá

Tami
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 13:55
- Nahlásit

Tak dnes jsme byli v místech, kde ještě nebyla, držela se u nohy a skutečně přiběhla na zavolání jak byla naučená.
Jo jo to se tedy nachodíme,aby pořád byla někde, kde to nezná ))
Takže díky

brut
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2006 15:35
- Nahlásit

Tami

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání