Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Venku pořád něco žere => neposlouchá
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Karrie
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 19:20
- Nahlásit

Zrovna jsem se pěkně vytočená vrátila z procházky. Můj roční pubertální pes mě naštval opravdu do nepříčetnosti! Pilujeme přivolání, tak jsem ho zase hezky pustila, přivolala jsem ho, hezky rychle a okamžitě ke mě přiběhl, následovala pochvala a pamlsek. Pak psík zase odběhl a ejhle, v trávě našel nějaký blivajs a už se jím ládoval, na přivolání tudíš nepřišel a asi 5 min. než tu "lahůdku" dožraz si ze mě dělal prdel, že teda on nepřijde. Jakmile to dojedl, zase jako mávnutím kouzelného proutku začal poslouchat a na zůstaň samo hnedka zůstal. Když nenajde nějakej humus, tak má přivolání opravdu velmi slušné, ale jakmile k tomu dojde, konec - nepřijde ani náhodou... Poraďte mi co s tím...

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 20:43
- Nahlásit

Karrie
A co takhle stopovačka?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 20:50
- Nahlásit

Terri
už zase ) nebudu na ni reagovat, nemůže za to, že je .....

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 20:57
- Nahlásit

Trotelchen
Hele, nech toho Je fajn, když člověk neví a někde radu sežene ať je to z jakéhokoliv důvodu. Tobě to přijde samozřejmé, spoustě lidí ne. A když si nechá poradit, bude o spokojenější pár víc, ne?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 20:58
- Nahlásit

Terri
ale já ti psal o tom vedlejším foru ))))))))) vrbatky)))

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 21:06
- Nahlásit

Trotelchen
ok, tak než někdo schválí legislativu a exekutivu, tak pojmu účinnou výchovu lidí co se týče vztahu ke zvířatům alespoň individuálně

Karrie
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 21:07
- Nahlásit

Terri
Tu používáme, ale jak říkám. Když jdu s ním ven a on nic "dobrýho" nenajde. Tak opravdu poslouchá jako hodinky. Teď večer jsem s ním byla, schválně abychom si vyzkoušeli, jak bude poslouchat. No a opět, super, hnedka po zavolání pěkně přiběhl.

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 21:09
- Nahlásit

Karrie
Jenže poslušnost-přivolání poznáš právě v situacích, které jsou za ztížených podmínek. Jestliže používáš stopovačku, tak jaktože nepřišel?? Něco žere, povel "fuj", a "ke mně". Neposlechne, následuje škubanec a "ke mně".... Na stopovačce je přece pod kontrolou

Karrie
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 21:12
- Nahlásit

Terri
No v tu chvíli na ní vyjímečne nebyl...

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 21:13
- Nahlásit

Karrie
no jo, ale to musí být vždycky a dlouho, než si budeš jistá, a pokud ne, tak hodně předejdeš košíkem

Karrie
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 21:50
- Nahlásit

Terri
Jj, pro ten jdeme hnedka v pondělí. Já si právě říkala, že už je to dobrý, dlouho poslouchal fakt dost slušně a jednou ho pustím bez stopovačky a je konec...

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 21:57
- Nahlásit

Karrie
je to puberťák Ale neboj, přes tohle období se přeneseš se stopovačkou a pak bude zas ok

evina
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 22:02
- Nahlásit

Karrie:naprosto souhlasím s Terri.Taky bych zatím dávala stále dlouhou šňůru protože přivolání nemáš ještě zcela hotové.Košík je také moc dobré řešení.Než to totiž stačí naládovat i přes ten košík,tak k němu stačíš přifrčetDržím palce s puberťákem

Karrie
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 22:26
- Nahlásit

Terri
V to pevně doufám.
evina
No, nejspíš to takhle budeme muset ještě nějaký pátek vydržet.

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2006 22:40
- Nahlásit

Karrie
půjde to Ale fakt vydrž, i když tě BUDE poslouchat... ať ho neodvážeš brzo...

Tonda
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 07:17
- Nahlásit

Stopovacka-jasne,nejlepsi reseni.
Proc ale privolavas psa,ktery ti neco nasel?Proc nepouzijes povel FUJ,NESMIS nebo neco podobneho.
Ikdyby te na privolani poslechl,muze si to vzit a po ceste k tobe sezrat.A ty ho pak nemas za co potrestat,dokonce bys ho mela pochvalit za to ze prisel.
Kdyz pouzijes fuj nebo nesmis a on neposlechne,mas moznost ho potrestat ikdyz potom za tebou prijde,protoze si ho nevolala.
Ja osobne to resim tim ze ho k sobe nenecham dojit,ale jdu mu razne naproti.

evina
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 09:23
- Nahlásit

Tonda:mas moznost ho potrestat ikdyz potom za tebou prijde,protoze si ho nevolala.
Tak toto bych raději v žádném případě nedělala!Prostě příchod k pánovi má být vždy spojen s něčím příjemným ať psa volám nebo ne.Ale samozřejmě raději je lepší ke psovi dojít příp.něco po něm hodit.Já osobně to řeším tak,že dám fuj a pak nastávají dvě situace:za A) pes na fuj poslechne a jde si po svých-v tom případě ho nechám a jen řeknu"tak jsi hodný",za B)pes neposlechne na fuj-rychle k němu doběhnu,humus vyrvu z huby,psa seřvu a řeknu "koukej mazat" a ukážu směrem kterým má jít.Tady ale taky můžou nastav dvě situace:buď pes poslechne a je vše v pořádku nebo se nechce úlovku vzdát,v tom případě po něm raději něco hodím(např.vodítko,kov.obojek).Pak si ho přivolám a pochválím.Aby věděl,že se zlobím jen když žere humusy...ale ne při příchodu ke mně.

Karrie
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 11:04
- Nahlásit

evina
NO, jenže jemu to, že po něm něco hodím vůbec nevadí a ani se nad tím nepozastaví. Na "fuj" v tom okamžiku neposlechne.
"Ke mně" ho volám ho volám jen jednou. Poté, co ten blivajs sežral, tak jsem mu dala povel zůstaň. To poslechl a jakmile jsem k němu došla, tak se krčil a vyloženě mu bylo jasný, že udělal něco, co neměl.

evina
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 12:58
- Nahlásit

Karrie:a co jsi udělala ty?Protože pes vlastně splnil povel zůstaň,neměl být potrestán.Vzhledem k tomu,že je potřeba bufetování odstranit,tak bych ho u humusů potrestala...a to docílíš tou šňůrou.Jakmile něco objeví a pustí se do toho,tak k němu naběhnu,šňůru přišlápnu a psa sprdnu.Až šňůru mít nebude,tak zůstane stát jako "opařený" a bude čekat to tvé pokárání.Doufám,že takto to funguje u většiny pejsků...alespoň mě se to osvědčilo u dvou(reagují naprosto stejně-po nácviku na šňůře).Pokud se ale nechceš ke šňůře vrátit(ať už z jakéhokoli důvodu),tak jednoznačně jsem pro košík.Pokud by se Ti tohle totiž přihodilo víckrát,tak pes zjistí,že na něj nemůžeš a může Ti jít do háje celé přivolání.

Karrie
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 18:25
- Nahlásit

evina
No ale on viditelně věděl, že je potrestán za to, že sežral ten humus. Vrátím se zase zpátky ke šňuře, plus ho budu navykat na náhubek. Po tom, co tohle udělal jsme se s ním nikdo doma nebavili a bylo na něm vidět, jak moc je mu to líto. Pak jsme ho vzali znovu ven a zkoušeli zase přivolání. Poslouchal moc hezky, tak jsme se s ním zase začali bavit. Myslím, že ví, co udělal špatně.

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 18:32
- Nahlásit

evina
šňůru přišlápnu a psa sprdnu
a pes ti to pustil a nebo dožral za vydatného sprdungu?

Karrie
Po tom, co tohle udělal jsme se s ním nikdo doma nebavili a bylo na něm vidět, jak moc je mu to líto.
Karrie, tohle je blbost, psovi bylo líto, že se s ním nebavíte a ne že by věděl "příčina-důsledek"! Trest má být po prohřešku, ne potom, to je to stejný jako bys mu "za to" nedala nažrat...

Karrie
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 18:43
- Nahlásit

Terri
já se s ním ale nebavila od té doby, co to provedl. Když na něj prostě jiný trest neplatí.

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 18:50
- Nahlásit

Karrie
Víš, ale ono je pro něj to hovínko či jiná dobrůtka stejně silnější Opravdu to chce krátký jasný trest "při tom". A pak něco, za co bys ho mohla pochválit a vše ok. Aby věděl "tady se panička zlobí" a "tady má radost". Ne se s ním nebavit...
Ono se to časem zmírní a on pochopí, že je pro něj výhodnější být s tebou zadobře Je to pubošek, ale nemůžeš ho zneurotizovat.

Jo a jakto že na něj jiný trest neplatí? Co škubanec šňůrou a "dořvat"?

Karrie
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 18:54
- Nahlásit

Terri
Právě že neplatí. Škobat můžu doaleluja a ho to nechává naprosto klidný. Někdy už to nevydržím a fakt mu dám na zadek, to mu taky viditelně moc nevadí. Teďka byl totiž hlavní problém v tom, že ten blivajs žvýkal nezvykle dlouho. Dormálně ho vždycky zhltne a na zavolání přijde, ale teď si na něm pochutnával fakt dobrých min. 5 min.

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 18:56
- Nahlásit

Karrie
A jaktože jsi ho nechala to žvýkat?
Škobat můžu doaleluja
tak to škubeš málo. Ono, stačí jeden, ale pořádný. Aby měl účinek jako hozený řetízek před něj či na něj - prostě nečekaná a rychlá akce.

Karrie
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 19:00
- Nahlásit

Terri
No a co jsem měla dělat? Na zavolání nepřišel a jak jsem říkala, vyjímečně nebyl na stopovačce a "fuj" mu v daném okamžíku bylo naprosto někde.
Taky jsem po něm hodila flexinu, strefila jsem se, ale s ním to opět ani nehlo. On je strašný flegmatik a jen tak něco s ním fakt nehne.

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 19:05
- Nahlásit

Co je to za plemeno?
No a kdybys mu to z tlamy vzala?

Karrie
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 19:09
- Nahlásit

Terri
mops, no to je těžký když přede mnou utíká abych mu to náhodou nevzala.

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 19:19 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Karrie
Tak jak to tady ctu, mas bud nervy z ocele ale teď si na něm pochutnával fakt dobrých min. 5 min. nebo jsi velmi mirna ve vychove - a oboji je spatne - promin... Mne, kdyz neco moje rotvajleri popelnice JEN maji snahu pozvykat - tzn, strci do neceho rypak, a jsou vyznamne - uz jen muj hlasity povel - i treba z dalky - FUUUUJ, PRASE JEDNO, CO DELAS?! - v nalezite intonaci ihned varuje, ze pokud budou pokracovat, bude čóro móro... Ta vyhruzna intonace udela svoje a rypacek od hnusu zvednou, v tu chvili jsem cela nadsena a bezi si pro pamlsek..
Nechat neco psa pozirat 5 minut je nepredstavitelne, kdyz nereaguje na povel FUJ, jdu si pro nej.. a opet nasleduje bububu...
A mopslici jsou taky slusny popelnice - takze snura a vytrvat!!! Pak nebude mit sanci pred tebou zdrhat...

Karrie
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2006 19:24
- Nahlásit

Fifi
Ale to víš, že já po něm taky v kuse ječím, ale on si z toho vůbec nic nedělá. I když ví, že když toho nenechá bude následovat trest, vyloženě mu to stojí za to.
Taky jsem si pro něj šla, ale jemu to asi tak strašně chutnalo, že se toho odmítal vzdát a pořád přede mnou uskakoval.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání