Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Včera jsem fakt zuřila
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:47
- Nahlásit

Vistra
Já bych řekla, že odpovědnost má jak majitel velkého tak malého psa. Je fakt, že malý pes max. roztrhne kalhoty nebo kousne do kotníku ( do lýtka). Ale je spousta,majitelů malých psů, kteří jsou naprosto bezohlední vůči všem ostatním ( velkým i malým) psům.

Zdenka
Pokud jsou pejskaři, tak se mezi sebou lidi domluví, ale jinak je těžké pořízení s každým dalším majitelem a je jedno, jestli má vlčáka nebo krysaříka.

jitka HS
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 23:35
- Nahlásit

Ahojky,tak jsem zase tady.Včera mi nešlo poslat zprávu.I já jsem patřila mezi takové paničky jak popisuje Garfild.Náš Jimmík je náš první pes a tak jsem dělala přesně ty chyby jak píšete.Když k mému štěnátku jiezevčíka přiběhl velký pes,tak jsem se bála,aby mu neublížil a zásadně jsem ho brala do náruče.dnes vím,že to byla velká chyba.Když mu bylo asi púl roku,tak ho olízl sousedův vlčák a od té doby se velkých psů bojí.A přesně jak píšete na ně řve,ale hlavně z okna,nebo z poza plotu zahrádky kam na něj nemůžou.Já jsem chtěla k pořízení psa přistoupit zodpovědně.CHtěla jsem si napřed prostudovat litraturu,poradit se jaká rasa je pro začátečníky nejvhodnější.Jenomže manžel rozhodl za nás.V době kdy jsem byla v nemocnici na operaci v sousedství prodávali štěnata jezevčiků,manžel se šel podívat a večer už mi volal,že máme pejska.Tak se dostal k nám do rodiny a neměl pro něj nic ani pelíšek ani misku,ani granule.To všechno kupoval až potom.Když jsem přišla z nemocnice,tak jsem Jimmika hned rozmazlovala a nakonec proti vůli manžela skončil v naší posteli.Vždyť byl přeci tak maličkej a nemohl spát sám.Dnes už vím jakých chyb jsem se dopustila.Nakonec se nám z něj podařilo vicepovat docela poslušného psa,ale valké psi rád nemá.Když potkáme zizího psa,tak ho vezmu na vodítko a požádám protějšek o totéž než projdeme okolo.Většinou to projde v pohodě.Víte já z pozice paničky malého psa se nedivím,že se majitelé bojí,když k nim běží třeba rotvajler,nebo dorman.Naštěsí tito velcí psi většinlu poslechnou na slovo,ale přeci jenom se bojím,když ten náš vrčák zavrčí jestli se ten větší nenaštve co si to ten skrček na něj dovoluje.Tak prosím mějte s námi trpělivost.Ahojky

Evik
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 08:37
- Nahlásit

Já na jednu stranu chápu majitele malých psů, že se o ty své "prcky" bojí, protože mezi majiteli velkých psů je taky hodně nevychovaných a pro ty "cvrčky" třeba opravdu nebezpečných. Jenomže od toho je tu páníček, aby i toho prcka za každých okolností ochránil a nedopustil aby mu někdo ublížil....Takže reakce typu "hone pojď, já tě radši zvednu do náruče, aby tě ten velkej pes nesežral" je opravdu hysterická a pochopitelně přenosná na ty malé psy samotné......U drtivé většina malých psů s hysterickou reakcí na velké psy za to může jen a jen majitel.
Znám dost prcků a jejich páníčků, kteří se můžou potentočkovat, když potkají velkého psa. U nás má jedna baba-hysterka dvě jezevčice, které pokaždé, když vidí velkého psa, zdrhnou bábě neznámo kam. Jak na potvoru tuhle ženskou musím vždycky potkat na venčící procházce. Jakmile jí zblejsknu, už dávám psa k noze. Mému psovi jsou malí psi ukradení, nezajímají ho, takže si jde v klidu u nohy a ty čubiny prosklívá. Nicméně, ony té bábě pokaždé zdrhnou a pokaždé mi vynadá, že za ten útěk můžu já.....Já do zblbnutí opakuju, že mám psa u nohy, nikomu neublížil a neublíží a že pokud ona nedovede ty čuby přivolat, je to její problém, za který já nemůžu. Tohle už je u nás skoro denní rituál a já nechápu, že se ta baba nepoučí a ty čubiny na to vodítko nedá.

Na druhou stranu znám i dost lidí, kteří mají malé psy perfektně zvládnuté, bez problémů si mohou hrát s velkými psy anebo ty velké dovedou i srovnat pěkně do latě V ulici má jedna známá 3 psy...pudlíka, zlaťandu a jorkšírku.....a kdo myslíte, že velí celé smečce? no jorka.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 10:44
- Nahlásit

Evik
Já mám doma obě velikosti psů. Brut miluje malé pejsky, protože je na ně zvyklý z domova.
Venku ve chvíli, kdy vidím nějakého prcka, tak si dávám Bruta na vodítko a k noze. Stejně se nám několikrát stalo, že ho malý, hysterický pes napadl.Vyrazil paničce zpoza nohou a zakousl se mu do krku nebo do podpáždí ( buď byl jen schovaný za paničkou bez vodítka nebo na povolené flexině). Ani v téhle chvíli Brut nic neudělal, ale nejsem si jistá, že se jednou neožene a minimálně psa neshodí. A co paničky? Ječí až z toho bolí uši a ještě odměňují psíka za statečnost. Mrňouse musím sundat já, protože paničky se Bruta bojí.........

Zany
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 11:28
- Nahlásit

Můj pejsek zase miluje všechny psy bez rozdílu, což je asi horší než kdyby se jich bál.Momentálně musím pořád hlídat, kde se kdo vynoří a musí na vodítko, kromě známých psů samozřejmě.Už se jednou běžel kamarádit s pitbulem , to nemuselo dopadnout dobře, a vůbec spousta lidí nemá pro obtěžování štěnetem pochopení. Jinak souhlasím se Zdenkou a Vistrou.

Janka
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 14:37
- Nahlásit

Koukám, že máme všichni podobné zkušenosti. U nás bydlí také starší paní s bílým špicem, jen vyleze před dům pes řve, jak splašený. Ještě nikdy nebyl puštěn z vodítka. Když je nucen zůstat sám doma, provyje celé hodiny. Nejhorší je, že má pocit, že musí svou paničku chránit právě před velkými psy a cizími llidmi, takže útočí jak na lidi, tak na psy. Prostě říká si o malér. Paní ho samozřejmě chrání způsobem už zde popisovaným:ŠUP DO NÁRUČE, samozřejmě pes řve dál a úspěšně vydráždí i toho nejvědšího kliďase.

Janka
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2006 14:42
- Nahlásit

Janka
Oprava " největšího"

Verca
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 15:56
- Nahlásit

Už jsem tu několikrát psala, že ikdyž mám psa malého, tak mezi hysterky zvedající psa nad hlavy nepatřím. Myslím,že takové tu asi ani na cz-psu nejsou, protože nic neví o socializaci, o které by se tu jistě dozvěděly.
Pokud je problém,tak se postavím mezi psy (i když občas strachy pos*aná až za ušima), ale už dvakrát jsem jí musela vzít do náručí, když hárala a měla zrovna nejlepší dny a já neviděla jinou možnost. Tím jsem ale určitě nic nepokazila, jelikož to nedělám často.
Pravda je, že jsem se tu ale ani na našem sídlišti s takovýma hysterkama nesetkala. spíš mě mrzí, když moje pejsa si chce s někým hrát a jiní s ní také, ale páníčci si je rychle berou k sobě(ne do náručí) a odcházejí...
Včera mě potěšila jedna paní, která se mě zeptala, jestli by nemohla nechat pohrát si svojí fenku s mou a já s nadšením souhlasila a tak si ty dvě lítaly jak splašené a my kecaly o pejskách. Vím, že je to taková hloupost, ale mě to hodně potěšilo, protože, jak už jsem psala, tak všichni od toho mojeho "torpéda" berou psy k sobě....co kdyby jim svou hyperaktivitou ublížila,že...

Janka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 10:23
- Nahlásit

Verca
Tak to je fajn, že i takové paničky se najdou, já se spíš setkávám s reakcemi "držte si ty psy, proč nemají košík, a neměla byste chodit s 2 psy, vždyť je neudržíte a podobně", přitom nikdy nikomu neublížili, jenom jsou velcí. Jinak ty alespoň můžeš tu svou při hárání vzít do náručí, ale co my majitelé velkých fen?

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 11:13
- Nahlásit

Janka
to máme v tom fakt výhodu, ta moje navíc váží 4 kg, takže pohodička...
To já spíš teda musím držet tu mojí prďolu, aby neskákala po všech psech. Ale je pravda, že poslední dobou se nějak straní velkých psů, protože když s nima blbla jak byla malá, tak jí hodněkrát přišlápli anebo dokonce přilehli. A to i já trnula hrůzou, jestli není po ní. No a asi si to nějak pamatuje a teď od velkých utíká. Kurňa...

Zdenka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 11:28
- Nahlásit

Tak dneska se jdu podívat poprvý na cvičák a doufám, že se odnaučí štěkat na každýho psa, co uvidí, kterj je větší než ona, což je bohužel většina.Nikdy jsem na cvičáku nebyla, tak jsem zvědavá, jak to vůbec probíhá, už aby bylo pět.

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 11:31
- Nahlásit

Zdenka
ty máš krysaříka viď? držím palce!

Zdenka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 14:46
- Nahlásit

Jo jo,už se těším

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání