| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 13:29
- Nahlásit
Hafina
Paní asi nevěděla co vlastně chce...a brát psa do ruky mi taky přijde mírně řečeno přitroublé...kór, když chce nechávat psa očuchat jiným....ach jo...ono to těm lidem asi nemyslí..
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 13:30
- Nahlásit
Jirikovo
v tom pripade se asi pravem povazuju za nejchytrejsiho cloveka na svete, protoze jsem taky tak nejak celkove nepochopen ...
Člověka ano, ale doufám, že se nechce povyšovat k Nadbůchovi?
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 13:40
- Nahlásit
ježišmarjá, co asi tak bába hysterická čeká od cvičáku, že se tam budou prohánět křečci?! Tohle fakt nechápu.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 13:42
- Nahlásit
..no ale vždyť buldoček není zas tak malej.....to tam,kam hcodíme my ,tam jsou i menší psi (sice jenom 2,ale přece )
|
cherry
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 13:56
- Nahlásit
To je nejhorší varianta vzít psa do náručí. Nedávno jsme šli po louce a můj labrouš spatřil pejsu. Bohužek neslyšel, neviděl a letěl se podívat. A pán toho malýho vzal na ruku což je povel skákat i po pánovi, aby se k tomu pejsovi dostal a podíval se. Chtěla jsem mu říct, kdyby ho položil, že si ho jen očuchá a pokud se to malýmu nebude líbit tak si to nenechá.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 13:59
- Nahlásit
No a oproti tomu jsem pak v domě na chodbě potkala kokra a Gaf za ním, že se jde kamarádit a kokr měl trošku hysterickou reakci, panička se k němu jen sklonila, pohladila ho a poprosila mě, jestli si ho můžu zavolat, že ho nedávno dorval NO a že to psychicky nerozdýchal, ale chovala se úplně normálně.
V tu chvíli jsem pochopila, proč má pesa satelit a proč vypadá jak po morové ráně...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:04
- Nahlásit
garfield
kam chodíš na cvičák ?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:13
- Nahlásit
Mar3
Lískovec.
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:15
- Nahlásit
Určitě tohle byla přehnaná reakce, ale nezlob se na mě já s malym (synem) a s malou (čubinkou) chodíme na kolo a minulej tejden jsme potkaly lidi co měly na volno dvě brazilský fily a malej jel dopředu a poprosil je jestli by si je nemohly dát na vodítko, že malá provokuje oni odmítly, že poslouchaj, tak jsme jely jak jí viděly úprkem se rozběhly na nás a majitelé měly co dělat aby je chytly, řvaly přes celou silnici a sotva je zvládaly a já v takový situaci určitě nebudu koukat jak se padesátikilový hovado řítí na ten můj dvoukilovej salámek a budu čekat jestli si nezačnou náhodou hrát.Jinak se kamarádí samozřejmě se sposustou pejsků i větších, ale některý majitelé velkejch jsou dost nezodpovědný a jestli někdo říká hysterka tomu, že když se na ní někdo řítí, že jí vezmu do náruče a nečekám, než jí napadne a pochopytelně řvu na majitele aby si psa chytil tak to je u mě úplně normální, každej pejskař kterej se většinou přiblíží a vidí, že třeba ty malý štěkaj, tak sám řekne, že nic neudělá a nebo to je na pejskovy i vidět, že si chce hrát, ale některý s velkejma si to vyloženě vychutnávaj připadá mi to i kolikrát schválně a jenom čumí, jak ten jejich pes zareaguje a co budu dělat já, takže bych to neházela do jednoho pytle
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:20
- Nahlásit
Zdenka
To určitě ano. Ale já nemám úplně malýho psa a je taky takovej akční, ale uvítám reakci druhých lidí, kdy se zeptají: "Neudělá mu něco?" a nebo pomocí pár posunků a gest si vyjasníme, že o sobě víme a že se nemusí bát. Stejně tak já dopředu avizuji, že se nemusí bát, případně vidím-li moc malýho psa, tak si Gafa přivolám a k pejskovi si může čuchnout až se míjíme (minimalizování rozběhu, dobržďování a lekání člověka i psa).
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:23
- Nahlásit
no tak třeba s tímhle byste u toho našeho absolutně neuspěly,jakkoliv velikej pes,co jde kolem,v klidu,k němu čuchne a odchází - náš Berry se otáčí,vyskakuje cca 60 cm a doráží na psa a láká ho si hrát - tu chvíli většinou i větší pes se rozbíhá a cca za 20 vteřin se většinou rozbíhám já-a valím ho chytnout aby nevlítl do silnice (tzn. jsme opravdu u nás veeelmi oblíbení )
|
wami
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:39
- Nahlásit
Hafina
Tohle teda nesnasim, kdyz trenujem (kolo, kolobka) pes si nema co vsimat jinych psu, na to ma dost casu, az zastavim a pustim ho. Onehda jsme takhle jeli v plnem cvalu po relativne uzke ceste, proti nam pani s vymarakem a malym cernobilym smetackem, tak psovi rikam "Nesmis, jdeme!", pes ve cvalu ani neotoci hlavu, zato vymaracka se pani divze nevytrhne, jak ho chce sezrat... Mam rychle reakce, takze se nikomu nic nestalo, ale o hubu to teda bylo...
Az kdyz dojedem, psa na louce pustim a hrej si, s kym chces...
Jinak Lumpa ucim povel "maly pejsek", aby nebyl moc hrrr, zacina to fungovat...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:43
- Nahlásit
wami
Jinak Lumpa ucim povel "maly pejsek", aby nebyl moc hrrr, zacina to fungovat...
prijed na sraz a ®onie ti tvuj peclive nauceny povel rozbije jako domecek z karet, az Lumpovi vysvetli, ze maly pejsek muze taky znamenat torpedo, co ho je ochotny klidne sezrat a podle hesla cim vetsi pes, tim vic zradla se do nej pusti ....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:45
- Nahlásit
Ty mě vždycky dokážeš pobavit Ale máš pravdu.Bohužel to nedělají jenom majitelé menších plemen.Naše známá má boxéra a náš zlaťák se k němu nesmí ani přiblížit.Co kdyby ho náhodou zakousla Oba jsou to ještě štěňata se štěněcíma hrátkama,ale to jí nevysvětlíš.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:45
- Nahlásit
Jirikovo
e e e...
Ono jde jen a jenom o to, aby prvni cuchnuti a seznameni probehlo z Lumpovy strany pomalu a opatrne, pak zalezi na reakcich pejska a majitele, kdyz muze, tak jen at Lump radi jak cerna ruka...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:48
- Nahlásit
wami
Taky učím malej pejsek.
Mě hlavně dostali ty její hlášky. Když vidím, že si někdo psa odchytává, tak k nim automaticky Ariska nepouštím. A ona mě ještě sprdne. A pak když ňufinka provokuje, tak ani toho svýho nesmím pustit, aby jí bobince něco neudělal. Sem měla sto chutí ji poslat někam. Navíc mi přerušila běháníčko
|
wami
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:50
- Nahlásit
Hafina
Navíc mi přerušila běháníčko
A o to jde, ja treba jeste nejsem takova cita, ale je fakt, ze kdyz trenujem v zime na bezkach a zacne se nam do toho motat nejake cizi psisko, tak panecek toho psiska obvykle dostane ode me sprdunk. Ja to sice moc neumim a diky tomu se nenervim tolik, ale i tak je to vyhozeni z rytmu neprijemne...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:53
- Nahlásit
wami
No přesně. Ještě nejsem nijak trénovaná, ale právě proto jsem ráda, když se dostanu do tempa a posouvám hranici... No a pak natrefíš na takový blbce. No škoda mluvit
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:54
- Nahlásit
No, já jsem si přečetla úvodní příspěvek, pani s buldočkem působila strašně směšně, jenže ono je to s velkými psy, pokud je neznáte, trochu obtíž. Mám malé knírače a vždycky jsem byla pyšná když si hráli s velkým psem. Připadali mi jako dobře socializovaní a velcí hrdinové. Až do chvíle, kdy po beztarostném poskakování a honění, začal labrador velmi zle na psy útočit. A pak se mi to stalo s křížencem choďáka a s filou. Od té doby se chovám trochu jako ta paní. Pokud velkého psa neznám a není na vodítku, vyhnu se mu velkým obloukem. Opravdu mé zkušenosti jsou dost špatné. Máme kamoše dogoně, boxerku, malinu..., ale znám je dost dobře a taky majitele a vím, že mají psy dobře vychované a ovladatelné. Jinak jsem maximálně ostražitá.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:02
- Nahlásit
Garfield
jasně že máš pravdu,z těhlech pesů vyrostou hysterický debílci a naše drahý zabijácký šelmy si kvůli nim nesou křivdu životem,protože oni,zabijáci velcí,musí šlapat u nohy a malý skřeti můžou ječet a nadávat a nic se jim nestane....zatím
jinak tohle znám taky,mojí malilinky amstafí holčičky,který budou 4 měsíce se už spousta majitelů malejch psů bojí,protože ona,si představte běhá za jejich pejskama a dloube do nich packama a taky někdy,probůh,je ten malej zabiják zatahá za uši
jasná známka agrese 4 měsíčního štěnda
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:10
- Nahlásit
sarax
4 měsíční mimino amstafa je neškodné, to je k poňuňání. Od 2 let věku je však obcházím velmi velkým obloukem a nikdo mi to nevymluví, ale to už jsme tady probírali, to je zatím předčasné.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:12
- Nahlásit
Vistra
Pravda, upířice je k poňufání, ale jen do té doby než začne být zuřivá...pak je to o ušiska našich mazlíků
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:13
- Nahlásit
Vistra
já teda cizí musím nemusím,ale ty co znám jsou v pohodě a prostě normální páníček a normálním psem je pro mně neškodnej kdykoliv
já teda tyhle plemena miluju a vyhledávám a většinou všichni bullové jsou mazlové
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:15
- Nahlásit
brut¨
hele ty děláš ona nezuří..jen když jí tvá šelma provokuje
a pak jo...jde jim o uši
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:18
- Nahlásit
sarax
Jo a ještě k těm "velkým zabijáckým šelmám". Je to tak, že když si někdo kupuje velkého psa, bere na sebe zodpovědnost, že psa dobře vychová, aby nebyl nebezpečný lidem a malým zvířatům. Majitelé uječených skřetů to mají jednodušší. Hysterický štěkot a případně roztržené kalhoty ve výši kotníku nikoho na životě neohrozí. Pouze prudí. Já chodím se psy na procházku i tam, kde by měli být na vodítku, ale nejsou. Několikrát jsme potkali policajty i majitele pozemku a ani nepípli. Ovšem majitelka dogy měla v těchto místech již několik konfliktů, přestože se její pes i bez vodítka chová vzorně. Bohužel, a můžou za to majitelé velkých nevychovaných psů.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:22
- Nahlásit
Vistra¨s tím že majitel velkého psa má zodpovědnost souhlasím,ale má jí i majitel malého psa,jak ti velcí příjdou k tomu štěkotu????ale jinak ano....je povinnost velkého psa zvládnout na tolik,aby se s ním dalo žít mezi lidma a pesama a vším co je kolem
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:24
- Nahlásit
Já si myslím, že tohle není o psech, ale o lidech většina pejskařů spolu mluví a jak tu někdo psal stačí gesta a posunky a většinou se nikdo nebrání očuchání a hraní si, holt vy velký musíte chápat ty naše pidi psi který se občas bojí a kompenzujou to štěkáním nebo napoleonským syndromem, kterej má např. ta moje tryskomyš
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:27
- Nahlásit
Zdenka
mno pokud štěká ale nechá se očuchat tak jo...většinou pak přestane..ale když tady zas většina malejch štěká a pak ještě na ty trubky velký vyjíždí...za vydatné podpory majitelů....
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:37
- Nahlásit
Štěkat přestane když jde tenvelkej k ní buď začnou blbnout nebo se očuchávaj a je to v poho, ale když se jí nějak nelíbí tak se štěkot změní v něco jako pištění nebo neumím ten zvuk popsat a to vidím, že se bojí,ale určitě jí nepodporuju v tom když si dovoluje a hrdinku dělá jenom se mnou když je sma je to poserka
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:39
- Nahlásit
Zdenka
|