| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 11:56
- Nahlásit
Garfield
Tak tak, barva je podstatna, kdyz pes nahodou letajici talir nevidi (treba viz obrazek nize), a ty mu ho musis jit pomoct hledat. On ho pak hleda snupakem, ale ty bys toho moc nenacichala, tak potrebujes kontrastni barvu k te zelene trave...
nemethova5
Dik za pochvalu hafanu...
Tohle je Hajan? Dlouhosrstaky mam moc rada...
jak se ti cvici,kdyz to jsou potomci CsV
Deny je trochu podes, ale to by bylo na dlouhe povidani, v nem se to vsechno mele. Ale ted uz je to dedek starej a nic se mu delat nechce...
Lump je... hmm... jinej. Asi to neumim posoudit spravne, sama si cvicim jen tyhle dva, predtim malinkatou vorisku, kdyz uz jsem nekomu pomahala s vycvikem, tak to byly takovy ty civilizovany psici na gauc... Takze to neumim spravne ohodnotit vzhledem k sportakum.
Ale Lump mi pripadne docela dobrej, jsem zacatecnik, tak si jedu pomalinku od zacatku, v 10 mesicich jsme slozili ZZO, ted ho pripravuju na ZPU1 (ale predtim nekdy musime udelat ZOPku), chtela bych s nim delat narodak, ZM a tak, ale je na obranach trosku doprava, tak mu davam cas... Na stopy je celej divej, jen panicka se musi dokopat a "vychodit" ho...
Akorat to nikdy nebude takovej ten pravej sportak, jak z tebe nespusti oko. Vsechno se musi pocvicit jednou, dvakrat a dost, nesnasi dril. Takze dela, co ma a asi ho to i bavi, ale je videt, ze dava prednost pred "musem" (klasicky poslusnosti) treba blbnuti jakoze "tanec se psem"...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 13:51
- Nahlásit
wami
jo,to je hajan,je dlouhosrsty,na sest let je to taky podes,ale v tom dobrem slova smyslu,hrozne temperamentni na cviceni,u poslusnosti normalne rve(steka) radosti,ja mam s nim jenom 7zkousek,ted chci prave delat tu osmou ZPU2,a uz na to kaslu,ja taky drilem necvicim,vzdycky jsem dostala bodiky za to,ze pes to dela s uzasnou radosti,i kdyz na IPU mi mohl p.f.benes strhnout za to stekani,ale napsal mu fane hodnoceni povahy.muj pes sportak neni,on ma radsi kousani do ringace,spise sluzebku,tam se tak na presnost nekouka,jak na IPU,nemysli si,ja taky delam chyby,kdyz jsem se videla na kamere,tak jsem se musela smat,chodim hrozne krive,horsi jak opilec!s tim hranim,proto jsem mu koupila ten talir,to jsem jeste nevidela,jak si pes dokze pekne pohrat.jo,jak jsi tam tu fotku dala?dana
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 14:04
- Nahlásit
nemethova5
Tak treba az bude Lumpovi sest, taky tech zkousek budeme mit vic... Nemyslela jsem dril ve spatnem slova smyslu, ale ze to proste vetsina lidi casto opakuje se psem, my si tu poslusnost udelame jednou do tydne jedenkrat komplet, pak jen tu a tam obcas neco.
Nevim, jestli Benes rozhodcuje IPO i NZR, ale asi jo - my ho meli na ZZO a prisel mi strasne sympaticky...
Co se chyb tyka, tak tech delam milion, ale co, hlavne ze nas to oba bavi...
jak jsi tam tu fotku dala?
Otevres si svou galerii, otevres si stranku s tou fotkou. Kliknes na ni pravym mysitkem, zvolis "vlastnosti" nebo "properties", objevi se ti okenko s vlastnostmi fotky, nekde je tam "umisteni" ("location"), tak to si oznacis potazenim leveho mysitka do bloku. Kdyz to mas zabarvene (oznacene), tak zmacknes na klavesnici "Ctrl" a zaroven "C". Pak najedes sem do diskuzaku, nad okynkem, kam pises prispevky, mas nekolik "tlacitek", mimo jine je tam jedno, ktere ma na sobe tri barevne graficke symboly (trojuhelnicek, kolecko a ctverecek). Tak na to zmacknes, objevi se ti dialogove okenko, tak zmacknes "ctrl" a zaroven "V", adresa tveho obrazku se ti nacte do toho dialogoveho okenka a das "ok". V tom bilym okne ve spod se ti objevi adresa obrazku, nedelas nic, jen to odesles...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 14:22
- Nahlásit
wami
jezismaria!!!to je navod jak na preziti!diky,diky,pokusim se.ja ty zkousky delala ze me to bavi,ze si chci dokazat,ze neco psa umim naucit,ja taky cvicim tak 2,3krat do tydne,neprehanim to jak znam nektery,co cepujou psa kazdy den hodinu,to nema vubec smysl,psa tim jedine znechuti,jo benes rozhodcuje i IPA,SCH i narodak,je fakt,ze na ty mezinarodky je prisny,ale tak to ma bit,jo a jinak je i skvely p. VYCHODIL,objektivni,rozumny a citlivy clovek,takze prijemny rozhodci,sama uvidis,treba tech zkousek budes mit 10 v sesti letech,tak jsem zvedava,jestli se tam setkame,vsak me poznas podle psa,chlupaty medved je tam k neprehlednuti.dana
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 14:29
- Nahlásit
nemethova5
jezismaria!!!to je navod jak na preziti
(Nejsi prvni, kdo se pta, tak uz to mam natrenovane co nejpodrobneji... )
ja ty zkousky delala ze me to bavi,ze si chci dokazat,ze neco psa umim naucit
Jo jo, taky tak nejak, jenze my teprve zaciname a neumim odahdnout, jestli mame na to se dostat nekam dal (chtela bych ), nebo ne... (nevadi, preziju to )
tak jsem zvedava,jestli se tam setkame
nekdy snad jo , jen jeste nevim, kdy a jak... ted tam nejak nestiham zajit ani na cumendu...
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 14:44
- Nahlásit
Tak sjem si koupila ýuž ten talíř..... ,,,,sice je to barva taková divná ,,,jinou neměly ale zatím to mám jen abych Pupynu naučila jak správně to má chytat
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 19:50
- Nahlásit
Pupy
jakou barvu mas,ze je divny,hajanek ma oranzovy,voni pekne,je pekne uchylny na ten talifr,uz nemuze a porad by lital!wami
wami
jo jeste jednou diky za radu,ja mam teprve druheho psa,ja jsem taky poprve zacinala a sprvnim psem jsem udelala ZVV3!!!jo,ale to jsem mela ve 14letech daleko vetsi ambice!!!postupem casu,jak to na tech cvicakach vidim,tak ambice upadaji,a upadaji,bohuzel,je to lidma.nevim,proc by jsi na to nemela mit,proboha?budu velice rada,pokud se tam setkame,normalne pokecame a zdrbneme,uz se tesim,jak male decko.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 20:13
- Nahlásit
nemethova5
ambice upadaji,a upadaji,bohuzel,je to lidma.nevim,proc by jsi na to nemela mit
Jednak, protoze ja mam ty ambice jen odsud pocud. Chci jit, kam az to pujde a kam na to pes bude mit. Kdyby dalsi cesta vedla treba pres ostnac nebo neco jineho, s cim vnitrne nesouhlasim, tak proste dal nepujdu - muj svet na tom nestoji. Pohoda psa je pro me dulezitejsi. To je jeden duvod.
Druhy je, ze nejsem perfekcionista. Tim padem mam obavy, ze nedokazu nektere veci (hlavne ve stopach) dovest k zadane dokonalosti. To muzu zmenit, uvidim-li, ze pes tim zije a ja mu to prznim. Tretim duvodem je, za na vrcholove zkousky musi mit nejen psovod, ale hlavne pes. A i kdyz mi Lump svou povahou naprosto vyhovuje, porad je to napul cevecko a z 1/8 primo vlk. Mezi cevecky je malo psu s trojkovyma zkouskama... No a poslednim duvodem je, ze psa si na vrcholove zkousky clovek nedokaze pripravit sam. A ja zatim nemam s kym trenovat, koho se chytit, nemam nikoho, kdo by me tahl dal a korigoval me. Prusvih je, ze to pro me musi byt prirozena autorita, jinak se ho drzet nebudu a i kdyz umim priznat, ze ma pravdu a zaridit se podle toho, tak tam neni ta duvera, kterou bych potrebovala. Prirozenou autoritu pro me ma treba na obranach R. Liska, umi mi vysvetlit, co mam delat a proc a tak mam sanci se to naucit...
Tak proto to nechavam otevrene:
rada bych sla, kam az to pujde, ale kdyz to nepujde nejak zvlast , tak psa neodlozim na gauc a ani se na nej nevykaslu, ale proste budem delat ty desitky dalsich prkotin (tahani, tancovani, agility), ktery zkousime...
uz se tesim,jak male decko.
to jsme dve. Ja dovedu byt ukecana jak pavlacova drbna, kdyz je o cem a s kym...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 20:51
- Nahlásit
wami
smekam klobouk pred tvoji otevrenosti!!!!!!!kazdy sinedokaze priznat,ze dela chyby,tak to jsme dve,ja porad neco mrvim,tim jsem nechtela rict,ze kdyz to nepujde,tak psa odlozim,to ne,ja mam rada prirozenost,a fuj,co to ostnac je,ja jsem ho v zivote nepouzila na zadneho psa,ale uz bych hajanovy mohla pomalu v jeho 6-letech dat klid,rad chodi na dlouhe prochzky a blbnem spolu,pereme se,to jako naoko,vypada to,jako by me chtel zadavit,ale jeto jen hra.je fakt,ze za svazarmu,jak jsem zacinala jsem mela se od koho ucit i kdo byl pro me prirozena autorita,to uz bohuzel s litosti musim oznamit,ze neni pravda,doba se meni i lidi se meni.je super,ze mas vynikajiciho figuranta,ktery umi opravdu vse vysvetlit dopodrobna.hlavni vec je si verit a drzet se,jak pomalu starnu,tak uz mam jinaci nazory,chybi jiskra a prubojnost.s tou pavlacovou drbnou jsme dve,ze bych konecne nasla spriznenou dusi????
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 21:02
- Nahlásit
nemethova5
uz bych hajanovy mohla pomalu v jeho 6-letech dat klid
to zalezi, jestli ho to bavi - jestli jo, tak bych klidne pokracovala... Ja tohle znam ze sveho "hlavniho" sportu - dogtrekkingu. Denysek mel treky rad, ale uz mi zacal davat najevo, ze dost, ze stacilo... Tak uz chodit nebude...
vypada to,jako by me chtel zadavit,ale jeto jen hra
To znam, hrajem to s Denym, ja tomu rikam "hra na zubatou"
je super,ze mas vynikajiciho figuranta,ktery umi opravdu vse vysvetlit dopodrobna
Nevim, jestli dopodrobna, ale aspon ze me nedela debila (to obcas zvladnu dokonale sama), spis proste dela nejen se psem, ale i se mnou...
s tou pavlacovou drbnou jsme dve,ze bych konecne nasla spriznenou dusi????
vzhledem k tomu, jak tu vesele zaplacavame forum o frisbee, asi jo...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 21:19
- Nahlásit
wami
nevim,ale jestli je to tou kastraci,sice ho to bavi,ale uz to neni,jak kdysi.rikas hra na zubatou?dobry nazev.takovych figurantu OPRAVDU DOBRYCH,je jak safranu.ja vim,zacalo to o letajicim taliri,nekdy se debata zvrhne,ale jinak pes si dnes opet s talirem perfektne vyhral,zas neco pro nej noveho.neda si pokoj dokud ho poradne nechyti,pak domu leze jak lemra,co noha nohu mine.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 21:31
- Nahlásit
nemethova5
jestli je to tou kastraci
mluvis o tvem nebo o mem psu?
Deny musel byt kastrovany loni v lete... Taky si moc nenecham vymluvit, ze hodne z toho backorovateni je kvuli toho...
Jinak my dneska taky frisbickovali, dost jsem se bavila, Lump si to casto blbe chyti a pak mu to vystreli z tlamy a lovi to jeste jednou... (Mame ted ten, jak ho tu ukazovala wensday ). Jedine, co jeste porad nechape, je, ze k dobremu chytani musi nejdriv od nas odbehnout. Bud je strasne blizko, nebo to musim hazet daleko a to to zas nechyta ve vzduchu...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 21:40
- Nahlásit
wami
jo,mluvim o mem psu,vloni na jare musel byt kastrovan kvuli nadoru na prostate,neco na tom bude,pripada mi usedlejsi.jo hajan je taky blizko,kolikrat to nechyti,ale ma snahu porad s tim blbnout,ve vzduchu,daleko se to hajanovy spatne chyta,je tezkopadny,vsak se neboj,oni na to prijdou.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 21:41
- Nahlásit
nemethova5
musel byt kastrovan kvuli nadoru na prostate
u nas to byly 2x po sobe silne zanety prostaty...
oni na to prijdou.
A kdyz ne, i tak je to bavi!
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 22:36
- Nahlásit
wami
to mi povidej s tou prostatou,uzila jsem si svoje,pes musel brat pul roku antibiotika,vet si myslel,ze se nador vstreba a nador rostl a rostl,az mu potrhal strva,dobry ne?hlavne,ze jsem si rikala,ze fenu si nebudu porizovat,protoze maji vetsinou problemy,no a vidis!no hlavne,ze je to bavi,ze nejsou ke vsemu pasivni,ne?
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2006 11:10
- Nahlásit
Tměvě modrej, jinej neměly
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2006 18:00
- Nahlásit
Ták sme ted byly venku, nejdříve jsem musela Pupyně ukázat že to musí chtit za letu, zakže sem to držela v ruce a řekla chyt tak to pochopila hned a tak sjemt o zkusila hodit a zjistila jsem že to vubec neumim
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2006 18:48
- Nahlásit
Pupy
: Neboj. To se naučíš.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2006 21:10
- Nahlásit
aren
To doufám
|
abby
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 13:45
- Nahlásit
Tak jsem cela nazhavena po vasi diskusi šla do Petshopu koupit ten frisbee a oni ho neměli ((
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2006 15:50
- Nahlásit
abby
jsi z Brna, že jo ?
|
Nikka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 10:52
- Nahlásit
Můžete mi poradi prosím?
Já se nechala inspirovat a koupila jsem pesanoj létající talíř od Trixie je jasně žlutý a včera to nemohl pochopit ,jak to v letu chytit asi je natvrdlý(nebo jsem natvrdlá já),vždy čekal,až to dopadne a pak mi ho přinesl.Zkoušeli jsme to i z malé vzdálenosti,snažila jsem se mu to hodit přímo do huby,on chtěl chňapnout,ale pak si to rozmyslel a čekal, až přistane . Neznáte nějakej "fígl"?Děkuji.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:58
- Nahlásit
Nikka
Ja to vsechno nedelala cilene, ale nahodne, nicmene postup by z toho vymyslet sel...
Vezmes si psa na malem prostoru proti sobe (u nas je to jednoduche, mam ho v byte v pokoji cca 4x4 metry ).
Hodis mu maly kousek pamlsku s povelem "chytej". Chytne, pochvalis. Pak casem vymenis pamlsek za tenisak a pak tenisak za frisbee. Kazda zmena vzdycky na tom malem prostoru, aby si psisko pro chytnuti muselo trosku poposkocit.
No a pak vezmes frisbee ven. Neptej se me, jak to ma chytat daleko od tebe, me po tom skace, jen kdyz je do takovych 2 metru ode me a ja mu to hazim primo nad hlavu. Kdyz to hazim do dalky, tak si taky pocka...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 08:23
- Nahlásit
abby
Pokud jsi z Brna, můžu Ti ten talíř dodat. Od Trixie, oranžovej, cena je 113. Co ?
|
Mirka2
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 09:14
- Nahlásit
Wensday
Hani a mohla bys prosím mi ho vzít taky? (já jsem ta Mirka od Báry z Líšně)
|
Nikka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 09:16
- Nahlásit
Wami, děkuji dneska to tak zkusím...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 09:28
- Nahlásit
Mirka2
Jojo, nepudeš dnes s cz-psem do Zamilcu ? Jeden oranžovej mám doma....tak ho můžeš mít třeba dneska....
|
Mirka2
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 09:39
- Nahlásit
Wensday
my máme dneska cvičák na klajdě. Ale můžem se domluvit, kdyby jste třeba zítra šli s holkama na louku.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 10:02
- Nahlásit
Mirka2
Tak jo, to můžem, jen ještě zejtra upřesníme čas, jo ? Já mám zejtra v práci samý porady a nevím, jak budu stíhat...... Tak platí
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:47
- Nahlásit
Tak jsem včera při nakupování v hypáči zakoupila takový obyč talíř, a že jako zkusím frisbee. Vyrazila jsem s katalánčetem na zahradu a už se těšila, jak bude nadšená z nové aktivity. Jenže chyba lávky. Katalánče o talíř nejevilo nejmenší zájem. Koukala na mě nechápavě, proč před ní tajtrdlíkuju a ve chvíli, kdy jsem začala ztrácet náladu a ona vycítila, že dělá něco špatně, nasadila své obyklé udobřovací koukej-sedím-ležím-stojím-jsem-tak-poslušná. Tak jsem to vzdala a vypustila na zahradu jezevčíky. Devítiměsíční jezevčice se do talíře okamžitě zamilovala. Běhala za ním jak šílená, snažila se ho zakousnout a pak si ho hrdě odnášela do baráku. V té chvíli žárlivé katalánče začalo o talíř jevit zájem. Během chvilky pochopila, že talíř musí chytat ve vzduchu, jinak jí ho seberou jezevčíci a konečně jí taky docvaklo, že je to vlastně děsná prča. Takže moje rada, jak naučit psa frisbee, zní: "Pořiďte si jezevčíka."
|