| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 13:26
- Nahlásit
sarax
Teď nějak nevím, o čem mluvíš...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 13:27
- Nahlásit
Meta
U nás bude kotec vždycky prázdný, pochopil to už i muž, řekla jsem mu, že pokud tam půjde pes, tak jedině se mnou a to se manželovi (nevím z jakého důvodu) nelíbilo. Děti se s nadšením přidali, už si chystali spacáky...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 13:28
- Nahlásit
Verca
třeba Potřeby pro kutily
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 13:41
- Nahlásit
fromeli
že by? mrknu se, díky
|
monika
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 13:43
- Nahlásit
Gája
kdyby to bylo technicky možné ... to by byla fakt sranda - německá doga x bigl . jak by ty štěnata asi vypadaly? máš pravdu pitomečci
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 13:43
- Nahlásit
Gája
To že pejsek zdrhá, není zas taková tragédie. To ten náš starý
vořech si to spestřoval lovem na cyklisty. On jim sice nic nedělal, neboť nikdy v něm nebyla ani špetička agrese, ale válel se smíchy, když ti cyklisté kvíleli...Myslela jsem, že to nepřežiju, a přežila. Ale starýho pejsa bych už si kvůli tomu nevzala. Zdrhnul, i když máme dvůr obestavěný budovama kolem dokola.
Když nepodhrabal vrata na dvoře, podhrabal je ve stodole, jakmile někdo šel do dveří, byl jak naolejovaná lasička...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 13:46
- Nahlásit
Meta
no mi to jako trága příjde,taky mám starýho pejsu z útulku a šňůra mu svědčí(Verča:mno měla jsem na mysli různý druhy lanek,tohle je ideální,že ti nenasákne a lehký )
já se totiž bojím,že mi srazí auto on je takovej samovenčící
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 13:49
- Nahlásit
monika
Teď budu trošku hnusná, ale znám jednu paní měří cca 148cm a ta má pána, který měří cca 200cm a ti dva mají spolu taky pitomečky, ale tam to nevzniklo výškovým rozdílem, spíš rozdílem rozumovým. Jejich potomci jsou zdraví, jen se tak nechovají.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 13:56
- Nahlásit
sarax
Ten náš vyrostl a asi tak do šesti let žil bezprizorně na vsi, když jsem byla na mateřské, začala jsem ho krmit a tak nás časem adoptoval. Ale nikdy už si na obojek, natož na vodítko nezvykl, raději by se uškrtil, neměl ani vtištěnýho člověka, jen nás strpěl vedle sebe(žrát se musí:grin ...Ale zase musím uznat, že silniční provoz měl v malíku...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 14:00
- Nahlásit
Meta
Nejmenoval se Robin???
|
evina
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 14:01
- Nahlásit
Tak jsem se opět dověděla užitečnou věc,že je stále řempo u staromáku...já myslela,že už bylo zrušeno(jako jiné užitečné věci)Tak to tam naklušu...
Jinak nevím jestli si psem trénuju nervy.Mě připadá,že jsem na nervy permanentně stále!Buď z dětí nebo z manžela.A když dají pokoj oni,tak začne pes.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 14:05
- Nahlásit
evina
Ale to já taky, jen si to namlouvám, abych totálně nezblbla. Vždycky může být hůř, si říkej a vzpomeň na to, že je nás víc..
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 14:11
- Nahlásit
Gája
Kdepak, tak roztomilý nebyl.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 14:17
- Nahlásit
Gája ík za uklidnění To víš,že mi psychicky pomáhá když čtu,že i jiní mají pubertální nevycválané výrostky.Uklidňuji se tím,že psí puberta bude kratší než-li u dětí(teda snad)
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 14:20
- Nahlásit
evina
To určitě..
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 14:21
- Nahlásit
evina
Od té doby, co jsem svým puberťákům koupila počítač a sobě psa, v rodině zavládla pohoda Buď jsou kluci u počítače, nebo já venku se psem.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 14:31
- Nahlásit
Meta:tak to používáš stejnou metodu jako já U nás je ale pohoda jen do té doby než-li se začnou o PC hádat kdo je tam déle...
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 14:34
- Nahlásit
evina
Když se začnou hádat, tak jim slíbím zamknout některý z kabelů do konce měsíce a to oni vědí, že planě nevyhrožuji...hned je klid
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 15:08
- Nahlásit
Meta
A kam uklidíš chlapa?? Tímto žádám o radu.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 16:00
- Nahlásit
evina
tak to je všude stejné. Naštěstí existují také tréninky a je hned větší klid. Jinak 3 puberťáky (2děti a psa)mít doma, je občas na mašli. Když to nejsou děti, tak je to pes a do toho přijde mužskej a diví se , co že se zase děje. On když je doma, tak je klid. To ale zapomíná, že děti jsou na tréninku nebo jinde venku a já lítám se psem.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 20:40
- Nahlásit
brut:to já mám puberťáky dva(dcera + pes)ale syn je hyperaktivní,takže vydá za puboše tři.Vlastně proto potřebuju psa abych občas vypadla.Cvičák beru jako relax Manžel když vypadne sportovat tak je také neuvěřitelný klid...Gája:většinou se nejlíp uklízejí do hospody...to se uklidí i sami bez protestů
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 20:59
- Nahlásit
evina
U nás je hyperaktivní pes. Dceři je 16 a puberta s ní mlátí fest. Klukovi je 13,5 a naštěstí má dostatek sportovního vyžití, tak se trochu zklidnil. Já mám psy na uklidnění ( i když teď si nejsem jistá, jestli to není ještě horší- snad jen dočasně) a taky na hlídání. Bydlíme v docela "prima" lokalitě. Cvičák máme naordinovaný jako psí seznamku, okolo máme totiž psy jen za plotem ( patřičně naštvaný, hystrický...). Bohužel tam fungují jen 1x v týdnu a to je pro našeho blázna málo. Tak běháme do polí......
|
evina
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 21:27
- Nahlásit
brut:no můj pes je samozřejmě mimo pubertálního věku také hyperaktivka...už to beru jako samozřejmost Vzhledem k plemenné příslušnosti bez výhledu na zlepšení Taky jsem myslela,že bude pes na uklidnění(jak bláhové)!Občas jsem totálně vyřízená!Manžel šel se mnou na procházku a pak všem vyprávěl,že mě poprvé v životě viděl běhat...a to celou dobu
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 21:39
- Nahlásit
evina
U nás je to stejné. Dle plemenné příslušnosti už to lepší nebude.Jen já ještě při tom běhám o berlích. Sousedi se občas docela baví. Už se těším až to přestane klouzat, to bude bájo!! Konečně půjdu a ne pojedu..
|
evina
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 22:04
- Nahlásit
brutKonečně půjdu a ne pojedu..
Asi jsme minule pěkně vystrašili sousedku...venčila před barákem,my šli domů.Ale je tam kopeček a byl pod ledem.Ten můj magor se samozřejmě s hroznou srandou začal řítit na psa...jenomže jak byl led,tak já nemohla vůbec škubnout protože jsem se nemohla zastavit.Jenom jsem ječela "néééé" než jsem se dořítila k baráku.Jak by pravil pan Spejbl "byl to pohled pro bohy"
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 22:15
- Nahlásit
evina
Tak to si dovedu docela živě představit. My máme těsně před barákem trávníček široký asi 2m a celou zimu jsem ho "jezdila". Ale nejhorší zážitek mám z konce prosince, kdy mně moji psíci přerazili nos o vrátka. To by člověk nevěřil, jak rychle se oba dva rozdovádění uličníci uklidnili. Brut mi doslova natlačil zpět do baráku. Pak byl celý den hrozně hodný. A Denynka raději chodila ven s dětma. Prostě moc príma zážiteček.
|
aknel
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 17:25
- Nahlásit
máme asi 2-3 letou fenku z útulku, máme ji doma asi 10 dnů, zatím celkem poslouchala, ale od včerejška nám 3x utekla. Naštěstí jsme ji vždy našli. Po přečtení Vaší diskuze a článku od p.D. začnu s učením, snad není nikdy pozdě. Jen bych se chtěla ještě zeptat na radu - venčení. jak naučit pejska, "kdy" má chodit dělat potřebu a že ta potřeba se dělá venku a ne doma? Máte nějakou radu?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 17:35
- Nahlásit
aknel
a ona to pejsa neumí??já brala z útulku 8 letýho pejsu a čistotnej je rovnou...
|
aknel
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 18:10
- Nahlásit
nedá se říct, že neumí, ráno jde a když ji přijdu asi za 4 hodiny zkontrolovat, máme doma překvapení - někdy jen načůráno, jindy je to horší.první týden chodila každé 2 hodiny, tento týden je to lepší,ale... pokud máte radu, jak na ni, budu ráda.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 18:44
- Nahlásit
aknel
Není nějak vystresovaná? Asi s ní budete muset zacházet pomalu a důsledně. A jak je veliká, popř. rasa?
|