Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Zdrhač....
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 19:38
- Nahlásit

Gája
Ještě jsem si vzpomněla. Když jsme na silvestra byli lyžovat, okolo fronty na vlek pobíhal bígl a já vyslechla tento rozhovor dvou pánů ve frontě za mnou: (volně parafrázuji)
1.pán: To furt chce moje stará, tohodle psa. Nooo, je docela pěknej...a neni moc velkej...
2.pán: Ty vole, jestli chceš zůstat normální, tak vod bígla co nejdál, vole. Hele, vypadá jak panenka, ale je to pěkná ku*va, je to mrcha zdrhavá. Ty vole, brácha to má. Vod tý doby co to má, tak jezdí na chalupu dvakrát tejdně, vole. Nejdřív v pátek s rodinkou a se psem. V neděli vodjížděj bez psa, kterej někde courá. A ve středu tam jede znova pro psa. Z Prahy na Šumavu, vole, už to má vychytaný, že to pako se dřív jak ve středu nevrátí.
1.pán: Fakt, ty vole?! No to se nezdáááá....
atd.

Ale ty už ho máš, takže se s tím musíš porvat...

evina
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 20:53
- Nahlásit

Nevím jak šňůru používají ostatní.Já sama jí používám trošku odlišně než R.D. a přesto si myslím metoda funguje.Nehlídám to aby běhal jen na vzdálenost šňůry,z toho důvodu běhá i klidně dál.Z praktických důvodů ho ovšem při vzdálení zhruba 200metrů ode mě přivolávám.Myslím,že pes je schopný se naučit pak držet této vzdálenosti a pána si hlídat.

Gája
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 07:56
- Nahlásit

Ketrin
Tak jsem se zasmála. Musím přiznat, že pán měl pravdu i když zatím na chatu jezdíme všichni a odjíždíme taky všichni vč. psa.
Jsou to někdy opravdu nervy a přiznávám, že někdy pochybuji o svém zdravém rozumu (že jsem si ji pořídila), ale máme ji hrozně rádi a když na nás koukne těma očiskama tak jí všechno odpustíme. Člověk se s tím musí asi trošku smířit, že nikdy v bíglovi nebude mít absolutně poslušného psa. Já sama ještě v této fázi smíření nejsem a stále s ní bojuji. I proto bych ráda ještě jednoho psa, abych měla čtyřnohého utěšovatele, když Sára zase "vezme roha". Ještě nedávno jsem přemýšlela o dalším bíglovi, ale to už mě pustilo, mám tady dvě děti a musím je se zdravým rozumem vychovat. Matka nervově a rozumově labilní, by jim byla k ničemu.

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 08:02
- Nahlásit

Gája
Můžu ti říct,že jsme na tom stejně,spíše já hůře.Přeci jenom bígl se dá alespoň trochu vycvičit.Já mám basenjiho a ten se nedá vůbec vycvičit.Už jsem se smířila s bývalými ideáli o ideálním psovi,co bude semnou chodit na volno a já budu prožívat krásy lesa,města všechno v okolí.Po prvním týdnu soužití s basenjim jsem navštívili spešl obchod,koupila canicrosové postroje na psa,10metrovou šnůru,kvalitní tretry a běhám se psem jak blázen aby se trochu vyběhal.S přítelem jsme udělali denní služby-hlavní cíl dne utahat psa. Na veškeré knihy o výcviku se trapně práší,protože výsledky jso prachmizarné až žádné.Všechno ostatní zvířectvo včetně pískomila,kočky a pouličních ořechu už nejsou. A to jsem si myslela že si koupím ještě jednu lištičku.Ani náhodou! Chci být též považování alespoň částečně za normálního člověka. Pískomila jsem naučila povel ke mě,u psa to vzdávám..

Gája
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 08:06
- Nahlásit

Anu
To je krásné, je nás bláznů víc.......

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 08:11
- Nahlásit

taky jsem ráda,tady to je samý kynolog ve velkém,přivolání psa upažením a na takové zoufalce mavající na psa uzenou kýtou tady nikdo nemyslí...

Gája
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 08:17
- Nahlásit

Anu
Pěkné..:

Gája
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 08:23 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

Anu
Uzenou kýtu nenosím, jsem na tom ještě hůř. Přiznávám, že na cvičák, jako pamlsky, nosím občas nakrájenou čabajku, čímž vždycky rozčílím svého manžela, který na ni má zálusk. A tak nás ta poslušnost, někdy přijde pěkně draho.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 08:36
- Nahlásit

Gája
Musíš na tom hledat to dobré-např.že budeš od bígla tak vycvičená, že dalšího psa (jiného plemene) zvládneš levou zadní
Podle mě by v této situaci byl balzámem na nervy závislák labrador ale každopádně s dalším psem chvíli (pár let) počkej.

Verca
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 08:49
- Nahlásit

Gája
Myslím, že fromelipuberťáky myslela psy, ne vás.

Syska
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 09:08
- Nahlásit

Gája
Prožívám něco podobnýho. Mojí feňuli bude brzy 7 měsíců a vyloženě si s ní teď "užívám". V parku ji mám většinou na volno, protože chci, aby se vylítala. Stává se z ní ale neovládatelná střela, neváhá běžet za psem přes celej park. Odvolám ji tak, že zakřičím Jdeme a utíkám jiným směrem a ona se většinou rozběhne za mnou. Někdy chodíme na prádelní šňůře, a to po chvilce seká latinu, když ji párkrát přišlápnu. Ale nedejbože ji pustit, okamžitě pozná, že je na volno.

Anu
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 09:35
- Nahlásit

Já jsem na sebe hrdá,že na to,že mám takového kazisvěta,zdrhače,rváče,neposluchu tak ho máme všichni rádi,ostatní řikaj,že by ho zabili
a bohužel původní majitelé ho málem zabili,babička ho chtěla otrávit jedem na krysy,majitelé odvést a přivázat v lese....

Gája
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 09:48
- Nahlásit

Ketrin
Na toho si myslím, psí medvídky (labroušky) já můžu, ale až tak za dva roky. jen musím do té doby zpracovat toho našeho taťku

Gája
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 09:59
- Nahlásit

Verca
I když občas zdravý rozum potrácím, vzkaz od fromeli jsem pochopila, jen jsem chtěla naznačit, že v pubertě není jen naše feňule, ale občas jsme v tom spolu....

evina
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 11:02
- Nahlásit

GájaMusíš na tom hledat to dobré-např.že budeš od bígla tak vycvičená, že dalšího psa (jiného plemene) zvládneš levou zadní
jj mohu potvrdit!Na poslušném pejskovi od přírody se nic nenaučíš.Můj první byl taky pěkný dareba ale jsem za to vděčná!Docela dobře mě totiž naučil jak občas na psa vyzrátA teď jako bych to našla...

Gája
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 11:13 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

evina
A víš jak perfektní je to trénink na nervy??? To se naučím takovému sebeovládání (mezi lidmi zvlášť) o jakém se mi dřív ani nezdálo....

Meta
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 11:22
- Nahlásit

evina

To mohu taky potvrdit, dřív jsem se ujala postaršího chronického útěkáře a tak, když jsem se dočkala štěněte, přivolání byla taková priorita, že nám ho závidí i již vycvičení psi

Gája
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 11:28
- Nahlásit

Meta
A jakého-že to pejsu máš??? I když já už mám cca na 15 let vybráno, ale zajímalo by mě snadno vycvičitelné plemeno.

Alibaba
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 11:34
- Nahlásit

Tak jak jsem četla diskuzi, stále jsem přemýšlela kdo je Ruda. Pak mi svitlo, že jsem asi před měsícem četla stránky Rudolfa Desenského http://www.psycholog-psu.com/help.html a tak jsem na ně najela znovu. A protože jsem na nich našla docela zoufalou výzvu o pomoc i když už z ledna, tak me napadlo dát ji dál. Každý ať si udělá svůj názor sám Alibaba

monika
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 11:40
- Nahlásit

Gája
my měli včera bíglí návštěvu v kotci.vyděsila jsem se co to tam je a on to sousedovic pes.chodí za naší doginou. on ji totiž miluje a jeho páníček z toho šílí. zase ale ví, kde ho hledat když mu zdrhne.

Gája
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 11:50
- Nahlásit

monika
Tady krásně vidíš, jak je ta láska slepá, nejen lidská. Kdyby to bylo technicky možné, byli by z toho zajímaví potomečci možná i pitomečci, néé promiň to byl trapný žert.

Verca
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 12:08
- Nahlásit

Gája
Aha, promiň.

Syska
Jéé, my taky včera koupili prádelní šňůru. Ale je s ocelovým lankem, tak je celkem pracné s ní něco dělat. Ty máš s tím silikonovým lankem? Necháš tu šňůru tahat po zemi?

Gája
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 12:22
- Nahlásit

Verca
To je v pohodě, vím, že to nemyslíš zle a říkáš si, co že si to ta stařka hraje na puberťačku, ale když se sejdeme s holkama, tak je taková prča, že se i mnohem mladší ročníky na nás dívají s pohoršením.
Šňůru s lankem bych nepoužila, prodávají na kotoučích šňůry, ze kterých se dělají vodítka. U nás se to prodává v ZZN, prodají ti kolik metrů budeš chtít a je to příjemné do ruky a barevné, tak se to na zemi lépe zahlídne. Taky se na to dá přišít karabinka.

Verca
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 12:52
- Nahlásit

Gája
Kruci, zase zbytečných vyhozených 60kč. A co to je ZZN?

Kolik jsi říkala, že ti je? Přes třicet? Haha, ty jedna mladice. Mám tu kolegyni, 33 let, takže mezi námi je 12 let věkový rozdíl, a ta teprv může mluvit o pubertě. Ne, je fakt skvělá a já mám strašně ráda veselé lidi. Skvěle si rozumíme a pořád vyvádíme nějaké blbosti a každý, kdo přijde k nám, tak říká, že tu máme teda veselo. Můj taťka má 42 let a má hooodně zastydlou pubertu, ten by o tom mohl vyprávět. Jinak, já mám i starší kamarádky...

Meta
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 13:05
- Nahlásit

Gája

Hovawarta. Ale já ho moc nedoporučuji, většina lidí ho nacpe do kotce a on potřebuje hodně kontaktu.

Gája
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 13:08
- Nahlásit

Verca
Tak to máš o rok mladšího taťku, než já manžela a ten ještě do puberty nedospěl. My starší kamarádky jsme fakt dobré, je s náma legrace, já mám několik mladších kamarádek a taky je to fajn.. Když jsou lidi na stejný notě, pak na věku nezáleží.

Meta
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 13:21
- Nahlásit

Gája

Jsem Berta koupila manželovi k 40. narozkám, taky jsem měla 15 let vybráno a už jsem se dočkala...

fromeli
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 13:22
- Nahlásit

Verca
ZZN je zemědělské zásobování a nákup, někde tomu lidi říkaj ŘEMPO, v Dlouhý na Pze 1 je takovej krámek, tam maj tyhle různý šňůry, popruhy, karabiny apod.

Verca
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 13:23
- Nahlásit

Gája
Když jsou lidi na stejný notě, pak na věku nezáleží.

Přesně tak.
fromeli
Tak to mi fakt nic neříká. Buď se tomu u nás říká jinak nebo to tu nemáme. Ale asi spíš to první.

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2006 13:25 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

místo tý šňůry se používají i lodní lanka...jsou aspoň trochu voděodolný a člověk nenese domů takovej humus....

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání