Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / uštěkaní knírači?
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Danuš
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2006 23:06
- Nahlásit

rik

Mám doma dva tříměsíční kluky. Příští týden jdeme na očkování a pak už budou proočkovaní kompletně. Nechám jim rovnou píchnout i vzteklinu. Oba jsou ocasatí, kupírování ocásku u takhle starých štěňat se už podle zákona nesmí a navíc je to docela dost dramatický výkon. Štěně je pak schopný i tři týdny skučet a ocáskem se třít o stěny. Prostě, já už bych to nedělala. Ocásky mají proto, že ve spoustě států už se s neocasatým knírdou na výstavu nesmí ani podívat (např. SRN). A navíc, jak jsem si dlouho zvykala na ušatce, na ocasáky jsem si zvykla hned. Jak jsem to viděla prvně, věděla jsem, že náš další knír už bude ocasatý. Jsou úžasný. Dokonce, když jsem měla vrh, kde byli i ocasatí i neocasatí, tak ti ocasatí byli výrazně (až o týden) napřed ve vývoji. Asi ten ocásek k něčemu je . Jo, a když běží naše ocasatice a kupírandy, tak ocasanda má daleko menší rádius v zatáčkách. Prostě hodí kormidlo a otáčí se bez zpomalení.

Jo, a případná návštěva o víkendu je možná. Funguju buď na mailu nebo na mobilu, který je uveden na stránkách, které uvedla Dorfa. Těším se.

Istra
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 09:56
- Nahlásit

rik
Kdybyste váhal(a) mezi černým a černostříbrným, jukněte na inzerci - malá plemena/knírač malý černostříbřitý/12.2. 2006.Je tam inzerát i s fotkou (červené pozadí, 2 pejsci, vpravo otec). Je to napůl američan, velmi klidný, říkáme mu "pejsek pro důchodce". Také jsem s ním cvičila, je velmi ovladatelný, za poslušnost jsme byli velmi chváleni. Bohužel, aport je průšvih.
Jinak co se týče štěkání a temperamnetu, obecně bývají bílí a černostříbrní knírači klidnější. Ale jak už tady padlo, je to individuální. Ani naši kluci nejsou němí. Když nechci, aby štěkali, zařvu - ticho, a pokud je ticho - následuje pochvala - tak je hodný. Ve většině případů to funguje. Nedavno jsme tady měli partu zedníků, motali se po celém domě, psi se mohli zbláznit. Nechala jsem je s chlapy seznámit a pak už za nimi courali, čučeli do kýblů, brali jim hadry na úklid, prostě se dobře bavili zedníci i psi. Druhý den už na ně vrcali ocáskem. A tak to funguje s každou návštěvou. Panička dá najevo, že je vítána a psi to akceptují.
Snad mi Danuš odpustí, že jí lezu do zelí.

Istra
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 10:26
- Nahlásit

rik
Jo, a jsou s ocasem. Jak už kolegyně zmínila, je to hezké a praktické. Poprosila bych tímto všechny zájemce, aby netlačili chovatele ke kupíraci ocasu. Chovatel to kvůli prodejnosti udělá, ale radost mu to samozřejmě nečiní. Vzhledem k tomu, že je obvykle v obraze a ví co se děje ve světě, myslím, že se to všem vnitřně příčí a není to jen otázka bolesti, protože tak děsivý zákrok to zase není.
Náš ocasatý pejsek není "oblizovaci", ale "vrtící". Kdyby nemohl vrtět, jak by asi projevoval svoji radost? Když přijdeme domů, vítá nás takovým kmitočtem, že je ocas rozmazaný.
Vyzkoušejte to, prosím, a uvidíte sami! Podotýká, že nejsem fanatický ochránce přírody a ještě teď se s potěšením ohlédnu za kupírovanou hlavou dogy nebo knírače. Ale "svět se mění a my s ním".

Danuš
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 11:13
- Nahlásit

istra
Nemám tě ráda .

Ale s tou uštěkaností, to je trošku jinak. Souhlasím s tím, že nejmíň uštěkaný je bílý. Nejvíc pepřák. Jestli je víc nebo míň černý nebo černostříbřák, to bych asi polemizovala a asi je to kus od kusu. Černostříbřáci se vyvinuli z pepřáků, ten pepřácký temperament se nezapře. Ale dneska, každý černý "američan" nebo i knírač moderního typu má za sebou v rodokmenu pepřáky. Taky u černých se k mému zděšení rodí ve vrzích všechny barevné variety. Naštěstí se mi to ještě nestalo. Nic dobrého do chovu to nepřináší.

Istra
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 11:30
- Nahlásit

Danuš
Je to tak. Něco dobrýho pro něco špatnýho. Bude se to muset v dalších generacích hlídat.

dorfa
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 11:46
- Nahlásit

Istra

obecně bývají bílí a černostříbrní knírači klidnější

Není vůbec žádný důvod, aby bílí knírači, byli méně uštěkaní než černí.Jsou totiž vyšlechtění právě z černých kníračů, což málo kdo ví. Takž ke štěkání mají stejné předpoklady, jako každý jiný knirač.

dorfa
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 12:50
- Nahlásit

Souhlasím s tím, že nejuštěkanější jsou pepřáci, některé chov. stanice tím byly přímo pověstné (třeba podoláci).

Endy
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 15:04
- Nahlásit

dorfa
Tak už vím,po kom je ta moje uštěkaná.Kdybych jí nechala,tak je to ten nejuštěkanější pepřák pod sluncem.Podoláka má dědu.

Danuš
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 15:48
- Nahlásit

dorfa

Můj názor - bílý jsou i nejméně temperamentní a nejméně vhodní k práci, i když výjimka potvrzuje pravidlo. Alespoň co mám zkušenost, nejčastěji jsou bázliví.

evina
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 21:41
- Nahlásit

Endy:my měli podoláka tátu a byl to tichý kníračNavíc brácha Amise z Roznetu a kdo Amise pamatuje,tak to byl dost ostrý pes.Můj byl naprostý opak!Dobrák od kosti.Myslím,že v tomto případě v tom byl dost vliv výchovy.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:14
- Nahlásit

Nikita
Ale jako takový byl vyšlechtěn, to, že bydlí v bytě, jeho původní zařazení nemění.

evina
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:47
- Nahlásit

Mucholabka:malý knírač byl vyšlechtěn jako stájový pinč...tzn.že měl za úkol chytat myši.

Danuš
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:59
- Nahlásit

Evina

A nevím jak tvoji, ale moje důry pořád ty myši úspěšně chytají. A pokud je venku řádně neprolustuju, donesou mi myš i domů. Jen ocásek jim kouká z fousů .

Endy
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2006 23:34
- Nahlásit

evina
Jo,výchova dělá vlivy.Já taky celý život vysvětluji kníračce,že nebude na všechno a na všechny řvát.Ale kdyby si jí pořídili nějací začátečníci,byla by na kudlu.A její brácha byl pravý opak,hodný,klidný,dobrák,bohužel již zamluvený.Ale má kníračskou super povahu,musím pořád zapínat mozek,aby nebyla chytřejší než já.

Danuš
Na každé vycházce taky uloví nějakou chudinku myšku a to doma byla zvyklá na potkanku.

evina
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:58
- Nahlásit

Danuš:můj jeden nejevil zájem vůbec a druhý jen poskakoval u děr na poli.Ale už vím proč,tak srandovně vždycky skočí těmi předními pacinami-chudák myška!
Endy:s výchovou teda momentálně pěkně válčíme!Ten můj je pěkně tvrdý oříšek...no střeďák,co bych taky chtěla!Jinak taky přesně myslím,že kdyby ho měl někdo jiný(začátečník)asi by byl dost nešťastný.

Olina
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2006 14:10 - Změnil/a: Olina
- Nahlásit

Mám 3-měsíční štěně malého černostříbřitého knírače(zatím se tedy podobá tomuto plemeni jen vzdáleně-je to chomáč chlupů). Měli jsem štěstí na chovatelku, protože její fenu jsem neslyšela při žádné návštěvě ani štěknout. A zatím to vypadá, že její "dětičky" vůbec neví, co to štěkání je. Jenom když našeho štěndu uvedu hrou do pořádného varu, tak si sem tam štěkne a zavrčí, ale když zazvoní zvonek u dveří nebo se ozvou podezřelé zvuky(bydlíme v paneláku), jenom zbystří, ale ani nehlesne. Doufám, že to tak zůstane. To si fandím, že?

Olina
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2006 14:14
- Nahlásit

Proč mám vedle "citátu" i "změnit"? Co jsem udělala špatně? Poradíte? Jsem tady nová...

Olina
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2006 14:16
- Nahlásit

Aha..už jsem v obraze. Však já se rozkoukám.

Kolie
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2006 14:21
- Nahlásit

Příbuzní mají středního knírače.Neřekla bych, že je uštěkaný,ale je strašně živý, pořád by něco podnikal. Štěká jen, když něco chce. Malí knírači by neměli moc štěkat. Každopádně si myslím, že výcvik to psa odnaučí, nebo že bude štěkat jen venku při hře, jako Pegy příbuzných.

evina
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2006 20:41
- Nahlásit

Kolie:Štěká jen, když něco chceTuhle nectnost se dá pejsek naučit velice snadno...stačí jednout podlehnout jeho štěknutí a už se z toho stává obtěžující nectnost.
Olina ržím palce ať to tak vydrží.Ale je to mimčo,určitě se začne projevovat více a živěji-což neznamená že se musí začit projevovat hlasitěji

rik
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2006 21:47
- Nahlásit

Olina
Já mám také fenku malého černostříbřitého knírače, teď je jí 3,5 měsíce a zrovna jako ta tvoje je pohodová a zaštěká jen zcela vyjímečně. Můžu se zeptat čím ji krmíš a kolik toho denně zbaští? Já dávám té své Purinu Pro Plan, ale poslední dobou jí do toho musím krájet kousíčky vařeného masa a granulky tím "navonět", jinak čuchne a nemá zájem. Ale váží nyní 4 kg, tak snad je to v normě.

Olina
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 21:32
- Nahlásit

rik

Já mám pejska narozeného 24.2. Chovatelka ho krmila Acanou, ale já přešla na Royal canin. Přechod nám trval dost dlouho. Krmila jsem navlhčenými granulemi, ale ty začal odmítat. Suché mu nevadí. Kolik toho zbaští denně Ti nepovím, protože se na žrádlo tváří každý den jinak: Když jsme o víkendu na chalupě, tak na jídlo "nemá čas", protože tam má rozběh a toho přece musí využít. Takže si pak utvoří zásoby přes týden v paneláku. Snažím se dodržovat schéma na krmivu, ale hafušák si to řídí sám. Pohodovou kníračku Ti docela závidím, protože ten náš je divoch. Pustit z vodítka si ho netroufnu.Pokud Tvoje fenečka váží 4 kg, tak si myslím, že jí opravdu chutná. Odkud jste?

evina
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 10:54
- Nahlásit

OlinaPustit z vodítka si ho netroufnuTo je ale chyba,zvlášť v takto ranném věku!Naopak toho musíš využít a poutat ho venku neustále na sebe(pamlsky,hračky,schovávačky).Právě torpédo potřebuje venku lítat o to víc.Mám doma také šílence ale věř,že to jde zvládnout...

Olina
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 21:28
- Nahlásit

evina
Vím, že v chytrých knihách o výcviku psa se to píše. Jenže můj strach o štěndo je větší.. Bydlíme v centru města, kde je sice malý park, kam chodím, ale všude jsou blízko silnice. Naše štěndo startuje i na desítky metrů ke každýmu kosíkovi, psovi, dítěti a v ten moment úplně zapomene, kde je. Pádí jak zběsilý! Štěndo ještě není plně očkovaný a vet nám říkal, že se má prozatím vyhýbat kontaktu s neznámými psy. Těším se, až bude mít všechno očkování a budu s ním moct na cvičák. Ten je aspoň oplocený..

rik
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 21:33
- Nahlásit

Olina
Bydlíme u Jablonce nad Nisou. A vy? Ohledně krmení se ptám proto, že baští 2x - 3x denně (někdy odpoledne nechce) a to hrst granulí navoněných vařeným kuřecím nebo hovězím masem.
Dle návodu se mi to zdá málo, ale je fakt, že podvyživená nevypadá. A ještě navíc denně 3 dětské piškoty (rozdělené na kousky) jako odměna za učení. Chodíme do lesa nebo na louku, kde běhá navolno a za pochvalu a odměnu docela už zvládá povel"Sáro, ke mně!". Hlídá si ona mě a naopak jí zlobím, když popoběhne víc dopředu, schovám se za strom. Vrací se a hledá...Pohodová je v tom, že doma nevyvádí, nekňučí a neštěká a vymění mě za "sušené ucho" a hračky, když musím do práce.
I venčení se naučila strašně rychle, u dveří má noviny , ale už na nich dlouho nic nebylo, což mě překvapuje, čekala jsem, že minimálně do půl roku budou všude loužičky a bobky.

rik
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 21:40
- Nahlásit

Ještě mám dotaz: v kolika měsících může štěně malého knírače chodit do schodů a ze schodů (první patro paneláku).
Také bych brala radu na téma koupat či nekoupat (kartáčuji ob den).

Olina
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 22:28
- Nahlásit

rik
My bydlíme v Havlíčkově Brodě. S krmením jsme na tom podobně: baští granule, ale s chutí je sežere jen 2x-3x denně. Když je dám i mezi, jen je očuchá a odejde. Zkoušela jsem ráno dávat méně, aby chtěl i dopoledne, ale skončilo to jen menším množstvím sežraných granulí za den. Proto to neřeším. Hlavně když krásně roste a je spokojený(možná bude víc, až dostanu odvahu a pustím ho z vodítka). Ke koupání: Knírači jsou psi, kterým moc neprospívá koupání. Prý stačí koupat jednou za půl roku(pochopitelně, když přijde zablácený, tak se musí opláchnout). Já ho pročísnu i pokaždé, než jdeme ven, aby byl pěkný. To jsem cvok, co? Hodně informací jsem získala na http://www.schnauzer.cz/ v sekci "Úprava srsti". Než jsem si knírače pořídila, seděla jsem 3 měsíce na netu a studovala a studovala...V rodině se mi všichni smáli. K těm schodům: Docela bych ocenila radu zkušených chovatelů. Náš hafušák má velkou zálibu v lezení po schodech - i když musí jen půl patra. Mám pocit, že ze schodů je to pro jeho nožky velká zátěž, tak to ho snáším, ale do schodů běhá s nadšením.

Olina
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 18:47
- Nahlásit

evina
Tak jsem dnes sebrala odvahu a vyzbrojena piškoty, různými jinými pamlsky, fotbalovým míčem a oblíbenou pískací myší jsem pustila našeho štěndu z vodítka(nejdříve jsem na obojek připevnila tagisku pro můj lepší pocit). Vyšli jsme si do našeho parčíku doprostřed, kde je malá "louka" a hráli jsme fotbal. Vše bylo v klidu do doby, kdy se na dohled přiblížil jokšír. Náš mladej vystartoval a já se mohla myší upískat. Aspoň, že ten jokšír poslouchal, protože jeho panička s ním přišla až ke mně, kde jsem si mého zdrhače odchytla.
No, budu to zkoušet dál. Ještě 14 dní vydržím a pak hurá na cvičák!

Gaifield
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 18:49
- Nahlásit

postřílejte ty kníraté hnusy

evina
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 21:07
- Nahlásit

Olina:asi to máš špatné s prostorem ale přivolání je lepší učit ze začátku bez pejsků.Když už nějakého prcek vidí(a ty víš,že neposlechne)nemá cenu ani na něj volat.Pokud to jde,je nejlepší nechat pejska vylítat a pak zkoušet přivolávat.Ale ne hned ho po přivolání přivázat.Spojil by si přivolání s omezením pohybu a nechtěl by potom k tobě chodit vůbec.
Jinak přivolání na cvičáku na place a mimo něj je trošičku jiné.Ona většina pejsků na place poslechne protože to bývá uzavřenější prostor.Určitě se obrň trpělivostí.Přeju pevné nervy

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání