| Autor |
Zpráva |
rik
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 19:57
- Nahlásit
Dobrý den. Prosím o radu. Chtěla bych mít v bytě štěně malého knírače. Názory na jeho uštěkanost se různí. Může mi poradit někdo, kdo má s jeho chovem zkušenost? Bydlím u Jablonce nad Nisou, nezná někdo chovnou stanici v dosahu 50 km?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 20:01
- Nahlásit
Znám tiché i uštěkané. Jde o to, jak uštěkaný je majitel.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 20:06
- Nahlásit
rik
V sousedství máme dva malé pepřáky a uštěkaní jsou až hrůza. Navzdory zkušenostem Mucholabky jsou majitelé tišší starší manželé. Možná je to tím, že jsou pejsci dva.
Moji rodiče měli čubinku malého knírače (černostříbřitou) a ta nebyla uštěkaná vůbec. Je to spíš o jedinci a výchově.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 20:13
- Nahlásit
Taky je to o tom, že knírač jako služební plemeno by měl dobře hlásit, ale když mu to nedovolíte, štěkat nebude. My měli dvě malé černé a neštěkaly-jenom na vetřelce.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 20:22
- Nahlásit
rik:já měla dva malé.Jeden naprosto tichý,druhý křikloun ale správným vedením držen na uzdě.Oba jsem je měla v bytě(současně)a žádný problém nebyl.Vlastně štěkali jen na zvonek,v ten moment starší strhl ke křiku i mladšího.Takže jak psali ostatní,záleží na jedinci a hlavně pak na výchově.
|
rik
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 20:25
- Nahlásit
Dík za názory , kdyby napsal někdo , kdo má malého knírače v bytě a chodí v klidu do práce, uvítala bych každou radu a zkušenost.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 20:25
- Nahlásit
Mucholabka
Taky je to o tom, že knírač jako služební plemeno
Malý knírač už dávno není služební (pracovní) plemeno...
|
Ajka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 20:31
- Nahlásit
no my mame sice westika, ale byl od stenatka urafany taky. Odnaucili jsme ho to tak, ze byl za to trestany (vytahani za kozich, durazne ne). Za jedno dve nafnuti na zvonek dostal pochvalu, kdyz pokracoval, tak byl trestany taky. Dneska uz jenom vrci. Sice na vsechno za oknem i dverma, ale to me netrapi. Na zvonek si dvakrat bufne, zato kdyz jede sanitka nebo hasici tak veje a veje
Nekde jsem taky slysela, ze se to da dobre resit tim, ze se pejsek nauci stekat na povel
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 20:41
- Nahlásit
rik
mám knírače 20 let a jak tu už padlo, někteří jsou uštěkaní, jiní ne. Nejhlučnější je moje bába (10ti letá), nejmíň je uštěkaná prostřední Julinka, ta štěká jenom když ke mě jde moje ségra. Jinak sousedi vůbec nevědí, že jí mám. Jinak mám doma 3 dospělé feny, normálně chodím do práce a je to všechno v pohodě.
Mimochodem, kdybys chtěla, mám úžasné černé pejsky - štěňátka )
|
evina
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 20:42
- Nahlásit
Nekde jsem taky slysela, ze se to da dobre resit tim, ze se pejsek nauci stekat na povelTo by mě vážně zajímalo jak... To je pěkná blbina
|
Ajka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 20:45
- Nahlásit
evina
no pry ze kdyz se nauci stekat na povel, tak pak bez povelu nesteka
|
rik
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 20:47
- Nahlásit
Danuš
A kde bydlíš? Máš doma chov malých kníračů?
|
evina
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 20:48
- Nahlásit
Ajkajo tak jsem to pochopila...jenomže znám spoustu psů,co štěkali na povel ale klidně i bez něj.To,že se naučí štěkat na povel,totiž nevede k tomu,že by nezaštěkal jinak.Třeba můj starší dovedl na cvičáku v kotci prořvat celé dopoledne...a nijak mu to nevadilo(a na povel štěkal také!)
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 20:51
- Nahlásit
rik
Danuš má v profilu webové stránky, klikni na "člen" pod jejím jménem.
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 22:07
- Nahlásit
rik
jojo, mám chov v bytě a bydlím v Kladně, zase tak daleko to není.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 23:25
- Nahlásit
Danuš
máš nááádherný štěnda
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 23:54
- Nahlásit
sarax
Díky . Přesto je nikdo nechce, protože v obecném povědomí je knírač jako uštěkaný, agresivní idiot . Bohužel. A teď jdou jen jorkové a ridgebackové.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 00:09
- Nahlásit
Danuš
no lidi si to nespojí s tím,že jakýho psa vychovají,takovýho mají....kamarád přišel před dvěma měsíci o kníra..bylo mu skoro 15let,zeptám se ho..do Kladna to má kousek
|
Danuš
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 01:09
- Nahlásit
sarax
Díky.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 09:19
- Nahlásit
Danuš
Moc hezké odchovy.Znám tě i tvoje některé fenky ještě z Modřanského cvičáku. Moc zdravím.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 09:23
- Nahlásit
evina
rik
sarax
Dle mého názoru se výchovou dá u knírače dosáhnout velmi mnoho.Knírač je plemeno, které patří mezi psy s vysokým stupněm dráždivosti (pinčové), a z toho pramení i to, že někteří jsou hlučnější více než třeba jiná plemena (mops).Já mám tu zkušenost, že štěkají pouze do té výše do které jim to jejich majitel výchovou povolí.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 09:37
- Nahlásit
sarax
Nemá iniciály P.E.?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 20:12
- Nahlásit
Já mám doma 13 letou fenku křížence knírače a jezevčíka. Do nedávna jsem bydlela v paneláku a bylo to bez problémů. Velmi brzy se naučila, že smí štěkat jen na zvonek a na zaklepání. JInak hlásila každou divnou změnu na chodbě jemným zavrčením, které slyšet za dveře nebylo. Učení trvalo jen měsíc a to ještě ne úplně celý. Stačilo důrazně říct ne! a v případě neuposlechnutí jemně zatřást za kůži. Teď už může štěkat po libosti a pořádně si to užívá, ovšem jen na zvonek.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 20:34
- Nahlásit
dorfa:ty jsi chodila na modřanský cvičák?Kdy?Myslím v kterých letech
|
Margaret
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:40
- Nahlásit
brut
K utišení se pes netahá za kůži! Když štěká a my chceme aby byl zticha, chytíme jeho tlamu zhora a lehce ji skloníme k zemi a doprovodíme komentářem "ne" nebo "ticho". Popřípadě ji sevřeme (čelisti k sobě).
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 13:35
- Nahlásit
Margaret
K utišení se pes netahá za kůži
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 16:34
- Nahlásit
Margaret
Špatně jsem se vyjádřila. Samozřejmě nejprve byl povel ticho a stisknutí tlamy a teprve potom bylo vytahání za kůži ( ale to se stalo jen párkrát, protože se stisknutí nelíbilo a naše madam se jemně ohnala po mé ruce). Ona je stále jemná dáma a dneska už může štěkat, my to i vítáme, jenže ona sice štěká, ale ne moc - stále si pamatuje výchovu z paneláku.
|
rik
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2006 17:55
- Nahlásit
Danuš
Měla bych zájem o štěně malého knírače - černého nebo černostříbřitého. Nevím, jestli máte ještě nějakého kluka na prodej. Pokud ano, prosím o bližší informaci a o sdělení, jestli bych se na něj mohla přijet příští víkend podívat. Ještě mám dotaz, zda-li je možno nechat pejskovi kupírovat ocásek. Měla jsem nalezence - knírače středního - a nyní bych chtěla začít s výchovou a výcvikem stěnete s PP. Děkuji předem za zprávičku.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2006 18:54
- Nahlásit
rik
Když kliknete na slovo „Člen“pod nikem, tak se dostanete na údaje o Danuš.Má tam odkaz i své internetové stránky, kde je na ní uveden kontakt. http://knight-of-danian.wz.cz/
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2006 18:56
- Nahlásit
rik
http://knight-of-danian.wz.cz/
|