| Autor |
Zpráva |
Olina
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 23:17
- Nahlásit
evina
Díky. Vlastně ti moje štěndo může poděkovat, že jsi mě tady "vynadala". Už to bez vodítka zkouším i po cestě na naše místo, kde blbneme. Miluje házení pískacího míče a vydrží ho přinášet, dokud může(nebo dokud se v dohledu neobjeví pes). Jen jsme začali mít trochu problém se žrádlem: žádné psí pamlsky mu nechutnají. Prostě miluje piškoty. Snažím se mu dát vždy jen zlomek piškotu jako pochvalu, ale i tak se mi zdá, že ho zasytí a on potom granule moc nechce.
Gaifield
Co to tu je za milovníka našich krásných zvířat?
Pročpak si tu ničíš nervy? Raději si zapni telku...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 11:26
- Nahlásit
Olina:Tak to buď moc ráda,že máš nadšence do aportíků Ten můj je sice baštivý ale jakmile je na obzoru pejsek,tak už zabírá jen míček.Míčkem ho odměňuju za extra hezké přivolání(hl.od pejsků),jinak za běžný příchod dostane "jen" mňamku.Připrav se ale na to,že v období puberty může začít "stávkovat",pak se musí občas i zpřísnit.Jen dej pozor s mimčem na nebezpečných místech(hl.na auta)!
Já piškotky dávala prckům čtvrtku.Dobré je ale pamlsky obměňovat ale třeba je tvůj pejsa výjimka Třeba ale ještě přijdeš na něco co rád.
Za to "vynadání" sorry.Mě je jen líto pejsků kteří většinu svého života znají prochajdy jen na vodítku a to jen proto,že je to páníček nenaučil.
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 12:44
- Nahlásit
evina
Za to "vynadání" spíš děkuji. Měla jsem z knih sice nastudováno , jak se má se štěnětem postupovat, ale strach byl větší. Chce to prostě trénink jak pejska, tak můj. Hezký víkend všem.
|
rik
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2006 22:38
- Nahlásit
Olina
Škoda, že nebydlíte blíž, aby si naše štěnda mohla poběhat a pohrát spolu. Mám v okolí svého bydlištěš pár štěňat různých ras, ale jejich majitelé jsou "líní" na procházky do lesa a tak si pohrají akorát na trávě kolem baráku(auta jsou nejblíže 50 m).
Jinak se také chystáme na cvičák. Co se týče žrádla, krmím Purinou Pro Plan Puppy, ale granulky navoním trochou vařeného hovězího nebo kuřecího masa nebo smetánkem. Granule přelité vývarem nechce vůbec a samotné suché také ne. Ale jelikož průjem nemá, tak doufám, že jí tato kombinace nijak nevadí. Na chození do schodů a ze schodů nám nikdo neodpověděl, ale zeptala jsem se veterinářky, která mě ujistila, že první patro paneláku není problém (zdravotní). Takže to zkoušíme, nahoru v pohodě, ale dolů čeká, jestli ji snesu nebo půjdeme schod, pochvala, schod, pochvala.... Takže zdravíme a zase se někdy ozvěte. Jinak jak se pejsek jmenuje a z jaké je chovně stanice?
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 21:17
- Nahlásit
rik
Omlouvám se za "výpadek". Našemu štěndovi říkáme Beny. Máme ho od chovatelky z Nového Města nad Metují. Teď mu budou 4 měsíce. Moc mi pomáhají návštěvy cvičáku, kde mi cvičitelka "vtloukla" do hlavy to, co se mi dlouho nedařilo pochopit: Že mě pes nebude poslouchat proto, že mě má rád, ale pro ten žvanec a že je proto nutné vytvořit u psa podmíněný reflex přivolání - poslechnutí - odměna(většinou žvanec). Takže teď mám v mrazáku zásobu nakrájených, uvařených kuřecích srdíček a vždy, když jdu s Beníkem ven, sáhnu do mrazáku a rozmrazím. Musím přiznat, že to funguje skvěle(zatím). Sušenky ze zverimexu na něj byly moc tvrdé a asi mu ani moc nechutnaly.Teď se mi ho daří přivolat občas i od psů, což je veliký pokrok. Když je hladovej, je to úplně v pohodě. Sice jsem slyšela takové poznámky, jako že...co chci na cvičáku dělat s takovým prckem, ale jsem fakt ráda, že jsem se nedala odradit. Párkrát tam na Bendu hupslo 10-ti měsíční "štěně" dogy, velkého knírače apod., ale on je z jejich přítomnosti v sedmém nebi. Jak jste na tom se cvičákem Vy? Přeji hezký večer...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 21:07
- Nahlásit
Olina:Sice jsem slyšela takové poznámky, jako že...co chci na cvičáku dělat s takovým prckem, Tak tohle vůbec neposlouchej...Já když začínala před lety taky s prckem,tak na nás taky koukali divně.Jenomže ten prcek byl za chvíli lepší než-li mnozí větší psi.A zkoušek s prckama se dá skládat poměrně dost.Jo a moji psi,všichni byli ze cvičáku nadšení.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 23:06
- Nahlásit
Sice jsem slyšela takové poznámky, jako že...co chci na cvičáku dělat s takovým prckem Jo tak tohle jsem poslouchala i s VK, předtím s MK ani nevzpomínat...
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 07:33
- Nahlásit
Nikita
no jo, jsou to preci jen exoti
|