| Autor |
Zpráva |
Ebony
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 21:42
- Nahlásit
ČUBU JSTE SI ZKURVILA SAMA, TÍM, ŽE JSTE NEDOKÁZA SAMA URČIT CO A JAK SE BUDE DĚLAT A KDYŽ TO NECHÁTE DĚLAT FIGURANTA A NENÍ TAM PODPORA Z VAŠÍ STRANY, TAK SE PAK NEDIVTE A NASVÁDĚJTE TO NA NĚKOHO JINÉHO A JEŠTĚ TÍMHLE ZPŮSOBEM. JE TO JEN VÁŠ NEŮSPĚCH A VAŠE OSTUDA.
Zapomněl sis vypnout Caps Lock!
A není to pravda, když ti figurant zkope psa při pouštěčce na kontroláku, tak než tam doběhneš a jednu mu napálíš, tak už s tím nic nestihneš dělat, jen to, že pes je tak nasranej, že ho zase učíš znovu pouštět, ale asi si nanetrefil ještě na debila.
|
Anonymní
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2006 21:47
- Nahlásit
KDYŽ UŽ JE TADY ŘEČ O TOM KDO KOMU CO ZKURVIL, TAK BY SE SLUŠELO POD TO PODEPSAT. TADY JE KAŽDÝ MOOOOC ODVÁŽNÝ, ALE JEDNAT PŘÍMO NEUMÍ. ČUBU JSTE SI ZKURVILA SAMA, TÍM, ŽE JSTE NEDOKÁZA SAMA URČIT CO A JAK SE BUDE DĚLAT A KDYŽ TO NECHÁTE DĚLAT FIGURANTA A NENÍ TAM PODPORA Z VAŠÍ STRANY, TAK SE PAK NEDIVTE A NASVÁDĚJTE TO NA NĚKOHO JINÉHO A JEŠTĚ TÍMHLE ZPŮSOBEM. JE TO JEN VÁŠ NEŮSPĚCH A VAŠE OSTUDA.
Ty víš, co se stalo, že o tom mluvíš tak zasvěceně?
|
kejta
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 13:13
- Nahlásit
Anonymní
Brouku, a ty Kaskouna znáš? Asi moc ne, že? Jinak bys ho tak urputně nebránil.Já jen, že mě ten idiot taky zkurvil čubu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Led 2006 19:43
- Nahlásit
Vy kynologická lůzo, toto forum není o tom kdo kumu kdy zkurvil čubu atd..... Tak to prosím respektujte. Je to truchu podpásovka, když se tu schováváte za nicky. I kdyby to byla pravda, tak touto formou se to neprezentuje. Na place se dějou i horší věci a nikdo je nikde takto anonymně nerozebírá. Mimochodem, Kaskouna znám taky a je to v pohodě.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Led 2006 19:53
- Nahlásit
je to presne tak,jak jsem cekal-nesmyslne napadani,nadavky,vycitky......aaaach joooo
petr
|
Anonymní
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 19:56
- Nahlásit
Anonymní
Milá slečno. Sama se schováváš za "anonymní", takže klid. Ostatní se většinou alespoň podepíší a ti, kdo sem chodí častěji, tak se navzájem znají...
|
Anonymní
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 19:57
- Nahlásit
Anonymní
Krom toho sice starej Kaskoun jde, ale mladého v žádném případě nedoporučuji
|
kejta
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2006 20:10
- Nahlásit
Anonymní
Vy kynologická lůzo, toto forum není o tom kdo kumu kdy zkurvil čubu atd
Hele,hrdino. Toto fórum je o figurantech a o těch se tu taky i bavíme. Pokud se ti to nelíbí, tvůj problém, tak nám to tu neblinkej. Kaskouny nebrat ani jednoho. Nechápu, jak někdo, kdo neni schopnej si vycvičit ani svoje psy radí druhým, jak na to. Koukni se někdy, jak mu choděj jeho psy a půjdeš z toho kýblovat a to je to předseda ZKO Zbraslav. Navíc se chová víc než neprofesionálně a dělá základní chyby. Pominu to, že trestá cízí psy, když se např. zvednou z odložení.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Led 2006 20:13
- Nahlásit
Milá slečno. Sama se schováváš za "anonymní", takže klid. Ostatní se většinou alespoň podepíší a ti, kdo sem chodí častěji, tak se navzájem znají...
Nevim proč se podepisovat, já nikomu neubližuju tím, že ho pomlouvám aniž by o tom věděl, to že jsem naspal cosi o kynologické lůze se týkalo těch pomlouvačů. Potrefená husa se vždycky ozve, že? Nikdo zde Vencu nikomu nenutil, jeho jméno zde zaznělo pouze v souvislosti s jeho působištěm. Nic víc!
Já jezdím na Zbraslav, jsou tam místní figuranti p. Kaskoun a p. Skrejval a jeden kluk tam nepravidelně dojíždí, ale teď mi vypadlo jméno. No jsem už starší, mám nárok. Zkoušel i Jinonice, ale to se mi moc nelíbilo, ale to už je asi rok a něco zpátky. Třeba je to teď lepší.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Led 2006 20:15
- Nahlásit
Proč potom ty debaty o zkurvených čubách???? Mimochodem jsem chlap, tekže oslovení milá slečno je trochu mimo.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Led 2006 20:30
- Nahlásit
|
viky
|
# Zasláno: 23 Led 2006 07:23
- Nahlásit
Petre pises, ze dobre pripravenej pes odkouse kvalitne i mrtvolu. Znam pripady kdy vyborne pripraveny psy dokazal, tupej figurant totalne dokalicit. Bud zacali napad a byt neprimerene agresivni nebo prestali kousat uplne. Narazit na vola je tragedie.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 07:36
- Nahlásit
viky
Dobre pripraveneho psa jen malo kdy zkazis na jednou nahodnym selhanim a pokud opakovane kouses na figuranta ktery ti kazi psa tak je to ciste a jen tvoje chyba.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 11:15
- Nahlásit
Tchor
Já nevím, proč pořád bazírujete na hotových psech, jestliže někdo hledá figuranta, tak asi chce něco psa naučit, a tam se dá pokazit hodně i jednou návštěvou dotyčného. Nehledě na to, že tady málokdo je takovej machr, že hned přesně pozná, že mu někdo kazí psa. A svádět všechno na majitele psů tedy je celkem podpásovka. To že ty si s tím poradíš, nebo si děláš psy na známý, je o něčem jiném, nehledě na to, že nikdo si nepopudí proti sobě figuranta, na kterýho si pak na oplátku může zakousat.
Nejlepší je se vypravit na trénink bez psa, figuranta si prohlédnout, jak dělá ostatní psy,promluvit s ním, a pak podle toho jak se jeví, se s ním domluvit. Každému vyhovuje něco jiného.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 11:39
- Nahlásit
Tchor ma naprostou pravdu,neni co dodat.
pokud zacinam s mladym psem a nevim o co jde,tak se nejdriv pozeptam,popripade se na kousacky pujdu mrknout.nejdriv se stejne uci psi zlobit a maximalne kousou do hadru,nebo neceho mekeho.tam pokud ti psa nevyzene neni moc prostoru psa "zkurvit".tam uz si figuranta ocihnes co je to asi zac.pokud se ti to nezda,tak si snim o tom promluv a pokud i potom neco delate spatne tak je to chyba vas obou!!!
VIKY-pokud mi psa opravdu nezrani,nebo do nej nevlitne natvrdo,tak me to vubec nevadi,prave naopak.cim vic novych zkusenosti pes ziska tim lepe.jestli vidim,ze to pes moc nezvlada,tak jsem tam od toho ja,abych ho podporil a pomohl mu.
petr
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 11:51
- Nahlásit
Ebony
Kazdej figurant je jinej a kazdej se hodi na neco jineho, zadnej neni neomylnej. Bohuzel jsou i taci kteri kazi vedome ale o tech se nebavim ti by meli povesit rukav na hrebik. Pokazit se za jednou da docela dost. Ale zase je to vetsinou chyba psovoda ze neodhadnul schpnosti psa a vybral figuranta a cvik na ktery ten pes jeste nemel. Kdyz si cvicim mlady zvire tak:
1) jdu na figuranta ktereho dobre znam
2) presne se domluvim co a jak budeme delat
3) teprve vytahnu psa
Kdyz jdu i s hotovym psem trenovat na nekoho ktereho neznam tak se nejdriuv podivam jak pracuje
Casto je lepsi naucit psa kousat na "horsiho" figuranta ktery nedokaze delat strojove, ale prizpusobi se psovi a pes se nauci zvladat i nestandardni situace.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 11:57
- Nahlásit
taky to je obraz daneho cvicaku,nebo vycvikare,jake si tam zve figuranty.obrany by meli byt pod dohledem vycvikare a ten pokud necha kazit psy,tak to neumi a na tom cvicaku by me uz nikdo neuvidel.kazdy si to taky musi ohlidat a ne kazdemu slepe verit.
petr
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 12:25
- Nahlásit
Jo jenze pokud jdes na zavody, zkousky a pod. nemuzes si figuranta vybirat. A pokud to figuruje totalni magor, kterej je chopnej psa pri zakusu nakopnout nebo mu udelat cokoliv jinyho, tak ti zarucim, ze trvdej pes se do nej pusti hlava nehlava a rozhodne nezustane jenom u rukavu a pes kterej je povahove vyvazenejsi nebo mirnejsi, tak si priste rozmysli, jestli ma kousnout nebo ne.
Me se kdysi stalo, ze figurant do te doby naprosto v pohode, totalne zblbnul a pri nacviku strcil psovi do huby tvrdej prut, psa jsme napravovali dalsi dva roky a uz to nikdy nebylo ono. Chap dostal sice do drzky, ale vic si uz nezafiguroval, ale co z toho, kdyz ti pokurvy uz hotovyho psa ?
A na zavodech se to obcas stane taky.....
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:29
- Nahlásit
Anonymní
Víš Petře, nevím, jak u vás, ale tady není celkem po slušných a snaživých figurantech ani vidu ani slechu, Je tu plno "profíků" kteří tě rutinně odfláknou za těžký prachy, ale na normálního figuranta na cvičáku nenarazíš. Možná je v Praze situace jiná, ale na Moravě se za figurování tvrdě platí, a zadarmo tu skoro nikdo nefiguruje. Mně je to celkem jedno, já svýho figuranta mám, ale je mi líto ostatních, co třeba začínají a plácají se v tom docela blbě.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:32
- Nahlásit
Ebony
No je pravda ze ja jsem v jine situaci mame na cvicaku pet figurantu a vsichni v klidu delaj zadarmo a slusne.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:33
- Nahlásit
Anonymní
ano, něco jiného je u ozbrojených složek, tam je jedno, že ti někdo psa napálí a on pak třeba vzteky nepustí. Nebo kousne jinam. Ale pokud trénuju na závody nebo zkoušky, a před tím mi někdo "šáhne" do psa, tak to můžu zabalit, protože pak zase napravuju - já třeba na svém dominantním psovi pouštěčky.
|
viky
|
# Zasláno: 23 Led 2006 12:42
- Nahlásit
Ebony
tak presne tohle znam, muj staroch dostal kdysi ranu v zastene a tri roky jsem ho odnaucovala napadat.
Ted mame na cvicaku psika, kterej naopak kvuli stejnymu problemu do zasten nebeha.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 12:43
- Nahlásit
Ebony-nejsem z Prahy.mame par vybornejch figurantu,ale hlavne SUPER VYCVIKARE!!!!!pouzivame mnoho figurantu dobrovolniku,kazdy prumerne inteligentni clovek,pochopi co po nem chceme a snazi se nam vyhovet.jde taky o to,jake lidi si vyberes,musis je okouknout a podle toho vymyslis vycvik.zadny mlady psy nedavame kousat na nove nezname figuranty.u vas je problem,ze pri tom sportu to musi byt vypilovane do detailu.nam je to jedno,jak ho pes krapne,hlavne ze ho drzi.vetsi zurivost...??...tim lepe....kazdy obranar musi byt svym zpusobem "svine".
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Led 2006 12:49
- Nahlásit
viky-problem pri sportu je,ze vlastne jdete proti prirozenemu instinktu psa.pokud do nej nekdo napali,tak je normalni,ze ho pes napadne.to je prave jedna z veci,ktera me na sportu vadi.to je muj nazor.
petr
|
ati
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 12:55
- Nahlásit
Tchor
pět figurantů si děláš prču nebo tam máte líheň kde cvičíš?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:01
- Nahlásit
ati
ZKO Sahara Podlesin (bejvala ZKO Zvoleneves) mame asi 16 clenu z toho je pet figurantu a dalsi bezne za nama jezdi takze mame casto treninky kde se sejde treba 8 figurantu na deset psu )
Kazdej z figurantu je dobrej naneco jineho mame tam od cloveka ktery udela velmi slusne ipo obranu pres ciste praktickeho figuranta az po lidi co se specializujou na mladase a problemove psy (tem poslednim se pocitam taky)
|
ati
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:12
- Nahlásit
Tchor
musela jsem mrknout do mapy, a je to kousek od Žižic kolem ktarých jsem jezdila na cvičák do Roudnice. Tak to bych se mohla někdy zástavit jestli to jde. Jak cvičíte
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:21
- Nahlásit
Jde to bez problemu akorat se to chce nejdriv domluvit ted pres zimu neni vycvik uplne pravydelny a tak aby jsi tam nejela zbytecne. Jinak jsme na uplne novem place takze zatim je zazemi takovy dost "bojovy" zatim je tam v podstate akorat maringotka na velky louce. Ale na jare si myslim ze uz by moh bejt trochu zarizenej cvicak.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:23
- Nahlásit
Jimak obcas jezdime trenovat i do prahy do Prokopaku k Jirkovi Veselymu a nebo k manzelum Souckovym do Chotce. Obcas se sejdem taky ve Stredoklukach, ale mymo bezny vycvikovy hodiny.
|
ati
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2006 13:25
- Nahlásit
Tchor
Do Střdokluk jezdím tak dej vědět až pojedeš
|