Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Prosím o tip na kvalitního figuranta v Praze
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 20 Led 2006 08:48
- Nahlásit

Petre, ale to je policejni vycvik, kterej jde od 10 k 5. Proc poukazovat tedy na IPO nebo NZR ? Jak pise Nikita i policajti kupujou psy s IPO zkouskama. Mam pocit, ze zrovna par takovych pesanu z CHS Naspo zkoncilo u policie. Nebo Bred Forived IPAK a slouzi u policie....

Anonymní
# Zasláno: 20 Led 2006 13:10
- Nahlásit

no prave....
nechme to byt,ja jsem se jen rozcilil,stejne to nevyresime...
jen by se mela u kazdeho druhu vycviku udelat tlusta cara a nemotat vse dohromady.pak prave nekdo pomlouva figuranty,ze nejsou podle zavedeneho standartu a pri tom v mnoha pripadech je to jen dobre.to same plati i u psu.jak vidite i mnoho zvas na to kouka podle tech kriterii,aniz by si to podvedome uvedomoval.pritom vycvik,zlocinost a taktika jde stale kupredu a nemuzeme porad cvicit podle starych metod(aspon u nas).
jinak nic ve zlym,ale fakt nehazejte vsechny do jednoho pytle.
preji hezky den...petr

Anonymní
# Zasláno: 20 Led 2006 16:43
- Nahlásit

Petr: ... IPO nejsou zadne obrany,je to jen predem nauceny tanec,kde se potlacuje prirozena psi zloba pri obranach.
... tak tento nazor Ti asi nikdo nevymluvi, me zkusenosti jsou trochu jine, vice pouzitelny pes je ten, ktery neresi konflikt ktery mu prinasi zloba, koneckoncu opravdu mezi kvalitnimi IPO psy jsou jedinci prevysujici svym projevem psy trenovane jinak nez na lovecky pud, to koneckoncu jde videt i na smisenych zavodech. Koneckoncu ani na mistrovstvi KNPV holandskych policejnich psu jsem nevidel agresivitu, jen silne pudy a bojovnost. Stejne tak je nesmysl tvrdit ze "tart" psi lepe stopuji nez IPO psi, dukazem budiz to, ze v minulosti na mistrovstvi sveta stoparu se take probojovali zejmena IPAci, pokud uz o ucast na tomto podujati zatouzili. Pavel

Ebony
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 19:08
- Nahlásit

tak tento nazor Ti asi nikdo nevymluvi, me zkusenosti jsou trochu jine, vice pouzitelny pes je ten, ktery neresi konflikt ktery mu prinasi zloba, koneckoncu opravdu mezi kvalitnimi IPO psy jsou jedinci prevysujici svym projevem psy trenovane jinak nez na lovecky pud, to koneckoncu jde videt i na smisenych zavodech. Koneckoncu ani na mistrovstvi KNPV holandskych policejnich psu jsem nevidel agresivitu, jen silne pudy a bojovnost
to je pravda......

Anonymní
# Zasláno: 20 Led 2006 19:42
- Nahlásit

Zdá se, že se všichni bojíte napsat na koho v Praze koušete a diskuse sklouzla do klisiky PRAXE a TART vs. IPO. Ach jo! To nikdo nedokážete napsat: Koušu tam a tam na toho kluka, libí se mi jak dělá to, nelíbí se mi jak dělá ono, baví mě to s ním ........atd. No tak do toho!! Toho chtěl asi zakladatel tohoto fóra docílit, aby si o pár jménech mohl udělat obrázek a třeba na ně přijet třeba jen na kukačku. Já jezdím na Zbraslav, jsou tam místní figuranti p. Kaskoun a p. Skrejval a jeden kluk tam nepravidelně dojíždí, ale teď mi vypadlo jméno. No jsem už starší, mám nárok. Zkoušel i Jinonice, ale to se mi moc nelíbilo, ale to už je asi rok a něco zpátky. Třeba je to teď lepší.

Anonymní
# Zasláno: 20 Led 2006 20:04
- Nahlásit

kdyz se ptas,tak u nas se kouse na mnoho figurantu a drtiva vetsina jsou jen dobrovolnici,kteri to vzivote nedelali.vazim si jich vsech i tech,kteri jsou na to uplny drevo i tito nam nesmirne pomahaji,protoze v praxi budeme kousat na pasika,ktery se vymyka vsem standartum.nekdy nam figuruji i zeny a pred nima tedy hluboce smekam.nez tedy nekoho zacnete kritizovat,tak doporucuju si to nejdriv vyskouset!
petr

Ebony
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 20:11
- Nahlásit

Anonymní
Já myslím, že i když to někdo napíše jmenovitě (což pochybuji hlavně o těch špatných), tak si stejně každý musí vyzkoušet sám, co a kdo bude jeho psovi vyhovovat. Já jsem taky šla kousat na mnohými doporučovaného "mistra", a nikdy více. Mně prostě nevyhovuje jeho rutinní přístup bez ohledu na povahu psa a jeho potřeby, ano, je rychlý, precizní, ale zná jen jednu techniku, která když psu nevyhovuje, tak je špatný.
Ale jméno psát nebudu, pak ho potkám někde na vylučovačkách.........

Kanpe
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 20:44
- Nahlásit

Figurant je jen pomůcka při výcviku. Když nevyhovuje aport také jej změním. Vše záleží ne psovodovi.

Ebony
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 21:20
- Nahlásit

Figurant je jen pomůcka při výcviku. Když nevyhovuje aport také jej změním. Vše záleží ne psovodovi
To je přesný.....obvzláště když je ta pomůcka občas dobře zaplacená

Kanpe
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 21:24
- Nahlásit

Ebony To zase záleží na psovodovi, zaplatím jen za dobrou práci.....

Anonymní
# Zasláno: 20 Led 2006 21:32
- Nahlásit

dobre pripraveny pes si poradi s kazdym figurantem...
petr

Anonymní
# Zasláno: 20 Led 2006 21:33
- Nahlásit

To nikdo nedokážete napsat: Koušu tam a tam na toho kluka, libí se mi jak dělá to, nelíbí se mi jak dělá ono, baví mě to s ním ........atd. No tak do toho!! Toho chtěl asi zakladatel tohoto fóra docílit, aby si o pár jménech mohl udělat obrázek a třeba na ně přijet třeba jen na kukačku.

Ano nikdo si nebude zbytečně dělat problémy,vy jste se taky nepodepsal a o pravosti jména Petr Pevel mám také pochyby.
Navíc je pravda,že každému vyhovuje něco jiného, takže si každý musí sám najít to svoje a ne se řídit informacemi z internetu od neznámých lidí.

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 21:37
- Nahlásit

dobre pripraveny pes si poradi s kazdym figurantem
Jo, ale musí ho mít kdo připravit.

Kanpe
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 21:38
- Nahlásit

PetrOno záleží čemu říkáš "poradit si s figurantem"

Anonymní
# Zasláno: 20 Led 2006 21:49
- Nahlásit

to,ze dobrej pes ti odkouse kvalitne i na "mrtvolu"
petr

Kanpe
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 22:07
- Nahlásit

Petr Ty asi děláš Tart viď ??

Anonymní
# Zasláno: 20 Led 2006 22:31
- Nahlásit

ne nedelam TART

Anonymní
# Zasláno: 20 Led 2006 22:32
- Nahlásit

zapomenul jsem podpis......petr

Tchor
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 22:45
- Nahlásit

Nechcete se prestat hadat? Kazda prace se psem ma smysl a je uplne jedno jaka. A figuranti kazdej je dobrej na neco jineho nejde napsat ze ten je dobrej a ten spatnej.

Anonymní
# Zasláno: 21 Led 2006 01:07
- Nahlásit

Nechcete se prestat hadat? Kazda prace se psem ma smysl a je uplne jedno jaka. A figuranti kazdej je dobrej na neco jineho nejde napsat ze ten je dobrej a ten spatnej.

Omyl, pak ještě existuje figurant psovi nebezpečný!! T o je pak mazec! Rozhodně není jedno jaká práce je se psem konána. Myslím, že základem je komunikace mezi psovodem a figurantem. Pokud to klape tam a figurant to je schopný splnit, tak nevidím v kousačkách problém. Pokud ne, časem se ukáže, že je to průser! U figurantů trvám na jediném, správně nastavené hraně, připravenosti rukávu a SCHOPNOSTI ODHADNOUT NA CO MAJÍ A NA CO NE- POKUD TUTO SEBEREFLEXY POSTRÁDAJÍ JSOU NEPOUŽITELNÍ!! Pokud figurant umí dobře pracovat s rukávem a tělem, pak nemusí být ani superextraunikátně rychlý, ale i tak Vám může udělat razantního obranáře. MUSÍTE ALE VĚDĚT CO OD TOHO KONKRÉTNÍHO FIGURANTA CHCETE. DOMLUVIT SE! Určitě je pak časem dobré si psa vyzkoušet na někom, kdo je hodně v kurzu a potrénovat s ním, rozhodně to psovi hodně dá. Např. trénink s Pepou Kubcem. Do Prahy mám sice daleko, ale pár pražských figurantů znám a divím se, že jste nikdo nedoporučil nikoho z toho vašeho tria, co bylo letos v K. Hoře pro první třídu, všichni dělali moc dobře a i ohlas od ostatních na ně byl kladný. Že by pro Vás v Praze byli neznámí?? Jména nevim, ale asi to nebude problém zjistit. Co Vy na TO?

Anonymní
# Zasláno: 21 Led 2006 01:18
- Nahlásit

Jmenuji se opravdu Petr Pavel. Zapátral jsem na PesPraha.tk a děkuji za odkazy. Vytipováno mám, ale vzhledem ke svému BOM dělaném na Moravě si ještě ty kluky omrknu. Pokud víte ještě o někom zajímavém, tak dejte vědět. Díky.

Tchor
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 07:54
- Nahlásit

Omyl, pak ještě existuje figurant psovi nebezpečný!!

Ano to mas pravdu, ale co mam zkusenosti tito se docela casto rekrutuji prave z figurantu co maji jmeno, slava jim stoupla do hlavy a mysli si ze jsou neomylni. Taky jich par znam. Druha zkupina "nebezpecnych figurantu je z lidi kteri delaly jen s NO a pak si mysli ze metodiky vhodne pro ne jsou univerzalni pro vsechna plemena

Se zbytkem v podstate souhlasim jen u jineho kousani nez IPO se rukav moc nenastavuje a naopak se pes uci kousat zjakehokoli uhlu a kamkoli do tela (v pripade ringoveho obleku) nebo na ramena v pripade vegy. frabo se pouziva obcas a jen na utoky ze predu.

Tchor
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 07:57
- Nahlásit

Myslím, že základem je komunikace mezi psovodem a figurantem. Pokud to klape tam a figurant to je schopný splnit, tak nevidím v kousačkách problém.
K tomuhel pokud si nebudu myslet ze to psovi primo ublizi tak se snazim psovodovi vyhovet, ale kazdy figurant ma svuj styl a je pri dlouhodobem treninku na nej lepsi se tomu stylu prizpusobit i ze strany psovoda.

Anonymní
# Zasláno: 21 Led 2006 10:38
- Nahlásit

ja treba nemam rad figuranty co jsou jako stroje,proste jedou jen to jedno a pak,kdyz po nem chci neco jineho,tak je uplne mimo.nejlepsi figuranti jsou co umi improvizovat,maji cit,pouzivaji u toho mozek a hlavne to delaji SRDICKEM!!!!!
petr

Ebony
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 13:03
- Nahlásit

to,ze dobrej pes ti odkouse kvalitne i na "mrtvolu"
tak to je snad jasný, ale pokud potřebuju mladého psa někam posunout, zlepšit, a nejde mi jen o "nějaké" kousnutí na rukáv, tak potřebuju někoho, kdo to umí.......a kdo má to srdce, jak píšeš, superrychlej strojovej machr,kterej nemá cit, mi v ničem s mladým psem nepomůže

Anonymní
# Zasláno: 21 Led 2006 14:34
- Nahlásit

ja se taky nebavim o mladych psech.tam je to snad kazdymu jasny.proto pisu dobrej pes-tim myslim zkusenej.s mladochama je to kapitola sama o sobe.
pokud vidim,ze nekdo figuruje tak jak nechci,tak si snim o tom promluvim a kdyz me neposloucha,tak ho poslu do pryc a uz s nim nikdy nespolupracuju.je to jednoduchy,ale pokud je ten figurant branej,jako"mistr a dela to spatne a nkdo mu to nerekne a jen za rohem skripe zubama,tak se nedivim,ze porad jsou tady takovy umelci.
petr

krynduska
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 17:08
- Nahlásit

Musim rict ze p.Kaskoun mi zkazil:NE primo ZKURVIL fenu

Anonymní
# Zasláno: 21 Led 2006 17:25
- Nahlásit

krynduska
KDYŽ UŽ JE TADY ŘEČ O TOM KDO KOMU CO ZKURVIL, TAK BY SE SLUŠELO POD TO PODEPSAT. TADY JE KAŽDÝ MOOOOC ODVÁŽNÝ, ALE JEDNAT PŘÍMO NEUMÍ. ČUBU JSTE SI ZKURVILA SAMA, TÍM, ŽE JSTE NEDOKÁZA SAMA URČIT CO A JAK SE BUDE DĚLAT A KDYŽ TO NECHÁTE DĚLAT FIGURANTA A NENÍ TAM PODPORA Z VAŠÍ STRANY, TAK SE PAK NEDIVTE A NASVÁDĚJTE TO NA NĚKOHO JINÉHO A JEŠTĚ TÍMHLE ZPŮSOBEM. JE TO JEN VÁŠ NEŮSPĚCH A VAŠE OSTUDA.

krynduska
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 17:31
- Nahlásit

bylo to pri zavode kde jsem nemohla vubec nic!!!

krynduska
Člen
# Zasláno: 21 Led 2006 17:34
- Nahlásit

a jestli tady budete tak kolem sedmy a mate ICQ reknu vam podrobnosti jak to bylo....nehodlam to resit pres forum....moje cislo je 345875477

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání