Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Odkdy stahovací obojek?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Joker
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2005 07:49
- Nahlásit

Sali
Mě šlo o to, zda je možné, aby volně pobíhajícímu psovi držel řetízkáč za ušima i když má hlavu nahoře a aby ho to neškrtilo a nebylo mu to nijak nepříjemné. Tudy předtím vedla diskuze.
Pak to přešlo na struny. Věřím, že v rukou zkušného člověka to může udělat spoustu práce třeba při pouštěčkách. Ale á zkušená nejsem, takže to používat nehodlám...

Majda
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2005 09:28
- Nahlásit

Sali
nevadí, že nečteš, já taky nic nestíhám, mám priority jinde než je tato diskuse.
Jen mě někdy mrzí, že člověk věnuje někam energii a čas a je to nanic.
Hezký svátky všem, klid a pohodu, žádný nervy a hodně zdraví a štěstí v novém roce. Jak pro vás tak pro vaše pejsky

Sali
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2005 16:14
- Nahlásit

Joker
volně pobíhajícímu psovi asi těžko,ale psovi při poslušnosti a obraně klidně sedí nahoře v tom žlábku za ušima na míru seštelovaná smyčková couračka,neškrtí a nevadí,teda aspoň Mera ani Kiruna nic neříkají,a při upřesněních se drží uzlík mezi prsty a dávají drobné upozorňovací ťuknutí spolu s povelem.
Předvedu naživo na cvičáku,až se sejdem.

Anonymní
# Zasláno: 23 Pro 2005 16:14
- Nahlásit

asi je to moje chyba,neuvedomil jsem si,ze to pak ctou i lidi,kteri tomu nerozumi.me se to jen zda lepsi,nez kdyz na nekterym cvicaku mlati psy pres predni nohy,aby pousteli a nedotykaly se figuranta.to jsem videl na vlastni oci(byli to sportaci).
petr

Sali
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2005 16:17
- Nahlásit

Anonymní
jo obuchem přes nožičky,to je ještě neškodný,bičem přes nožičky aby se nedlubalo v maketě je ještě o kousek dál...zas to psa pěkně na figuranta nasere,pes sice ví že musí dodržet pravidla hry,ale pak si to při zákusu s figurantem sakra vyřídí(teda aspoň ta moje dobrmanice Kiruna)-jednou jsem to nechala udělat,a jen jsem zírala,jak čuba přidala na razanci a brala figuranta jak soupeřova hráče co si zaslouží přes hubu

Anonymní
# Zasláno: 23 Pro 2005 16:20
- Nahlásit

nevim,jak rikam sportakum nerozumim a ani rozumet nechci.tim to nechci odsuzovat,jazdy ma delat co ho bavi a umi,tim myslim i psa
petr

Sali
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2005 16:29
- Nahlásit

AnonymníPetr
je blbý,že revír v košíku můžeš jen na TARTu a to ještě při kontaktech s bodovou ztrátou...taky není možný mít psa,co to do figuranta napere a bude ho mydlit hlava nehlava,přičemž na pět ran košem vydá jedno zaštěknutí...chce to aby pes si figuranta taky trochu hlídal,věděl že to je sice protivník,ale že ho nesmí hned zmastit,musí ho zablokovat a hlasem označit a přitom si dávat pozor,jestli se ten hajzl o něco nepokusí,a pak teprv si ho srovnat....

Anonymní
# Zasláno: 23 Pro 2005 16:39
- Nahlásit

vis me bavi sluzebni obrany,protoze tam zadne pravidla nejsou.pes muze mlatit do figuranta,jak chce,cim vic,tim lip...
poustet nemusi,dulezitejsi je,aby drzel.hlavne,ze kazde obrany jsou jine a nikdy nevime co nas ceka.
petr

Anonymní
# Zasláno: 23 Pro 2005 16:43
- Nahlásit

smutny je,ze prave nejsou v kurzu ty psi co vlitnou na chlapa a mlatej ho hlava nehlava a je pro ne na skodu pes co je tvrdej a nekompromisni.coz je pak videt na policejnich zavodech.tady naopak ma byt pes trochu "hajzl"
petr

Sali
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2005 19:02
- Nahlásit

no,Petře,ale uznej,že takhle připravený pes jak popisuješ jednak nepatří do rukou člověkla co nedělá u hlídkový,a druhak nějak na povel pes pustit musí...nemůžeš sundavat psa z pachatele až na chirurgii...
Ve sportovní versi praktického výcviku je třeba,aby pes nebyl neřízená samonaváděná střela,ale prodlopužená ruka svého psovoda....sice samostatně reagující ale pořád ovladatelná...a nemá význam útočit bez provokace...
Mě pro sport vyhovuje pes,co naběhne na figuranta a snaží se ho štěkotem a těsným nátlakem rozpohybovat,aby ho mohl kousnout...

Joker
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2005 19:29
- Nahlásit

Sali
JJ, vím co myslíš, dovedu si to tak nějak představit. Ale na to já zkušená nejsem.
Když už jsme v takovéhle diskuzi - pes při sportovní má pouštět automaticky po zklidnění, nebo na povel. Vídám obě varianty. A má hlídat v klidu, nebo štěkat? Nemyslím u revíru(také vídám obojí)

Sali
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2005 19:35
- Nahlásit

Joker
doporučuju ti tuhle otázku položit Lubošovi Jonášovi,na Hofylandu,ten odpoví nejvíc fundovaně.
Za mne můžu říct,že pouštění radši na povel,ale takový skrytý automat není vůbec od věci,naučit psa že na zaseknutí figuranta se vyplatí pustit,jinak nebude další sranda,některé cviky bez toho udělat nejdou,konkrétně obranařina na NZŘ,samastatné pouštění a hlídání figuranta po pokusu o únik,
a štěkání při hlídání neřeším,ale vedu psa od mala ke klidnému soustředěnému dohlídání,a on si sám vybere....pokud můžu navrhuju mu tichý klid.

Joker
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2005 19:52
- Nahlásit

Sali
Díky

Anonymní
# Zasláno: 23 Pro 2005 19:56
- Nahlásit

vis tady praktikujeme,aby pes drzel nez tam dobehnes a pak ho vyvesim,az z figuranta spadne.kdyz uz se takhle pes pouzije,musi k toku byt padny duvod a tudiz,aby byl tvrdej a nekompromisni.samozrejne,ze takovi psi nepatri zadnym nepovolanym do rukou.ono totiz ta sportovni vychova se zacina prosakovat do policejnich vycviku,coz je obrovska chyba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
petr

Majda
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2005 22:24
- Nahlásit

Petr
Jo to máš pravdu s tím sportem do policejního výcviku. Nějak se nám ty trendy motají a motají, za chvíli možná nebudeme kousat vůbec. A hlavně mě krká, že o tom budou rozhodovat ti, kteří tomu vůbec nerozumí....Darmo mluvit.

Anonymní
# Zasláno: 23 Pro 2005 22:49
- Nahlásit

to mas pravdu,lituju lidi co pak nemuzou trenovat obrany a ziji v problemovych ctvrtich,jejich objekty jsou stale vykradany atd.....vsimni si,ze to takovych veci vzdycky kecaj lidi co o tom vedi prd!
petr

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2005 08:29
- Nahlásit

Petře,na TARTu je to samý,pes drží a aktivně bojuje s figurantem až do doběhnutí psovoda,já si chytím figuranta za rameno,hejknu na něj Stůj klidně,a psovi řeknu Bobo pust,a maligna pomalu pustí,sedne a střeží....já mám udělaný sportovní automaty jen na Frabo a na zaseknutí figuranta,jak je jiný typ kousací pomůcky a figurant nemá sportovní pohyby,čuby prostě samy nepouštějí.Dobrmanka Kira by byla i ochotná sama pustit,takže tý se dělá neustálý neklid a drobný pokusy o vysmeknutí figuranta,aby pořád držela a bejčila.Dobrmánek Ferdík,12 měsíců,zatím pouští jen na svlíknutý pomůcce a po řádným vynošení si kořisti,a to hecovacím vyklepáním.
My nemůžeme dělat skutečně praktický kousačky,nejsme v ozbrojených složkách,a pes musí být schopný zůstat plně ovladatelný,prostě musí.Já si chci udělat psa na ochranu sebe a svýho majetku,aspoň rámcově,ale nemůžu z něj dělat psa na ofensivní agresi proti veřejnosti,maximálně s ním můžeme dělat u BS,a pak je hlavní avizace,bezkontaktní revír a defensivní kousačky na vodítku.

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2005 08:36
- Nahlásit

nějaký TART tréninkový kousání-Kiruna a Tomáš Sýkora

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2005 08:37
- Nahlásit

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2005 08:40
- Nahlásit

Maligna Bobulka.....

Anonymní
# Zasláno: 24 Pro 2005 13:13
- Nahlásit

ja proti zadnemu cviceni nic nemam,kazdy at dela co ho bavi.chtel jsem rict,ze u nas psi vubec nepousteji a musi se proste "uskrtit".nekoncime zakus vetsinou ve stoje,ale figurant se vali se psem po zemi,schvalne si na psa leha v mezich do nej kope a rve,takze je pes v amoku.protoze kdyz dojde na opravdove kousnuti,tak nikdo nevydrzi ve stoje,nervat a nehybat se.aby kazdy vedel,co pes opravdu dokaze,tak kazdy povinne obcas dela figuranta.pro psa je taky dobra zkusenost,ze kouse na nejake trdlo,ktery to vubec neumi.me to totiz bavi,ze tam nejsou zadne pravidla.jdu delat reviry do budovy a treba nevim kolik tam je figurantu,jestli jsou ozbrojeni,kde vubec jsou.......
petr

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2005 14:41
- Nahlásit

jo jo,je to tak,znám pár policejních psovodů...ne že by je zrovna škrtili do bezvědomí,ale za obojek je sundavají standardně.
My se fakt snažíme o sportovní versi tohohle všeho,no ty kravinky co dělá figurant při zákusu,kdy se snaží hrát co nejvěrněji pachatele v patřičném rozpoložení....někdy na hospodu je třeba i se vžít do role výtržníka za pomoci skutečného etylalkoholu
Já se čím dál tím víc vzdaluju od IPO a standardizovaného pohybu všech účastníků a skutečně si vychutnávám TART obranařinu se vším co k ní pro civilistu patří....revíry v objektech a v přírodním prostředí jsou přesně to,co moji psi milujou,a snad ještě víc jsme propadli volně loženým stopám s kousací odměnou na konci...
Přeju všem kamarádům pejskařům co nejkrásnější Vánoce.

Noemi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 17:24
- Nahlásit

Druh stahovacího obojku
Potřebuji koupit nový (větší) stahovací obojek, teď máme obyčejný, ale viděla jsem na netu tenhle s dlouhými oky:

URL

Používate ho někdo? Je lepší než ten klasický? Mám dlouhosrstého a velikááánského psa...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 17:31
- Nahlásit

Noemi
Mám, lepší a pevnější než klasické s malými oky, nešpiní tolik a halvně, čím míň svarů, tím menší pravděpodobnost rpasknutí, spokojenost.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 17:53
- Nahlásit

Noemi
Taky používáme tyhle stahováky a spokojenost maximální. Obyč s malými očky nejsou svařované, ale jen scvaklé a tak při větším škubnutí nevydrží. Tyto jsou svařované. Ale i tak to záleží na kvalitě. Jsou tenší, které stojí za prd (přervány za 2 dny a kámošce se po měsíci prošoupal) a tlustší, kvalitnější, které vydrží fakt hodně...
S malýma očkama bych už prostě nekoupila...

Noemi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 19:05
- Nahlásit

Tak koukám, že je zázrak, že obojek vydržel cvičák...Méďa je naprosto v pohodě a slušně vychovanýa perfektně cvičí, ale jen do doby než přijde na cvičák...On by se prostě s každým kámošil, nehledě na to, že ten druhý na něj vrčí a netváří se zrovna nadšeně...Vždy tak další 3 dny po cvičáku bych vždy potřebovala zdravotní dovolenou, protože jsem hrozně urvaná. Na druhou stranu jsem přestala potřebovat posilovnu

Já jsem viděla zatím jen ty od Trixie a ty mají v "naší" délce 4mm, tak uvidíme, co to vydrží...

Noemi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 19:13
- Nahlásit

Jo a neškube to srst?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 19:22
- Nahlásit

Noemi
Právě že neškube, čím míň ok, tím líp.

Noemi
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 08:17
- Nahlásit

Díky za radu, jdu objednávat...

Tchor
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2008 09:10
- Nahlásit

pawLINka
Obyč s malými očky nejsou svařované, ale jen scvaklé a tak při větším škubnutí nevydrží.

No tohle neni pravda obe varianty se vyrabi jak svarovany tak jenom bodovany.

Mucholabka
Právě že neškube, čím míň ok, tím líp.

Tohle taky neni tak jednoznacny co mam zkusenosti tak u nekterych skubou vic ty krouceny oka a u jinejch psu ty dlouhy ja osobne mam nejlepsi zkusenosti s velkejma kroucenejma okama z tlustyho dratu.
Noemi
hele davej pozor aby ty oka nebyli vetsi nez prst pokud se ti pri "hrabnuti" po psovi stane ze navliknes prst do toho ocka skoncis v lepsim pripade se zlomenym prstem.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání