| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 12:19
- Nahlásit
Joker
děkuju, že nejsem sama
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Pro 2005 12:26
- Nahlásit
drzi to dobrmanum,rotvikum,pittbulum,stafordum,bulikum,NO,malinakum,kavkazanum ,boxerum......kazdy pes,ma nahore takovou prohluben v ktere se retez zajisti a nespadne!
petr
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 12:29
- Nahlásit
Anonymní
tak se mi přijeď podívat na toho mýho - asi bych mu tu prohlubeň měla začít vytvářet, protože on jí teda nemá
jo a neni to ani jedno z plemen co jsi jmenoval, řeba to bude tim
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Pro 2005 12:33
- Nahlásit
jake to je plemeno?nahmatas ji tesne po usima.drzi to i velkym osvalenym psum,jen se to musi umet nasadit.zadna veda v tom neni
petr
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 12:35
- Nahlásit
Anonymní
mám cane corso - psovi kterej má na krku volnou kůži to podle mě prostě držet nebude
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Pro 2005 12:41
- Nahlásit
prosim te bude!musis mu to dat az za krk,volnou kuzi stahnout dolu a pevne zajistit.taky tam byl jeden,mel ho starsi pan u ktere ho to byla nezbytnost,protoze vazili stejne.psovi to nepadalo,naucil se poslouchat.ten tvuj tam ma taky prohluben neboj.
petr
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 12:45 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
Anonymní
zkoušela jsem to a nedrží. Mě je to docela buřt, protože to nepotřebuju, ale vadí mi, že si ochotnej se přít o něco, co sis nezažil a já jo a stejně si vedeš svou
ten první pes je můj, druhej je kamarádky - fakt bych tě chěla vidět, jak jim ten obojek zajistíš tak, aby se neuškrtili a zároveň aby jim za celou procházku nesklouzl
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Pro 2005 12:51
- Nahlásit
ja to uz par let delam,jinak bych ti to netvrdil ne?je to krasne videt na tom druhem psovi.jed mu prsty po licni kosti za ucho a tam je ta prohluben.ja se jen snazim pomoct.pro me za me,at si lidi klidne vodej psy klidne za nohu,me je to volny,ale vim,ze mam pravdu.tem psum to tam drzi i na obranach a tam dostavaj sakra zabrat
petr
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 13:22
- Nahlásit
drzi to dobrmanum,rotvikum,pittbulum,stafordum,bulikum,NO,malinakum,kavkazanum ,boxerum
Já mám malinušky. A nedrží. Teda okud to neuháhnu tak, že se tam ani nedá zasunout prst - což by je 1. škrtilo a za 2. řetízkáč bych pak asi těžko sundala. Pokud má pes hlavu dole, tak má obojek za ušima. Pokud ji zvedne, obojek přecestuje. Pár let se psema dělám a nikdy jsme neviděla žádného, kterému by tam správně utažený obojek držel
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Pro 2005 14:03
- Nahlásit
porad nechapete tu zasadni vec,ze to za1.musi byt utazene a psa to neskrti,jak rikam pouzivame to tak i na obranach,za 2.se to pouziva jen na nacvik!!!ne na normalni vodeni.vy porad delate,jako bych si to vymyslel,ale fakt mam pravdu a drzi to vsem psum.
joker roc bys ho nesundala????das mu volny retizek,ktery mu zatahnes a zajistis,po nacviku ho normalne zase sundas.je dobre k tomu treba pouzit druhy normalni obojek a jen je prepnout,nebo si na stahnutej dat kraticky vodak.
ja psa pouzivam v extremnich podminkach,tak vim o cem mluvim.
petr
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Pro 2005 14:28
- Nahlásit
sorry,ten smajlik tam je nedopatrenim,ani nevim,jak se tam dostal
petr
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 14:37
- Nahlásit
No pokud psa vedu na napnutém vodítku, tak to tam drží. Ale utahovat tak, aby to tam drželo samo odmítám. Krom toho to nepotřebuju. Dokážu si psy zvládnout i bez takovýchto opatření
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 14:45
- Nahlásit
Anonymní
to jako chceš říct, že koušeš na obranách na obojku zastrčeným za ušima.....?
Moc by mě zajímalo, co jsou extrémní podmínky
Joker
Přesně tak, psi se dají zvládnout i bez toho, já nosím řetízkáč jen na zkouškách, protože se to musí.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 14:47
- Nahlásit
Já řetízkáč používám stále. Tak nějak je to pohodlné, snadno se udržuje. Jenže psice mi nechodí na napnutém vodítku. A malé ho začnu dávat až za hoodně dlouho. Ale vím, jaký účinek má obojek za ušima. Jednou jsem nedopatřením takhle s psicí škubla, když v tu chvíli couvla a stáhl se jí za uši. Zařvala bolestí, lapala po dechu... A to neškubu nijak silně
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Pro 2005 14:54
- Nahlásit
takze ten retizek pouzivam u obran jen pri prohlidce a doprovodu,kvuli ovladatelnosti.
extremni podminky?-likvidace vytrznosti na fotbalech,hokejich,rvacky v barech,vykradene objekty,hlidani v cikanckych ctvrti atd,atd...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 15:15
- Nahlásit
2.se to pouziva jen na nacvik!!!ne na normalni vodeni.vy porad delate,jako bych si to vymyslel,ale fakt mam pravdu a drzi to vsem psum
to je moc pěkný - a nevšim sis, že si o tom začal mluvit na diskusi, která se věnovala právě normálnímu venčení?
Jinak mi to fakt přijde trochu moc, ale každému co jeho jest
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Pro 2005 15:29
- Nahlásit
pokud vim,tak tady nekdo rozebiral to vycukani a skrtak ne?proto jsem to napsal.ja to nikomu nenutim,delejte si co chcete.
tomu poslednimu nerozumim:co ti prijde moc?co kazdemu jest?nechapu??
petr
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 17:00
- Nahlásit
Petyře,tam kam ty dáváš obojek dávají jiní strunu nebo tenkošnůrkovou couračku ...fakt tam drží,dobrmanům i malinám,fakt se na tom krásně dělají doprovody,pouštěčka,....akorát se s tím musí sakra umět dělat a musí mít člověk jemnou a citlivou ruku,vespod je hrtan a ten není moc proti zlomení chrupavky chráněný....
Nesouhlasím s tím,aby se takováhle metodika tady veřejně doporučovala,struna stejně jako ostnáč začíná být zakázaná při soutěžích během doby trvání akce kdekoli použitá i při ladění psa za rohem,a nadělá se s ní v rukách laiků takový škody...
Není dobré takovéhle postupy byť s řetízákem,které vedou při trochu necitlivém použití k riziku poranění psa,presentovat na diskusi,kam může každý bez předchozích znalostí a hned si to půjde zkusit....jsou věci a metodiky hraničící s poškozením zdraví,o kterých se prostě nepíše proto,aby to někdo nezačal zkoušet a nespáchal děsný škody.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 17:11
- Nahlásit
dávají jiní strunu nebo tenkošnůrkovou couračku ...fakt tam drží malinám
Velebnosti, jdu blejt...
Nedokážu si představit, že bych svým citlivým holčičkám měla tohle udělat. Nechápu tyhle metody - donutit to psa udělat za každou cenu. Tak radši na to půjdu jinou cestou. Sice to bude trvat déle, ale nebude mi to rvát srdce
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 17:51
- Nahlásit
Joker
Velebnosti, jdu blejt.. tak to bys sla casteji, nez bys unesla - nekdy je struna to nejmensi zlo, kdy pes velmi rychle pochopi, co ma a nema delat... A pri vrcholovym vycviku neni uz pes tvuj pritel, nybrz jen prostredek ke splneni urcitych cilu... Ovsem to neni muj pripad, tak me hned nesezer.....
Jinak souhlas se Sali, tyhle metody patri jen k lidem, ktery vedi, kdy a jak ji pouzit... A pro lidi, co maji prvniho pejska a nevedi, jak a kde a kdy s nim skubnout je jen jedna rada nad zlato - bezte na cvicak!!! Tam vsem zacatecnikum poradi!!!
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 18:05
- Nahlásit
Já nechápu ty lidi, kteří se ženou za výhrama. Vždyť pokud vím (možná se pletu), tak tohle je jediný sport, na který si vzpomínám, kde nejsou výhry na závodech nijak honorovány. A jak jim může pes radostně pracovat?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 18:06
- Nahlásit
Fifi
problém je v tom, že to jde i jinak, mně spíš zaráží, že u "vrcholovýho" sportu to tolerujete a sami byste to psovi neudělali?! Psa na vrchol jde připravit i bez blijících pomůcek, jen to možná déle trvá a není to dnes IN, a dělají to samozřejmě lidi ,kteří cvičí psy pro radost ze sportu a spolupráce s přítelem, ne ti, co si potřebují nahonit malé sebevědomí, či něco jiného malého........
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 18:20
- Nahlásit
Joker
Ebony
Psala jsem, ze to neni muj pripad!!!! Ja se nikam do vrcholovy kynologie nezenu, nemam na to cas ani prostredky ani nervy... a pokud by moje mlada cuba nekdy mela podobne vyhlidky, tak nikdy nebude mit za sebou jakekoliv zminene praktiky... Ja jsem psomil, se mnou cuby zijou v dome.
Ale znam spoustu lidi, kteri proste psa berou jen jako prostredek k dosazeni svych cilu - jako potapec ma ploutve, parasutista padak, tak oni maji psa jako stroj na body... A kazdy at si honi male sebevedomi ci neco jineho maleho dle sveho presvedceni, jen proste takovi lide jsou a budou!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Pro 2005 18:40
- Nahlásit
No já to vidím tak, že u skutečně vrcholové sportovní kynologie, pokud ji člověk nedělá jako hobby, ale jako byznys a živí se tím, tak to chodí, tak jak to chodí... je to vrcholovej sport jako každej jinej a pro špičkové výkony se dělá leccos. Taky to ustojí jen někteří psi! Je jich málo. možná se pro takový život narodili.
Ebony má samozřejmě pravdu.
Jenže, tak jako třeba při běhu sprinterů rozhodují setiny... (nebo tak nějak , nejsem sportovní fanda), tak při dnešních IPO mistrákách rozhodují málem milimetry a celé je to o přesnosti... už toto mi přijde docela podivný, no ale trend je takovej a já toto nechám těm profíkům s profipsama...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 19:07
- Nahlásit
Anonymní
Já jsem dělala sport i sama se sebou. To je jako v jiném vrcholovém sportu, jsou sportovci, co dosáhnou na vrchol dřinou a pílí a talentem,no a pak jsou ti druzí, kteří používají něco navíc, ale tak i tak, vždycky to jde i bez těch podpůrných prostředků, akorát někteří na to nemají talent, nebo jsou líní.......a nejsou schopní to přiznat, tak to řeší pro ně jednodušším způsobem.
Ano jsou psi, co to vydrží,ale kolik jich musí odpadnout, než se takový najde.......
Fifi
A pri vrcholovym vycviku neni uz pes tvuj pritel, nybrz jen prostredek ke splneni urcitych cilu..
já jsem psala o tomhle - na vrchol se můžeš dohrabat i s přítelem,naštěstí já pár takových znám, pokud se ale bude všude psát, že to bez ostnáčů, elektriky, strun apod. nejde, tak to nikdo ani zkoušet nebude.........
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 19:17
- Nahlásit
Ebony
Ja taky znala par takovych pesanu i lidi... Pokud se v dnesni dobe dohrabes na vrchol s takovymto psem, vsechna cest! na vrchol se můžeš dohrabat i s přítelem,naštěstí já pár takových znám, pokud se ale bude všude psát, že to bez ostnáčů, elektriky, strun apod. nejde, tak to nikdo ani zkoušet nebude. Nemyslim, ze zrovna lidi, ktery makaji na mistrak, budou cist tohle forum... Tady jde spis o to, aby metody pouzivane prave uz jen k doladeni vycviku nepouzili lidi jako nejakou beznou metodu vychovy psa..
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Pro 2005 19:37
- Nahlásit
koukam,ze jste me vubec nepochopili,retizek je uplne neco jineho nez struna,nebo ostnac!to bych psovi nikdy nedal!ja nedelam zadnou vrcholovou kynologii a uz vubec ne sport.sportu nerozumim a ani rozumet nechci.ja delam sluzebni kynologii.vystavy,pohary apod.me vubec nezajimaji.mam psa na praci a mame spolu vynikajici vztah a nikdy bych mu neublizil!pokud tomu trochu rozumute,tak vite ze na sluzebni obrany se ze zacatku nemuze psovi nic delat co by ho bolelo,nebo zradilo.taky vztah s psovodem je uzsi,nez nekde jinde.tady si pes s psovodem plne duverujou.nedelejte tady ze mne hajzla bez citu,kdyz nevite o co jde!!
petr
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 20:03
- Nahlásit
Petře,nikdo z tebe hajzla bez citu nedělá,ale prosímtě ty se psovodinou živíš a přesně víš co si můžeš dovolit...ale tady nemluvíš s lidma na Tvý úrovni....
Dost nás tady co se teď s Tebou bavíme dělá TART nebo přímo slouží u BS...a moc dobře víme o co jde....ale právě proto se rozčiluju,že tohle jsou zkušenosti co jsou na laiky písemně nepřenosný.
Já taky chodím na obranu v postroji a s couračkou vysoko na krku,mám jí na klidový fáze kolem figuranta a na doprovody,dělám se psama momentálně na TARt obranařinu,a nikdy bych jim neublížila,ale jemný docuknutí s povelem Klid,sedí...je naprosto nutný.
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2005 00:36
- Nahlásit
Sali
Petr
No to jsem asi rozvířila já to cukání do strany za ušima. Netušila jsem, co se z toho vyvine. Myslím, že víte, o čem jsem mluvila. Taky mám se svými psy pěkný vztah, je to vidět hlavně na stopách. V životě bych svým psům neublížila. Nevěřím všemu tomu, co se tady píše o těch zvládnutých psech vychovaných naprosto bez trestů. Je to všechno nějak přetáčený do extrémů.
Už na to kašlu tady někomu radit. Většinou je člověk pak napadenej, že je nelida a týrá psy. Tak ať si je vychovává každý jak chce.
Petře i když nemám psa do služby, mám spoustu kamarádů, kteří psy ve službě mají a nějaký rok jsem se snažila cvičit některé věci s nimi. Mého psa to moc bavilo. A přitom je to dobrák od kosti. Od určité doby se věnuju jen sportu. Ale s radostí, žádné stresy a body. Ale to přece neznamená, že si pes může dělat co chce. Naopak. Jsem přesvědčená, že pokud mám psa pevně v rukou, je pes navýsost spokojený, protože ve mě vidí spolehlivého vůdce smečky. Nemusí nic rozhodovat, rozhoduji to JÁ.
Zkrátka myslím, že to bylo špatně pochopeno
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2005 06:36
- Nahlásit
Majda
já tě ani nečetla,Joker nás požádala vyjádřit se k tomu co píše Petr,zda je to vůbec technoicky možný,nemám čas,jen jsem najela na jeho povídání a reagovala...diskusi už pár týdnů nesleduju,nestíhám život.Sorry.Svým psům dávám taky dobrý záhul,ale oni mě ještě větší,a kontrastní metoda je moje metoda volby.
|