Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výchova psa
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
makyna88
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2016 21:53
- Nahlásit

Muzete mi teda nekdo neco konkretniho prosim poradit? Pejska mame od stenatka. Byl posledni z vrhu,malem neprezil a od byvalych majitelu byl velmi rozmazlovanyj davali ho od matky dyl mez jeho sourozence.Jestli to muze mit nejaky duvod. Prijde mi ze spis nechce poslouchat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2016 10:58 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

makyna88
Prijde mi ze spis nechce poslouchat.

to ne. Prostě jste nenašli cestu, jak ho to naučit. Bude asi plašší povahy a podle toho je nutné k tomu přistoupit Jsou psi, kterým je podobná manipulace při učení povelů hodně nepřijemná. Je nutné začít od začátku a úplně jinak. Za sebe bych navrhovala pracovat s pesanem s klikrem. Začátek tu
katachyon.lerl.info/view.php?nazevclanku=klikr-tre nink-je-komunikace&cisloclanku=2012120009]
katachyon.lerl.info/view.php?nazevclanku=jak-nakli kat-psa&cisloclanku=2009050011 a zbytek dál na stránkách
Je to dobrá forma učení právě pro plaché psy, kterým vadí kontakt.

Pro začátek si zjistěte co je pro něj větší motivací. Je to pamlsek? - a taky záleží na tom jaký pamlsek, některý pes bude preferovat sýr , některý piškot, jiný jen maso. A nebo je to hračka? A tím co preferuje, ho poté při učení motivujte / odměňujte. A hlavně - hlavně si s pesanem hodně hrajte. Házení míčku je fajn, ale.... není to nic moc na budování vztahu, přetahujte se- vezměte měkké přetahovadlo klidně starou mikinu a přetahujte se, nechte ho vyhrát, užít si tu výhru a kořist. "Zlobte" ho s tím přetahovadlem, sedněte si na zem, točte s ním kolem sebe, schovávejte ho pod nohy, za sebe, pod mikinu, abyste byli v těsném kontaktu, pes vás přeskakoval, dotýkal se vás, přelézal přes vás. naučte ho- postupně- hledat schované přetahovadlo, míček, či jinou hračku. začněte tím,že po společné hře
věc schováte tak, aby jí viděl a poté ho vyšlete hledat. Pokud neumí povel zůstaň, čekej, či místo a neumí setrvat na místě, pomožte si vodítkem. Ať na něj nemusíte povelem tlačit.
Pokud váš pes venku reaguje popisovaným způsobem, je to opravdu hodně divné - musíte zapracovat na společném vztahu a jeho důvěře k vám, on ji nemá, jinak by neutíkal od vás k vám a hlavně - musíte ho tedy mít na vodítku, protože tak předejdete tomu, aby se mu něco stalo, nebo aby taky něco nezpůsobil on- pokud od vás poběží a vběhne do vozovky, může způsobit havárii a máte problém. Držím palce ať se podaří.

makyna88
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2016 12:47
- Nahlásit

Moc dekuji za radu.Urcite to vyzkousim.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2016 03:02
- Nahlásit

PetraK
Za sebe bych navrhovala pracovat s pesanem s klikrem
Zadavatelka píše, že ho nemůže ty povely naučit a ty ji poradíš klykr, tak to mame fakt pruser teda spis chudak pes ma pruser ...

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2016 09:07
- Nahlásit

zbrnd

hele klikr je ta nejjednodušší cesta pro člověka , jak se se psem domluvit. Zvládne-li to jemeričan, zvládne to každý, alespoň v základní verzi a pro psa je myslím dobře, když se domluví aspoň trošku. Nicméně si nemyslím, že by zadavatelka existovala.

makyna88
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2016 19:40
- Nahlásit

Nevim proc chudak pes. Nejde presne popsat jeho chovani a kdo to nevidel asi nepochopi. Kdyz tady ctu ty komentare.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2016 14:08 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

makyna88
Nevim proc chudak pes
i proto chudak, ze Vy proste nevite proc jsem to napsal

Nejde presne popsat jeho chovani a kdo to nevidel asi nepochopi
To bych asi i souhlasil a prave i proto jsem to napsal. Bylo by tedy asi lepsi nekomu, kdo psum rozumi ukazat jak se chova, v jakem prostredi, pri jakych prilezitostech a ne zkouset rady posbirane z netu, Vy jste napsala, ze to zkusite tudiz pro mne z toho vyplyva, ze pes ma potencionalne pruser je potencionalne chudak

PetraK
hele klikr je ta nejjednodušší cesta pro člověka , jak se se psem domluvit.
))) promin, ale ted Ti odpovim na plnou drzku ))
predem se jeste omlouvam, ze fakt nevim, jak jsi to myslela, ale pokud teda mam okomentovat ciste to, co zde cituji, tak k tomu bych Ti napsal, ze jsem od Tebe asi nevidel nikdy napsaneho neco, co povazuji za ryzi a opravdovou blbost...az tohle teda fakt asi poprve, ale takhle napsane je to podle mne teda fakt obludny nesmysl...uz proto ze absolutni vetsina lidi nechape realne vyznam "duslednosti"
rovnou doplnim, ze to muze byt za urcitych okolnosti nejlepsi cesta, to verim, ale tahle obecne napsany to faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakt neeeeeeeeeeeeeeeni

Zvládne-li to jemeričan, zvládne to každý, alespoň v základní verzi a pro psa je myslím dobře, když se domluví aspoň trošku
ne to faaakt ne, tak aby to fungovalo to opravdu vetsina nezvladne obzvlaste ne bez odborneho vedeni a dohledu....malinke casti lidi by mozna pomohlo predesle usilovne studium problematiky .... imo logicky kdyby to pro vetsinu lidi nebyl problem komunikovat kvalitne se zviretem pomoci klykrůůů, nebyl by pro ně problem komunikovat prirozene tedy pomoci moznosti, ktere jim dava priroda.

když se domluví aspoň trošku. Nicméně si nemyslím, že by zadavatelka existovala.
Jako že to sem napsal duch?

PetraK
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2016 14:20
- Nahlásit

zbrnd

no jo no, tak to se halt neshodneme. Já osobně jsem radši, když budou lidi hledat cestu k domluvě pomocí klikru, než pomocí elektriky, trestů, cukání atd. Ano zadavatelka či duch nezná obecné základy, ale ty jí musí dát někdo v okolí. POkud si ho nevyhledá, tak výhodou klikru a učení pozitivní metodou je to, že i když někdo chybujei uškodí to ze všeho nejméně. Tak.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2016 16:28 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

PetraK
Já osobně jsem radši, když budou lidi hledat cestu k domluvě pomocí klikru, než pomocí elektriky, trestů, cukání atd
Ano já jsem taky rači, když bude psa ku*vyt kdekdo klykrem než by ho třeba denně mlátil, ale to myslím s našim tématem moc nesouvisí teda.

Ano zadavatelka či duch nezná obecné základy, ale ty jí musí dát někdo v okolí. POkud si ho nevyhledá, tak výhodou klikru a učení pozitivní metodou je to, že i když někdo chybujei uškodí to ze všeho nejméně. Tak.
To bych zas oponoval, myslim, ze je velmi relativni cim kdy a jak se da pes zblbnout mene ci vice ...netvrdim tedy, ze nemuzes v tomto mit pravdu, ale rozhodne bych tvrdil, ze postavit t opet takto jednoznacne neni spravne. Klýlrem se da pes taky lehce zblbnout a poskodit jako cimkoliv jinym, je to o cloveku ne o pomucce-nepomucce.

ak výhodou klikru a učení pozitivní metodou je to,
To je furt dokola s tema vasima pozitivnima metodama...proste je to pro realny svet zcela nedostacujici obzvlaste u lidi, kteri si psem nevedi rady je to uplny nesmysl asi stejny jako chtit nekoho ucit, jak ma ridit auto a otocit ho ve 100km/h o 360 stupnu a pokracovat v jizde v puvodnim smeru kdyz jde o ridice, ktery neumi ani poradne řadit. Némlich to samy! Junou, děvůška?

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 09:52
- Nahlásit

zbrnd
nesouvisí teda.
souvisí

Némlich to samy! Junou, děvůška?

ne. neni to némlich. protože pokud půjde na stránky Katky a pokud se do problematiky zahloubá, dojde k nějakým těm základům. Nebude to na jízdu po Praze, ale na polňačku bude moct, a řadit se tak taky naučí.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 13:53
- Nahlásit

PetraK
souvisí
Máš recht, všechno souvisí se vším. Tak ale prve jsme se o tom nebavili. Pokud se chceš bavit o tom tedy..jako že je lepší:
á osobně jsem radši, když budou lidi hledat cestu k domluvě pomocí klikru, než pomocí elektriky, trestů, cukání atd.
Tak asi i souhlas, taky bych asi byl rači nicméně to nic nezmění na faktu, že zdejší zadavatelce bych rozhodně nedoporučil žádnou zaručenou metodu či pomůcku, naopak měla by začít od sebe. A tudíž bych ji rozhodně nedoporučil ani ten pokakaný klikr, protože evidentně nemá základy důslednosti a komunikace se psem, takže osobně nevěřím, že by klikr mohl za takovéhoto stavu pomoci a ne uškodit.

ne. neni to némlich
prt paní
takovýhle lidi k tomu potřebují dovésti za packu nebo přímo dokopati ..... to nemá být urážka zadavatelky, takhle to prostě vidím, takových je totiž 95% lidí mou osůbku nevyjímaje.

PetraK
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2016 14:08 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

zbrnd

nedoporučil žádnou zaručenou metodu

klikr není žádná zaručená metoda, není to metoda která jí zaručí, že jí pes bude poslouchat. Je to způsob jak je možné se se psem domluvit, zvlášť když mi ta domluva moc nejde a neumím psu sdělit co po něm chci. Nic víc, nic míň

k tomu potřebují dovésti za packu nebo přímo dokopati .....
a je možné, že zadavatelku nastíněné na stránkách u Katky,( kde to je opravdu velmi dobře popsáno a pokud mám v hlavě aspoň dvě molekuly šedý můry koskový, tak mám šanci to pochopit), osloví natolik, že za á- se do toho ponoří a bude chtít vědět víc a nechat si poradit a vyhledá si kontakt a nebo to za bé pochopí dobře, začne se psem komunikovat a pracovat.Taky jsem nepotřebovala aby mě někdo vedl a učil, vystačila jsem si s jednou tehdy velmi útlou knížkou a praxe pak už učila sama.

Neumi
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2016 07:21
- Nahlásit

že zadavatelku nastíněné na stránkách u Katky,( kde to je opravdu velmi dobře popsáno a pokud mám v hlavě aspoň dvě molekuly šedý můry koskový, tak mám šanci to pochopit), osloví natolik, že za á- se do toho ponoří a bude chtít vědět víc a nechat si poradit a vyhledá si kontakt a nebo to za bé pochopí dobře, začne se psem komunikovat a pracovat.Taky jsem nepotřebovala aby mě někdo vedl a učil, vystačila jsem si s jednou tehdy velmi útlou knížkou a praxe pak už učila sama
Tak ta teorie by měla být to první a základ, pochopení principu a pak opravdu není nutné se nechat vést za cokoliv kýmkoliv a kamkoliv......a když si na jejích stránkách najde i Test mrtvého muže, jako zcela primární princip - přečte a správně uchopí, tak to bude v pohodě.....

takovýhle lidi k tomu potřebují dovésti za packu nebo přímo dokopati ..... to nemá být urážka zadavatelky, takhle to prostě vidím, takových je totiž 95% lidí mou osůbku nevyjímaje.
nevím jak potřebují, ale 95% lidí je hlavně líno si něco přečíst a radši vypisuje kecky po plkacích fórech......

zbrnd
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2016 09:04
- Nahlásit

PetraK
klikr není žádná zaručená metoda
To más samo pravdu, ale je tak majoritně prezentována veřejně.
Koneckonců žádná metoda není "zaručená" reálně....myslím, ž pojem "zaručená metoda" je vlastně už zažitou ironií, tak jsem jej ani do uvozovek prve nedával........

zvlášť když mi ta domluva moc nejde
když mi ta domluva se psem moc nejde díky nedůslednosti a zvolím metodu pro člověka méně přirozenou byť "technicky jednoduchou", s velkou pravděpodobností díky té své nedůslednosti nasekám spoustu škody ... jádro pudla je opět jako vždy v tom, že je třeba pracovat na té důslednosti=na sobě ... samo může to jít i s klikrem, ale ten není prioritou, tou je ta důslednost jinak s ním nadělám více škody jak užitku. Takže myslím, že jednodušší je prostě soustředit se v první řadě na tu důslednst a ne do problému tahat ještě novou věc=práci s klickrem. Přijde mi to stejný, jako bych měl problém projet autem zatáčku, tak v rámci učení se tomu bych si pořídil ještě rychlejší auto a snažil se ji rovnou projet ještě dvakrát rychleji.

,( kde to je opravdu velmi dobře popsáno a pokud mám v hlavě aspoň dvě molekuly šedý můry koskový, tak mám šanci to pochopit
to jsme pořád na stejným bodě...ona prostě potřebuje prioritně pochopit a zažít si tu důslednost a přímočarou jasnou komunikace...tu pak může provádět hlasem, klikrem, kousáním psa, elektrickým obojkem, lešeňovou trubkou nebo asi čímkoliv.
Nebudu tvrdit, že je to tam špatně vysvětlený, ale proč se učit dvě věci, když stačí jednu?

.Taky jsem nepotřebovala aby mě někdo vedl a učil, vystačila jsem si s jednou tehdy velmi útlou knížkou a praxe pak už učila sama.
zjevně to bylo v době, kdy jsi chápala význam té důslednosti a byla ji schopna alikovat...jinak by jsi těžko mohla mít s klikrem dobré výsledky.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2016 09:09
- Nahlásit

Neumi
nevím jak potřebují, ale 95% lidí je hlavně líno si něco přečíst a radši vypisuje kecky po plkacích fórech......
zase se budu po nekonečný opakovat, ale jsem přesvědčen, že to hlavně chce tu důslednost a o tý se dočteš málokde(myslím poměrově) - spousta zaručených odborníků popisuje nejrůznější zaručený metody mnohdy i správně, ale jaksi většinou chybí vysvětlení těch základních principů jako je důslednost, bez který to prostě fungovat nebude a bohužel je to právě ona důslednost, která většině lidí chybí ...

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání