Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Lovecké zkoušky s amstaffem
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Anetqua
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 22:04
- Nahlásit

jana33
"Pošleš psa prohledat prostor" dokud ho NEPOŠLEŠ tak snad nevyrazí, nebo by NEMĚL.

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 22:07
- Nahlásit

Anetqua
na zkoušce nevyrazí,protože je na vodítku. Venku,kde je navolno a najde zvěř na tvůj povel čekat nebude Já neříkám,že každej,ale absolutní většina loveckých teriérů to tak má

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 22:19
- Nahlásit

Anetqua
přesně, pes se s povelem vypouští z vodítka - protože se počítá s tím, že bez vodítka prostě půjde sám. Teriér není ohař s klidy před zvěří, kladněji se, jak píše Jana, hodntoí ten drive, chuť najít (a zabít) než ovladatelnost, většinu času - naháňky atd - ten pes pracuje mimo tvůj dosah, musí se sám rozhodnout, ne čekat na povel. No ale pokud k tomu máš přístup "blbí myslivci, co se sami postřílej", nejsem si jistá, jestli je to pro tebe to pravé...

Anetqua
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 22:21
- Nahlásit

Lucie od Arta Tak holt když se budu ubírat tímto směrem prostě budu muset mít psa na stopovačce.. Pokud tohle nebudeme mít zvládnuté..
Ty si nemusíš být jistá, jestli je to pro mě to pravé, to nech na mě ;) Tu větu si moc pěkně vytáhla z kontextu..

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 22:27
- Nahlásit

Anetqua
Ale no tak,Lucka se jen snaží poradit
Nezapomínej na to,že jakmile budeš chtít psa cvičit na lovecký zkoušky,budeš muset s nima spolupracovat a být v pohodě. Tak to ber tak,že jestli k nim u vás nemáš dobrej vztah (at už oprávněně nebo ne),tak bude soužití s takovým psem dost děs. A celý život na stopce není asi to pravé ořechové. Ale to je přesně to,co jsem ti psala na začátku - než skončit takhle,tak si radši lovecký výcvik rozmyslím

Anetqua
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 22:30
- Nahlásit

jana33
Vy se mi snažíte poradit stylem - nedělej to..
Já ani toho psa ještě nemám, snažim se zjistit co nejvíce informací abych měla do budocna větší rozhled co s ním dělat a podle jeho povahy si vybrat, proto zjišťuji.
Bohužel se setkávám s názorm, že to pro mě není to pravé ořechové JEN kvůli tomu, že napíši, že bych se bála jít na honitbu jen tak s někým, když jsou myslivci schopní střčelit i sami sebe, natož psa..
Každopádně už bych toto téma asi uzavřela, dozvěděla jsem se vše potřebné a dál se budu rozhodovat až podle psa a možností a dalších informací.
Určitě Vám děkuji za názory.

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 22:34
- Nahlásit

Anetqua
Vy se mi snažíte poradit stylem - nedělej to..
já myslím,že to takhle nikdo nenapsal. Jen se ti snažíme podat,co to znamená mít lovecky vedeného teriéra. Každopádně držím palce,ať se rozhodneš jakkoli

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 22:56
- Nahlásit

Anetqua
přesně, máme zkušenost - osobní a ne asi úplně přenosnou -co to je, lovecky vedený pes. Ne ohař tedy. Tj to, že podle mé zkušenosti psa stopro neodvolám od zvěře, tj nemůžeme chodit na výlety do cizí honitby s puštěným psem (proto dělám dogtrekking), musím při vypuštění psa počítat, kde je silnice, kde vlak a i tak pokaždý pouštím s tím, že se může stát průser....a hlavně, gro (sakra lidi, jak se todle slovo píše?) je v praxi a do té není úplně lehké se dostat, musíš se přizpůsobit pravidlům a zvyklostem, které jsou pro laika podivné. ale přesně jak píšeš, nastuduj, uvidíš, co psa bude bavit. Snad se ti ozve i Kája od Fada, ale moc jiného Ti asi neřekne. Nechci nikoho odrazovat, zdaleka ne, pro mě je myslivost a lovecká kynologie to nej na světě - jen jsem chtěla, aby sis představila, jak to v reálu vypadá, že u zvěře nelze chtít ovladatelnost na stopro a že to prostě není psí sport, ale tvrdá práce, zahrnující kompromisi a lednice plné mrtvých zvířat a lahví s krví. Můj mrazák momentálně např obsahuje králíka, bažanta, kachnu, 10 litrů barvy a něco masa pro psy. Můj šatník pro změnu tvoří samá zelená. a tak.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2011 08:32
- Nahlásit

Anetqua
Mám psa dovezeného z Holandska, nějak jsem si v ČR nemohla vybrat

žanda
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2011 14:26
- Nahlásit

Anetqua

A teda je mi jasný, že teriera nebudu moct pustit z vodítka někde v lese a to si myslím že i bez vedení k lovečině..........moje osobní zkušenost je právě opačná- v lese mám vlastně klid ), pesan si mě hlídá a odvolání od zvěře jde. Vzhledem k jeho lásce ke psům ( je odvolání od srny brnkačka.....ale je pravda, že lovecký výcvik nemáme a naopak jsem to v něm potlačovala od mala......

Tami
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2011 21:26
- Nahlásit

Pokud uděláš se psem lovecké zkoušky, v podstatě v něm rozvineš lovecké pudy, naučí se, že v lese se vlastně loví, takže nějaké "bez vodítka "neexistuje.

Mám tři lovecké, něco o tom vím - v době kdy jsme netrénovali a bylií ještě malí a zkoušky neměli, chodili v lese bez vodítka, ten jeden dokonce neměl nic proti kočkám a jiné havěti - ale po tréninku se vše markantně změnilo.

Lucie to popisuje moc pěkně - to jsou fakta, nic si nevymyslela.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání