Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Lovecké zkoušky s amstaffem
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Anetqua
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 13:12
- Nahlásit

Ahoj,

pořizuju si amstaffíka a ráda bych s ním zkuseila lovečinu. Moc lidí se tomu s tímhle plemenem nevěnuje a přeci jenom je to terrier.
Jenomže tak nějak mi scházejí informace. S goldenem jsem se věnovala WT dokud nezačala mít reakci na střelbu..
Kdo s tím máte zkušenosti, nemáte nějaký odkaz na stránky, literaturu atp. jak vůbec začít?
Jak trenovat se štěnětem třeba atp..?
Díky

Yves
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 13:18 - Změnil/a: Yves
- Nahlásit

znám akorát staffbulla co chodí na černou.
http://www.youtube.com/watch?v=7lDx7AyP120&feature =player_embedded

PeKrato
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 13:25
- Nahlásit

Ta stafbulka, co uvádí Yves, je Chilli Pepper Wizard Bull - http://www.acosador.cz
Ruda určitě rád poradí, jak na to a co nepodcenit od začátku.

Nebo se můžeš obrátit na Petru z Moravia Lord. Taky má lovecky vedenou stafbulku.

Amstafa lovecky vedeného neznám, ale povahová podobnost se stafbulíkem je tak velká, že minimálně základní rady ti určitě budou něco platné.

Hodně štěstí ve výcviku

Anetqua
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 13:50
- Nahlásit

Yves - Ty jo, tak to mi příjde už jako celkem masakr. Hlavně bych se o toho psa dost bála.
Mě jde čistě jen o zkoušky.. Nic podobnýho co bylo na videu.
Bylo mi líto i toho prasete..

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 13:59
- Nahlásit

Anetqua
Pokud ti nejde o praxi,ale čistě o zkoušky,ještě si to rozmysli. Teriéři jsou v lovecké praxi dost samostatní a mají takový být, pokud narazí na zvěř,barvu,čerstvou stopu jdou po ní a moc se nepočítá,že by byli odvolatelní. Takže je otázka,zda tohle chceš u svého psa,kterého nechceš používat na naháńky apod. ,podporovat. Ono je to jiné než uretrívrů,ohařů,kde naopak lovecký výcvik zvyšuje ovladatelnost. Samozřejmě taky záleží na tom,zda bydlíš ve městě a do přírody jezdíš jednou za rok nebo venčíš jen v lese. V prvním případě ti asi nebude vadit,když pes bude podporovatnej v hledání a nahánění zvěře,ve druhém by to mohl být dost problém

PeKrato
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 14:06
- Nahlásit

Anetqua
přidám se k Janě a jejímu názoru. pokud chceš jen zkoušky a nedělat lovečinu v praxi, bála bych se toho. naučíš psa pracovat samostatně a po složení zkoušek ti to začne být na překážku. jen pro zkoušku bych to rozhodně nedělala. je to u slídičů fakt trochu jiné. já tomu teda rozumím jako koza petrželi , ale u svého stafbula třeba lovení řeším (nechci, aby lovil) a vím, že lovečinu s ním dělat by mu sice šlo, ale opravdu pak v praxi nechci řešit jeho dohledávky v lese a rizika s tím spojená (k praktické lovečině sklony nemám a nikdy mít nebudu).
fakt to pořádně promysli

Yves
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 14:11
- Nahlásit

já mám pita a v lese je jak na trní, horko těžko ho odvolám, prostě mají svou hlavu, no, zkusit to můžeš, ale vystavovat jako ohař ti nikdy nebude..

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 14:17
- Nahlásit

Yves
a proč by vystavoval? to práce teriéra není

Yves
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 14:21 - Změnil/a: Yves
- Nahlásit

jana33
no věř tomu, že jsou i tací, kteří si myslí, že ano že řeknou: ale když já nechci aby je honil/aby za nima běhal do nor/aby přinášel kachny/aby vystavoval..

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 14:24
- Nahlásit

Yves
Tak pokud se bavíme o výcviku směřujícím ke zkouškám,tak ne

Yves
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 14:27
- Nahlásit

jana33
no pravda, o loveckých zkouškách jako takových vím kulový, ale bláhově jsem si myslela, že k tomu nepatří jen ovladatelnost někde na cvičišti, ale právě prokázat ty dovednosti při práci v lese..

Anetqua
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 14:27
- Nahlásit

Hmm, hm.. Myslíte si že by to mohlo být i na obtíž co se týče třeba koček v domácnosti a jiných zvířat..?

Yves
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 14:30
- Nahlásit

myslím, že pokud na ně bude pes zvyklý, že to je součást smečky, že patří v kám a musí je přinejmenším ignorovat, tak u domácích koček by to hrozit nemělo. ale třeba náš minulý pes (setr) bral jen kočku co jsme měli doma, a po ostatních kočkách šel bez výhrady..

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 14:34
- Nahlásit

Yves
Já ti asi nerozumím na lovecký zkoušky nemůžeš cvičit na cvičáku.....
Anetqua
To by problém být neměl,pokud s kočkou bude vyrůstat od mala

PeKrato
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 14:34
- Nahlásit

Anetqua
to je spíš otázka poslušnosti už a taky trochu povahy psa. se stafbulíkama sem neměla možnost mít psy s kočkou dohromady od malička a teď jsme ve fázi té, že kočky nesnáší a je to pro ně škodná a jsou od nich těžce odvolatelní. na slepice taky koukají se zájmem a chutí v očích. a to je k lovečině nevedu, ba přímo naopak.
pokud je pes od mala s kočkou, myslím, že se to dá zvládnout a zvykne si na ně v pohodě. já se teď už kočku pořídit k baráku bojím, mohla by mít krátký život a to fakt riskovat nechci

Anetqua
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 14:40
- Nahlásit

Tak já ho určitě chci naučit k toleranci k ostatním zvířatům, jelikož chovám i kočky a není vyloučené, že nějaká nepřibyde atp. takže i kontakt s cizíma kočkama bude zahrnut ve výcviku atp.
Ale tedy nevím, jestli tu lovečinu.. Přišlo mi to jako dobrý nápad i jako dobré využití, ale myslivec nejsem a ani být nechci, prozatím.

Tak nějak pokoukávám po možném využití.. Sportovka jako taková se všim všudy mě moc nebaví, samozřejmě poslušnost je nezbytná, ale stopy a obrany už mě tolik nebaví..

Anetqua
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 14:43
- Nahlásit

A teda je mi jasný, že teriera nebudu moct pustit z vodítka někde v lese a to si myslím že i bez vedení k lovečině.. Bydlím na venkově, kolem pole, lesy atd. ale když jdu na procházku tak většinou jen kousek za účelem výcviku, nebo "hraní si se psy" a nebo potom formou dogtrekkingu - uvázané u pasu a svižně...

PeKrato
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 14:46
- Nahlásit

Anetqua
Toleranci uč od mala určitě. Já jsem se na to vykašlala u těch koček (potažmo najít člověka s vhodnou kočkou, která se nebude bát, je fakt náročné) a teď mě to mrzí a už se to bojím zkoušet.

Jestli hledáš vhodné využití pro amstafa, zkus si načíst něco o bull sportech, kde pes může využít svou sílu a drive. Lovečina je fajn, ale chce to pak psa aktivně využívat.
Tohle léto se psem začínám trénovat bull sporty, tak kdyby byl zájem, můžu nasměrovat a podle lokality se můžeme i spojit v úsilí. V případě zájmu asi napiš na mail pod členem

Yves
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 14:50
- Nahlásit

jana33
tak to se omlouvám, očividně vůbec nevím která bije můžeš mi tedy prosím přesně říct, jak a kde probíhají ty zkoušky, o co v nich jde atd?

Yves
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 14:51
- Nahlásit

PeKrato
taky bych se spojila v úsilí, ale určitě jsem z lokality na druhé straně republiky..

PeKrato
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 14:52
- Nahlásit

Anetqua
já chodím s oběma po lese na volno a bez problémů. když učíš od mala přivolání a pravidla hry pohybu v lese, dá se to zvládnout. malej se mi teď trochu rozčuchal v sadu za barákem a taky aktivně řeším, ale finty jsou a stafík je závislák a většinou se to dá ukoulet. chodím s nima od mala na volno v lese a na bezpečných místech a asi i díky tomu, že jim volnost není cizí nemají tendence se vzdalovat, nedej bože zdrhat

PeKrato
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 14:54
- Nahlásit

Yves
jsme z brněnska a aktuálně hledám oplocený a vyhovující plac, kde by se dalo společně trénovat. schválně odkud jsi?

Yves
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 14:59
- Nahlásit

teoreticky bydlím v Brně, prakticky cca 150 km severněji.. takže jen půl republiky ale zato bych měla oplocený pozemek

PeKrato
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 15:03
- Nahlásit

Yves
hmm, tak to se na pravidlené tréningy trochu nevyplatí škoda

impact
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 15:07
- Nahlásit

Anetqua
A teda je mi jasný, že teriera nebudu moct pustit z vodítka někde v lese a to si myslím že i bez vedení k lovečině.
Tak to mi přijde jako blbost. Mám několik mnoho teriérů, moji přátelé a kamarádi maji mnoho moc teriérů typu bull a nikdo s tím zásadnější problém nemá. S pouštěním v lese. V případě psího hřiště je samozřejmě na místě vodítko nebo dobrá poslušnost. Ale že by lovili sami od sebe? To si nemyslím.

Na to jsou jiní experti.

Anetqua
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 15:16
- Nahlásit

No tak vidíte co jsem se hezkého přiučila
Bullí sporty jsou fajn, taky jsem na ně koukala, ale zase to není moc uznávaný "sport" a co se týče třeba pravní třídy, tak tam mi to moc nepomůže..
Hlavně se snažím nejdřív zjišťovat, a až budu mít malýho doma a poznám ho tak se bude teprv rozhodova.
Jinak Yves - Od kud jsi..? Já 20 km od Kolína..

Yves
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 15:18 - Změnil/a: Yves
- Nahlásit

impact
tak mě teda zavětří, rozběhne se a pravidelně kousek od sebe vyplaší srnku a letí za ní dokud ji vidí.. takže sice ne mo dlouho, ale stejně. neodvolám ho. prostě rudo před očima, mozkové zatmění.. proto jen na stopovačce.

Yves
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 15:20
- Nahlásit

Anetqua záleží na jakou stranu já z Chocně (30 km od Pardubic východně ) ale pořád jsi blíž než skoro kdokoliv ostatní.
Jaký že třídy? Nějak jsem to nepochopila..

impact
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 15:21
- Nahlásit

Yves
Zůstávám u toho názoru, že je to jen nedocvičená poslušnost. A ne, že je to prostě staf/pit a má to v krvi.

impact
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2011 15:22
- Nahlásit

Yves
Pracovní třídy - chtěla-li by vystavovat svého psa v pracovní třídě, musí mít zkoušky. Oficiální. Bull sporty jsou sranda akce.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání