Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Kouše do rukou
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
retrivrfred
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:54
- Nahlásit

Mám 10 měsíčního zlatého retrívra..Problém je že kdykoliv jsme venku pokaždé mě začne napadat a kousat mě do rukou klidně se i rozběhne a skočí mi po nich..Teď začal i na nohy..Ruce mám samou modřinu a dost to od něj bolí. V zápalu ,,hry,, nereaguje vůbec na žádně povely i když normálně je celkem poslušný, když je v klidu zvládá základní povely i když je trochu hyperaktivní.Nevím jak ho to mám odnaučit, vypadá to že se chce přetahovat ale to mu nechci dovolit protože je docela dominantní.Nepomáhá ho ani plácnout přes čumák to mi po ruce vyjede znova..Nevíte někdo co s tím?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 21:09
- Nahlásit

retrivrfred
a přetahováním třeba o peška podpoříš dominanci?

grooggy
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 21:14
- Nahlásit

retrivrfred
zvyš hlas, řekni fuj!! (ne!, nesmíš apod.)
když nepřestane tak ho plácni...

retrivrfred
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 21:16
- Nahlásit

Všude možně sem četla, že pokud pes projevuje jakýmkoliv způsobem dominanci tak by se s ním přetahovat nemělo protože to jeho dominanci jestě posiluje..
Zvýšení hlasu ho bohužel ještě víc vyprovokuje..

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 21:18
- Nahlásit

retrivrfred
Se porad na retrievrim foru primo s lidma od nich, co? http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_10739_148.html

grooggy
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 21:19
- Nahlásit

retrivrfred
Ono je zvýšení hlasu a zvýšení hlasu...
Já když na psa hodně zařvu tak zaleze... (nesmíš na něj křičet pořád-to pak bude brát za normální)
Jinak- plácni ho...

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 21:21
- Nahlásit

grooggy
Jinak- plácni ho...
když nepřestane tak ho plácni...
Setri si placani na komary.

grooggy
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 21:22
- Nahlásit

Fifi
taková lehká přes prdel klacíkem je lepší než 10 minut přemlouvání...

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 21:28
- Nahlásit

retrivrfred
Všude možně sem četla, že pokud pes projevuje jakýmkoliv způsobem dominanci tak by se s ním přetahovat nemělo protože to jeho dominanci jestě posiluje..
Kde vsude mozne? Zlatak je retriever = prinasec, aporter.. Vraz mu do huby nakyho peska, hracku a prestane te hlodat! Vyplavej ho, vylitej ho a nebude te zdoubat vyzyvanim ke hre do rukou, nohou!!!!!!!
grooggy
taková lehká přes prdel klacíkem je lepší než 10 minut přemlouvání...
mno kdyz myslis.

makrel
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 21:33
- Nahlásit

Taky jsem pro vyblbnutí jiným způsobem. Ten pes si chce prostě jenom hrát nebo něco dělat.

pajda222
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 21:38
- Nahlásit

Když mu strčíš do huby něco jiného, než svou ruku a necháš ho do toho hryzat, přestane tě kousat. Taky mám takhle akční štěndo, vždy, když probíhal okolo mě, kolikrát mě kousl, nebo když se moc rozbláznil, kousal mi do rukou. Vše vyřešil balónek, či pešek.

argosek
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 21:38
- Nahlásit

Fifi

Se porad na retrievrim foru primo s lidma od nich, co? http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_10739_148.html

mas pocit, ze retrivri maji nejaky specificky zpusob hraveho kousani do rukou?

retrivrfred

a jak vas 10 mesicni retrivr projevuje dominanci?

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 21:40
- Nahlásit

argosek
mas pocit, ze retrivri maji nejaky specificky zpusob hraveho kousani do rukou?
Ne, ale mam pocit, ze by mohli zadavatelku nasmerovat spravnym smerem co se vyziti plemene tyka.
Tot cely, ja nebudu popisovat, jak sem ohlodavana z lasky terierkou ci rtw.

Alexa
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 21:42
- Nahlásit

Fifi
jak sem ohlodavana z lasky terierkou ci rtw.

myslíš takový ty modřiny z lásky???? tak ty mám taky

argosek
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 21:44
- Nahlásit

Fifi

no ja nevim, stejne si myslim - a vzhledem k tomu, ze se skoro nikdy nemylim, tak to asi bude pravda -, ze retrivri jsou jedni z nejosklivejsich psu, takze bych asi steneti nechal udelat plastiku - muzou ho predelat treba na ohare, a kdyz uz se mu budou hrabat v rypacku, muzou zabrousit zuby a dat na ne molitanove tlumice.

argosek
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 21:46
- Nahlásit

Alexa

myslíš takový ty modřiny z lásky???? tak ty mám taky

a mela jste nekdy z lasky i krev, slecno alexo?

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 21:52
- Nahlásit

Alexa
tak ty mám taky
Jo? Terierka je na to ujeta, veme uku na stolicky a zasnene zuzla. V navalu emoci dela stipance aj do krku = cucflek druhej den.
argosek
muzou zabrousit zuby a dat na ne molitanove tlumice.
I to je cesta..

Baysha
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 21:58 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit

argosek
pane, vy ani nevíte, jag dokážou bejt retrívři dominantní

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 22:06
- Nahlásit

retrivrfred
Měla jsem ten samý problém. Nohy a ruce dokousané, samé modřiny. ,,Fuj´´ nepomáhalo, plesknutí po zadku a vytáhání za kůži ho víc rozparádilo a dorážel ještě víc. Místo do nabízené hračky se mi zakousl do ruky - ta je přece lepší, že jo. Dokonce i když si hrál chvíli v klidu s hračkou a já ho za to chválila, tak mu pak ruplo v hlavě a letěl a zakousl se mi zezadu do lýtka.

Teď když se na toto odbobí zpetně dívám, tak si myslím, že nejlepší unavit štěně procházkami a hrou, ale jakmile začne kousat a dorážet, tak mít přichystané noviny nebo proutek a dát mu přes zadek s tím. To jediné taky pak zabralo, když dostal přes zadek jiným předmětem.

A taky mi hodně na diskuzi psali, že je to štěně a chce si hrát. To jsem chápala a brala na to ohled, ale jeho kousání a napadání se dostávalo do takových mezí, že to se tolerovat zkrátka nedalo. Teď můžu říct jen že, ještěže máme toto období za sebou. =)

Jinak přetahování jsem taky vynechala, protože jsem se dočetla, že to podporuje dominanci. A nebo se přetahovat, ale v žádném případě nenechat vyhrát psa.

Benda
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 22:14
- Nahlásit

dobrý vecer, cele tohle téma je samozřejmě kravina, nicméně toto je zajímavé: muzou zabrousit zuby a dat na ne molitanove tlumice. a praktické. Nedávno jsem se svým mírumilovným pejskem, který se nikdy nepere přitom by mohl přeprat všechny, potkal velkého psa. Normálně bych ho nechal at ho přepere ale protože jsem viděl, že ten velký pes má na zubech obrusy a tlumiče tak jsem se rozhodl, že jako alfa samic zasáhnu a šel jsem do toho taky. Vůbec bych tyhle pomůcky nepodcenoval protože pes bez tesáků je jako vlašťovka bez hnízda.

argosek
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 22:28
- Nahlásit

koho nam sem vitr prinesl!? uz ti jedou fonty?

argosek
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 22:30
- Nahlásit

MartinaBarney

Měla jsem ten samý problém. Nohy a ruce dokousané, samé modřiny. ,,Fuj´´ nepomáhalo, plesknutí po zadku a vytáhání za kůži ho víc rozparádilo a dorážel ještě víc. Místo do nabízené hračky se mi zakousl do ruky - ta je přece lepší, že jo. Dokonce i když si hrál chvíli v klidu s hračkou a já ho za to chválila, tak mu pak ruplo v hlavě a letěl a zakousl se mi zezadu do lýtka.

Teď když se na toto odbobí zpetně dívám, tak si myslím, že nejlepší unavit štěně procházkami a hrou, ale jakmile začne kousat a dorážet, tak mít přichystané noviny nebo proutek a dát mu přes zadek s tím. To jediné taky pak zabralo, když dostal přes zadek jiným předmětem

problem je v tom, ze lidi nevi, co chteji a kdyz uz priblizne vi, tak nevi, jak toho dosahnout. kousave stene zpacifikujes snadno a bezbolestne tak, ze ti okamzite da pokoj - ale jak neco takoveho popsat jako radu? myslim, ze to nejde.

Benda
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 22:39
- Nahlásit

argosek
ty vole bratře můj nenarozený, fonty nejdou

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 05:48
- Nahlásit

MartinaBarney
retrivrfred
Nečetly jste náhodou stejné kecy, o té dominanci? To věříte všemu co čtete?

EngieB
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 07:44
- Nahlásit

MartinaBarney
Přetahování podporuje dominanci? To mám asi kliku, že mě moji psi ještě nesežrali A to je v podstatě vždy nechám vyhrát a ještě je pochválím, jak jsou to silní chlapáci, že přeprali paničku
Teda já už fakt nechcu asi radit, ale tohle to se dočte kde??? Já se naopak vždy dozvěděla, že přetahovaná je ideál hra a aby se pes podpořil a bavilo ho to, je třeba nechat ho vyhrát, řídím se tím a to i u maliňáka - což jsou poměrně dominantní psi - a nějak nemám jediný problém. Tuším se půjdu zeptat doktorky Žerťové, co dělám špatně, jelikož v posteli taky chrápou a fůůůůrt žádná komplikace.

retrivrfred
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 09:12
- Nahlásit

MartinaBarney
Jojo tohle je presne nas problem.. jen doufam ze z toho pes vyroste. Jak byl starej tvuj pes kdyz ho tenhle zpusob hry prestal bavit? Jinak myslim si ze at uz je to jak chce kazdej ma nato jiny pohled a desetimesicni pes uz neni uplny mimino a zacina si proste dovolovat nehlede na to ze i sam veterinar mi rekl ze se psem mozna budou problemy protoze je dost hyperaktivny a dominantni..Budu verit jemu

Nekteri lide to tady maji trochu posahany..na jednu stranu neskodny placnuti pres zadek toho se desi ale plastiku by psum klidne delali ..myslim ze muj retrivr je hodne velkej fesak a rozhodne nema nic takovyho zapotrebi..

NikisekX
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 09:15
- Nahlásit

retrivrfred

Moje půlroční bíglice má taky někdy takový manýry, že v zápalu hry po mě skočí ruku si narve pomalu do krku a kouše tak jí sundám a strčim jí do huby pískacího ježka a je klid jako malá mě kousala furt.. teď už stačí když jí řeknu:"au, to bolí" a oblizuje a nebo stačí hodit hračku

Baysha
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 09:16
- Nahlásit

retrivrfred
Veterinář řekl, že je hyperaktivní a dominantní? Já myslím že vet tohle těžko může posoudit, protože v ordinaci se málokterý pes chová stejně jako jinde...
Kolik má za den aktivity?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 09:18
- Nahlásit

retrivrfred
i sam veterinar mi rekl ze se psem mozna budou problemy protoze je dost hyperaktivny a dominantni..Budu verit jemu
Ano, veterinář je zajisté ten největší odborník.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 09:24
- Nahlásit

retrivrfred

Nēkde jsem slyšela, že když tē pes kouše, tak máš zakñučet jak to dēlaj štēñata, když je to zabolí, pes si pak uvēdomí, že tē to bolí a nechá toho, do ty doby si myslí , že si prostē hrajete. Zkoušela jsem to a je fakt, že pes se zastavil, hlavu na stranun a čumēl na mē. Nevim teda, jestli pochopil, že mē to jako bolí nebo jestli si myslel, že mi hráblo

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání