| Autor |
Zpráva |
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 09:26
- Nahlásit
retrivrfred
MartinaBarney
Vy mě fakt bavíte Jestli hra s přetahováním zvyšuje dominanci, tak já jsem anděl Kde jste se dočetli takovou blbost! Pro většinu psů je přetahování největší sranda, že musí vyhrávat je základ a jediné, co se tím posiluje, je sebevědomí psa a tím i jeho vyrovnanost. Například při učení aportu je přetahování velice nápomocné a jedině vyhráváním psa něčeho docílíte.
Tohle mě dokáže fakt pobavit. Pes je nevybouřenej, nemá žádné zaměstnání a tak vymýšlí kraviny. A vy místo aby jste ho zabavili přetahováním a aportem, tak s ním raději nic neděláte, protože by mohl být dominantní. Nedivte se, že vás okusuje a snaží se vás jeho nejbežnějším způsobem k sobě natáhnout. Navíc, štěně prostě kouše a do přezubení, tedy cca 6 měsíců, je potřeba s nějakou rankou na rukou počítat a kousání převádět v co největší míře na hračky.
Mám 1,5 rok starou fenu a bez míčku nebo peška ven nejdu. Bezduché běhání a krátká procházka by ji nijak neunavili a řešila bych možná to stejné.
Tak se psům trochu zavěnujte, zkuste je něco naučit, hrajte si s nima venku a nebudete řešit kousání v 10ti měsících.
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 09:33
- Nahlásit
retrivrfred
Nic ve zlym, ale docela bych toho dominatora chtela videt, nekteri veterinari tohle oznaceni moc radi pouzivaji a pritom to ale neznamena nic jinyho nez akcni nebo rozjivenej nebo nevychovanej
V 10 mesicich sice neni maly stendo, ale je to pubertak a protoze jsi ho do ted nenaucila, ze ruce a nohy kousat nema, tak si proste hraje tak jak je mu prirozeny. Ja byla od prcka dokousana silene, vypadala jsem jak sebeposkozovac - mimochodem taky retriever - ale ucila jsem ho od mala a postupem casu ho to preslo a ted pokud se pereme, kouse me jen nekdy pokud mu to dovolim a to jeste hodne opatrne. Zadny noviny ani proutek ani rev ti nepomuze, drze se tech rad co tu padly - utahat psa, pretahovat se, prevadet na hracku atd, to fakt funguje a zadnou dominanci to nepodporuje. Pokud moc dorazi, tak otocit se zady, ignorace, odejit. A hlavne ale bud v klidu, nevytacej se, nenervuj, uvidis, ze se rychle uklidni. A jakmile bude v klidu, vezmi hracku a zase si hrajte. Pes neni idiot, rychle pochopi, ze kdyz sili, nic nebude, kdyz je v klidum bude sranda.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 09:40
- Nahlásit
PeKrato
To je fakt s tim vēnováním se psovi. Lidí si taky hodnē stēžujou, že jim psi ničej vēci. Mnē doma nikdy nic nezničili ani se nesnažili, kromē jednoho pripadu a to když jsme bylo na dovče a hlídal je u nás doma švagr, kterej s nima prostē jen chodil na procházky. Okousali celou zed v predsíni, roztrhali dva pelíšky a poškrábali dvere. Určitē to taky bylo tim, že se jim po nás stejskalo, ale myslim hlavnē tim, že bylo nevybity a nezamēstnával se jim mozek.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 09:47
- Nahlásit
zuzanarosakova
No jo. Každej si pořídí psa a čeká, že se zabaví sám a bude děsně vychovanej a hodnej hned, jak překročí práh bytu nebo domu. Že k tomuhle stavu vede dlouhá cesta a celé je to jen na majiteli, to už si řada lidí neuvědomuje. Pořídili si psa proto, že je hezkej a má ho kamarád / soused / bratranec, tak proč ne oni.
Mě malá taky nezničila nic, kromě hraček, které k tomu účelu měla. Na ničení neměla energii, prostě byla unavená a spinkala v mé nepřítomnosti. A je to tak pořád a proto ji doma mám, aby jsme spolu trávli aktivně čas a ne jen s ní obešla blok. No ale to je házení hrachu na stěnu, bohužel.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 09:48
- Nahlásit
Kaccka
Přiznám se, že nápodobně - já jednou dominantního psa měla, měl zmáknutou celou smečku, ale u veterináře se děsně divili i tomu, že za plotem hlídá Jelikož dominantní vychovanej pes je sebevědomej pes a takovej přijde k veterináři, nechá se podrbat, slupne nějakou tu baštu, v klidu se nechá prohlídnout, bez potíží zvládá manipulaci (prohlídka zásadně bez koše a to i v případě, že jsme mu museli způsobit bolest), opět slupne nějakou tu baštu, opět podrbání (on se dycky tvářil jako citově vyprahlej) a jde domů.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 09:54 - Změnil/a: EngieB
- Nahlásit
PeKrato
Mně sežral půlku gauče
|
retrivrfred
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 10:41
- Nahlásit
zuzanarosakova
To už jsem taky zkoušela..dokonce na sebe občas vrčíme chvíli kouká s hlavou na stranu přesně jak říkáš a radši nechci vědět co si o mě myslí
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 11:00 - Změnil/a: zuzanarosakova
- Nahlásit
PeKrato
Presnē, potkávám tady jednu babku, co chodí s fenkou GR zásadnē s klackem ( naštēstí je stará a nemá moc sílu, takže čuba si ani z toho klacku nic nedēlá) v ruce a furt si stēžuje, že pes neposlouchá, ale v životē jsem jí neslyšela ríct nējakej povel. To je furt, nee tam nee, nechod tam, no tudy pojd, nelez do ty vody, no vidite to, neposlechne a neposlechne A když mē potká s čoklama, vždycky se hroznē diví, co to s sebou táhnu za chlupatyho peška, gumovou kachnu atd
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 11:20
- Nahlásit
PeKrato
Jedna věc je, že jsem to kdesi četla. Druhá věc je, jestli tomu fakt věřím. Kdybych tomu věřila, tak bych se psem nikdy nepřetahovala - ano, omlouvám se, v mém prvním příspěvku jsem napsala že: ,,přetahování jsem vynechala´´. To nebylo myšleno uplně doslova. Přetahovadlo jsme měli a ted jsem kupovala nové. Je fakt, že Barneyho přetahování baví.
tak s ním raději nic neděláte
To víte jak, že s ním nic nedělám. Zase nemůžete házet lidi do jednoho pytle, přece. Já sem se psem na zahradě pořád (protože ted školu nemám a když ano, tak denně pár hodin), kde blbnem. Dostal plno nových hraček, takže si můžem hrát od rána do večera. Denně logicky procházky a denně cvičíme povely.
je potřeba s nějakou rankou na rukou počítat
Já jsem počítala, nejsem zase žádná měkota, že bych nic nevydržela. Ale u Barneyho mi to přišlo až přehnaný, protože když jsem se bavila se známými, kteří mají také psa, tak takové divočáky nikdo z nich nemá.
K tomu ničení - Barney nám rychtoval zahradu v noci, i když měl k dispozici hračky a i přesto, že jsem se ho snažila na tu noc utahat. Prostě bambusová zástěna na plotě zašustěla, Barney to šel zkontrolovat a už to bylo
Jinak Barney už měl nedávno rok. Sice sem tam kousne, ale jemně a zahrad-ničení už taky není dávno jeho nočním koníčkem.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 12:29
- Nahlásit
MartinaBarney
tak bych se psem nikdy nepřetahovala
no a tak to právě vyznělo pokud to psa baví, není lepší způsob jak psa utavit
To víte jak, že s ním nic nedělám
ano, diskuze na netu jsou příliš ploché a zas to vyznělo tak, že se netaháte a hračku mu místo kousání nedáte, tak má člověk tendenci zevšeobecňovat tak se omlouvám za ten jeden pytel. s tím, co jsem výše popsala se bohužel potkávám tak často, že si to většinou maluju černěji, než to je
Jinak Barney už měl nedávno rok
Tak to jsem nepochitila a myslela jsem, že máte doma taky štěně. Tzn. tuhle fázi už máte za sebou a psík ji jistě o fous klidnější než jako prcek. Taky mám doma hyperaktivku, takže vím jaké to je.
Tzn. je to spíše pro retrivrfred
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 12:37
- Nahlásit
PeKrato
Jojo, když se něco řeší ,,psaním´´ jak na diskuzi, tak přes icq, tak vznikají často nedorozumnění a uplně zbytečná.
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 12:39
- Nahlásit
MartinaBarneyPeKrato
Hlavně že je to vysvětlený
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 12:45
- Nahlásit
MartinaBarney
ano
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2010 17:05 - Změnil/a: Šárka
- Nahlásit
Také bych zkusila dát najevo, že to bolí. Tak už to období máte zasebou.
|