| Autor |
Zpráva |
handula
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 12:36
- Nahlásit
krsinda
S detmi bych byla s hovikem ve strehu. Jak pise skol
vedome neublizi, ale casteji nez jinym psum mu "rupou nervy" a ozenou se. Mame psa, u nej je to mozna jeste slozitejsi, u fenky mozna o neco jednodussi. Drzim palce
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 12:36
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
A poradíte mi, jakou stravu dávat? Nebo značku raději měnit nemám?
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 12:42
- Nahlásit
handula
To jo, obecně vzato, já bych s dětmi nenechala žádného psa samotného, i kdyby měl na čele napsáno, děti nekoušu. Chápu, že je to zvíře a když děcko ikdyž nevědomky třeba píchne, zákonitě se ožene i když ne schválně. Jak už jsem psala. Děti nedostali psíka k vánocům na hraní. Bydlíme v baráku a chtěla jsem hlídače a zároveň rodinného mazlíka. Myslíte, že by to tak mohlo být? Já si myslím, že každý pejsek by mohl být, když je k tomu veden. Máte hovíka?
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 12:46
- Nahlásit
krsinda
Jestli jste s tou značkou spokojená, tak ji neměňte. Jinak tu byla dost zmiňovaná nová receptura od Acany, zdá se mi dobrá. Já osobně krmím obě feny royalem, ale je to pro to, že po něm dospělá fena vypadá v srsti opravdu dobře, což kvůli výstavám potřebuji a i celkově ji sedí nejlíp, co jsem za 3 roky vyzkoušela. Co se pohybuju mezi kynologama,převážně rotvíkáři a chovatelé NO, tak si ještě dost chválej Happy dog.
S granulema je to těžký, každej má své oblíbené a chce to prostě vyzkoušet, po jakých bude hafan prospívat.
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 12:49
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
A nevadí, když změnim třeba značku?
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 12:52
- Nahlásit
krsinda
Nevadí, chce to ale udělat postupně. Nechat si trochu stávající a postupně do ní přidávat tu novou, aby to bylo namíchané.
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 12:53
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Tak děkuji, zkusím se někde poptat, jaký druh granulí bych měla hovíkovi dávat.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 12:55
- Nahlásit
krsinda
Jakou barevnou variantu máte?
|
handula
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 12:56 - Změnil/a: handula
- Nahlásit
krsinda
ano mame HW, bude mu 8 let, narovinu nebyla to prochazka ruzovou zahradou, udelala jsem na zacatku z nevedomosti mnoho chyb, byl to muj první velky pes...ale vy jste mela NO, takze mate urcite nejake zkusenosti...
jako hlídac k baraku naprosto nenahraditelnej, jedinecnej, stoprocentni, nepusti, chrani, za svyho pana a rodinu by dal zivot....mazlík to je take, ale ma rad svuj klid - to asi jako kazdy pes - ze zkusenosti vim, ze kdyz si zaleze do pelisku nechce byt rusen a dokaze byt protivny - tohle hlídejte a jeste davejte pozor u zradla, aby nebyl majetnicky, k tomu ma take sklony... je to zatim mimino, bude se vam to ted zdat snadny, drive stacilo se zamracit a lezl po stul, ale priblizne v roce a pul to zacne zkouset, mozna driv, takze kdyz mu stanovite hranice co nejdriv a co nejjasneji, nebude problem....taky pozor ne neduslednost, staci mu povolit jednou neco, co ma treba normalne zakazano, a pak je tezke mu vysvetlit neco jineho...
Ale jak rikam, mate zkusenosti, mate informace, jeste si prectete neco o hovicich, tvrda ruka ani omylem, jde to spis po dobrem nez po zlem....
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 13:03
- Nahlásit
handula
Zase děkuji....... neurazíte se, když vás poprosím, jakých chyb jste se dopustila? Jsem ráda, když jsou tu vzkazy, od majitelů HW, že je to spíše po dobrém, na té druhé diskusi se právě hodně psalo, naopak, což mě zarazilo, jelikož jsem měla vyčtené to, co mi tu všichni majitelé píšou.
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 13:05
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Myslíte těch granulí? Zeleno - černou
|
handula
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 13:17
- Nahlásit
krsinda
to vubec nevim o jakou diskusi slo, budu si ji muset precist, az budu mit chvili....
moji nejvetsi chybou bylo to, ze jsem se mu nevenovala do jeho cca 2let, rozvadela jsem se a mela jsem jine starosti. Takze vyrustal jako drivi v lese, delal si co chtel a kdy chtel. Nevic jsem bydlela s tchyni, ktera se na psovi mstila, kdyz jsem nebyla doma brala mu zradlo a tak... to by bylo na roman... takze chudinka prisel do takhle debilniho prostredi, takze bylo jasne, ze kdyz zaciname ve dvou letech od zakladu, ze to nebude snadne... pak jsem nebyla dostatecne dusledna, vzdycky me "prekecal", mela jsem porad takovy vuci sobe vycitavy postoj, ze jsem ho zanedbavala, jenomze HW je chytra palice, hned to vycejtil a zacal toho zneuzivat. Ženska - panicka pro psa - samce je trochu handycap to je dalsi vec, proste dokazal mi dat najevo, ze me ma mnohdy na haku... ale to se taky srovnalo... chce to vsechno cas a pevne nervy... je fakt ze zatim nemame deti, ale planujem, takze nas taky zrejme bude cekat zkamaradeni a v jeho veku to asi uz nebude snadny.... ale to se tady asi jednou doctete, jak budu zoufala.... a budu prosit zkusenejsi o radu....
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 13:20
- Nahlásit
handula
Moc děkuji, jsem za to vděčná
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 13:24
- Nahlásit
handula
Tak to možná ani nebyla až tak vaše chyba, když píšete, že mu tchýně brala žrádlo a bůhví co mu prováděla, když jste tam nebyla.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 13:41
- Nahlásit
krsinda
neni zac, moje chyba to byla, mela jsem se mu vice venovat i presto... ale taky jsem si to vyzrala...
delala mu asi ruzne veci, nesnasi zensky ve veku 60-70....
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 13:43
- Nahlásit
handula
To já někdy taky :-))
|
handula
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 13:45
- Nahlásit
krsinda
koukam ze je to vsude stejne..
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 14:01
- Nahlásit
krsinda
Otazka ohledne barevne varianty se podle me tykala psa ne granuli
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 14:19
- Nahlásit
krsinda
Ne myslela jsem psa.
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 14:27
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Je plavá, teprve se v tom učím chodit....jsem tu druhý den.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 14:29
- Nahlásit
krsinda
Ti jsou krásní, maj i větší hlavičky.
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 14:38
- Nahlásit
jen menší upřesnění ne že by hovíci měli sklon k omu bejt majetnický jen ptořebují duslednou výchovu- třeba víc než no.
s dětma většinou vycházej skvěle ale platí nenechávat smaotný to platí u všech. nehledejte v jeho výchoě žádný záludnosti jen ho nemlate a vycvhovájte ferově a srozumitelně jak nečemu neozumí dokáže to říct dost jasně
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 14:45
- Nahlásit
ajunka
S těma dětma, to je jasné, to už jsem psala. Ani tak nehledám záludnosti, dá se říct, že NO jsou právě strašně dobře cvičitelní, kolikrát to pochopí jen z gesta.Právě, že chci mít jasno v tom jak se tento pejsek vychovává. Byla jsem z toho lehce nervózní, protože je to 5let co pejska nemám, mezitím jsem měla 2 děti. Ale jak to tady čtu, ze zkušeností s hovikama, tak jsem čím dál klidnější. Ona mě uklidňuje i ta naše fenka, je hrozně chápavá a strašně milá
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 14:47
- Nahlásit
mám dvě čuby a psa pes byl muj první pes a prostě to fungovalo nějak samo- se zádrhelama ale když se člověk anučil jak na to naprosto bez problémů. čubinka nejmladší je tedka uplně pohodové vyrovnané zvířátko chápavý hyper naprosto v pohodě. a stačila jen duslednost
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 14:52
- Nahlásit
ajunka
Takhle jsem to nějak myslela. Asi je to tím, že už jsem na psa byla zvyklá. Když o tom přemýšlím a čtu, říkám si abych něco nepokazila apod. A přitom, když jsem s ní, tak to jde fakt úplně samo. Mám pocit, že jsem si jí získala. Vzali jsme ji jako 3 a půl měsíční od mámy feny a strašně smutnila a nežrala 2 dny. Hodně jsem se jí věnovala, dá se říct, že i uspávala a přijde mi, že mezi nás fakt zapadla.
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 14:57
- Nahlásit
tak to je super
|
handula
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 16:26
- Nahlásit
ajunka
jen menší upřesnění ne že by hovíci měli sklon k omu bejt majetnický
no me to nevymluvis, sklon k majetnictvi nejen zradla maji a to rikam nejen kdyz se podivam na toho svyho, ale i na jiny exemplare.... vyjimka jen potrzuje pravidlo
|
skol
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 17:06
- Nahlásit
ajunka
jen menší upřesnění ne že by hovíci měli sklon k tomu bejt majetnický
I já mohu potvrdit. Akorát nevím, jestli je to majetnictví, spíš bych to nazvala, hlídám rád a hlídám si všechno, vždyť jsem k tomu byl šlechtěn. Ovšem ne vždy je to příjemné, naše starší hovice je ostrá jak břitva, v létě se mi stalo, že se do mne pustil jakýsi osamocený houbař uprostřed lesa, co si jako myslím, že mám tři obludná psiska navolno v lese, když rostou houby. Dokud nezačal zvyšovat hlas a nehrozil rukama, holky si ho nevšímaly, pak jsem ale měla práci tu nejstarší uklidnit. Stoupla si mezi nás - byl tak 50m daleko, vyrostla do šířky i výšky a slyšet byla určitě na kilometry daleko, jasně, že se přidaly obě mladší, no bylo to veselé. Chlap nepřestával hulákat, naštěstí když jsem zařvala: A dost, zmlkl i on a byl zase klid.
A to necvičíme obrany.
|
krsinda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 17:40
- Nahlásit
skol
Tak v tomhle případě to bylo fajn, mít za zády takové hlídače. O druhé stránce, jak je zkrotit, to je jiná. Někteří lidé vyvolávají v psech vztek už jen tím jak vypadají a tihle týpci...taky s nima mám zkušenost s tou NO
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 18:03
- Nahlásit
Hlavně si nyní nezanedbejte socializaci, seznamujte fenku co nejvíce s různým prostředím a s se spoustou lidí, aby si navykla brát všechno samozřejmě a neřešila věci, které náleží vám, protože 99% špatné pověsti hovíků pochází z bázlivých, socializačně zanedbaných psů.
|