Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výcvik Howavarta.
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
krsinda
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 18:49
- Nahlásit

Meta
Až do teď jsem nevěděla co to socializace je, ale to co představuje samozřejmě dělám, nebo se o to snažím, zvlášť vyhledávám pejsky, o kterých vím, že jsou hodná a se kterými si vyhraje. A je pravda, že vždy, když jdeme poprvé cestou, kterou nezná moc se jí nechce, tak jí radši nenutím a druhý den to zkouším znovu. Přála bych si, aby nám to spolu šlapalo, protože mě zatím stále ohromuje, jak je bezvadná. Sice vládnu, ale dávám jí také dost prostoru a je strašně fajn. Kdyby vás ještě něco napadlo, co bych neměla zanedbat, budu ráda, když mi to napíšete. Díky

Meta
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 19:28
- Nahlásit

Je moc fajn, že se snažíte a sama uvidíte, že hovíci jsou bezvadní. Doufám, že jim propadnete stejně, jako většina z nás hovíkařů
Jinak mě nic nenapadá, ostatně, co pes, to jiný přístup, ten si stejně musíte citlivě vyhledat sama, snad jen - nenechte si psa korigovat od cizích výcvikářů. Můžou to myslet jak chtějí dobře, ale...zásadní rozdíl mezi NO a hovíkem vidím v tom, že NO je hodně splachovací a pánovi hodně odpustí, nakonec byl tak šlechtěn. Hovík ne, ten si každou nespravedlnost či křivdu bude dlouho pamatovat. A pak - žádný ovčák nebude nikdy tak vyčůraný, jako hovík - všechny vaše slabiny vytáhne na světlo. Ale to je právě na soužití s hovíkem to nejkrásnější - ten souboj mozků - musíte být v myšlení vždy o krok před psem.

krsinda
Člen
# Zasláno: 6 Led 2010 20:55
- Nahlásit

krásně "řečeno". Popravdě právě kvůli těmto povahovým rysům jsem ji chtěla. NO jsou taky bezvadní, nedám na to plemeno dopustit. Ale já osobně jsom měla fenku, která se úplně třásla na výcvik na všechny ty pokyny, jak je vyplní, potřebovala to a čím důraznější výcvik, tím byla spokojenější. Měla na druhé straně taky moře lásky, takže byla fakt vyrovnaná a spokojená. Jenže teď vím, že bych se jí nemohla věnovat tak jako kdysi, když jsem byla mladší. Mám dvě děti a ty jsou na prvním místě. Proto jsem chtěla nenáročného psa na výcvik, ale co do kvalit psa na tom bych slevit nechtěla. Ale je mi jasné, že stejně asi nejvíc záleží na tom jak toho pejska "vychováme", jak se u nás bude cítit. Už jsem hovíkům propadla, když vidím ty její kulaté veliké hnědé oči s bílými řasami. šmudlina

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání