| Autor |
Zpráva |
italo
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:02
- Nahlásit
Vtipny pripadam si jak na linuxove diskuzi, kde radsi nez abych poradil, budu psat usmevny smajliky a rikat lidem, ze jsou dementi.
svého psa jsem ani nepohlavkovala, ani nenapomínala, ani netahala za kůži a jejda, doma nečůrá.
Uzasne jste kouzelnik, jak jste ho tedy vychovala? Rekla jste mu, hele bracho, bez curat ven uz jses na to dost velkej. A on se sebral vzal klice a sel se ven vycurat?
Taky bydlime ve ctvrtym patre a trpelivost nam nedosla. Stejne jako male dite budete usmernovat, musite usmernit i psa. Nebo vam z neho vyroste spratek, kterych je dnes ve skolach strasne moc. Pokud nechcete byt otrokem psa musite ho usmernit vasim smerem. Kazdy ma asi predstavu, ze doma mlatim psa holi i za sebemensi nehodu. Nema smysl tu psat ze ne, protoze si to kazdy pretvori do sve "pravdy" a udela z toho senzaci plnou smajliku.
Pejskovi se zkratka naznacuje, kde se curat nesmi. Pokud se tak stane, nasleduje mirny trest a napomenuti. Uplne stejne to muzu prirovnat, kdyz malemu diteti reknete, ze trouba pali a ze na ni nema sahat. Je jasne, ze na ni bude chtit sahnout o to vic. Pokud by neprisel trest, prijde popalena ruka. Proto to bereme tak, ze pejskovi bude naznaceno, kde muze curat a nezpusobi tim zadnou skodu v budoucnu.
Asi jsem pochopil, ze nema smysl sem psat a tak uz nebudu reagovat na priblble odpovedi. Tihle internetovy diskuteri a radoby odbornici, kteri asi omylem nevystudovali veterinu jsou k placi. A samozrejme ocekavam odpovedi typu, ze majitele, jako jsem ja, jsou k placi jeste vic.
P.S. za vsechny vecne rady od "normalnich" zkusenych chovatelu a pejskaru dekuji.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:07
- Nahlásit
italo
bereš si to příliš osobně každý ti tady řekl názor na to, co jsi napsal. je zbytečné se opakovat.
pokud ti jako přiblblá odpověď připadá to, že ti lidi říkají vlastní zkušenosti, pak se ti těžko radí. a předpokládám, že proto jsi sem svůj dotaz napsal, že chceš poradit. my ti říkáme, že ho nemáš trestat a že čurání u tak malého štěnda je normální a ty se hned durdíš. těžko ti potom pomoct.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:08
- Nahlásit
italo
Dítě ano, ale uvědomte se poměr : jak staré dítě přirovnáte desetitýdennímu štěněti?
Je to mimino v plíně, které neumí ani sedět, budete ho pohlavkovat za to, že se počuralo?
Navíc brali jste si ho předpokládám v sedmi osmi týdnech?, je u vás chvíli, je v cizím prostředí s cizími lidmi a čurá na cizí koberec. Oni z Vás nic nedělají, jenom reagují svými zkušenostmi na Vaše slova...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:14
- Nahlásit
italo
Přesně tak, 10týdenní štěně je jak půlroční mimino, tomu taky nevysvětlíš, že když má sundanou plínu, tak že nemá čurat a klidně ti počůrá tričko i s obličejem.
Jinak lidi ti tady radí to co radí, protože většina je přesvědčená, že takhle malému štěněti se nemá naznačovat, kde nesmí čurat, ale naopak se mu musí hooodně okatě ukazovat, kde čůrat smí. Tresty za čůrání na nesprávném místě přijdou až u trošku staršího štěněte, stejně jako to s těma kamnama člověk vysvětlí taky až 2-3letému dítěti a ne batoleti v plínách.
No a pokud se ti to nelíbí, tak s tím mi bohužel nic nenaděláme.
|
italo
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:15
- Nahlásit
italo
Já myslím,že se zbytečně durdíte,tady z těch příspěvků z Vás nikdo nedělá tyrana.Spíš jsou to rady zkušenějších a tak bych je brala.Také chovám goldeny,mám dvě fenky a obě se naučily čurat jen venku do 4 měsíců.Do té doby byly občas nehody.Nejhorší je,když se pejsek vyčůrá např. na koberec - což dělají rádi - na měkkém.Zůstene tam pachová stopa a pejsek se tam pak rád vrací.To může být i Váš případ,že si počural nekolik míst,které jste tak úplně nezbavili pachu a on se tam vyčurá opakovaně.
Divné mi připadá to učurávání - štěně normálně vypustí močák najednou,nepřerušuje,jako dospělák.Myslím,že by stálo nechat vyšetřit psíka znovu,nemusí to být nutně jen nastydnutí.
Dekuji za normalni odpoved. Ano ucuraval na koberec, resp. na deku v provizorni ohradce, kde si vsak hral a travil spoustu casu. V chodbe pak cural na misto, ktere je vystlane novinami a ktere od zacatku pobytu u nas vyuzival. Na toto misto chodi pravidelne curat po udalostech, ktere curani predchazi jako hra, jidlo, spanek atpod. Co nas vsak jako nezkusene prekvapilo je to, ze pejsek vesel do ohradky, zacal cuchat okolo a nekde si pricupnul a ucvrknul. Nezalezi vubec na tom, jak dlouho byl predtim venku nebo co delal. Nezalezi na tom jestli s nim je nekdo v mistnosti nebo ne. Na veterine mu tedy byla vysetrena moc, kde nebyl prokazan zadny problem. Veterinar nam pak rekl at ho sledujeme a pripadne, ze se to nezlepsi, udela se rozbor krve atpod. Pokud pejska vyneseme ven, vykona potrebu bez sebensiho problemu a je nalezite odmenen a pochvalen. Neprekvapilo nas tedy, ze se stanou nehody, prekvapilo nas, ze se stane opravdu velke mnozstvi nehod v urcitych mistech a s urcitou pravidelnosti a navic pejsek chodi paralelne s tim curat do chodby na vyhrazene misto.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:26
- Nahlásit
U 10ti týdenního štěněte se nadá mluvit ani o zlozvyku, ani o značkování. Každý pes je jiný. Jeden umí čůrat venku hned, jinému to trvá měsíce. Vím že je nepříjemné když pejsek vykonává potřebu doma ale je to v tomto věku normální a musíte se s tím smířit. Dle mého není ani nastydlý ani jinak nemocný. Je to prostě mimino. On bude ještě nějaký čas loužičkovat a vy uklízet. Buďte rádi za tento první malý "problém" . Bude hůř
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:27
- Nahlásit
italo
Uzasne jste kouzelnik, jak jste ho tedy vychovala? Rekla jste mu, hele bracho, bez curat ven uz jses na to dost velkej. A on se sebral vzal klice a sel se ven vycurat
přesně tak. Jen ty klíče nosil na krku, abych mu je nemusela dávat pokaždý, když to na něj přijde
Vtipny pripadam si jak na linuxove diskuzi, kde radsi nez abych poradil, budu psat usmevny smajliky a rikat lidem, ze jsou dementi.
asi jste teda pane přehlédl ty příspěvky, kde vám už radily - zkuste skočit zpět na první stránku a pár si jich pročíst
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:35
- Nahlásit
PetraK
Kdyby měl kalhotky s kapsami, jako krtek, tak mohl mít svoje
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:37
- Nahlásit
Pumpa
Kdyby měl kalhotky s kapsami, jako krtek, tak mohl mít svoje
má bez kapec
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:46 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
PetraK
má bez kapec
Průser.....tagže na šňůrku kolem krku.
A jinak........že sem sem lezla!!!
rad tu padalo dost,teď už je to spíš na pár facek.Asi pudu projistotu zmydlit toho půlročního psáka co mám vod fčera doma,páč mi tu udělal louži.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:49
- Nahlásit
jablunka
.tagže na šňůrku kolem krku
jistě, navíc je to víceúčelový - když mě naštve, můžu mu jednoduše přivřít kyslik
A jinak........že sem sem lezla!!!
klid pani, to je fakt provokace. Dám svý jediný boty v sázku a jsem si jistá, že bosa domů nepůjdu
Asi pudu projistotu zmydlit toho půlročního psáka co mám vod fčera doma,páč mi tu udělal louži.
CO MI ZAS KURNIK UNIKLO??? hned napište, za chvíli vypínám počitadlo!! Hned to chci vědět.!!!!!!!!
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:51
- Nahlásit
PetraK
CO MI ZAS KURNIK UNIKLO??? hned napište, za chvíli vypínám počitadlo!! Hned to chci vědět.!!!!!!!!
Nic vám neuniklo,pani.Já to nikam nepsala.
http://ifauna.cz/rubriky/mdiskuse/show.php?tema=61 2405&r=7&m=6019&page=1
|
italo
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:54
- Nahlásit
Petra K
asi jste teda pane přehlédl ty příspěvky, kde vám už radily - zkuste skočit zpět na první stránku a pár si jich pročíst
Nevim, ale sama si proctete tuhle diskuzi. Jen malo lidi pochopilo, ze neresime klasicky problem s curanim a ze nejsme tak naivni a nemysleli jsme si, ze pejsek nebude vubec curat. Jedine ceho jsme dosahli jsou slova jako provokace a demence. Do diskuze jsme psali, abychom se dockali normalni odpovedi at uz od zkuseneho odbornika, kteri tu doufam take jsou, tak od zkusenejsiho pejskare, ktery muze take v ledascem pomoci. Pokud k tematu nemam co rici, radeji neodpovidam. Bohuzel na internetu to plati naopak a lide radeji pisou snusky nesmyslu, ktere jim zaberou zbytecne cas a tomu kdo potrebuje radu nepomuzou.
Tu fotku jsem vubec nepochopil a nepredpokladam, ze i kdyby se tak stalo, ze by mi to v necem pomohlo.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:56
- Nahlásit
PetraK
pani to mi nedělejte, teď mám pod sebou louži já, navíc jsem měla zrovna plnou pusu kapučína....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:56
- Nahlásit
jablunka
jéžiš Ty seš magor. Echtgoldmagor!!! Pánbůzaplať za takovýho šílence jako jsi Ty. Musíme Tě naklonovat
Pučmeloun je prtkááá, hele jen jsem to prolítla, páč už letím,ale- doufám, že jsou tam nějaký detaily z novýho domova. Ešivá ne, tak je hoď ke mně do fóry, ať taky pánovi i Itálie nezasviníme fóru. Mohlo by ho to mrzet ešče víc, než ty veselý smajlíky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:57
- Nahlásit
Pumpa
teď mám pod sebou louži já, navíc jsem měla zrovna plnou pusu kapučína....
asi tě budem muset vytřepat za kůži na krku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 14:59
- Nahlásit
italo
Pokud k tematu nemam co rici, radeji neodpovidam.
no ono by to bylo to stejné, co se tady můžete dočíst asi tak desetkrát. Pokud čekáte zázračnou radu, tak ta neexistuje. Pokud nemá štěně zdravotní problém, musíte jaksi vydržet. Je to štěně, štěně dělá loužičky, dělat je bude, než tomu odroste.
a já už du, du, du, už mám fšecko hotový....
|
italo
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 15:01
- Nahlásit
Moje mama vzdycky rikala, pro hlupaka kazdy hloupy!
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 15:02
- Nahlásit
PetraK
myslím, že ve svém věku si to ještě neuvědomím....
tak já už to příště neudělám...... jenom na noviny
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 15:02
- Nahlásit
italo
Moje mama vzdycky rikala, pro hlupaka kazdy hloupy
moudrá to žena
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 15:03
- Nahlásit
italo
ta moje zase říkala, že po hloupejch řečech je hov..
tak bacha abyste neměl krom louží doma ještě něco iného
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 15:03
- Nahlásit
italo
rad tu padlo opravdu hodně a jestli to tam někdo nevidí, pak je slepý. podle popisu situace řešíte klasický "problém" se štěnětem, neděje se u vás nic zvláštího, co tady někdo nezažil. že někdo používá ostřejší slova je fakt, ale to jde vyseparovat a vzít si z toho to podstatné.
nějak z tebe necítím, že by jsi chtěl změnit stáající přístup k pejskovi a spíš jsi chtěl slyšet, že máš pokračovat v tom co děláš a ještě přitvrdit. to ti tady ale nikdo neporadí.
ještě, pokud čurá často na stejná místa, je potřeba ta místa řádně vyčistit od pachu, který tam cítí. jinak tam bude chodit dál, protože to bere stejně jako místo s novinama, tam taky svůj pach cítí a může tam čurat.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 15:11
- Nahlásit
No já bych odbourala i ty povolené noviny. Podle mě je to dvojí učení místo jednoho. Chápu, že v paneláku je to složitější než když mně vedou z kuchyně dveře přímo ven... ale aby nakonec pejsek ještě nedospěl k tomu, že venku čurat nebude a po příchodu domů bude pílit na noviny. Prostě to chce čas a uspěchat se to moc nedá.
|
italo
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 15:25
- Nahlásit
Pro PetraK : zrejme jste to nepochopila.
Pro Pumpa : také jste to asi nepochopil.
Pro PeKrato: opravdu dobrych a prinosnych rad zde bylo proklate malo Zajimalo by mne, jakou radu byste si vybral vy?
Pro Ketrin : Noviny zatim nebudeme rusit, protoze je to jeho jedine misto v byte na ktere je nauceny curat. Mate pravdu, ze vychovavat stene v panelaku je slozitejsi nez u domku se zahradou, kde neresite kolikrat denne se pejsek pocura. Snazime se o to, aby nam nezdemoloval cely byt curankama a usmernujeme ho, aby cural na mista k tomu jen urcena (noviny). I tak Vam dekujeme za radu
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 15:29
- Nahlásit
italo
nepochopil... uznávám, ale šla jsem s dobrým úmyslem.....
|
italo
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 15:34
- Nahlásit
Pro Pumpa : ok sorry prehlidl jsem se v diskuzi
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 15:34
- Nahlásit
italo
to "jiné" o čem tady vtipkujeme úplně vypusťte a soustřeďte se jen na Váš dotaz. Ani já myslím, jsem neměla příspěvek úplně od věci. Jenom jsme Vám "radili", že v tomto věku není trest na místě, jediný názor od jediného veta nebývá směrodatný apod. Jistě se Vás nikdo nechtěl dotknout. Zkrátka jste v situaci, ve které se všichni tady plácali taky, osobně si myslím, že většina mluvila rozumně a hlavně jste s mímem ve věku, kdy sice vychováváte, ale hlavně, zatím si zvykáte jeden na druhého....
nerada bych se s Vámi hádala
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 15:42
- Nahlásit
italo
nebylo jich proklatě málo, naopak. jen jste se zaměřil na ty průpovídky okolo a to podstatné zůstalo nepochopeno. každý, kdo tady odpověděl, si stejnou situací prošel a prostě tam vidíme zbytečné chyby. ale jen proto, že tu zkušenost máme a vyplatilo se nám dělat všechno to, co už zaznělo. doma netrestat, nenechávat žádné místo doma na venčení, hoodně chválit za venčení venku a hlavně tomu dát čas a spoustu trpělivosti. taky jsem zkoušela různé plínky a pod, dokud mi to nebylo vysvětleno. řídila jsem se tímto jednudouchým postupem a prostě přišel den, kdy fenka pochopila a uměla zadržet a od té doby nebyla jediná loužička. jak už jsem psala, bylo to ale mezi 4 a 5tym mesicem.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 15:51
- Nahlásit
Ach jo.
Znovu zopakuju, že trestat takhle malé štěně za čůrání je BLBOST a co je hlavní, NEFUNGUJE TO tak, jak si myslíte.
Je to stejné, jako trestat půlroční mimino s plínkama. Prostě ty svěrače ještě tak dobře neovládá, je moc malé.
Je to tak těžké pochopit??
Pokud nechcete byt otrokem psa musite ho usmernit vasim smerem.
Ano. Ale vždy musím brát v úvahu psychickou i fyzickou vyzrálost psa. Tohle štěně na to prostě nemá, stejně jako tříleté dítě ještě nejde naučit násobilka.
jak jste ho tedy vychovala? Rekla jste mu, hele bracho, bez curat ven uz jses na to dost velkej.
Řekla jsem mu, kde se čůrat smí, on to pejsek velice dobře pochopí. Mám velké ostré plemeno, přesto to jde i bez mlácení. Dokonce líp.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 15:59 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit
italo
Rekla jste mu, hele bracho, bez curat ven uz jses na to dost velkej. A on se sebral vzal klice a sel se ven vycurat?
no tak nejak to - az na ty klice a na to, ze mu to rikat neni treba, protoze to zacne delat sam - ve skutecnosti funguje.
Pokud nechcete byt otrokem psa musite ho usmernit vasim smerem.
psi maji tendenci usmernit se vasim smerem sami. cim vic se budes snazit mu do toho zasahovat, tim vetsi riziko, ze ho ze spravne cesty spise vychylis.
|