| Autor |
Zpráva |
mac1
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 21:00
- Nahlásit
Smecka
Vypadá jako když snědl vánočku no jo , vypadá tak, to mě nikdy nenapadlo
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 21:53 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
mac1
Konrad Lorenz řekl, že pes je příliš složitý tvor, Tvé tvrzení ( když psa někdy plácnu přes zadek, tak pak mu nemůžu na zadek sáhnout pro objasnění "sedni" , protože se bude bát, že ho zase plácnu na toto místo ) z něj ovšem dle mě dělá velmi jednoduchý živý organizmus
Ne, to jsi pochopila úplně špatně. Ctím kromě jiných Lorenze a naopak tvrdím, že psí komunikace je docela propracovaná, řeč těla je v ní dost podstatnou součástí a proto není vůbec jedno, jak se pes koriguje, respektive trestá. Odtud mioje tvrzení plyne.
Protože nechápeš etologickou stránku způsobu korigování psa, proto jeem napsal: Ve spojitosti s předchozím tomu taky rozumím. Lidi, které znám a dělají lovecký výcvik pro praxi, mají některé metody, které bych rozhodně neskousnul a etologií se moc nezabývají. Snad je to teď pochopitelnější.
argosek
fackovat pejsky po cumacku nema vubec nic spolecneho s tim, ze hlava je"psim komunikacnim centrem
Já si myslím, že učitě má. Pokud jsou v určité situaci jiné způsoby moc pomalé, použiju tenhle
v otazce trestani povazuji "jak" za to posledni a nejmene dulezite, co by clovek mel resit.
Za úplně základní a nejdůležitzější moment ve výchově a výcviku považuji co nejsrozumitelnější oboustranou komunikaci. Cokoli, co může psovi pomoct správně, jednoznačně a co nejrychleji porozumět je vítané. Takže i co nejsprávněji a nejsrozumitelněji "po psím" podaná korekce nebo trest. Tuto vaši větu, pane Argošku, považuji za pěknou blbost.
tvdit, ze plesknuti po cumacku je ok, zatimco po zadku psa vynervi a odvolavat se na psi prirozene chovani je prosim pekna blbost.
Ve smyslu mého předchozího odstavce to za blbost nepovažuji.
Ještě na závěr: bití kamkoli nepoužívám nikdy, plesknutí přes čumák u té odmítačky, možná i někdy jindy, ale teď si neuvědomuju kdy.
Ve všech ostatních případech používám jiné výrazové prostředky. Přitom se snažím co nejvíc upřednodtňovat korekci před trestem (podle mě, rozdíl je v načasování).
Některí psy, kterí jsem cvičil, jsem nikdy nemusel potrestat, vždycky stačila srozumitelnější varianta - korekce.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 22:00
- Nahlásit
davidkova renata
.víš jak naštveš biluši bo ta si ,trupka,napekla sama
Jak SAMA??? Si upadla ne? Sem akorát udělala těsta a pak jsem dohlížela na zbytek rodiny essi to správně vykrajuje,obaluje,zalepuje a tak Jo a taky sem dávala plechy do trouby a zase ven, páč oni by to spálili, nemaj ten správnej odhad a životní zkušenosti Je fakt, že na Lennyho bysem koukala radši než na svý pézetka od hlavy k patě zapatlaný těstem jak se u toho hádaj a řvou "Mamí, Alena do mě žduchla"
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 23:19
- Nahlásit
Walda
Protože nechápeš etologickou stránku způsobu korigování psa, proto jeem napsal: Ve spojitosti s předchozím tomu taky rozumím. Lidi, které znám a dělají lovecký výcvik pro praxi, mají některé metody, které bych rozhodně neskousnul a etologií se moc nezabývají. Snad je to teď pochopitelnější. bohužel pro mě není, můžeš to tedy mně nechápavé vysvětlit jinak než opakováním téhož ? A ještě jednou se zeptám - zase nechápu ( holt stárnu , jsem dříve byla docela inteligentní :shame , proč mi už po druhé píšeš o lidech, které znáš a kteří dělají lovecký výcvik pro praxi, mají některé metody, které bych rozhodně neskousnul a etologií se moc nezabývají........Ty je dáváš do spojitosti s předchozím ???? nebo proč o nich pořád píšeš .... mluvíš SE MNOU !!!! .....znám Bendu, co bydlí ve Strašnicích a chlastá a má to vypitý , nedávám ho do spojitosti s Tebou
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 23:27 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Psíček
pes moc možností nemá, co by s tou komunikací nadělal a jak by ji zesrozumitelnil.
Souhlas, proto se člověk potřebuje naučit tu psí.
Ne, člověk to nikdy nepodá po psím, přeci jen je člověk, tím je to dáno ...
T o nikdio neví. Ale je na čliověku, aby se co nejvíce přiblížil (viz minulý bod) a nedělal úplnou blbost.
No ono to budi o tom psu, nejen o drezerovi.
Co tato věta znamená?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 23:36 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
mac1
Hele, já se původně jen zeptal, ale tys mi na konci odpovědi podstrčila rovnou očekávanou odpověď, tak jsem reagoval.
Svou odpovědí jsem myslel tohle:
Neznáš etologické hledisko korekce a trestu psa - děláš zřejmě lovecký výcvik - lidi, které znám, co dělají lovecký výcvik, v některých metodách etologii taky zjevně nectí - takže jsem jen napsal, že tvůj náhled na věc zapadá do mé zkušenosti. Nic víc jsem tím nemyslel.
Jinak vysvětlit už to neumím.
znám Bendu, co bydlí ve Strašnicích...
Pozdravuj za mě jmenovce.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 10:10
- Nahlásit
Walda
Souhlas, proto se člověk potřebuje naučit tu psí.
porad mi unika, co ma placnuti spoleneho s psi reci. ostatne ono by slo snadno dokazat, zda mate pravdu - staci vzit dve skupiny psu, jednu placat po tlame, druhou po zadku a uvidime, ve ktere vznikne vice nezadoucoich reakci psa. vzhledem k tomu, ze tlamicka je mnohem citlivejsi nez pdel, tipuji, ze z tohoto klani vyjde vitezne.
T o nikdio neví. Ale je na čliověku, aby se co nejvíce přiblížil (viz minulý bod) a nedělal úplnou blbost.
psi jsou VELICE tolerantni k lidskym blbustkam - dukazem budiz vsichni ti statecni, kteri s hlavou vztycenou prosli si po tlmicce placanim a dale veselymi jsou spolecniky.
na zaver dovolte malou poznamku - ve vedlejsim tematu kritizujete slecnu zetvovou za to, ze lidem rika, aby nenechali spat v posteli, se stejnym (a vetsinou opravnenym) posmechem se setkavaji rady o tom, ze clovek ma jist drive nez pes - a tyhle veci maji v prirozenem chovani psu mnohem silnejsi oporu, nez to, zda psa placnes po predecku, nebo zadecku.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 10:43
- Nahlásit
argosek
dovolte malou poznamku
K vaší poznámce malou poznámku. V pátek jsem tady v tématu napsal mac1
mac1: pes nesmí jít první ze dveří
Budeš se divit, ale i tohle lidi učím. I když z praktických důvodů, nikoli etologických. Ale ani to nemůže škodit. Ve výcviku a výchově psa není nic samospasitelné. Je to puzzle.
Podle mě je to takhle. Možná je něco důležitější, něco míň. Nejlepší je toho co nejmíň zanedbat, nic to nestojí a riziko neúspěchu se zmenšuje.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 10:59
- Nahlásit
Walda
Budeš se divit, ale i tohle lidi učím. I když z praktických důvodů, nikoli etologických. Ale ani to nemůže škodit. Ve výcviku a výchově psa není nic samospasitelné. Je to puzzle.
Podle mě je to takhle. Možná je něco důležitější, něco míň. Nejlepší je toho co nejmíň zanedbat, nic to nestojí a riziko neúspěchu se zmenšuje.
tomu nerozumim - pokud je to z praktickych duvodu, neni treba je to ucit - ten, komu to prijde prakticke, to muze praktikovat, ostatnim to muze byt jedno.
tohle skodit jiste nemusi, kdyz jim reknes - "je dobre jit ze dveri prvni, aby vas pes nevybeh a neprejelo ho auto". kdyz jim to podas jako pravidlo, ktere je dulezite pro vychovu psa, pak to naopak skodlive byt muze velice. kdyz se lidi zacnou soustredit na takovahle pravidla, zacinaji resit kraviny, aniz by vedeli proc.
clovek casto pri prosazovani "dulezitych pravidel" napacha mnohem vic skody, nez kdyby nechal veci jen tak plynout.
idealni pocet pravidel pro vychovu psa je pro me 0.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 11:29
- Nahlásit
porad mi unika, co ma placnuti spoleneho s psi reciargosek
Stejně jako my se učíme řeči psů, psi se soužitím s námi učí řeči naší. Nelpěte trvdošjíně na nesmyslu.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 12:02
- Nahlásit
Smecka
Stejně jako my se učíme řeči psů, psi se soužitím s námi učí řeči naší no právě
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 12:13 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
argosek
idealni pocet pravidel pro vychovu psa je pro me 0.
Dobrá, dobrá, pane.
Ale určitě si vytváříte svá vlastní, aspoň podvědomě. Tak proč se neporadit s těmi, co to dělali před námi a nepodívat se, jestli přišli na něco lepšího, než my.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 13:50
- Nahlásit
Psíček
Někteří psi se dokonce řeč lidí naučí dříve než lidé té jejich
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 17:30
- Nahlásit
Psíček
Ty nám argoskovatíš.
zde jste na odborném kynologickém foru
Nemáš tam překlep?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 17:33
- Nahlásit
Smecka
Stejně jako my se učíme řeči psů, psi se soužitím s námi učí řeči naší. Nelpěte trvdošjíně na nesmyslu.
slecno smecko, mam pocit, ze jste se v tom docela zamotala. mozna by stalo za to, abyste si tema precetla od zacatku .
Ale určitě si vytváříte svá vlastní, aspoň podvědomě. Tak proč se neporadit s těmi, co to dělali před námi a nepodívat se, jestli přišli na něco lepšího, než my.
to mate stoprocentne pravdu, pane waldo, proto se podivejme, na co lepsiho uz lide moudri prisli, a setresme okovy mytu a pover - v lidove kynologii nejcasteji reprezentovanych prave temito nestastne zobecnenymi pravidly.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 18:18
- Nahlásit
argosekslecno smecko, mam pocit, ze jste se v tom docela zamotala. mozna by stalo za to, abyste si tema precetla od zacatk
Tak to v žádném případě neudělám. Nemělo by to totiž žádného smyslu. Mé myšlenkové pochody většinou běží naprosto jinde než myšlenkové pochody všech ostaních.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 18:33
- Nahlásit
argosek
okovy mytu a pover
Podle nich se přece pes po zadku bít může - ale srolovanejma novinama.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 19:12
- Nahlásit
No je to trapný, že se tak opičím, ale v tomhle případě mi to za to stojí, protože mi to přináší velkou porci radosti a zábavy. Psíček
Co tím chceš naznačit jako?
|