| Autor |
Zpráva |
Walda
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:44
- Nahlásit
Mika
klatil ho na zem, mlady zakvical a Athos ho pustil. Zgrajfla som ho za obojok a vysmarila do kotca, kde sa na nas az do konca vycviku pozeral, ako sa bavime. Ci to bolo dobre, neviem, ale nic lepsie mi v danej chvili nenapadlo.
Ne dobré to opravdu nebylo. Na takováhle řešení zaponeň.
Mělas ho jen odeřvat od druhého psa a pak postupovat, jak jsem psal výš.
Svůj přístup k řešení takových situací, možná i obecně ke svému psu, budeš muset dost zásadně změnit.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:46
- Nahlásit
Psíček
Hele, neobouvej se do mě. Já jsem pouze popsala to, co se stalo u nás na cvičáku. Nikoho nenutím, aby dal psa kastrovat!
Tak třeba to s to PIZZOU nebylo moc na místě, ale jsi snad svéprávnej, jako všici tady, tak si piš co chceš.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:47
- Nahlásit
Jak reaguješ, když vrčí?
na to si v poslednej dobe davam hrozny pozor. Pokojnym hlasom mu poviem nieco v style: "prosim ta, co zas riesis, nikto na to nie je zvedavy", ale na druhej strane musim priznat, ze som u toho mierne nervozna a pes to urcite citi. Budem musiet na tom popracovat. Cim dlhsie vrci, tym je moj ton podrazdenejsi, i ked sa vazne snazim si na to davat pozor. Ono je to asi jedno s druhym. Obcas mame svetle dni, kedy sa chova naprosto vzorne a potom pride skusenost, ako zo vcera, ktora ma zase totalne rozhodi.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:48
- Nahlásit
Mika
Ještě jednou se nabízím, ne že bych kámošce chtěla dělat kšefty , ale v tomhle jí docela věřím. Je to Brno a je možno se domluvit na individuálním výcviku, má zkušenosti s různými plemeny. Budeš-li mít zájem, napíš mail, pošlu ti na ni číslo.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:49
- Nahlásit
Psíček
Nemůžu, tohle není naše debata, ale řeší se tu úplně jinej problém, než jsme my dva.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:49
- Nahlásit
Psíček
obdivuji tvou jistotu, jak přesně víš, o co jde. Ty je znáš?
Přečet jsem si, co zadavatelka píše.
A každé úterý a neděli řeším fůru podbných.
Psovodi volají a vyprávějí velice podobné story. Pak přijdou a jsou vykulení z toho, že se vlastně nic neděje a jejich pes je v poho.
Tak proto.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:52
- Nahlásit
Mika
tvůj pes podle mě není agresivní, ale staršlivě nervozní. stáhni ho ze zátěžového prostředí (jak píše EngieB) a začni pomalounku opd začátku - do klidného prostředí, málo psů, pomalý kontakt s pesanem....když se ti budezdát, že dané prostředí zvládá, tak přejdi do vyššího levelu a zase vydrž, až se pesan srovná. takhle postupně dojdeš ke stropu jeho možností - a na té úrovni se drž...zapomeň, že chození do dveří a jídlo jako poslední něco zmůže - to jsou nátlakové metody, tvůj pes potřebuje posílit vztah k tobě a zvýšit sebejistotu v okolním prostředí - láska, pohoda, klid...to potřebuje,
a odkud "z brna"jsi? třeba bychom mohly dát řeč....
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:52 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
Mika
neodvedu ti poradit, ale slova jako, že sis sprasila psa, nevím, asi bych to nepoužila. Mě pes taky vyjížděl na ostatní psy (kromě štěňat a fen), ale nehorázně, já už byla nešťastná, na cvičák jsem chodila s bušícím srdcem, třásly se mi ruce, byla jsem vynervovaná a jeden čas jsem toho psa i nesnášela za to, co mi neustále na cvičáku prováděl.
Cukání na vodítko abolutně nezabíralo, ba naopak, pes byl ještě horlivější, mohla jsem si pogratulovat, že jsem v té době vážila nějakých 64 kilo, takže jsem ho dobře udržela, ale sranda to nebyla, byl naprosto šílenej, u jiných psů vyjížděčů je např. kritická vzdálenost 5 -10 metrů, naše kritická vzdálenost byla 30 metrů. Nezabíraly tresty, pozitivní motivace, odpoutání pozornosti - prostě nic, co se v takových případech běžně radí a doporučuje.
Já byla nervní, celej cvičák mě pozoroval jak se tam s nim peru, jakmile jsem viděla na vzdálenost 50 metrů psa, tak už jsem začala zrychleně dýchat, bylo mi špatně, bušilo mi srdce ..... opravdu žůžový.
Postupem času jsem si na ty situace začala zvykat, trošku jsem se uklidnila a se mnou i pes, i když to bylo zlepšení max. 0 10% až tak po dvou a půl letech jsme přišli co na něj platí. Klasické vyvěšení, ale žádný řvaní fůůůj, cukání za obojek atp. Prostě v klidu: pes vyjel, beze slova jsem ho vyvěsila tak, že mu přední packy visely, až začal "modrat", tak jsem ho pomalu a V KLIDU posadila, pohladila a v klidu, tichým hlasem ho pochválila. Pes opět vyjel, opět se takto vyvěsil a třebas 5x za sebou, po šesté pochopil, že jako nic nebude, tak se nechal zavolat. Ale všechno naprosto v klidu, pomalu, bez křiku a nervozity.
Není to teď ideální, na psy vyjíždí pořád, ale zlepšení je tam o takových 60 % .
Jiný způsob, ale to nevím zda by tento fungoval je nkalikávání psa. Cvičení na klasický klikr. Klik - odměna - klik - odměna, až pes pochopí, že za každý klik je něco dobrýho (ne obyčejný piškot nebo frolic, já dávala syrové kuřecí maso), tak můžete přistoupit k tomu, že jakmile uvidí psa (a tady bych to zkoušela na takové vzdálenosti, aby ještě nevyjížděl), tak kli. Uvidí psa - klik - odměna a takhle třebas 14 dní, pak se přibližte a uvidíš co to udělá, a pořád klikejte, tak aby si pes spojil, že když uvidí psa, přijde něco echt dobrýho. Nevim jestli to není blbost, ale v podstatě je to dost podobný princip, jako škubání vodítkem když pes uvidí psa. U nás to znamenalo navýšení agrese do šílených obrátek, buď si pes myslela, že do toho jdu s ním, anebo si myslel, že ty trhance pocházejí od toh druhého psa ...
Edit: jinak takhle jsme postupovali my u psa, kterej vypadal, že by druhýho svého druhu opravdu zabil, nečetla jsem pak další příspěvky, takže jestli ti pes vyjíždí jen z nejistoty nebo strachu, pak je můj příspěvek OT.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:52 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Psíček
Mělas ho jen odeřvat od druhého psa
JJ, to je pro klid a pohodu nervního zvířete úplně ideální.
Nerozumíš tomu.
Nějak ho od druhého psa dostat musíš a pokud to dokážeš jen hlasem, je to ideální. Ale musí to být rychlé a krátké a hlavně pak musí přijít ta pozitivní fáze.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:57
- Nahlásit
Psíček
proto mi vadila ta Tvá jistota
Mě má jistota nevadí.
Když děláš se psama, je to základ. Oni to ocení.
Je to přesně to, co zadavatelce a zřejmě i tobě, když o tom pochybuješ, chybí.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:58
- Nahlásit
Kalliope
tak aby si pes spojil, že když uvidí psa, přijde něco echt dobrýho.
Pak mi ale přijde že ho klikáním chválíš za to, že vyjíždí po psovi.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 10:05 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Prosím, je tu ještě někdo, kromě Psíčka, kdo nerozumí temínu:
"odeřvat psy od sebe" ?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 10:07
- Nahlásit
"odeřvat psy od sebe" ?
To si nás chceš brát za rukojmí?
Netuším jak to funguje u zlaťáků, ale na moje psy nějaké pořvávání fungovat nebude,pokud už budou mít úmysl se do sebe pustit.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 10:11
- Nahlásit
Musím souhlasit s Mucholabkou, odeřvání od sebe u nás fungovat nebude, když už si to fakt rozdat chce, a že chce to vím jistě.........
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 10:12
- Nahlásit
Já si zase myslím, že u psa co zadavatelka popisuje by to fungovat mohlo.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 10:13
- Nahlásit
Mucholabka
To si nás chceš brát za rukojmí?
Ne, mě to s ním jenom nebaví.
Chtěl jsem vědět, jestli je obecně srozumitelné, co jsem tim myslel. U nás je to normální termín.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 10:14 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Mika
ještě - v situacích, kdy stojej hošíčci prosti sobě a prsí se, kdo je větší machr, nepoužij autoritativní hlas. POužij - a teď bude mít radost Psíček ) naopak hlas vysoký a hlavně pozitivní - dej jim možnost rozchodu, takže nehulákej jak zupák, ale opravdu pozitivním a vyšším hlasem volej třeba: Jdeme-deme-demééééé, tak honem, honééém, tady dééém!. (já vim, takhle napsaný to vypadá naprosto debilně , ale - funguje to .Nepodpoříš tak hlasem dusnou atmosféru a kucí mají možnost z toho vycouvat. )
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 10:14
- Nahlásit
makrel
Já si myslím, že by fakt měla osobně někoho oslovit a hlavně předvést, o co tam jde. Takhle po netu se těžko vysvětluje a řeší, protože nikdo z nás neodhadne, v čem je základní problém a to je, proč pes vůbec vrčí.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 10:15
- Nahlásit
Walda
prosímtě máš meila,dost důležité
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 10:15
- Nahlásit
Athosak do tejto fazy, ze by sa chcel navazno prat este nedosiel. Napriek tomu si netrufam tvrdit, ze ho od psa, ked sa nieco bude chystat, odvolam. Privolanie mame slusne, ale spoliehat na to by som sa nechcela...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 10:18
- Nahlásit
Mucholabka
samozřejmě platí, že klikáš, když je pes v klidu, proto jsem tam psala o té vzdálenosti tak, aby pes ještě nevyjížděl
|
makrel
Člen |
- Nahlásit
Psíček
Nebudeme po něm řvát, ale pokud už se do konfliktu pustí, tak zařveme
|
Mika
Člen |
- Nahlásit
PetraK
viem co myslis tiez mam pri vycviku sopran na hornej hranici pocutelnosti... citim sa u toho jak idiot ale fakt to zabera ) vcera som to zpackala hlavne ja. Nemala som ho vobec pustat navolno, ked som videla, ze je uvrcany. Nechala som ho prebehnut sa s fenkou, potom som ho odvolala a na ceste spat sa mu do cesty priplietol ten labik a bolo
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 10:19
- Nahlásit
EngieB
Asi to bude nejlepší
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 10:24
- Nahlásit
Mika
mu do cesty priplietol ten labik a bolo
no a tam to chtělo hned ten soprán. Já vím, člověk si hned nevzpomene. Ale hele, opravdu ne vždy je na vině ten uvrčený. Píšeš, že společnost psů nevyhledává, soudě podle toho co jsi napsala -tomu psovi dal jasně najevo, že ho tam nechce, že má jít pryč. Nestalo se tak.
Jo jistě, člověk nechce, aby pes takovéhle věci dělal a pochopitelně mu to nemůže dovolit, pak jsi ale měla do toho vstoupit ty a psy rozsadit, prostě nenechat toho druhého, aby ho otravoval, když Athos si nechce hrát. Protože ON SI NEMUSÍ HRÁT S KDEKÝM.
|
Walda
Člen |
- Nahlásit
brezen2008
Sova ti nese odpověď.
|
davidkova renata
Člen |
- Nahlásit
Walda
"odeřvat psy od sebe"
já to dělám taky,nána se nepere,ale pokud do ní nějakej prudič vletí,samosebou si nedá nas*at na hlavu.Mě to funguje výborně,(asi hodně řvu ) ,nic jinýho u toho nedělám.už pár lidí mi řeklo"jak u toho můžeš bejt tak klidná,já bych se pos*al" No kdo ví o čem je řeč,tak chápe,kdo ne,je asi marný se to snažit sdělit.
dodám,že potkat picbuma na zápasy,volila bych jinou formu aby zas někdo něco nááhodou..
|
makrel
Člen |
- Nahlásit
K tomu, že když ho nebudeme mít na dosah, tak např. upoutáme jeho pozornost. Nemyslím tím, že na něj budu řvát když ho budu mít na vodítku. Myslela jsem situaci, když už jsou psi navolno a mají nějaký problém.Ale předpokládám, že mě jen zkoušíš.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 10:27
- Nahlásit
davidkova renata
nás žral picbum,co na zápasy nebyl a taky nic moc...
přesto je miluju!!!!
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2009 10:36
- Nahlásit
PetraK
sme sa s tym labradorom asi velmi nepochopili. Ono ten pes ani nemusi athosa nejak otravovat okato. Ten labrador proste okolo neho len chodil. Hned ako sme prisli, tak si pred neho na dva krat lahol chvilku sa okolo neho motal a potom uz nic. Ale ked od neho presiel, tak moj pes chytil hysterak. Asi som to zle napisala... to nebolo tak, ze ho labik vylozene otravoval... on bol ten problem len v tom, ze proste okolo neho presiel...
ono sa to tazko predstavuje, ale skuste to... Athos si uvolnene vykracuje, je v pohode, jazyk vyplazeny. Zrazu sa v jeho zornom poli objavi pes a Athos stuhne, zastavi, najezi sa a vrci, hlava znizena, pozera do zeme. Cim je blizsie, tym je vrcanie hysterickejsie. Ked pes prejde, znovu sa odjezi, uvolni a ide si po svojom.
|