Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Spolok majitelov uvrcanych psov
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Mika
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 07:57
- Nahlásit

Na uvod by som rada otvorene, s cistym svedomym a bez akehokolvek mucenia priznala: Mam agresivneho psa.

Zlatak, bez PP, su mu necele dva roky a je to uvrčaný magor. Keď je v pohode, vrčí len zriedka, pri stretnutí s iným psom (feny v pohode) sa naježí (vyzerá ako dikobraz) a hrdelne to komentuje. Keď sme na cvičáku, kde je psov naraz viac je úplne rozhodený, kňučí, vrčí bez prestania a bez rozdielu pohlavia, pritom je celý naježený a zároveň vrtí chvostom - schyzofrenik.

Začalo to v jeho 10 mesiacoch. Výcvikár radil - ubrať privilégiá a za každé zavrčanie vyvesiť za obojok. Pes bol vykázaný z ložnice, prestalo maznanie, na obojku visel aj 4 krát denne. Asi nemusím pokračovať, ale absolútne to na neho nezabralo. Teda zabralo - začal vrčať zo strachu len čo nejakého psa zbadal. Bohužial trvalo pol roka, kým som pochopila, že to nemá zmysel a s mlátením za vrčanie sa prestalo. Stále si dávam pozor na to, aby som šla prvá do dverí, do ložnice nesmie, kŕmenie dostáva ako posledný. Napriek tomu sa občas stane, že zavrčí aj na mňa.

Boli sme za Desenským. Ten nás vysmial, že o nič nejde a radil neriešiť. Tak som to riešiť prestala a pes sa trošku ukľudnil, ale hysterický byť neprestal. Včerajšok mi zobral všetky ilúzie o tom, že sa týmto prístupom niečo urovná, pretože mi na cvičáku po psovi vyjel a sklátil ho na zem. Bez zubov, ale predsa. Nikdy pred tým to neurobil.

Teraz neviem, ako pokračovať. Athos má fakt divnú povahu, je strašne citlivý, každú reakciu má extrémnu a keď sa rozhodí, absolútne nevníma. S akýmkoľvek tlakom sa vyrovnáva tak, že proste vypne - všetky tresty za vrčanie absolútne nepobral, nepochopil, hneď ako tlak povolil sa otriasol, a bol úplne v pohode a šiel si po svojom. Inak je to pes extrémne poslušný, nadšený pre prácu, za pamlsky urobí čokoľvek. Je však ako časovaná bomba. Keď sa niečo okolo neho deje, psychicky to nezvláda.

Chcela by som poprosiť všetkých, ktorí majú doma niečo podobné, o radu, ako to riešiť. Rada by som verila tomu, že niečo zaberie. Čokoľvek.

Je mi jasné, že som sa týmto príspevkom otvorene postavila na pranier. Kto má potrebu mi vynadať, ako som si sprasila psa a ako som to všetko zbabrala, nech si poslúži. Nepovedia mi nič nové.

Všetkým, ktorí budú chcieť poradiť, pekne ďakujem.

impact
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 08:13
- Nahlásit

Ahoj, bud rada, ze vrci na psy a ne na tebe. Ja uz si s tim mym kryplikem taky nevim rady. Kdyz se me aspon dvakrat denne nepokusi pokousat, tak na me aspon porad vrci a ceni zuby. A zkusila jsem milion a jeden zpusob, jak mu vysvetlit, ze tohle ne, ale bez vysledku. Tak si proste zije vedle nas, na dvore, chodi na prochajdy, dostava nazrat a tim to vsechno hasne.

Mika
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 08:20
- Nahlásit

impact

Athosak ked ma slinu, tak vrci aj na mna. Normalne nie, to s nim mozem robit co chcem. Ale ked sa dostane do stavu, ktory som popisovala (rozrusi sa - vacsinou inym psom), vrci aj pri obycajnom pohladeni.

Zakladnym problemom je, ze tym mas malu 6 kilovu nudlu a ja mam velku 35 kilovu obludu. Nechcem tvrdit, ze agresivny jack je mensi problem ako agresivny zlatak, ale ludia to tak proste vnimaju. Rada by som to neriesila, bude holt chodit s nahubkom, ale evidentne sa to zhorsuje. Co ked mi jedneho dna vyjede po decku, co ho zataha za ucho? Fakt mu to potrebujem nejak zarazit.

Mika
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 08:23
- Nahlásit

Ale obecně bych přímo ty rady nehledal na internetu.

ak mas kontakt na niekoho, kto by mi pomohol, sem s nim, budem velmi rada.
Osobne poznam len dvoch ludi, ktori sa tymto zaoberaju - Desensky mi moc nepomohol a Eichlera som este neskusala. Na koho by som sa podla teba mala obratit?

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 08:27
- Nahlásit

A co kastrace? Nad tím jste neuvažovala? U nás na cvičáku máme také zlaťáka(Když jsem četla váš příspěvek, myslela jsem, že to snad psala jeho majitelka), který je ve stejném věku. U nich to začínalo agresí na jiné psy, byl také hrozně nevyzpitatelný. A když pak začal vrčet i na ně, rozhodli se pro kastraci. Pes je již přes půl roku kastrovaný a jeho chování se o 100% zlepšilo.

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 08:28
- Nahlásit

Mika
Mám psa, co psí chlapy rád nemá, ostatní psí populace je v pohodě a lidi taky. Také jsem leccos vyzkoušela,co radili na cvičáku. ...No mě trochu pomohlo,když pes pochopil ,co po něm chci a to bylo až tehdy,když jsem ho začala chválit v situacích,kdy psa, jindy sežratelného "sežrat" nechtěl....(malej jork není to ono...)Takže ,když vyjede- tak ho seřvu,když je za hodný-chválím.....Jsou i situace,kdy projde kolem psa v klidu a otáčí hlavu na mě a "říká" jsem byl hodnej..co pochvala???? Ale abych to tu nepsala jako pohádku-jsou dny,kdy je mu to fuk, ví,že nesmí,ale je to silnější než on.....
žádny privilegia jsem neubírala, ke mě se chová dobře a nemyslím,že tím,že nebude smět na křeslo mi pak venku přestane požírat psy....Ještě k tomu zvýšenému počtu psů okolo něj- to je v mé situaci lepší-já říkám,že neví,kterýho sežere dřív,tak dává většinou pokoj.....
jinak mám psa vyrovnaného,co ho nic nerozhodí,nebojí se...
A za sebe bych ho asi agresivním nenazvala- to by podle mě chtěl pomordovat vše co se hne......hodně dominantní pes...

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 08:30
- Nahlásit

Mika
jo ještě,pokud chceš něco zkusit - to už bych raději zkusila psí školu Ambru,paní Brunclíkovou..na tu jsem slyšela dost chválu od lidí,co k ní chodili ......

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 08:37
- Nahlásit

žanda
to už bych raději zkusila psí školu Ambru,paní Brunclíkovou..na tu jsem slyšela dost chválu od lidí,co k ní chodili
to snad rači ani né,já teda od lidí neslyšela jediný pozitivní ohlas.To co líčili mi stačilo.a navíc je to daleko když je zadavatelka ze slovenska..asi teda.
Pavlina Moravcova
A co kastrace? Nad tím jste neuvažovala
a co když nepomůže? Bývá to dost častý jev

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 08:39
- Nahlásit

žanda
..jeje, jsem si nevšimla, že vrčí i na tebe.........pak ta privilegia asi neponechávat volná,to je jasný.....a důslednost na druhou.
A možná ještě jedna věc,pro mě dost důležitá,když jsem cokoliv řešila s hafanem , snaž se být v klidu, jakmile má člověk nervy, pes to pozná a beze zbytku využije proti nám. Nechci být za chytrou,ale to jsem fakt poznala na vlastní kůži......

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 08:39
- Nahlásit

Mika

a pamatuješ si jak to vzniklo?
Myslím, že Psíček má pravdu - ten pes nemá důvěru. Nemyslím, to nijak špatně ani kriticky a ani on ne.
Nějaký vycházení ze dveří to nepořeší. Zkoušela jsi převést jeho pozornost na sebe?? Tím myslím ty situace vyhledávat - začít třeba se psem za plotem , svýho psa na vodítku a jak se přiblížíte tak povel k noze, v ruce něco moc dobrýho a v klidu si trvat na tom co chceš. Ten klid je tam důležitý. A prostě ho v takto zajištěných situacích zvykat na to, aby Tě vnímal, aby vnímal to co chceš, co má dělat. Opravdu tím nejdůležitějším faktorem v tomhle momentě je TVŮJ KLID.
Neříkám to jako nějaký zkušenec, ale jako laik.
Určitě má pravdu Psíček v tom, že po netu se to moc řešit nedá, chce to do reálu. Nemusí jít o obecně známého výcvikáře, zkus vyměnit cvičák, jít tam s tím, co vás trápí, jestli ti nepomohou, už z konzultace poznáš, jestli tam má cenu jít a nebo ne. Buď na Athose důsledná, ale ne tvrdá. Tlak tvoří protitlak.

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 08:42
- Nahlásit

davidkova renata
No vím,že je ze Slovenska,ale když psala o Eichlerovi..... Já sama tam nebyla,ale znám dvě holky,co tam s agresorem byly.....a změna nastala,proto jsem jí zmínila.....

Pavlina Moravcova
mě říkala kdysi moje vete,že to je jen malé procento psů, u kterých to zabere......aby pak nebyl pro ostatní psy navíc ještě divnej....

Mika
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 08:45
- Nahlásit

davidkova renata

som zo Slovenska, ale byvam v Brne

nad kastraciou som uvazovala, ale beriem to ako poslednu moznost. Hrozne sa bojim, ze to nezaberie - a nechat do psa zbytocne rezat... Zas na druhej strane by po nej mozno aj trosku pribral

Nie vazne, myslim ze to jeho vrcanie je zcasti z dominancie - minimalne to ako machrovanie zacalo. Teraz si ale myslim, ze uz vrci zo strachu, ze dostane - to som v nom vypestovala ja a je mi to luto. Vcera mi ale po tom psovi vyjel taky z machrovania - bol to mlady labrador a furt sa na neho lepil a lahal si pred neho, Athosak bol z neho cely nervozny a ked po 50 krat okolo neho prebehol, tak po nom vystartoval.

On kontakt psov nijak nevyhladavia, skor sa ich strani, ked pridu, odvracia hlavu. Psy, ktorych pozna mierne ovrci, ale v zasade si da povedat a nehroti to. Preto si myslim, ze to nie je typicke dominantne chovanie - takze to kastracia asi velmi nevyriesi.

Potrebujem mu proste nejak vysvetlit, ze taketo spravanie neakceptujem. Ako to mu to ale vysvetlit, aby si to nespojil s pritomnostou ineho psa vo svojej blizkosti? Ked nevrci, chvalim, odmenujem. Co ale robit, ked vrcat zacne?

LucieS
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 08:46
- Nahlásit

Trošku mi to připomíná kokra, co jsem měla jako prvního psa. On tam měl sice ještě dědičný kokří průšvih s povahou, ale zbytek jsme na něm spáchali my - majitelé.
To, co píšeš, že má divnou povahu, chová se jako schizofrenik - to vše je důsledek tvojí výchovy typu "nahoru, dolů, vyzkoušet vše, nevím co dělám, ale poradili mi to". To je potřeba si přiznat jako první.
Druhá - nenapadobovat a nezkoušet vše, co někde uslyšíš, ale opravdu se nad tím zamyslet - PROČ tohle, proč takhle, co to s tím psem dělá.
Osobně bych poradila asi tohle - hodit se do maximálního klidu, nevypěnit, nehysterčit, vše v klidu. Najet na stereotypy - aby pes situace znal, věděl, jak se při nich budeš chovat, získal z nich ten klid, že se nic neděje.
Žádné tresty. Snaž se myslet a navozovat situace tak, aby pes neměl možnost se chovat jak nechceš. Vyhýbej se krizovkám. Když už k tomu dojde, nevšímej si toho a převrať situaci tak, aby špatné chování samo zmizelo.
Hodne chval za dobré chování. Dej psovi jistotu, že ty jako páníček jsi ta nejchytřejší a nejlepší a vždy u tebe najde útočiště. Že ho nikdy nebudeš bít, že se nikdy nebudeš chovat nevypočitatelně a nečitelně. Že ti ve všech ohledech bude rozumět, co po něm chceš. Nauč se svého psa číst, co ti sděluje. Nenech se vytočit.
A k těm psům - najdi si takové, kteří se od tvého psa nenechají vyprovokovat ke rvačce, a s těmi ho pouštěj si pohrát. Pes nutně potřebuje vydovádět se s jiným psem, vypustit energii a nahromaděnou agresi. Když ho budeš držet v izolaci, bude vše horší.
A dej mu nějakou náplň života, ne jen "dojdeme z bodu A do bodu B" - najdi něco, co ho baví - aportování, míček, agility - cokoliv, co ho budeš učit a co mu zaměstná hlavu, co budete dělat v rámci procházek.

LucieS
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 08:50
- Nahlásit

Jo vidíš, ještě tohle jsem chtěla. To vycházení ze dveří atd. Ten pes vrčí z nejistoty a strachu. A touhle buzerací ho ještě víc znejistíš. On potřebuje jistotu, jistotu své smečky a svého pána. Správný šéf umí být i laskavý a velkorysý. Neřeš vcházení do dveří (pokud tě u toho pes neválcuje) ani krmení poslední, ani ložnici. Vše záleží hodně na signálech, které k tobě pes vysílá. Jestli by v ložnici seděl u postele a vrčel, že je to jeho, tak by stálo za zvážení ho tam nepouštět, ale jestli se stočí u tvojí postele s pocitem klidu a jistoty, že je nablízku svému pánečkovi, tak bych ho nechala.

Mika
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:05
- Nahlásit

LucieS

hrozne dakujem za prispevok, presne toto som potrebovala pocut.

Athos má neuveriteľné množstvo energie. V živote som nevidela tak nevycválaného psa. Keď si predstavíte hyperaktívneho, psychicky labilného človeka, ktorý nevie, kam skor skočiť, ľahko vypení a je celkove hrozne povrchný - a vyzerá ako podvýživený, pretože všetku energiu požiera tá jeho nevyrovnanosť a prenesiete to do chlpatého blonďavého štvornohého telíčka, tak to je Athos.
Na jednej strane je citový maniak, závislák, ktorý ti vyskočí až na hlavu, keď ťa uvidí a vzápetí, keď sa mu niečo nepáči je schopný ťa ovrčať v štýle, čo zas so mnou robiš, ty kravka? Keď vidí, že beriem vodítko a ideme von, začne skákať, kňučať, behať dokolečka, nie je sila, ktorá by ho upokojila - pokojným hlasom, povelom, ignorovaním - nič. ťahá na vodítku, pretože niečo nadšene čuchá, pričom sa vzápatí spamätá, že to robíť nemá a dlhým skokom mi skočí k nohe a 3 sekundy tam vydrží, aby vzápätí opäť vyrazil dopredu. Pri aportovaní, ktoré miluje rozrýva zem hlavou, ako aport naberá v šialenom behu a vracia mi ho a na nose má nános hliny...
To, ako sa zo všetkého teší a ako do všetkého ide po hlave navonok vyzerá, že je totálne nevychovaný magor. Pritom má len radosť, ale to sa ťažko vysvetľuje paní, ktorú nadšený Athos zrazil k zemi, pretože v ruke držala klacek.
Sme si v zásade hrozne podobní. To je asi ten najväčší problém
To s tými psami budeme skúšať, najprv ho ale budem musieť presvedčiť, že život sa dá prežiť aj pokojne

Mika
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:08
- Nahlásit

Proč si myslíš, že je Tvůj pes agresivní?

pretože vrčí. Vrčí na mňa, vrčí na psy a po včerjašku už na ne očividne aj vyjíždí. Každý má svoju stupnicu agresivity a pre mňa je pes, u ktorého si človek nemože byť istý, že neublíži inému psovi, agresívny.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:09
- Nahlásit

Psíček
Kua mě nese*te manželko
už mlčim
sem jen nechtěla být po ránu na Pavlínu očklivá

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:10
- Nahlásit

davidkova renata
To bych ti ani neradila.

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:16
- Nahlásit

Mika
pretože vrčí. Vrčí na mňa, vrčí na psy a po včerjašku už na ne očividne aj vyjíždí. Každý má svoju stupnicu agresivity a pre mňa je pes, u ktorého si človek nemože byť istý, že neublíži inému psovi, agresívny.

může ale vrčet stejně tak z nejistoty , tohle měl asi na mysli Psíček.

Mika
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:21
- Nahlásit

PetraK

to je pravda, ale tomu poskodenemu psovi je jedno, ci ho Athos pokouse z dominancie, alebo neistoty. Ak na teba zautoci psychicky naruseny maniak, pretoze si sa na neho skaredo pozrela a on si to vylozil, ze ho chces zabit, stale je to agresia - bez ohladu na to, v akom psychickom rozpolozeni ten maniak bol. Tebe ako poskodenej to bude sumak.

Je mi jasne, ze k psovi, ktory vrci z neistoty, sa clovek musi chovat inak, nez k psovi, ktory vrci z dominancie. Vysledok je v zavere rovnaky - a bola by som radsej, keby k nemu nedoslo.

Sama priznavam, ze za tu jeho neistotu si mozem sama. Preto to chcem riesit.

EngieB
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:22
- Nahlásit

Mika
Chtělo by to vidět. Doporučila bych ti kamarádku na individuální výcviky, pokud chceš.

makrel
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:24
- Nahlásit

Mika
Taky mi pes vrčel po psech. Nikdy jsem v tom agresivitu nehledala. Po několika měsících ( brala jsem ho dospělého z útulku) už se zlepšil tak, že zavrčí málokdy a to ještě jen tak, aby se neřeklo. Pomohlo to, že získal jistotu, že se nic neděje,že psi jsou kámoši a pokud ne, tak to vyřeším já.Takže naprosto souhlasím s radami Lucie S. A na chození do dveří se vykašli, o tom to není.

EngieB
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:27
- Nahlásit

Mika
Athosak bol z neho cely nervozny a ked po 50 krat okolo neho prebehol, tak po nom vystartoval.
Na rovinu - být to můj pes, už sdělím majiteli labiny, ať si ji krotí nebo svého zavřu - není nutno tlačit na pilu a pokud tvého psa kupa jiných psů znervozňuje, tak ho nenuť v ní existovat.

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:31
- Nahlásit

Psíček
nene, já si na privilegia,který kdysi někdo někde napsal až tak moc nehraju,(viz postel, dveře, jídlo atd...) a jak jsem psala dominantní zvíře doma mám, ale mám nastavené věci,které chci a které nechci,aby dělal....a to dodržuju (nebo se snažím alespoň). Snažím se být v tom důsledná. Jinak se mnou v posteli spí a nemyslím,že to náš vztah narušuje....Myslela jsem tím nastavit nějaká pravidla- ne moc a ne zbytečná, a ty opravdu akceptovat. Ještě dodávám pokud možno důsledně ale ne silou- mě osobně se vyplatila spíš metoda cukru,než biče....

Mika
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:33
- Nahlásit

Psíček

neurobil ho nic, sklatil ho na zem, mlady zakvical a Athos ho pustil. Zgrajfla som ho za obojok a vysmarila do kotca, kde sa na nas az do konca vycviku pozeral, ako sa bavime. Ci to bolo dobre, neviem, ale nic lepsie mi v danej chvili nenapadlo.

co si myslim, ze sa mi tym vrcanim chce zdelit?
ma mnoho druhov vrcania:
-ked ho drbem na zadach a on u toho vrci (vyzera to komicky ), tak by tym asi rad vyjadril svoju nekonecnu vdacnost za pozornost
-pri pretahovani o aport si vrcanim pravdepodobne hovori, aky je skvely a ze to nema vzdavat, a ze u toho vyzera hrozne hrozivo
-ked vyrazi na voditku a ja s nim trhnem, tak mi vrcanim oznamuje: ty kravka, ja chcem ist dopredu tak ma laskavo nebrzdi hej?
-ked vrci u psov, su dve moznosti: Athos stoji, je najezeny, v dominantnej pozicii a superovi zdeluje: ani sa nesnaz so mnou superit, pretoze som lepsi
-druha moznost je, ze mi sedi u nohy, vrci, knuci, jezi sa a pritom vrti chvostom a to znamena: sakra, su tu psi, ja sa bojim, co bude, mozno zase dostanem, ale nechcem, aby si ma onuchavali, tak na nich budem vrcat. Aspon tak to vnimam, to jeho zmatocne chovanie. Ked sa dostanu prilis blizko, tak to vrcanie pripomina skor hystericky nadych, je to fakt hodne divny zvuk, kde sa neistota miesa so snahou posobit sebaisto. Lepsie to neviem vysvetlit.

Walda
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:36 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

Mika

Souhlasím s Petrou i Lucií a vlastně i s Desenským - opravdu podle mě o moc nejde. Takovýchhle psů k nám na cvičák chodí fůra a po pár týdnech jsou docela v pohodě.

Pro Boha, zapomeň na kastraci, to naprosto není váš problém.

Zapomeň na vyvěšování na stahováku a dlouhá "řešení" nevhodného chování. Tím jste pokazili, co se dalo.

Choďte pravidelně do stabilní smečky zvládnutých psů, kde se neučí líp komunikovat a odnaučí se mít potřebu preventivně pouštět hrůzu. Když začne dělat ramena na jiného psa a hoši začnou tuhnout, včas si ho odvolej, dodělej s ním přivolání, namotivuj si ho na sebe, pochval ho, odměň ho a hned mu dej zase volno. Klidně víckrát po sobě, než se napětí rozpustí a on se uklidní. Hlavně ať to probíhá rychle a nic u toho neřeš.

Pokud už dojde konflikt dál, zase nic neřeš, odeřvěte psy od sebe nebo je odtáhněte, on do toho natvrdo nepůjde, a odpoveluj si ho k noze, rychle se spolu projděte kousek stranou, podřiď si ho pár povelama u nohy, pochval ho a zas mu dej volno.

Kdybys byla trochu blíž, pozval bych tě k nám do Helppsa, ale z Brna je to trochu daleko.

Ale mohla bys zkusit tohle: Pokud máš přes den čas, zajdi dneska na Rehaprotex na výstavišti. Já tam teda nebudu, nechtělo se mi cestovat po D1, ale najdi stánek Helppesu a ptej se po p. Brožové - je to velice zkušená výcvikářka a přesně tyhle věci u nás řešíme, tak s ní zkus hodit řeč, jestli bude mít čas. Ona mě sice potom zabije, že jsem tě na ní poštval , ale probere to s tebou a za to nic nedáš.

makrel
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:38
- Nahlásit

Mika
kde sa neistota miesa so snahou posobit sebaisto. Lepsie to neviem vysvetlit.
Tady jsi to myslím vystihla dost přesně

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:39
- Nahlásit

Mika

ale tomu poskodenemu psovi je jedno, ci ho Athos pokouse z dominancie, alebo neistoty.

To určitě, ale to teď svým dotazem neřešíš. Chceš vyřešit to, že se to děje a teď záleží na tvém přístupu právě. Na volbě správného přístupu. V těch dvou případech bude dost odlišný.

EngieB
Na rovinu - být to můj pes, už sdělím majiteli labiny, ať si ji krotí nebo svého zavřu - není nutno tlačit na pilu a pokud tvého psa kupa jiných psů znervozňuje, tak ho nenuť v ní existovat.

tak přesně tak. Ono pokud to 49x Athos vydržel a v podstatě 49x tomu druhému psu naznačoval, ať ho nechá být, tak to měl ten pes respektovat. Převedu to do světa lidí:
Když budu stát na zastávce a někdo mě bude otravovat a nerespektovat mou žádost, ať mě nechá na pokoji a to ani po 49. pokusu, tak při tom padesátým mu dám prostě bombu. Zjednodušeně řečeno. On ne vždy je na vině ten pes co vrčí. Pokud dá jasně psovi najevo, že o jeho společnost nestojí, měl by to ten druhý respektovat.

Nebo se pletu?? Myslím, že ne.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:39
- Nahlásit

Mika

Proč si myslíš, že je Tvůj pes agresivní?

To je naprostá blbost. Pes nevrčí proto, že by byl agresivní. Kdyby byl agresivní, tak se neptá a rovnou po tobě skočí. Pes je nejistý, proto se aspolň snaží dělat frajera.
Jak reaguješ, když vrčí? Bojíš se ho? Ucukneš? Nebo ho přehnaně seřveš-zbuzeruješ? Takhle se to totiž nesmí. Musíš zůstat za každé situace naprosto klidná.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 09:40
- Nahlásit

Psíček
Ty silně zjednodušuješ všechno.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání