| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2014 22:42
- Nahlásit
sicluceatlux
No za 1 u mopse mi 14 let nepřijde jako úctyhodný věk, spíš normální, mě se kdysi mnohem větší pes na vařeným dožil 16 a ten současný to na granulích a míchaným dá doufám taky, jinak je to samo jako u lidí, výjimky se najdou, někdo žere celej život bůček a dožije se 80 a jinýho po něm v 50 klepne pepka, jako to není, že když budeš dávat psovi tyhle chemickošrotový granule, že ho tím tutově zabiješ, jen holt zvyšuješ tu pravděpodobnost, že to zabalí dřív a když k tomu není důvod, tak proč to dělat?
A za 2, nejspíš ten pes není úplně zdravej a má citlivější zažívání, však lidí je taky spousta co něco nesnesou.
|
EliškaLI
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 06:39
- Nahlásit
sicluceatlux
1.souseduv mops se dozil 14 let na granulich CD
my krmili pitbullku úplně obyčejnými granulemi, nikdo z rodiny neřešil jestli by měla mít kvalitnější nebo ne, protože jsme měli velkých psů víc a tam se prostě nedá kupovat pytel za 1500,- pomalu každý týden. Řídili jsme se tím, jestli ji chutnají, jestli nemá průjem nebo naopak, jestli prostě dobře roste apod. žádný problém nikdy nebyl a pitbullka se dožila 17let.
Takže granule věk psa asi zas tak moc neovlivňují. A kdyby bylo syrové maso tak zázračné a prodlužovalo nebo nějak extra zlepšovalo život psa, tak by masem nejspíš krmilo víc lidí a maso se daleko více propagovalo... ale ono tomu tak není, že?
Prostě asi je lepší se na diskuzích na nic neptat a dělat si věci podle sebe, podle zkušeností známých, popřípadě podle zkušeností lidí, kteří o tom opravdu něco vědí. A ne podle někoho kdo granule v životě neviděl (viz. tady pan chytrý- zbrnd), sám asi jí pouze obilné klíčky a 100% bio maso, protože to ostatní je přece šrot a my tím dostupným "obyčejným" jídlem kazíme sebe, své děti a svá zvířata.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 08:34
- Nahlásit
sicluceatluxTak to vysvetluje,ze sedis poradna PC.
Ty zase nemáš vzduch co?
Ale já nemůzu za to,ze más tak malou fantazii,ze beres slovo jako svatost.
Ja nemohu za to, ze ty jsi na diskuzi a placas co te zrovna napadne a povazujes to za smysluplne. Podle meho nazoru na diskuzi na netu se da domlouvat pouze slovem, takze je dobry vyjadrovat se presne. Ze to princezny nejsou schopny pobrat, za to nemohu. Musej si to princezny vyrikat s tema, po kterejch tuhle omezenost podedily.
Pro upresneni šrot je sama obilnina,nikoli tudiz zradlo pro psy,spokojen?
Takže ty poznáš pohledem, že granule jsou samá obilnina jo? Tak to velká gratulace. Já hned tušil, že jsem zase narazil na czpsu na velkýho odborníka !
A mimochodem,ja o sobe nikdy netvrdila ,ze jsem odbornik.
A umíš číst? protože já snad někde psal, že ty jsi to o sobě tvrdila? Ty jsi pouze psala, že pohledem poznáš, že jsou granule šrot a z toho já vyvodil, že odborník být tedy musíš, ba mnohem víc. Nikde jsem nepsal, že ty jsi psala, že jsi odborník. Je to tak těžký pobrat? Zkoušela jsi se soustředit někdy, když produkuješ ta písmenka?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 08:37
- Nahlásit
zbrnd
ale zase to tak nehroť, to že jak barevný lentilky vypadají jen ty nejhorší granule typu pedigree je myslím známo všeobecně
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 08:43
- Nahlásit
EliškaLI
my krmili pitbullku úplně obyčejnými granulemi, nikdo z rodiny neřešil jestli by měla mít kvalitnější nebo ne, protože jsme měli velkých psů víc a tam se prostě nedá kupovat pytel za 1500
Fakt jo?
A co takhle si pořizovat jen to, na co mám? Proč si lidi pořizují psy, který nejsou schopni ani kvalitně uživit? Tak hlavní je o tom pokecat na netu, no to dá rozum!
Takže granule věk psa asi zas tak moc neovlivňují
Podle jednoho psa soudíte, jak moc či málo granule ovlivňují zdraví psa jo? Z toho se dá akorát zkonstatovat, že ty druhy, které jedla ona, psa nutně nezabijí rychle, toť vše. Logika?
A kdyby bylo syrové maso tak zázračné a prodlužovalo nebo nějak extra zlepšovalo život psa, tak by masem nejspíš krmilo víc lidí a maso se daleko více propagovalo... ale ono tomu tak není, že?
Jakože tvrdíte, že zdravé věci se propagují a nezdravé nepropagují jo? Mohu se zeptat? Kolik Vám je? 10 let?
rostě asi je lepší se na diskuzích na nic neptat a dělat si věci podle sebe, podle zkušeností známých, popřípadě podle zkušeností lidí, kteří o tom opravdu něco vědí. A ne podle někoho kdo granule v životě neviděl (viz. tady pan chytrý- zbrnd), sám asi jí pouze obilné klíčky a 100% bio maso, protože to ostatní je přece šrot a my tím dostupným "obyčejným" jídlem kazíme sebe, své děti a svá zvířata.
Myslím, že Vy můžete být naprosto v klidu. Vy už na sobě nic nezkazíte tím jídlem.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 08:46
- Nahlásit
Mayaale zase to tak nehroť, to že jak barevný lentilky vypadají jen ty nejhorší granule typu pedigree je myslím známo všeobecně
Já to hrotím? To, že některý granule vypadají jako barevný lentilky je podle tebe relevantní důvod k tvrzení, na pohled lze poznat kvalitu granulí/míru obsahu obilovin v nich. Opravdu Mayo?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 08:46
- Nahlásit
Maya
Pro některé škoda slov, ale pokud je granule divně barevná, lehká jako pírko, nebo vypadá jako křupka posypaná skořicí- mimochodem granule, které propagoval Desenský, teď si nevzpomenu na jméno, tak pozná i člověk průmerné inteligence, že je to šunt.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 08:59
- Nahlásit
EliškaLI
Neberte si žbrňďu osobně, člověk tu je, aby se něco dozvěděl od zkušenějších lidí. Případně sám přispěl do mlýna, pokud má pocit, že má čím.Je jich tu jistě mnoho slušných , kteří nemají potřebu člověka svlékat z kůže,rozpitvávat každé jeho slovo, urážet,stačí si jen vybrat.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 09:21
- Nahlásit
zbrnd
To, že některý granule vypadají jako barevný lentilky je podle tebe relevantní důvod k tvrzení, na pohled lze poznat kvalitu granulí/míru obsahu obilovin v nich
= NĚKDY lze poznat kvalitu granulí už od pohledu
a polopaticky pro zbrndu to znamená, že pokud kouknu na granule a vidím barevný lentilky, tak už od pohledu vím, že to žádná kvalita nebude
ale jo, slovíčkařít můžeme i nadále
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 09:30
- Nahlásit
sicluceatlux
lehká jako pírko
tak ty umíš pohledem i vážit! Fantastické!
Pro některé škoda slov, ale pokud je granule divně barevná, lehká jako pírko, nebo vypadá jako křupka posypaná skořicí- mimochodem granule, které propagoval Desenský, teď si nevzpomenu na jméno, tak pozná i člověk průmerné inteligence, že je to šunt.
Poznat to takto fakt nelze, můžeš si to tak nanejvýš myslet, to je vše, ale pro tebe zjevně myslet si a vědět rozdíl není. Nejspíš proto zde produkuješ takové skvosty.
člověk tu je, aby se něco dozvěděl od zkušenějších lidí. Případně sám přispěl do mlýna, pokud má pocit, že má čím.Je jich tu jistě mnoho slušných , kteří nemají potřebu člověka svlékat z kůže,rozpitvávat každé jeho slovo, urážet,stačí si jen vybrat
jasný, třeba od těch, co vyhodnocují kvalitu granulí pohledem...paráda! zkus někdy napsat něco k věci, nějaký fakt s nějakou výpovědní hodnotou. To, jak ti přijdou granule na pohled jaksi o ničem nesvědčí...tedy vlastně svědčí...o tobě.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 09:38
- Nahlásit
Maya
= NĚKDY lze poznat kvalitu granulí už od pohledu
Napíši to i tobě znova
Ne, poznat to fakt nelze nikdy(bavili jsme se o složení tedy ne třeba o tom, že jsou plesnivé-to jen malé upozornění). Můžeš se pouze domnívat. To je dost podstatný rozdíl.
a polopaticky pro zbrndu to znamená, že pokud kouknu na granule a vidím barevný lentilky, tak už od pohledu vím, že to žádná kvalita nebude
No to fakt tohle neznamená, to je jen hloupá dedukce pramenící z toho, že znáš nějaké granule, které jsou barevné a máš v hlavě uložené info, že nebyly kvalitní.
Nebo mi teda vysvětli, proč by relativně kvalitnější granule nemohly být barevné? Možná tak leda proto, že to není obvyklé To je fakt důkaz místo slibů tohle!
ale jo, slovíčkařít můžeme i nadále
To milá Mayo není slovíčkaření, to je zásadní rozdíl. Tvrdit to, že poznáš kvalitu(obsah obilovin) u granulí pohledem je stejně stupidní jako tvrdit, že granule nemohou být špatné, když se náš pes, který je jedl dožil 15 let.
Pokud v tom pro kohokoliv rozdíl není, je zřejmé, že se chodí na forum jen vyžvanit/vypsat. Nebo jaký jiný důvod by mohlo mít individuum, jež bude klidn tvrdit, že pozná obsah obilovin či kvalitu granulí pohledem na ně?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 09:40
- Nahlásit
sicluceatluxEliškaLI
už jste zkoušely tenhle test pro kosmonauty ?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 09:51
- Nahlásit
zbrnd
ukaž mi jedny kvalitní granule, který jsou barevný, pak se můžem bavit dál, jinak to fakt není nic jiného než slovíčkaření
Nebo mi teda vysvětli, proč by relativně kvalitnější granule nemohly být barevné?
asi proto, že kvalitní granule neobsahují ty barvící chemikálie, protože když je obsahují, tak už to nejsou kvalitní granule?
a jen tak na okraj, jsou i některý kvalitní granule, který si s jinejma od pohledu fakt nespleteš, takže to tvoje, že nikdy od pohledu nemůžeš poznat kvalitu granulí není až tak pravda a v podstatě všechno je relativní a šedý a ne jen černý a bílý
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 10:28
- Nahlásit
Maya
ukaž mi jedny kvalitní granule, který jsou barevný, pak se můžem bavit dál, jinak to fakt není nic jiného než slovíčkaření
Možná nechápeš fakt, že klidně i ty barevný, který máš na mysli mohou být podstatně kvalitnější než nějaký extraprémiový. Kvalita granulí není z většiny vůbec dána značkou, druhem, ale tím, co je v nich zrovna za "materiál". Klidně koupíš Pedigree, který bude kvalitnější než nějaký hogo fogo superpremium..zamerne nebudu jmenovat...
A v tomhle je to největší úskalí granulí, ale to je už zase dost jiné téma.
Takže nezlob se na mne, pokud já slovíčkařím, tak protistrana pak mlátí držkou neb tvrdit, že pozná obsah obilovin či čehokoliv jiného v granulích je plácání. Je to asi stejný, jako bych ti tvrdil, že jsi škaredá jak noc, protože většina pravidelně diskutujících je spíše škaredá než hezká....
asi proto, že kvalitní granule neobsahují ty barvící chemikálie, protože když je obsahují, tak už to nejsou kvalitní granule?
jakože prezentuješ myšlenku, že přidáním barviva se sníží kvalita granulí? To máš pocit, že jsou vyrobeny z lanýžů, čerstvě ulovených lososů a bio argentiskej steaku? A vobčas v nich běhá i živej jelen? Nebo jak to myslíš?
a jen tak na okraj, jsou i některý kvalitní granule, který si s jinejma od pohledu fakt nespleteš, takže to tvoje, že nikdy od pohledu nemůžeš poznat kvalitu granulí není až tak pravda a v podstatě všechno je relativní a šedý a ne jen černý a bílý
Tak jsme to nepsal.
Šla řeč o složení, to pohledem nepoznáš, jestli tvrdíš, že jo, vysvětli jak. Nemám na mysli odhad, šla řeč o tom, že to někdo pozná. Pokud to považuješ za slovíčkaření já ne. Čeština nám jednoduše umožňuje vyjádřit se poměrně přesně. Dá se třeba použít termín "odhadnout" atd atd atd a spousta podobných termínů a formulací, pakliže někdo konstatuje, je to trochu někde jinde.
|
EliškaLI
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 10:28
- Nahlásit
sicluceatlux
Já vím, reagovat na tohoto člověka vůbec nemá smysl, protože ho vyloženě baví chytat se každého slova a neustále opakovat jedno a to samé dokola. Nejhorší je, že si myslí, jak strašně je chytrý a nad něho není a přitom je to naopak. Chtěla bych vidět jeho domácnost, jeho zvířata (i když si myslím, že žádné nemá) a celkově jeho život... nebo vlastně nechtěla, protože to musí být hrůza, když 24 hodin denně sedí na diskuzi, aby mu náhodou něco neuteklo a stihl vše okomentovat a do každého se navážet.
zbrnd
nezabijí rychle
Můžete přestat opakovat to, že granule zabíjí?! Je to nesmysl. A kdyby nějaké takové granule existovaly, mohl byste je napřed vyzkoušet na sobě, ne? Bylo by o jednoho "mírumilovného chytráka" na světe míň- žádná škoda.
zbrnd
Podle jednoho psa soudíte
Ne. Podle jednoho psa nesoudím. Znám více takovým psů a tohle byl pouze příklad.
A co takhle si pořizovat jen to, na co mám?
Psi jsme si vzali od "chovatele", který se k nim nechoval zrovna hezky. V té chvíli jsme nepřemýšleli jestli budeme mít peníze na superprémiové granule nebo ne. Kvalita granulí nebyla zase ta nejhorší a dostávali na přilepšenou maso, kosti, zeleninu. Jako mladí, v růstu, byli krmeni Orijenem, což si myslím, že rozhodně není krmení špatné kvality.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 10:50
- Nahlásit
zbrnd
tak naposledy a stručně
že klidně i ty barevný, který máš na mysli mohou být podstatně kvalitnější než nějaký extraprémiový.
ale i lepší šunt zůstává šuntem
pokud já slovíčkařím, tak protistrana pak mlátí držkou neb tvrdit, že pozná obsah obilovin či čehokoliv jiného v granulích je plácání.
je to slovíčkaření, protože protistrana netvrdila, že pozná kvalitu jakýchkoliv granulí od pohledu natož obsah obilovin v nich, ale řekla pouze, že ty jedny jediné přesně dané granule byly od pohledu nekvalitní, což je dost podstatný rozdíl
jakože prezentuješ myšlenku, že přidáním barviva se sníží kvalita granulí?
ano, a tak jako nevidím důvod dávat dětem obarvený limonády např., tak nevidím důvod dávat psům uměle dobarvený granule
Šla řeč o složení, to pohledem nepoznáš, jestli tvrdíš, že jo, vysvětli jak
to tu nikdy nikdo netvrdil, překrucuješ
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 11:13
- Nahlásit
EliškaLI
Já vím, reagovat na tohoto člověka vůbec nemá smysl, protože ho vyloženě baví chytat se každého slova a neustále opakovat jedno a to samé dokola. Nejhorší je, že si myslí, jak strašně je chytrý a nad něho není a přitom je to naopak. Chtěla bych vidět jeho domácnost, jeho zvířata (i když si myslím, že žádné nemá) a celkově jeho život... nebo vlastně nechtěla, protože to musí být hrůza, když 24 hodin denně sedí na diskuzi, aby mu náhodou něco neuteklo a stihl vše okomentovat a do každého se navážet.
Proč tedy děláte věci, které nemají smysl?
každáho slova se nechytám, ale když hloupé bytosti prezentují produkci svých orgánů, které používají k myšlení, coby realitu bez logiky a faktu, prostě reaguji.
Jak vidno k věci fakta nemáte, tak se budete pitvat v tom, jak to nejspíš vypadá u mně doma. Bravo princezno!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 11:14
- Nahlásit
nepřehlédněte:
sicluceatluxEliškaLI
už jste zkoušely tenhle test pro kosmonauty ?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 11:18
- Nahlásit
EliškaLI
Můžete přestat opakovat to, že granule zabíjí?! Je to nesmysl.
Mohu, zajisté, ale neudělám to. není to nesmysl, je to pravda.
A kdyby nějaké takové granule existovaly, mohl byste je napřed vyzkoušet na sobě, ne? Bylo by o jednoho "mírumilovného chytráka" na světe míň- žádná škoda.
No vaše matka taky mohla udělat více pro planetu a nemnožit se, že ano?
A hlavně si nyní postěžujte, že jsem na Vás zlý a ještě do toho tahám Vaši rodinu
Ono to tak už se mnou bývá .... když se nějaký hovado neumí chovat, dostane to nazpět i s úroky, chápeme princezno?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 11:23
- Nahlásit
EliškaLI
Psi jsme si vzali od "chovatele", který se k nim nechoval zrovna hezky. V té chvíli jsme nepřemýšleli jestli budeme mít peníze na superprémiové granule nebo ne. Kvalita granulí nebyla zase ta nejhorší a dostávali na přilepšenou maso, kosti, zeleninu. Jako mladí, v růstu, byli krmeni Orijenem, což si myslím, že rozhodně není krmení špatné kvality.
No jestli to není ta chyba nepřemejšlet, jestli budete mít peníze, když tenhle svět je o penězích. Žádné z granulí do ceny dejme tomu 200Kč/kg nejsou krmením, které by se dalo nazvat kvalitním, nicméně je to otázka názoru. My lidi taky třeba jíme "kvalitní točený" ... vše je to otázka pohledu a osobních kritérií pro slovo "kvalitní". Takže můžeme mít svou pravdu oba, Vy to považujete za kvalitní, já ne ... tak je to se vším.
Na druhou stranu jednodušeji se kvality stravy dosáhne krmením negranulovanou krmí než tou granulovanou.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 11:29
- Nahlásit
Maya
je to slovíčkaření, protože protistrana netvrdila, že pozná kvalitu jakýchkoliv granulí od pohledu natož obsah obilovin v nich, ale řekla pouze, že ty jedny jediné přesně dané granule byly od pohledu nekvalitní, což je dost podstatný rozdíl
DĚKUJI
|
EliškaLI
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 11:32
- Nahlásit
zbrnd
Nemá to cenu, končím tu. Takhle celá diskuze je ztracená, protože jste tu vy, jak vy říkáte, to hovado, které se neumí chovat. Ano, určitě tu jsou i slušní lidé, kteří dokáží poradit člověku, kteří dokáží komunikovat normálně a slušně, ale bohužel jsou tu také takový "lidé", jako vy, a ti to tu celé kazí. Divím se správcům (pokud ovšem vůbec fungují), že tu takové lidi nechávají a podporují to, aby tu takovýhle "lidé", jako vy, ostatní na jakémkoliv tématu uráželi, naváželi se do nich, chytali je za slovo a já nevím co všechno.
Takže na téhle diskuzi jsem se na něco zeptala poprvé a naposledy.
Doufám, že jste spokojen a vaše sebevědomí je zase o kousek vyšší. S vaší povahou vám opravdu přeji hodně štěstí v životě, protože to určitě máte a budete mít těžké. ;) A prosím, nemějte děti, byly by to jen další chudáci.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 11:33
- Nahlásit
Maya
ale i lepší šunt zůstává šuntem
to sice ano, ale nechápu, jak to souvisí s tím, o čem šla řeč tedy, že i barevný mohou být kvalitnější než nebarevný
No když si dáš tu práci a přečteš více než jeden příspěvek, budeš vědět, co tvrdila. I kdyby to ale netvrdila, nikterak to přímo nesouvisí s tím, co je či není slovíčkaření ve zmiňovaném kontextu.
ano, a tak jako nevidím důvod dávat dětem obarvený limonády např., tak nevidím důvod dávat psům uměle dobarvený granule
Tak to je bohužel špatná myšlenka.
Vysvětlení je jednoduché a logické.
Tvá úvaha nejspíše vychází z toho, že barviva jsou to nejškodlivější v granulích, což jaksi víme, že není pravda.
Pokud nejsou, tak je velká pravděpodobnost, že přidáním barviva vlastně ubereš těch ostatních hnusů, co tam jsou a tím pádem můžeš tím barvivem klidně kvalitu těch granulí vlastně vylepšit.
Že nevidíš dávat psům uměle obarvený granule je fajn, ale opět nechápu, jak to přímo ovlivňuje to, o čem jsme se bavili tedy jak barviva ovlivňují kvalitu granulí.
to tu nikdy nikdo netvrdil, překrucuješ
ty mě chceš přimět, abych to hledal?
|
EliškaLI
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 11:35 - Změnil/a: EliškaLI
- Nahlásit
zbrnd
No jestli to není ta chyba nepřemejšlet, jestli budete mít peníze, když tenhle svět je o penězích
Jestli vy byste tam ty zvířata nechal, jen kvůli tomu, že byste nemohl koupit každému granule za 2000, tak k tomu nemůžu říct nic jiného než to, že jste hovado. Tím končím.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 11:45
- Nahlásit
zbrnd
Tvá úvaha nejspíše vychází z toho, že barviva jsou to nejškodlivější v granulích
ne nevychází
no možná by se s tebou líp diskutovalo, kdybys vycházel pouze z toho, co je psáno a nedomejšlel si nějaký skrytý myšlenky jiných
takhle je to dost otravný a ani mě to nebaví, takže vás tu asi nechám
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 11:47
- Nahlásit
Maya
sicluceatlux :Pro některé škoda slov, ale pokud je granule divně barevná, lehká jako pírko, nebo vypadá jako křupka posypaná skořicí- mimochodem granule, které propagoval Desenský, teď si nevzpomenu na jméno, tak pozná i člověk průmerné inteligence, že je to šunt.
Tak ti nevím, ale nepřijde mi to jako vykládání o jednom druhu, o tom mluvila předtím nicméně stále v duchu posuzování kvality granulí zrakem.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 11:52
- Nahlásit
Maya
ne nevychází
no možná by se s tebou líp diskutovalo, kdybys vycházel pouze z toho, co je psáno a nedomejšlel si nějaký skrytý myšlenky jiných
Tak pokud nevychází, pak je logicky IMO špatná, jak jsem ti již výše odvodil nebo ne? Kde mám chybu? Pletu se občas jako každý, stačí, když mi ukážeš kde ji mám. Rád to uznám.
Pokud totiž teda nejsou nejškodlivější, můžeš jejich přidáním kvalitu granulí zvýšit...nebo ne? Přijde Ti to nelogické?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 11:56
- Nahlásit
EliškaLI
Jestli vy byste tam ty zvířata nechal, jen kvůli tomu, že byste nemohl koupit každému granule za 2000, tak k tomu nemůžu říct nic jiného než to, že jste hovado. Tím končím.
Nevím jaká zvířata nevím kde. Proč bych měl kupovat granule za 2000 nevím. zkuste pořádně číst a vstřebávat přečtené, takhle motáte páte přes deváte. Já bych nekupoval granule žádné nejspíš a když tak co nejméně, ta cena není zdaleka to podstatné a bohužel není momentálně kritérium, podle kterého se dá u granulí spolehlivě orientovat v kvalitě.
Podle mě je zase hovado ten, kdo si nabere psy a není schopen se o ně pořádně starat. Já tím nekončím teda
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 11:56
- Nahlásit
Stokrát nic umořilo vola.Tolik zbytečně vyplýtvané energie, taková škoda.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2014 11:58
- Nahlásit
sicluceatlux
Stokrát nic umořilo vola.Tolik zbytečně vyplýtvané energie, taková škoda.
Tak proč ji plýtváš, zpětně si to komentuješ a ještě nad tím vzlykáš? Co je to za poruchu?
|