Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / VÝBĚR GRANULÍ / West highland white teriér- vhodné granule pro štěně a dospělého psa
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
EliškaLI
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 12:31
- Nahlásit

Dobrý den,
jaké granule jsou podle vás vhodné pro štěně whwt a jaké pro dospělého psa stejné rasy? (takové granule, aby po něm bílá srst nerezavěla, aby jsme se vyhnuli alergiím apod.).

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 12:40 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Granule nejsou vhodné pro psy ani malé ani velké ani malé ani staré.
Ale vážně, pokud přemýšlíte o vyhnutí se alergiím, o granulích byste nejspíš uvažovat neměla vůbec, to samé konzervy, to samé průmyslové pamlsky, opatrně taky s očkováním, prostě co nejméně chemie a pharmak.

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 13:07
- Nahlásit

zbrnd
Ideální bude jídlo vynechat kompletně, sice pak bude určitá přechodná doba s jistými problémy ale po překonání tohoto, u štěněte jistě krátkého, období už žádná alergie hrozit nebude.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 13:15
- Nahlásit

EliškaLI
Já se taky přikláním k pestré přirozené stravě. Sebekvalitnější granule jsou pořád jen průmyslově zpracovaná "náhražka". Když dám psu flák masa, tak vidím, co v té misce má a v jaké kvalitě, vím, že tam nejsou chemické konzervanty, syntetické vitamíny a dochucovadla... dá se daleko líp pohlídat i ten obsah betakarotenu kvůli reznutí, snadno se upraví složení krmné dávky podle aktuální potřeby... A alergiím se nejlíp předejde pestrostí a minimem chemie. Pravda, většinou nevím, odkud maso pochází a čím bylo to zvíře krmené, ale to nevím ani u masa, které jím já - nejsem tak bohatá, abych mohla kupovat bio maso s původem. A pořád stokrát líp, než to, co se mele do granulí.
Pokud už granule, tak kvalitní bezobilné a střídat receptury - jak v rámci značky, tak i mezi značkami. Orijen, Essentialfoods, bezobilné Power of Nature, Simpsons, Applaws... S tím reznutím je to ale sázka do loterie.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 13:17
- Nahlásit

ZdeNek_KIdeální bude jídlo vynechat kompletně, sice pak bude určitá přechodná doba s jistými problémy ale po překonání tohoto, u štěněte jistě krátkého, období už žádná alergie hrozit nebude.
Z toho mi vyplývá, že bude lepší psa rovnou utratit, humánně samozřejmě.

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 13:29
- Nahlásit

zbrnd
Varianta utracení je určitě řešení akceptovatelné všemi milovníky zvířat. Naopak varianta nechovat na zvířatech která dostanou infarkt i po seskočení z gauče je varianta extrémně zavrženíhodná a nechutná.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 13:56
- Nahlásit

ZdeNek_K
To je ale logické.
Vyplývá to z toho, že PES JE PŘÍTEL ČLOVĚKA a tak mu přeci musíme dopřát sex.

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 14:12 - Změnil/a: ZdeNek_K
- Nahlásit

zbrnd
Samozřejmě, všichni budou spokojení. Pejsek si užije a panička si následně užije, u dalšího stěněte, při nakupování stále lepšího / rozuměj dražšího / krmiva.
No možná by bylo lepší kdyby si pejsek rovnou užil s paničkou.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 14:15
- Nahlásit

Šmarjá, zbrnd se rozdvojil

EliškaLI
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 14:20
- Nahlásit

Zajímaly mne spíš názory chovatelů, kteří mají zkušenosti s westíky, právě proto, aby volba granulí nebyla sázka do loterie.

Pouze syrovým masem krmit nechci, mám k tomu své důvody, takže mě ani nepřesvědčujte, je to zbytečné. Mám na to svůj názor, tak jako vy ten svůj. ;)

K zbrnd se raději nevyjadřuji. Už jsem si všimla na více diskuzích jeho/jejích odpovědí, které se mi rozhodně nelíbí. Takže poprosím, kdybyste moje diskuze vynechal/vynechala. Děkuji

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 14:27 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit

EliškaLI
názory chovatelů, kteří mají zkušenosti s westíky
Tak to bych se spíš obrátila na nějaké chovatele westíků.

Mám na to svůj názor, tak jako vy ten svůj.
Já se v tomhle řídím spíš názorem (přesněji řečeno zdravím, kondicí) svých psů, než nějakým vlastním přesvědčením. Posledně na očkování byl i veterinář tak překvapený, jak dobře ve svém věku vypadají (osvalení, srst, absolutně žádný zubní kámen), že jsem ho jakožto přesvědčeného granuláře dost nalomila, aby začal o mase taky uvažovat.

EliškaLI
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 14:32
- Nahlásit

aňoňouma
Věřím vám. Jen.. ze syrového masa zase hrozí další problémy, jako různí paraziti apod.
Já nevím, neznám ve svém okolí nikoho kdo by krmil výhradně syrovým masem, vždy granule plus třeba vařené maso a občas kvalitní konzerva.

Rezavec
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 14:34
- Nahlásit

Tak jestli je něco, čeho bych se u krmení syrovým bála nejméně, tak to jsou právě ti paraziti...

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 14:41
- Nahlásit

EliškaLI
ze syrového masa zase hrozí další problémy, jako různí paraziti apod.

To je jeden ze zažitých dost nepravdivých mýtů.

Paraziti by hrozili pouze při konzumaci neuvařeného a nepřemraženého masa zvěřiny. V mase pro lidskou spotřebu z velkochovů se žádní paraziti nevyskytují. A i pokud se vyskytnou (například v mase z domácího chovu), tak přemražením se zničí. Nejčastější parazity (škrkavky, giardie, kokcidie apod.) nezíská pes ze stravy, ale venku při olizování míst, kde se pohybovali či káleli jiní psi. A i v takovém případě je na tom pes krmený masem líp, než pes krmený granulemi - při krmení masem je v žaludku mnohem nižší pH žaludečních šťáv, které většinu parazitů zničí, a nízký obsah sacharidů vytváří ve střevě prostředí, které brání pomnožení parazitů. Důkazem je to, že krmím syrovým už cca pět let a za celou dobu jsem nepotřebovala psy odčervit, koprologie byla vždycky negativní (štěně jsem samozřejmě odčervovala preventivně podle schématu, mluvím o dospělých psech). A když u nás po sídlišti lítal nějaký sračkoblicí virus, který dostali všichni psi, tak ti moji se z něj vzpamatovali do druhého dne. Ostatní psi s tím klempírovali týden a dýl, museli dostat antibiotika atd.

Nebezpečné je jen skrmování syrového masa z divočáka, kde hrozí Aujeszkyho choroba.

EliškaLI
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 14:47
- Nahlásit

aňoňouma
Děkuji za vysvětlení. A když by se udělal kompromis, občas vařené maso s granulemi a občas pouze syrové maso? To by bylo špatně?

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 14:53
- Nahlásit

EliškaLI
Podle mě to není vyloženě blbě. Pořád lepší, než jen furt stejné jednotvárné granule. Prvního psa jsem ze začátku krmila kombinovaně (někdy granule, někdy maso) kvůli malému mrazáčku a nebyl problém. Jsou lidi, kteří ti řeknou, že to střídat nejde, protože "maso a granule se tráví jinak", ale podle mě je to hovadina.

Jen bacha na to, aby to "maso" nebyla jen samotná svalovina. Pes potřebuje i vnitřnosti, chrupavky, šlachy a kosti, dobré je dát občas i rybku... Prostě pestře.

Koukni sem (po pravé straně pod nadpisem BARF)

EliškaLI
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 14:59
- Nahlásit

aňoňouma

podívám se na to ;)

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 15:13
- Nahlásit

EliškaLI
K tomu střídání granulí s masem- ptala jsem se svého veterináře, odpověď zněla, že opravdu oboje se tráví jinak, je potřeba jiná chemie, jiné trávící enzymy, a že jsou psi, kteří to snesou v pohodě, a pak jiní, kterým to může dělat problémy. Má to logiku.Já mám 3 psy- dva z nich jsou při kombinaci masa a granulí v pohodě, třetí z toho má srajdu,stejně tak z vařené stravy samotné. Takže je jenom na granulích a super.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 15:40
- Nahlásit

sicluceatlux
oboje se tráví jinak, je potřeba jiná chemie, jiné trávící enzymy
To je sice pravda, ale zdravý pes zvyklý na pestrou stravu to zvláne v pohodě. Koneckonců každý druh masa se tráví jinak (některé je libové, jiné je tučné, jiné má kosti...), každý druh přílohy taky... Je to stejné jako u lidí - taky si dáš ráno chleba s máslem, v poledne řízek se salátem a večer palačinky a nepřemýšlíš o tom, že každé se tráví jinak. Problém u psa je hlavně tehdy, pokud je pes zvyklý jen na ty svoje "perfektně vědecky vyvážené" granule, tam ho pak jakákoliv změna rozhodí. Protože má zažívání totálně zlenivělé.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 16:25
- Nahlásit

aňoňoumaŠmarjá, zbrnd se rozdvojil
Jsem rozpolcen již hodně dávno.

ZdeNek_K
Samozřejmě, všichni budou spokojení. Pejsek si užije a panička si následně užije, u dalšího stěněte, při nakupování stále lepšího / rozuměj dražšího / krmiva.
No možná by bylo lepší kdyby si pejsek rovnou užil s paničkou.

Tak u toho krmiva j taky důležitý, aby bylo vyvážený, cool, trendy, celkově IN, nejlépe z lososa či jiné exotiky a aby se o něm hodně odborně debatilo na netu ve stylu: tohle je super krmivo, protože náš super BO XHV TDH JKL šampion ho papá a má stále lesklou srst.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 16:33
- Nahlásit

EliškaLI
Zajímaly mne spíš názory chovatelů, kteří mají zkušenosti s westíky, právě proto, aby volba granulí nebyla sázka do loterie.
Jak může to, že je někdo chovatel ovlivnit to, abyvolba granulí nebyla sázkou do loterie.
Sázkou do loterie to bude vždy. A chovatel není zárukou ničeho. nebo snad ano? Z čeho by to mělo plynout?

Pouze syrovým masem krmit nechci, mám k tomu své důvody, takže mě ani nepřesvědčujte, je to zbytečné. Mám na to svůj názor, tak jako vy ten svůj. ;)
Tak mi je jasný, že to je zbytečné, pak ale nechápu, o co jde? Chcete si prostě poklábosit o granulích? Jinak to nevidím, když vás nezajímají informace, které se vám zrovna nehodí do krámu.

K zbrnd se raději nevyjadřuji. Už jsem si všimla na více diskuzích jeho/jejích odpovědí, které se mi rozhodně nelíbí. Takže poprosím, kdybyste moje diskuze vynechal/vynechala. Děkuji
To je správně, že se ke mně nechcete vyjadřovat, tohle má být diskuze o psech, zde o granulích, takže by bylo hloupý bavit se v ní o diskutujících. Ale když to teda chápete, pak nechápu, proč po deklaraci toho, že se ke mně raději nevyjadřujete hned v následujících větách se ke mně vyjadřujete. Možná jste si nezapamatovala, co jste napsala v předchozí větě?
To je pěkné, že prosíte, svědčí to o dobrých mravech, mám pro Vás ale smutnou správu, nejspíše vám nevyhovím.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 16:37
- Nahlásit

EliškaLI
Věřím vám. Jen.. ze syrového masa zase hrozí další problémy, jako různí paraziti apod.
Ono se maso dá i zmrazit nebo povařit. A jakože teda myslíte, že z granulí nehrozí více problémů? Máte tucha z čeho a v jakém stavu se ty granule vyrábí?

Já nevím, neznám ve svém okolí nikoho kdo by krmil výhradně syrovým masem, vždy granule plus třeba vařené maso a občas kvalitní konzerva.
To je ale normální, já ve svém okolí třeba ani neznám nikoho, kdo by se reálně smysluplně zajímal o zdraví svých dětí i sebe a konal podle toho. To jsme my lidé, chováme se prostě stupidně jelikož jsme líní, pokrytečtí a prolhaní.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 16:44
- Nahlásit

EliškaLI
ěkuji za vysvětlení. A když by se udělal kompromis, občas vařené maso s granulemi a občas pouze syrové maso? To by bylo špatně?

Heleďte, no když vidím, že se nad tím snažíte přemýšlet, doporučím jedno, Zkuste se dopídit k reálným informacím o tom, jak a hlavně z čeho (nemyslím etiketu na pytli ale reálný stav a kvalitu surovin) se granule vyrábí a jsem skoro přesvědčen, že pak se klidně sama rozhodnete, čím krmit chcete a čím ne.
Taky ono nejde jen o to, jak se rozhodnete vy, pejsci jsou mnohdy dnes už dost degenerovaní a tak ne každému sedí vařené či syrové v každé podobě. Chce to taky vybírat tak, aby to nebylo jen o tom, co chcete vy, ale i o tom, co vyhovuje vašemu psovi s tím, že je ale dobré zohlednit kvalitu surovin. A vzhledem k faktu, že i my jsme krmení totální hrůzou není těžký si odvodit, jak vypadá to, co jde do konzerv a granulí..nejen vypadá, ale jaký to je a proč to jde do těch granulí.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 16:46
- Nahlásit

EliškaLI
věřím, že oceníte tu spoustu námahy, kterou jsem věnoval sepsání těchto vysoce odborných textů pro vás!

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 19:19
- Nahlásit

[b]aňoňouma[/b
No,nepremyslim o tom, jasne,ale taky se zneceho obcas po..... ze.. Ver mi,ze jsem se treba ja snazila krmit psa tak,aby se na misku tesil,ja bych porad to same nejedla ani nahodou,tak jsem chtela pro sve psy to nej,ale kdyz na mepo prichodu z prace doma cekala nikoli hromadka ale hromada,ja to napred resila upravenim vencicich poradku,ale nikam to nevedlo,vratila jsem se ke granulim,protoze mi doslo,o cem mluvi ti veterinari jako o vyvazene strave. Muj veterinar sam mel dva psy, a rikal mi,ze na krmeni byl teda prisny,vecer granule a hotovo,a jeho psi se tesili dobremu zdravi,a vzhledem k tomu,ze ve svem okoli mam psy jen nagranulich a v pohode, nevidim duvod,se jich bat. Tedy az na tu chut,to me stve.
Rekla bych, ze je to proste individuelni. Kazdy at dava to,co prospiva jeho psovi.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 19:32
- Nahlásit

[b]aňoňouma[/b
Ale netvrdim ze neco nedelam blbe,rada si necham poradit. Proste rada bych psiskum davala kvalitu,ale nedarilo se mi to.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 19:49
- Nahlásit

aňoňoumaProblém u psa je hlavně tehdy, pokud je pes zvyklý jen na ty svoje "perfektně vědecky vyvážené" granule, tam ho pak jakákoliv změna rozhodí. Protože má zažívání totálně zlenivělé.
Přesně tak! Já krmím vším, cca 85% je ale syrové maso a nemáme žádné potíže s trávením. Obě feny žerou maso na zahradě, takže když prší musej dostat doma granule a problémy fakt nepozoruju.
Jediný je, že po granulích mají víc smradlavý h...o a taky větší. Tak se snažím, aby to nebylo moc často, po syrovém mase + šlejšky + kosti mají krásný bobiky, kompaktní a bez zápachu.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 19:52 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit

sicluceatlux
vecer granule a hotovo,a jeho psi se tesili dobremu zdravi,
Můj taky a pak si v osmi letech umřel... Netvrdím, že z granulí, ale taky netvrdím, že ne.
V mém okolí mám dva lidi, co přešli se psy na syrový po mé přednášce a oba psi měli nejprve srajdu, asi tak 14 dní až pak se to srovnalo. Měli prostě to trávení tak zvyklý na ty chemický granule, že nic jiného nezvládli. Vždyť pes co se pokajdí po kousku něčeho jinýho než jsou ty a ty granule prostě není v pořádku. Nyní si to nemůžou majitelé vynachválit, psi nabrali, mají lepší srst a na žrádlo se těšej.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 20:06
- Nahlásit

sicluceatlux
Pokud chceš znovu zkusit přejít s tím "problémovým" psem na maso, tak mi logika říká, že bych to asi vzala přes dietu. Tj. jako u zažívacích obtíží - libové masíčko, trochu rozvařené rejže a mrkve. A velmi postupně bych přidávala další potraviny. Ale vlastní zkušenost nemám, mí psi byli na syrovým už u chovatelek a nějaké "občas se z něčeho pos**e" taky vůbec neznáme (až na tu virózu, co lítala po sídlišti - viz výš).

ssshhhhh
Vždyť pes co se pokajdí po kousku něčeho jinýho než jsou ty a ty granule prostě není v pořádku.
Přesně, takovej pes je v podstatě nemocnej.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 20:09
- Nahlásit

[b]ssshhhhh[/b
No ja souhlasim s tim,ze zazivaci trakt je proste komplet prizpusoben tem granulim ,psala jsem ,ze dva psi se stridanim problem nemaji,ale ten treti proste ano Zkousela jsem i syrove,to se na me divali,ze jsem se zblaznila,cichli a odesli od misky a to meli jen kousicek,varene jimsmakovalo. Ja mam vsechny3 dlouhosrste a chtela bych vylepsit kvalitu srst,procetla jsem vse ze vsech svetovych stran,ale co mam delat,kdyz mi zacne dospelak kadit doma,to fakt nevim.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání