Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / VÝBĚR GRANULÍ / West highland white teriér- vhodné granule pro štěně a dospělého psa
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 10:41
- Nahlásit

zbrnd
Pokud si jedinec myslí,že všichni ostatní jsou idioti, bývá tomu většinou naopak........

EliškaLI
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 10:42
- Nahlásit

zbrnd
Mí psi se vždy měli dobře, nikdy v ničem nestrádali, na jídlo se těšili a nikdo mi nebude tvrdit, že své psi ničím tím, čím je krmím, protože víte úplný houby o tom, jak na tom mí psi jsou.

Založte si vlastní diskuzi, tam si rozebírejte vaše moudra jak chcete a přestaňte neustále útočit na ostatní.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 10:43
- Nahlásit

EliškaLI
No, mohl by si tam povídat sám se sebou, byl by zajisté spokojen

EliškaLI
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 10:45
- Nahlásit

sicluceatlux
Já myslím, že takovému člověku nic jiného nezbyde, než si povídat sám se sebou. Ostatní jsou přece blbci. ;)

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 10:45
- Nahlásit

EliškaLI
se žbrndou nemáš šanci, takže jedině

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 10:46
- Nahlásit

EliškaLIMí psi se vždy měli dobře, nikdy v ničem nestrádali, na jídlo se těšili a nikdo mi nebude tvrdit, že své psi ničím tím, čím je krmím, protože víte úplný houby o tom, jak na tom mí psi jsou.
Já Vám to klidně tvrdit budu. A vůbec k tomu nepotřebuji vědět, jak na tom jsou, to se nikterak nevylučuje ať jsou na tom jakkoliv.

Založte si vlastní diskuzi, tam si rozebírejte vaše moudra jak chcete a přestaňte neustále útočit na ostatní.
Máte top trochu popletený, útočíte zde vy na mne. To proto, že máte nulový znalosti a tak nejste schopna argumentovat k věci, vzteká Vás to a tak útočíte osobně. No když Vás to baví....

Ne žádnou diskuzi si zakládat nebudu...tahle je veřejná a to mi stačí

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 10:47 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

EliškaLIJá myslím, že takovému člověku nic jiného nezbyde, než si povídat sám se sebou. Ostatní jsou přece blbci. ;)

Ne všichni madammme, ale Vám jsem chtěl pomoci, bohužel Vaše úroveň Vám neumožňuje onu pomoc přijmout.
Ale se svítícímsvětlem si určitě budete rozumět dobře, vaše úrovně jsou si velmi blízké.
Což se vrátit k tématu madamme?

EliškaLI
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 10:55
- Nahlásit

zbrnd
Já útočím aha, nevím kdo tu neustále předhazuje to, že všichni jsou blbci, protože se neřídí vašemi radami. Asi nejsou vaše názory tak dobré, jak si myslíte, když se musíte neustále rozčilovat v diskuzích nad tím, jak vás někdo nechce poslouchat.

Když tu mluvíte o nějakých úrovních, kdo je čemu blízko... nebudu se vyjadřovat k té vaší úrovni, protože bych i to světlo mohla urazit. ;)

EliškaLI
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 10:58
- Nahlásit

zbrnd
Ale jak vidím, vám dělá dobře se neustále někde dohadovat. Asi si tím zpravujete svoje sebevědomí, nebo máte tak nudný život, že musíte neustále řešit ty druhé.

Takže já končím a dál na vše odpovědi nereaguji, můžete si tu povídat sám se sebou. ;)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 11:00
- Nahlásit

EliškaLI
Já útočím
tak pokud snahu o neustále vnucování mi toho, kde mohu a nemohu psát nepovažujete za útok, já ano

nevím kdo tu neustále předhazuje to, že všichni jsou blbci, protože se neřídí vašemi radami.
Jsem na tom stejně, Také netuším, kdo to dělá. Navíc jsem ani nezaznamenal, že by tak kdokoliv činil.

Asi nejsou vaše názory tak dobré, jak si myslíte, když se musíte neustále rozčilovat v diskuzích nad tím, jak vás někdo nechce poslouchat.
A vono já serozčiluji jo? Aha! Půjdu do sebe tedy.

Když tu mluvíte o nějakých úrovních, kdo je čemu blízko... nebudu se vyjadřovat k té vaší úrovni, protože bych i to světlo mohla urazit. ;)
Opravdu o žádných úrovních jsem zde nemluvil, ještě nikdy. Jsem si tím naprosto jist.
No s tím světlem jste ale zcela mimo, ale to se fakt nedivím vzhledem k Vaši úrovni je to pochopitelné.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 11:09
- Nahlásit

EliškaLI
Ale jak vidím, vám dělá dobře se neustále někde dohadovat.
Ani ne, raději diskutuji, ovšem většinou není s kým. Většina není schopná logiky, argumentace, navíc většina má slabé znalosti a tedy ani diskuze jim pak nejde.

Asi si tím zpravujete svoje sebevědomí
Přesně tak. Posílám do něj množství zpráv tímhle způsobem. Ale to nejspíš taky nepochopíte nebo jooo?

že musíte neustále řešit ty druhé.
A co vy? Zatím to vypadá, že Vás zajímám víc než ty granule pro Vašeho psa. Nakonec na Vás ještě budu muset podat TO, začínám se cítit jako oběť stalkingu.

EliškaLI
Takže já končím a dál na vše odpovědi nereaguji, můžete si tu povídat sám se sebou. ;)
Tak přeji hodně síly. tohle samý totiž tady věčně deklaruje vaše spolu"diskuterka" svítícísvětlo či taksvítísvětlo či co to je a jaksi vždy ji to nedá, tak Vám držím palečky, ať jste lepší no

pitvora
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 11:37 - Změnil/a: pitvora
- Nahlásit

EliškaLI
V životě jsem neslyšela, že by pes po granulích umřel, nebo že by byly tak strašně škodlivé, 90% lidí granulemi krmí a jejich psi jsou v naprostém pořádku.

A proč se od doby, co drtivá většina lidí začala krmit granulemi, zkrátil průměrný věk německé dogy či irského vlkodava z 10-12 na 6 let? U jiných plemen, která nejsou na kvalitu stravy tak náročná, není ten rozdíl pravda takhle šílený, nicméně určitý rozdíl se dá vysledovat i u nich.

Doporučila bych přečíst tenhle článek MVDr. Štourače - je to veterinář, uznávaný odborník na výživu psů a zároveň dlouholetý chovatel německých dog.
(článek je kousek níž na stránce, pod reklamami na granule)

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 12:09
- Nahlásit

pitvora
Existuje něco jako příčina a následek, granule opravdu nejsou příčinou zkrácení života psů. Následek, tedy zkrácení průměrného dožití psů má zcela jinou příčinu než granule.
Článek má jednu zásadní chybu, pokud je pacient slepí tak zasádrováním nohy mu se slepotou nepomůžeme. Tedy pokud se chová na mrzácích tak se budou rodit mrzáci.
Dokud bude existovat "výstavní kondice" tak můžete psům dávat co chcete a klidně problémy házejte na granule. Jsou to vaši psi a vaše peníze.

pitvora
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 12:15 - Změnil/a: pitvora
- Nahlásit

ZdeNek_K
No zrovna u dog a vlkodavů bych to na "výstavní kondici" fakt neházela. Zvlášť u vlkodavů se pokud vím vyžaduje naopak štíhlost.

pokud se chová na mrzácích tak se budou rodit mrzáci.
To je sice pravda, ale ke zkrácení průměrné délky života u těchto plemen došlo prakticky skokem z generace na generaci. To jinak než vnějšími vlivy nevysvětlíš...

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 12:15
- Nahlásit

EliškaLI
Vykvákněte se na žbrňdu, tady nejde ani o psy ani o granule, jde o jeho vlastní osobu, má zvrácenou potřebu takto neustále exhibovat........

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 12:40
- Nahlásit

pitvora
Ale ty vnější vlivy nemusejí být jen granule, může to klidně být rozšíření nějaké choroby jako u dobrmanů třeba nebo časté využití příbuzenské plemenitby a jistě by se našla spousta dalších a např. u dobrmanů taky nikdo netvrdí, že to je granulema, spíš by se chovatelé dog a vlkodavů měli chytit za nos a ne házet svůj problém jinam.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 12:41 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

pitvora
hele pokud by to bylo z generace na generaci těma granulema, tak by se zas nemohlo jednat o zkrácení života jakože průměrnýho...ono jsou to všechno složitější procesy a určitě tam hraje roli spousta faktorů, určitě i ty granule, ale klidně i potrava obecně, určitě způsob chovu a určitě spousta dalších věcí....

jenže pro velkokynoložky to je navždy passé, ony budou donekonečna plkat na netu a obhajovat granule na základě toho, co najdou napsané na pytli místo aby získaly nějakej přehled o realitě výroby potravin, pěstování surovin atd ... je to pro jejich pidimozky moc složitý, tak raděj žvaněj o něčem, o čem nemaj ahnung a argumentuji tim, ze maj doma treba tri psy, tak z toho plyne, ze jsou odbornice na vyzivu asi proto...ze to cetly na pytli....no co..je to smutny, ale cim vic debilu, tim lip a jednoduseji se normalnimu cloveku zije

pitvora
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 12:51
- Nahlásit

Maya
Ale ty vnější vlivy nemusejí být jen granule, může to klidně být rozšíření nějaké choroby jako u dobrmanů třeba nebo časté využití příbuzenské plemenitby a jistě by se našla spousta dalších a např. u dobrmanů taky nikdo netvrdí, že to je granulema, spíš by se chovatelé dog a vlkodavů měli chytit za nos a ne házet svůj problém jinam.

To samozřejmě jo, a netvrdím, že je to čistě jen granulema. Ale třeba konkrétně MVDr. Štourač se jako chovatel o dlouhověkost fakt snaží a jeho vlastní dogy, které má doma a krmí je tak, jak popisuje v článku, na tom nejsou až tak blbě.

ZdeNek_K
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 12:52
- Nahlásit

pitvora
Výstavní kondice není příčina ale následek - tedy kombinace nedostatku pohybu, překrmování a podobně. Tento následek je dále příčinou další problémů které se díky tomu dostanou do chovu - díky nedostatku pohybu se neodhalí těžké degenerativní změny/ problémy - srdce, žaludek, klouby atd. Pokud by pes byl sportovně nebo pracovně veden tak by takové problémy okamžitě byli vidět. Na psovi bez pohybu ale vidět nebudou a případné problémy se budou "řešit" jinou stravou. Problémy se neobjevili z generaci na generaci, tedy během cca 2 let ale během 20 až 30 let a to je bohužel cca 10 až 15 generací (fena má první štěňata přibližně ve 2 letech a tedy generaci z hlediska chovu musíme brát právě tuto dobu). To je bohužel právě degenerace vlivem mrzák má ještě většího mrzáka a ten ještě většího atd... .

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 12:54
- Nahlásit

pitvora
dlouhověkost fakt snaží a jeho vlastní dogy, které má doma a krmí je tak, jak popisuje v článku, na tom nejsou až tak blbě
ale to že je to jen jídlem je asi jeho zbožný přání
spíš to bude o tom, že holt ten chov dělá líp než ostatní a taky nejspíš o tom, že na rozdíl od těch ostatních ví alespoň něco o genetice a dokáže to aplikovat v praxi

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 13:03
- Nahlásit

Mayaspíš to bude o tom, že holt ten chov dělá líp než ostatní a taky nejspíš o tom, že na rozdíl od těch ostatních ví alespoň něco o genetice a dokáže to aplikovat v praxi
hesky jste zhodnotilo chov v našich končinách paní

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 13:37
- Nahlásit

zbrnd
hesky jste zhodnotilo chov v našich končinách paní
v našich končinách? milej pane, vono je to fšade stejný

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 13:47
- Nahlásit

Maya
no milá paní, to by záleželo, jaká kritéria srovnání bychom zvolili, nicméně jistě, všade je to stejný a vše je relatifní, to zas souhlas

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 19:06
- Nahlásit

Maya
Maya
Kdyz se tu tolik diskutuje granule kontra negranule,zajimaly by mě nazory zasvěcenych-1.souseduv mops se dozil 14 let na granulich CD. Kdyz jsem ty granule videla,byl to srot uz od pohledu.Jeho veterinar je chvalil neustale,v jake je pes skvele kondici,chudak pes,parkrat mi ty granule doporucovali,no to bych svym psum nedala ani za trest. Umrel na stari,zdravy jako ripa,proste usnul a neprobudil se,pritom ho meli od mnozitele,"zachranari". Jak je toto mozne.Jedine co me napadlo,ze prave diky tem "hladovym" granulim,se dozil tak uctyhodneho veku,protoze jinak to byl gaucak,takze kdyby mel granule bohatsi na ziviny,umrel by na to,ze by se v podstate prejidal a nevydaval energii,kterou nacerpal z granuli vyzivnejsich.
2. 2 psy zerou cokoli a jsou v pohode,holka ma takove traveni,ze vse zpracuje,neb nekdy ani nekadi, 1pesje haklivy na míchání granuli a masa.ma-li jen maso,to jsem asi nenapsala,problem nema,jen ta kombinace mu vadi.Cim to ?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 19:21
- Nahlásit

sicluceatlux
Kdyz jsem ty granule videla,byl to srot uz od pohledu.
Tak jako nechápu, proč taková odbornice, co zhodnotí kvalitu granulí už pohledem, potřebuje znát od zdejších k něčemu názor. Dyk s takovouhle odborností kdybychom my všichni tu svou poskládali nesaháme Vám ani po kotníky madamme.

Jak je toto mozne.Jedine co me napadlo,ze prave diky tem "hladovym" granulim,se dozil tak uctyhodneho veku,protoze jinak to byl gaucak,takze kdyby mel granule bohatsi na ziviny,umrel by na to,ze by se v podstate prejidal a nevydaval energii,kterou nacerpal z granuli vyzivnejsich.
Nooo to rozhodně!!!. Navíc tahle úvaha je jisto jistě na ocenění zralá. Máte už zajištěnou letenku do Stockholmu paní?

psy zerou cokoli a jsou v pohode,holka ma takove traveni,ze vse zpracuje,neb nekdy ani nekadi, 1pesje haklivy na míchání granuli a masa.ma-li jen maso,to jsem asi nenapsala,problem nema,jen ta kombinace mu vadi.Cim to ?
Evidentně máte pocit paní odbornice, že krmení psa granulemi či negranulovanou stravou se dá porovnat k autům se spalovacím a zážehovým motorem a k benzínu a naftě. No vzhledem k vaši odbornosti budete nejspíš hodně blízko pravdy, jen je teda otázkou, jak si kdo vysvětluje pojem blízko.

,zajimaly by mě nazory zasvěcenych
Ano právě proto jsem se rozhodl, že Vám dopřeji ten luxus získat názor od toho zde s velkou pravděpodobností jednoho z nejzasvěcenějších. A prosím pěkně, to zcela zdarma. A co vokno? A pilulky se našly již?

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 19:38
- Nahlásit

zbrnd
Neda ti to co?Ty proste nemuzes mlcet. Ptam se zasvecenych,takze nic pro tebe.Pro mene chapave,kdybych byla odbornice na vyzivu,nebudu se ptat,ale budu radit.Ty snad jsi odbornik?Nebo ses pasoval do teto role jen tak?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 19:53 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

sicluceatlux
Neda ti to co?Ty proste nemuzes mlcet.
Podle sebe soudím tebe? Že by? Nevidím důvod, proč nereagovat, na rozdíl od tebe já zde ani jednou neproklamoval, že s někým končím, že mi to či ten za to nestojí a podobně, takže tak nějak je dost patrný, komu to tady nedá Jinak já mlčím. Ty si u toho psaní povídáš? S pejskama nebo se sebou?

Ptam se zasvecenych,takze nic pro tebe
jak už jsem ti psal, asi ti to hláfka neumožnila vstřebat, v tomto ohledu zde rozhodně patřím mezi nejzasvěcenější, takže už se nečil, nezměníš to prostě .

.Pro mene chapave,kdybych byla odbornice na vyzivu,nebudu se ptat,ale budu radit.
Ja myslim, ze musíš být odbornice, když pohledem poznáš, že granule jsou šrot. Možnáí by jsi mohla teda dělat analýzy třeba pro ČOI nebo pro UKZUZ, voni si tam s tim chudaci lamou hlavy, delaj testy a ty bys to zmakla pohledem, to by byli urcite hépy z tebe.

.Ty snad jsi odbornik?Nebo ses pasoval do teto role jen tak? To zalezi, co presne minis slovem odbornik. Nicmene treba proti tobe a vetsine zde pritomnych mam ten áánung trochu vetsi. Teda samozrejme je mozny, ze toho vis vice ty(edit: mam na mysli oblast granuli a krmeni pro psy) , jen me zkousis a delas ze sebe hloupou zamerne, to samozrejme nevim no.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 20:01
- Nahlásit

zbrnd
A kdyz uz tak bez sebe nemuzeme byt,videl jsi nekdy vubec nejake psi granule? Neni tak tezke poznat okem uplny šrot.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 20:09
- Nahlásit

sicluceatlux
videl jsi nekdy vubec nejake psi granule?
v zivote, mamka me nehce poustet ven, abych si neublizil a doma zadny nejsou, jak to vypada, nemas foto? ale jednou jsem videl z vokna psa na ulici, strašně nahlas mňoukal a když jsem na něj zavolal, utekl hned na strom darebák.

Neni tak tezke poznat okem uplny šrot.
No tak samozřejmě,...jako obvykle...je to o tom, co míníš pojmem šrot. Nicméně v původním kontextu to bylo ve významu kvalita-nekvalita pokud se nepletu.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 20:34
- Nahlásit

zbrnd Tak to vysvetluje,ze sedis poradna PC.
Ale já nemůzu za to,ze más tak malou fantazii,ze beres slovo jako svatost.Uz jsem psala: jak rekla moudra! liska v Malem princi: "Řeč je pramenem nedorozumeni " Pro upresneni šrot je sama obilnina,nikoli tudiz zradlo pro psy,spokojen?
A mimochodem,ja o sobe nikdy netvrdila ,ze jsem odbornik.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání