Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / chyť si mě jak umíš:))
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:07
- Nahlásit

Včera večer jsem s kamarádkou venčila psy, při cestě domů- už jen jednu ulici od hlavní silnice nás uvidělo štěndo ,údajně 4 měsíční pejsek a běželo k nám. Hafínek byl něco mezi jezevčíkem, klokanem a lasičkou a to vše ve velikosti tak té lasičky. z té měl tedy jistě obratnost a mrštnost, po klokanovi pěkně skákal. Očuchal si nejdřív fenu a kupodivu pak se vrhl na studium mého psa- podotýkám, že ne všechna štěňata této velikosti se k němu hrnou a když už -pak je odrazuje náhubek,ale tohle bylo statečné psí mládě a jasně dávalo najevo že se mu i můj pes líbí. Ani fence,ani mému psovi mímo nevadilo,ale přeci jen jsme po určité době chtěly jít už s kamarádkou domů.......štěndo mělo jiný názor. Páník přivolával-marně...házel šišky,aby psíka odlákal od nás..no šiška byla fajn,ale my se nesměly pohmout-každý náš pohyb ho okamžitě vracel k nám.....nepolapitelný, nedal se nalákat, ani odlákat.........mladík, kterému ten psí lotřík patřil, chvílema nadával, chvílema se omlouval ,mezitím rudnul-zda vzteky,nebo se styděl- kdo ví,ale já se docela v duchu-pak i nahlas musela smát....naštěstí i mladý muž nebyl nervoza a když viděl, že vydržíme, smál se pak už s námi. Nebudu to prodlužovat, asi 20 minut jsme psíka různě odchytávali..a nic ...tak jsme šli s mladíkem až k nim do panelového domu,hezky za skleněné dveře a pak rychle utekli, jinak tam honíme toho prcka asi ještě teď. )

Aknah
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:15
- Nahlásit

žanda
to mi pripomina meho prcka, ten je ted v puberte zmetek jeden mrnavej a ja muzu volat, piskat, delat kotrmelce, pes si pomysli neco o trhlosti panicky a jde si za svym

Syska
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:16
- Nahlásit

žanda
To mi trošku připomnělo moje prtě, které jsme od každého psa naháněli podobnými způsoby, teď už naštěstí přestala takto blbnout, ze psů je sice nadšená stále, ale stačí očuchat, případně chvíli pohrát a hned letí zase za námi...každopádně milej příběh...

Jinak přeju pěkný počteníčko...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:18
- Nahlásit

žanda
no mi to bohužel připomíná nezodpovědnou výchovu a vidím v tom dalšího psa, který až vyroste bude neovladatelný a možná bude obtěžovat své okolí

žanda
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:21
- Nahlásit

sysko děkuji,- myslím tím to počteníčko, jen co se prokoušu na konec, hned se domluvíme,jak knihu vrátím.

....navíc, každý z nás,kdo měl psí mimi, má asi nějakou podobnou zkušenost ....když máš mímo tak zuříš, že chytit nejde...když už máš psa staršího, příjde ti to zábavný.......oni ale boží mlýny melou a jednou zase příjde do rodiny mímo a tak si jistě zase užijeme my, co máme dneska hafíky už starší)

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:25
- Nahlásit

....navíc, každý z nás,kdo měl psí mimi, má asi nějakou podobnou zkušenost ....když máš mímo tak zuříš, že chytit nejde...když už máš psa staršího, příjde ti to zábavný.......oni ale boží mlýny melou a jednou zase příjde do rodiny mímo a tak si jistě zase užijeme my, co máme dneska hafíky už starší

To myslíš vážně? Přijde Ti normální, že necháš štěně, aby nerespektovalo Tvé rozhodnutí?

Gája
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:26
- Nahlásit

Trotelchen
No, tak tento názor tomu milému příběhu opravdu chyběl...
Zbožňuju věčné kritiky a lidi soudící den před večerem

Syska
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:27
- Nahlásit

žanda
V pohůdce, nespěchej....

žanda
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:28
- Nahlásit

trotelchen- ne rozhodně si nemyslím, že to je v pořádku.........ale netrvrdím, že mě ve 4 měsících pes poslechl na slovo...také nevím,jak dlouho už ten prckek v rodině bydlí,kolik měli času na nějakou výchovu....

Syska
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:29
- Nahlásit

navíc, každý z nás,kdo měl psí mimi, má asi nějakou podobnou zkušenost ....když máš mímo tak zuříš, že chytit nejde...když už máš psa staršího, příjde ti to zábavný.......oni ale boží mlýny melou a jednou zase příjde do rodiny mímo a tak si jistě zase užijeme my, co máme dneska hafíky už starší

Naprosto souhlasím....

Gája
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:38
- Nahlásit

Syska
Nebóój, nebude to tak zlé (lidská mláďata taky neposlouchají - všechno chce svůj čas) a jinak co tvůj čertík??

Syska
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 12:48
- Nahlásit

Gája
Čertík je pořád čertíkem...jestli sis všimla, tak se nám tady do fotogalerie podaříla dát jedna fotka...další přidání už zlobilo...

Gája
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:37
- Nahlásit

Syska
tak to si běžím všimnout...

monika
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:38
- Nahlásit

Trotelchen
psí mimčo ve čtyřech měsících fakt nemá 100% poslušnost.Navíc kombinace jezevčík-klokan a lasička taky není nic moc. Tvoje pesa byla od narození hned v pozoru a věděla od prvního okamžiku vo co goo?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:41
- Nahlásit

Gája
No, tak tento názor tomu milému příběhu opravdu chyběl...
Zbožňuju věčné kritiky a lidi soudící den před večerem

)
A to jsi myslela taky jen jako pošťuchování Trotelchena nebo si za tím stojíš a můžeme o tom diskutovat? ) Pokud to bylo pošťuchování, jako by se nic nestalo...už jsm to amnestovali

Pupy
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:44
- Nahlásit

Tak tentýž problém sem ěmla také u své fenky Hoky a i v11měs nám to dělala, sice už to bylo lepší, a to jsem to přivolání pylně trénovala. Ale když mají psy sojí hlavu
Pupy naštěstí poslochá aspon po 3přivolání když si hraje se psy

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:44
- Nahlásit

monika
Trotelchen
psí mimčo ve čtyřech měsících fakt nemá 100% poslušnost.Navíc kombinace jezevčík-klokan a lasička taky není nic moc. Tvoje pesa byla od narození hned v pozoru a věděla od prvního okamžiku vo co goo?

100% poslušnost nemá žádný pes.
O kombinaci vůbec nejde nebo co je s ní za problém?
Ne můj pes nebyl poslušný od narození.
A vo co go? No že pokud psa nevedeme k poslušnosti od mládí, tak pak mnohdy až vyroste otravuje a obtěžuje ostatní psy a lidi.
Nechat jakékoliv štěně chovat se tak, jak je popsáno, honit ho a ustupovat mu je naprosto nehorázná výchovná chyba svědčící o hrubé nezodpove¨ědnosti...tak vo to go!!!

Mel
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:45
- Nahlásit

Trotelchen
hele, neříkej, že tvoje štěně tě od malička poslouchalo na stopro?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:46
- Nahlásit

Mel
odpověď viz výše
Ale nechápu, kde takové myšlenky berete....lidiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Gája
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:46
- Nahlásit

Trotelchen
A tak už toho nechme, když koukneš na čas, kdy jsem to psala, byl to první příspěvek na tvou adresu, než jsme začali "řádit". Trošku se cítím zahanbená. Co se týká spravedlnosti, tak si myslím, že jsme za jedno. Jsem ráda, žes to tak vzal a doufám že mezi námi už je čistý vzduch. Jinak teda já mám jogurty ráda....

Mel
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:50
- Nahlásit

Trotelchen
no, já si teda až moc živě pamatuju, jak jsem několikrát snažila odlovit svoje štěně a pro něj to byla mooooc pěkná hra. Proto mi přijde trošku divný napsat no mi to bohužel připomíná nezodpovědnou výchovu a vidím v tom dalšího psa, který až vyroste bude neovladatelný a možná bude obtěžovat své okolí
Můj pes je ovladatelný a myslím si, že jsem ve výchově jsem postupovala celkem dost zodpovědně..

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:52
- Nahlásit

Gája
OK, já se jen ptal, proč by nebylo možné, aby jsi měla takový názor? Jak vidíš někteří ho mají.....však já to nemyslel nyní zle...

Ketrin
Člen
- Nahlásit

To co popsala žanda si myslím, že aspoň jednou udělá každé štěně a kdo tvrdí že jeho ne, tak asi kecá.

Aknah
Člen
- Nahlásit

Trotelchen
no nevim, mne stene obcas zdrhne a rozhodne si nemyslim, ze bych byla nezodpovedna, ano zdrhne za sobe rovnymi, chce si hrat a i ted ,priznavam, v 6 mesicich je od psu, kdyz je nevylitany, neodvolatelny. stava se to na louce u domu, kde to duverne zna a citi se bezpecne, na prochazce v nezname terenu si to nedovoli, drzi se me jak kliste a je problem aby odbehl aspon za vetvi. Tak mi porad, kdyz jsi tak zkuseny a tve psi poslouchaji uplne uzasne, jak ho to odnaucit? budu rada za, pro mne akceptovatelnou, radu. mam maleho havanaka, takze rada musi byt primerena psovi.

monika
Člen
- Nahlásit

Trotelchen
ten člověk psa nevychovával a neměl potřebu s ním něco řešit v rozletu, ten ho v tom okamžiku potřeboval nějak chytit. Si to znova přečti, pane Divokej.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:54
- Nahlásit

Mel
no, já si teda až moc živě pamatuju, jak jsem několikrát snažila odlovit svoje štěně a pro něj to byla mooooc pěkná hra. Proto mi přijde trošku divný napsat no mi to bohužel připomíná nezodpovědnou výchovu a vidím v tom dalšího psa, který až vyroste bude neovladatelný a možná bude obtěžovat své okolí
Můj pes je ovladatelný a myslím si, že jsem ve výchově jsem postupovala celkem dost zodpovědně..

Tak to máš velké štěstí...opravdo takto se štěňata nevychovávají, žádný pes si nemůže dělat, co chce a vnucovat to svému pánovi.....obzvláště v tak ranném věku si to štěně lehce zafixuje....
Takže mi to zase přijde správně tak, jak jsem to napsal...

Orry
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:55
- Nahlásit

Trotelchen
me prijde spis nenormalni, kdyby to ctyrmesicni stene neudelalo a poslouchalo jak hodinky..

Mel
no presne taaaaaaak..nejlepsi hra na svete

Aknah
asi tak

Mel
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:57
- Nahlásit

Trotelchen
tak to mě teda zajímá, jak odlovíš štěně, které před tebou utíká, protože je to pro něj zrovna momentálně úžasná hra?

Gája
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:59
- Nahlásit

Trotelchen
Já mám s poslušností u své fenky problém dodnes, možná je to nedůsledností, neodborností, co já vím. Ale určitě jsem zodpovědná, asi to bohužel nestačí. Proto nemůžu kritizovat 4měsíční štěně, že neposlouchá, když já mám 10měsíční "štěndo" a jsem na tom podobně. Ale věřím, že to časem spolu zvládnem. Už teď během prvního hárání na ní pozoruji změny k lepšímu. Doufám, že mi nevyčiníš..

monika
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2006 14:00
- Nahlásit

Gája

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání